Frigiderul LG nu este suficient de rece [Cum se repară]

Problemele de răcire la un frigider LG pot fi frustrante. În cazul în care un frigider LG nu este suficient de rece, este important să găsiți o soluție cât mai repede posibil.

Frigiderul și congelatorul LG nu sunt suficient de reci – Soluții

Procedați după cum urmează dacă frigiderul și congelatorul LG nu sunt suficient de reci:

1. Verificați temperatura

În mod ideal, temperatura din congelator ar trebui să fie de 0 grade Fahrenheit, iar cea din frigider ar trebui să fie de 37 grade Fahrenheit. Dacă aceste setări trebuie să crească, congelatorul nu ar trebui să depășească 8 grade, iar frigiderul nu ar trebui să depășească 44 de grade.

Folosiți un termometru pentru a verifica temperatura chiar dacă setările sunt afișate pe ecran. Este posibil să fie nevoie să le reglați la puncte mai mici, câte un grad la rând, și să acordați un timp unității pentru a stabiliza noua temperatură.

De cele mai multe ori, setarea temperaturii face ca ambele compartimente să nu se răcească suficient. Prin urmare, remediați mai întâi acest aspect înainte de a verifica alți factori.

2. Verificați gurile de aerisire

Obstrucția orificiilor de ventilație interferează cu răcirea frigiderului. Acest lucru este valabil mai ales dacă unitatea are un singur sistem de răcire.

Dacă frigiderul dumneavoastră LG nu este suficient de rece, asigurați-vă că gurile de aerisire nu au niciun obiect deasupra lor și că clapeta funcționează. Dacă este necesar, reduceți conținutul ambelor compartimente și rearanjați-le pe cele rămase pentru a îmbunătăți circulația aerului.

3. Verificați serpentinele condensatorului

Bobinele se află în partea din spate a frigiderului. Iar dacă sunt semnificativ murdare, frigiderul și congelatorul nu se vor răci suficient.

Mutați frigiderul și inspectați bobinele. Curățați-le dacă sunt vizibil murdare; asigurați-vă că îndepărtați toate resturile de pe ele. Un aspirator sau o suflantă de frunze funcționează pentru această sarcină. Dar dacă puteți obține o perie de curățare a bobinelor condensatorului, funcționează și asta.

Măturați podeaua din jurul serpentinelor; este important să nu lăsați resturi în jurul acestora pentru ca murdăria să nu adere rapid la ele.

Serpentinele murdare sunt ineficiente în disiparea căldurii de la agentul frigorific pe măsură ce acesta trece prin ele. Ca urmare, unitatea se supraîncălzește și reduce capacitatea de răcire atât a congelatorului, cât și a frigiderului.

4. Verificați garniturile de etanșare ale ușii

În cazul în care un frigider LG nu este suficient de rece, precum și congelatorul, închideți ambele uși sau ușile și sertarul frigiderului pe o bucată de hârtie. Acum, încercați să scoateți hârtia fără să deschideți ușa. Dacă reușiți să o scoateți cu succes, înlocuiți garniturile. Puteți încerca ușile una după alta.

Dar dacă garniturile funcționează bine, verificați dacă sunt murdare. Curățați garniturile cu apă caldă și săpun până când acestea sunt foarte curate. Murdăria are capacitatea de a împiedica ușile să se etanșeze bine, creând astfel probleme de răcire.

În plus, asigurați-vă că nu supraîncărcați ușile. Dacă depozitați prea multe obiecte în uși, acestea nu se închid corect, chiar dacă garniturile funcționează și frigiderul este nivelat. Acest lucru afectează, de asemenea, balamalele și poate împinge ușile în afara alinierii. Prin urmare, păstrați cât mai puțin posibil în uși.

În plus, verificați și montantul. Asigurați-vă că este așezat corect și că se prăbușește complet. În caz contrar, acesta va împiedica ușa să se închidă complet și să se etanșeze.

5. Verificați motoarele ventilatoarelor

Începeți cu ventilatorul evaporatorului, deoarece acesta este responsabil pentru circulația aerului rece. Ascultați dacă există un zgomot neobișnuit de puternic din secțiunea congelatorului. Acesta este un semn revelator că ventilatorul este defect. Se poate datora unei acumulări de gheață în jurul lamelelor sau unui motor defect.

Deschideți ușa congelatorului și activați întrerupătorul ușii. Făcând acest lucru ar trebui să repornească motorul, deoarece odată ce deschideți ușa, acesta se oprește din funcționare.

Dar dacă motorul nu începe să funcționeze după activare, este posibil ca acesta să fie defect. Dacă nu sunteți sigur, scoateți capacul ventilatorului din partea interioară din spate a congelatorului. Deconectați conectorul de sârmă pentru a separa ventilatorul de capac.

Veți putea vedea dacă există o acumulare de gheață și, dacă este cazul, folosiți un uscător de păr sau un aparat cu aburi pentru a topi gheața. Apoi, vedeți dacă lamelele sunt îndoite. Va trebui să le înlocuiți dacă sunt.

Cu toate acestea, dacă sunt în ordine, atunci întoarceți-le pentru a vedea dacă se întorc bine. Dacă nu o fac, este un indiciu că motorul ar putea fi defect. Dar asigurați-vă că le curățați și că îndepărtați orice obstrucție.

Luați un multimetru și verificați continuitatea lagărelor motorului. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

Congelatorul și frigiderul nu se răcesc dacă ventilatorul evaporatorului nu funcționează, chiar dacă bobinele evaporatorului nu sunt înghețate.

Ventilator condensatorului

Acum, verificați ventilatorul condensatorului. Începeți prin a verifica dacă paletele nu sunt obstrucționate. Curățați-le pentru a îndepărta resturile acumulate; amplasarea sa face ca resturile să se lipească ușor de lamele.

Apoi, întoarceți-le cu mâna. Chiar și atunci când motorul nu funcționează, paletele ar trebui să se rotească fără probleme dacă ventilatorul funcționează bine. Dar dacă acestea sunt rigide sau nu răspund, este posibil ca rulmenții motorului să fie uzați.

Pentru a fi sigur că motorul trebuie înlocuit, efectuați un test de continuitate pe acesta folosind un multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul.

Bobinele și compresorul se supraîncălzesc dacă ventilatorul condensatorului nu funcționează. Iar dacă aceste părți se supraîncălzesc, frigiderul încetează să se răcească în mod corespunzător. Același lucru este valabil și pentru congelator.

6. Verificați sistemul de dezghețare

Dacă frigiderul dvs. LG nu este suficient de rece și este de tipul celor care au un sistem de dezghețare automată, este posibil să existe o problemă cu acesta, care să cauzeze răcirea redusă a frigiderului și a congelatorului.

Prin urmare, depanați fiecare componentă a sistemului. Începeți cu temporizatorul, deoarece acesta avansează celelalte componente în și din ciclul de dezghețare.

Rotiți cadranul temporizatorului în sens invers acelor de ceasornic pentru a-l avansa într-un ciclu. Încălzitorul de dezghețare ar trebui să pornească atunci când compresorul se oprește. În 30 de minute, temporizatorul ar trebui să avanseze automat componentele în afara ciclului. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înlocuiți temporizatorul de dezghețare.

În continuare, verificați încălzitorul de dezgheț. Acesta ar trebui să pornească și să se oprească pentru a topi înghețul de pe serpentinele evaporatorului. Dacă temporizatorul de dezghețare se verifică bine, luați un multimetru și efectuați un test de continuitate pe încălzitor. Dacă nu obțineți continuitate, înlocuiți încălzitorul.

Verificați termostatul de dezghețare. Acesta ar trebui să închidă contactele imediat ce detectează necesarul de temperatură al serpentinelor evaporatorului, pentru a permite alimentarea cu energie electrică a încălzitorului. Acest proces este declanșat de temporizator.

Deci, dacă temporizatorul este în stare bună de funcționare, la fel ca și încălzitorul, verificați continuitatea termostatului. Dacă nu există continuitate nici măcar atunci când acesta atinge cea mai scăzută temperatură din intervalul său de funcționare, înlocuiți termostatul.

Acum, verificați placa de control a dezghețului dacă toate celelalte componente sunt în stare bună de funcționare. Deși se poate defecta, nu este un eveniment obișnuit; este mai probabil ca alte componente să se defecteze.

Dacă nimic altceva nu reușește, verificați placa de comandă principală. Deoarece aceasta controlează întregul frigider, este posibil să cauzeze o problemă cu sistemul de dezghețare.

7. Verificați serpentinele evaporatorului

Deoarece congelatorul nu răcește suficient, alături de frigider, serpentinele evaporatorului pot fi încărcate cu îngheț. Inspectați-le în spatele panoului interior din spate al secțiunii congelatorului. Dacă există o acumulare considerabilă de îngheț pe ele, aceasta ar explica incapacitatea congelatorului și a frigiderului de a se răci corespunzător.

Această problemă are legătură cu sistemul de dezghețare, dacă aveți o unitate cu dezghețare automată. Dar pentru a remedia temporar problema, dezghețați manual frigiderul.

Deconectați-l de la priza de perete dedicată și goliți-l de toate obiectele. Dacă doriți, scoateți rafturile și coșurile pentru a ușura curățarea unității după procesul de dezghețare.

Apoi, puneți câteva prosoape pe podea în jurul frigiderului pentru a prinde apa care se scurge. Lăsați ușile deschise pentru perioada de timp în care aveți nevoie ca gheața să se topească.

După aceea, curățați și înlocuiți rafturile și coșurile de gunoi. Restabiliți alimentarea cu energie electrică a frigiderului și lăsați-l să se răcească până la un nivel sigur pentru alimente înainte de a pune din nou alimente în el.

Serpentinele răcesc aerul pe care ventilatorul evaporatorului îl trece peste ele. În acest fel, aerul rece devine disponibil pentru unitate. Dacă serpentinele sunt înghețate, ele nu pot răci aerul, reducând astfel capacitatea de răcire a unității.

Notă: Depanați sistemul de dezghețare pentru a găsi defecțiunea și a o remedia, dacă nu ați făcut-o deja.

8. Verificați termostatul de control al temperaturii

Găsiți termostatul în interiorul carcasei de control al temperaturii din frigider. Rotiți-l de la mic la mare și așteptați să se audă un clic când ajungeți la punctul cel mai înalt. Dacă există un clic, este probabil ca termostatul să funcționeze bine. Dar dacă nu există un clic audibil, este posibil să fie defect.

Faceți un pas mai departe și testați termostatul cu un multimetru pentru a vedea dacă are continuitate. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți termostatul.

Tubul senzor atașat la termostat detectează schimbările de temperatură din frigider. Odată ce temperatura din frigider crește, tubul senzor alertează termostatul, iar acesta pornește compresorul și ventilatorul evaporatorului. Iar când temperatura se răcește suficient, oprește compresorul.

Cu toate acestea, dacă termostatul cedează, procesul de răcire este compromis. Ca urmare, găsiți frigiderul și congelatorul prea calde sau prea reci.

9. Verificați termistorul

Găsiți termistorul din interiorul frigiderului și verificați-i rezistența cu un multimetru. Rezistența termistorului ar trebui să se modifice odată cu schimbarea temperaturii din frigider. Dacă rezistența sa nu se schimbă sau nu prezintă continuitate, înlocuiți termistorul.

Termistorul are rolul de a trimite citirile de temperatură la placa de control sau la termostat după monitorizarea temperaturii. Odată ce acesta devine defect, citirile pot deveni incorecte, ceea ce duce la o alimentare slabă cu tensiune a compresorului și a ventilatorului. Ca urmare, frigiderul și congelatorul nu vor fi suficient de reci.

10. Verificați balamalele ușii

Balamalele se pot îndoi sau deteriora în urma utilizării constante. Acest lucru duce la o aliniere slabă a dormitorului și la acumularea de îngheț. Serpentinele pot îngheța și scurgerea de dezgheț se poate bloca cu gheață.

Dacă constatați că ușile nu se etanșează corespunzător, dar garniturile funcționează bine, verificați balamalele. În ghidul de utilizare există instrucțiuni pentru fixarea balamalelor și alinierea ușilor. Dar dacă nu puteți repara singur sau nu găsiți ghidul, contactați serviciul de asistență LG sau angajați un tehnician de reparații pentru asistență.

11. Verificarea nivelării

O nivelare necorespunzătoare afectează modul în care ușile se etanșează. Dacă observați că ușile nu se închid automat sau că garniturile nu se etanșează bine, verificați picioarele sau picioarele frigiderului.

În manualul de utilizare al frigiderului LG există instrucțiuni privind modul de nivelare a frigiderului. Dar dacă manualul nu este ușor de găsit, acest articol explică cum se nivelează un frigider LG.

12. Verificați placa de comandă principală

Testați placa de comandă principală. Dacă aceasta nu funcționează sau este deteriorată, frigiderul și congelatorul nu se vor răci suficient sau nu se vor răci deloc.

Efectuați un test pe placa de control utilizând procedurile de diagnosticare incluse în fișa de testare pentru frigiderul LG. Și dacă constatați că nu mai funcționează, înlocuiți placa.

De ce congelatorul meu LG nu este suficient de rece?

Congelatorul dvs. LG nu este suficient de rece din unul sau mai multe dintre următoarele motive:

1. Bobine de condensator prăfuite

Bobinele de condensare murdare sau prăfuite afectează capacitatea de răcire a congelatorului. Acestea nu pot elimina agentul frigorific generat în timpul procesului de compresie. Astfel, atunci când gazul călătorește spre congelator, acesta determină creșterea temperaturii.

Soluție: Curățați serpentinele și mențineți un program anual de curățare a acestora. Dacă aveți animale de companie care pierd păr, curățați serpentinele mai des.

Este important de reținut aici că unele unități au serpentine de condensare în interiorul pereților lor. Dacă congelatorul dvs. LG nu are serpentine ușor vizibile, nu este nevoie să le curățați.

2. Releu de pornire defect

Releul de pornire se atașează la partea laterală a compresorului și furnizează un impuls de putere cu care compresorul pornește și funcționează.

Dacă releul de pornire nu funcționează bine, compresorul nu poate funcționa. Chiar dacă compresorul reușește să funcționeze, acesta se va porni și se va opri prea des. În consecință, congelatorul nu va avea suficientă alimentare cu aer rece pentru a se răci suficient.

Soluție: Scoateți releul de la compresor, scuturați-l și dacă zornăie, înlocuiți-l. Dacă nu zăngănește, efectuați un test de continuitate pe el, între releul de pornire și cel de funcționare. Dacă nu există nicio continuitate, înlocuiți-l.

3. Etanșarea ușii prezintă scurgeri

Etanșarea ușii sau a capacului asigură ca aerul rece să nu iasă din congelator și împiedică intrarea aerului cald.

Dacă garnitura slăbește, începe să se scurgă aer rece, reducând răcirea părții interioare a congelatorului. În plus, aerul cald îl înlocuiește pe cel rece și crește șansele de acumulare de îngheț, ceea ce compromite și mai mult temperatura.

Soluție: Înlocuiți garnitura de etanșare a ușii cu piesa de schimb potrivită dacă observați că nu mai etanșează bine. De asemenea, verificați balama ușii pentru a vedea dacă este îndoită sau deteriorată. Aceasta afectează cât de bine funcționează garnitura. În plus, mențineți garnitura curată, deoarece murdăria poate împiedica etanșarea etanșă.

4. Ventilator de evaporator defect

Ventilatorul evaporatorului împrăștie aerul rece din serpentinele de răcire în interiorul congelatorului. Dacă lamelele sunt obstrucționate sau se deteriorează, ventilatorul nu mai răspândește aerul rece. Același lucru este valabil, cu atât mai mult, dacă motorul nu mai funcționează.

Utilizarea constantă poate deteriora ventilatorul. De asemenea, umiditatea poate pătrunde în motor și îl poate strica. Cu toate acestea, acest lucru nu este un eveniment obișnuit.

Soluție: Odată ce deschideți ușa sau capacul congelatorului, motorul ar trebui să se oprească din funcționare. Dar întrerupătorul de ușă ar trebui să îl facă să funcționeze din nou, odată ce îl activați. Dacă acest lucru nu se întâmplă, scoateți ventilatorul, dacă puteți, și efectuați un test de continuitate pe el. Dacă nu prezintă continuitate, înlocuiți motorul.

5. Serpentine de evaporator înghețate

Serpentinele evaporatorului furnizează aer rece pentru ca ventilatorul evaporatorului să circule. Fără serpentine, nu va exista aer rece pentru congelator.

Serpentinele nu ar trebui să înghețe dacă congelatorul se dezgheață automat. Dacă acestea îngheață, înseamnă că sistemul de dezghețare funcționează defectuos.

Dar înainte de a verifica sistemul, rezolvați problema imediată a serpentinelor înghețate. Pentru a remedia această problemă, dezghețați manual congelatorul.

Goliți congelatorul și deconectați-l de la priză. Lăsați ușa sau capacul deschis pentru ca gheața să se topească. Dacă este necesar, lăsați procesul să se desfășoare toată noaptea. Procedând astfel, aveți grijă de serpentinele înghețate.

După aceea, depanați componentele sistemului de dezghețare. Și când găsiți componenta defectă, înlocuiți-o. În caz contrar, contactați LG pentru asistență.

6. Ventilator condensator defect

Ventilatorul condensatorului trebuie să fie aproape de compresor și de serpentinele condensatorului, dacă congelatorul dumneavoastră are serpentine vizibile. Dacă motorul cedează sau paletele sunt obstrucționate, ventilatorul nu poate trage aerul peste serpentine și compresor. În consecință, congelatorul nu se va răci suficient sau deloc din cauza acumulării de căldură.

Soluție: Curățați bine lamelele ventilatorului și asigurați-vă că acestea se rotesc fără probleme. Dacă nu o fac, poate fi un indiciu că rulmenții motorului sunt uzați. Dar testați motorul pentru a verifica continuitatea, doar pentru a fi siguri. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul.

7. Termostat de control al temperaturii defect

Termostatul se asigură că compresorul și ventilatorul evaporatorului primesc tensiunea necesară odată ce temperatura din congelator se schimbă. Dacă congelatorul are nevoie să fie răcit, acesta pornește compresorul și ventilatorul. Iar dacă se răcește suficient, oprește compresorul și ventilatorul evaporatorului.

Astfel, dacă acesta devine defect, este posibil ca compresorul și ventilatorul să nu primească energia necesară pentru a funcționa și a răci congelatorul. Ca urmare, congelatorul nu va fi suficient de rece.

Soluție: Verificați funcționalitatea termostatului, rotindu-l de la punctul cel mai mic la cel mai mare. Dacă auziți un clic audibil, componenta funcționează bine. Dar dacă nu, verificați continuitatea acesteia. Dacă nu există continuitate, înlocuiți termostatul.

8. Compresor

Compresorul este responsabil pentru circulația agentului frigorific prin serpentinele condensatorului și ale evaporatorului după comprimarea gazului.

Nu prea dă greș. Dar dacă se întâmplă, oprește congelatorul să se răcească complet. Iar dacă este pe punctul de a ceda, congelatorul nu va fi suficient de rece.

Soluție: Scoateți releul de pornire de pe partea laterală a compresorului și verificați continuitatea între punctele electrice cu ajutorul unui multimetru. Dacă găsiți un circuit deschis, compresorul are nevoie de o înlocuire.

9. Sistem etanșat

Sistemul etanș dintr-un congelator este sistemul prin care circulă agentul frigorific. În cazul în care tubulatura are o scurgere, congelatorul nu se mai răcește ca înainte.

Mirosul de gaz vă avertizează că există o scurgere. Dar, deoarece este de obicei slab, este posibil să nu-l observați. Cu toate acestea, puteți constata că doar un singur raft îngheață bine în congelator. De asemenea, este posibil să constatați că serpentinele evaporatorului au doar o singură secțiune care adună îngheț.

Soluție: Dacă congelatorul este vechi, ar putea fi mai rentabil să înlocuiți întreaga unitate. Dar dacă este vorba de un congelator LG de model mai nou, contactați LG pentru a raporta problema și pentru a găsi o soluție rentabilă care nu necesită cumpărarea unui congelator nou. Acest lucru este necesar mai ales dacă unitatea este încă în garanție.

Notă: Acești pași se aplică congelatoarelor inferioare, congelatoarelor superioare, congelatoarelor cu piept și congelatoarelor verticale LG.

De ce frigiderul meu LG nu este rece, dar congelatorul este?

Următoarele sunt posibilele motive pentru care frigiderul dvs. LG nu este rece, dar congelatorul este:

 • Motorul ventilatorului evaporatorului este defect
 • Controlul clapetei este stricat sau blocat
 • Serpentinele evaporatorului sunt înghețate
 • Termistorul este defect

LG Refrigerator Ice Maker nu este suficient de rece – Rezolvat

Dacă aparatul de gheață din frigiderul LG nu este suficient de rece, înseamnă că frigiderul în sine nu este suficient de rece.

Producătorul de gheață nu are un sistem de răcire separat. Acesta depinde de capacitatea de răcire a frigiderului sau a congelatorului pentru a se răci suficient pentru a produce gheață.

Prin urmare, verificați următoarele în frigider pentru a determina de ce nu este suficient de rece pentru ca mașina de gheață să înghețe apa:

 • Bobine de condensator
 • Ventilator condensator
 • Ventilator evaporator
 • Releu de pornire/capacitor
 • Serpentine de evaporator
 • Termistor
 • Termostat de control al temperaturii
 • Compresor
 • Tablou de comandă principal

De asemenea, este important să verificați garnitura ușii. Dacă aceasta este slabă, nu ar etanșa suficient pentru ca frigiderul să se răcească. Același lucru este valabil și dacă este murdară.

În continuare, verificați mulajul ușii. Acesta ar trebui să se prăbușească atunci când închideți ușa, astfel încât garnitura să poată etanșa corect. Deci, dacă nu se prăbușește complet, este posibil ca acesta să fie rupt și să aibă nevoie de înlocuire.

În plus, verificați setarea temperaturii. Este posibil să o fi crescut din greșeală. Asigurați-vă că frigiderul este setat la 37 de grade Fahrenheit, iar congelatorul este setat la 0 grade Fahrenheit. Pentru rezultate optime, setați congelatorul la -4 grade Fahrenheit.

Dacă aveți nevoie ca aparatul de gheață să se răcească mai repede decât de obicei, este posibil să doriți să activați funcția Express Freeze sau Ice Plus.

Aceste caracteristici fac ca compresorul să funcționeze timp de 3 ore fără oprire. Ca urmare, există mult aer rece și unitatea îngheață mai repede. Cu toate acestea, după 24 de ore, funcțiile se opresc automat.

Apa din frigiderul LG nu este suficient de rece – Soluție rapidă

Dacă apa care iese din frigiderul dumneavoastră LG nu este suficient de rece, luați în considerare cât de des folosiți apa. De asemenea, luați în considerare dimensiunea rezervorului de apă din modelul dvs. de frigider.

Rezervorul de apă nu conține foarte multă apă; cel mult 2 căni de apă. Și asta în cazul modelelor side-by-side. Așadar, dacă folosiți apa în mod regulat, va dura mai mult timp pentru ca rezervorul să se umple și să se răcească. În mod obișnuit, durează aproximativ 6 ore pentru ca apa din rezervor să se răcească.

Prin urmare, lăsați frigiderul să răcească apa din rezervor, dacă este cazul.

De asemenea, trebuie luată în considerare și setarea temperaturii. Dacă este setată prea sus, s-ar putea să dureze mai mult timp pentru ca apa să se răcească. Încercați să reduceți temperatura și vedeți dacă există o îmbunătățire.

Recapitulare

Dacă un frigider LG nu este suficient de rece este un indicator al unei probleme cu una sau mai multe componente. Prin urmare, este important să găsiți și să remediați problema cât mai repede posibil.

Dacă nu sunteți sigur că puteți face acest lucru singur, contactați serviciul de asistență LG pentru a solicita asistență. Puteți opta pentru oricare dintre tehnicienii noștri de aparate. Discutați pe chat cu aceștia. Aceștia sunt disponibili pentru a vă ajuta cu problema aparatului dumneavoastră.