Frigiderul LG face zgomot [Soluții]

Frigiderele fac diferite tipuri de zgomote, unele normale, în timp ce altele sunt semne de defecțiune. Așadar, un frigider LG care face zgomot nu este în totalitate o problemă dacă știți ce să căutați.

Frigiderul LG face un zgomot de bip – Cum se repară

Atunci când auziți un semnal sonor de la frigiderul LG, este vorba de obicei de o alarmă. De obicei, o alarmă de ușă face acest zgomot pentru a vă avertiza că ușa a fost deschisă prea mult timp.

Prin urmare, verificați ușa pentru a vedea dacă este închisă complet. Odată ce ați închis-o complet, zgomotul de bip ar trebui să înceteze.

Cum să oprești frigiderul LG de la bipuri

Dar dacă ușa este complet închisă și totuși se aude un semnal sonor, atunci verificați dacă garnitura ușii este slabă. Este posibil ca aceasta să nu se etanșeze corespunzător, ceea ce face ca frigiderul să creadă că ușa este deschisă. Înlocuiți garnitura dacă este slabă.

De asemenea, o garnitură de ușă murdară semnalează o ușă deschisă la frigider. Curățați garnitura cu săpun blând și apă caldă. Dacă există pete încăpățânate, așezați cârpa de curățare peste ea timp de câteva minute pentru a le dezlipi. Folosiți o periuță de dinți veche pentru a curăța locurile greu accesibile.

În plus, verificați aranjarea conținutului frigiderului. Este posibil ca unul sau mai multe elemente să împiedice ușa să se închidă, chiar dacă pare închisă. Nu supraaglomerați frigiderul; acest lucru ajută, de asemenea, la o răcire corespunzătoare.

Temperatură ridicată

O altă cauză a unui frigider care emite un semnal sonor este o temperatură internă ridicată. În timp ce o ușă care a fost deschisă pentru prea mult timp poate cauza creșterea temperaturii, alți factori pot contribui la acest lucru.

Verificați serpentinele evaporatorului și ventilatorul. Dacă există o acumulare de îngheț pe bobine sau dacă motorul ventilatorului nu mai funcționează, dezghețați manual frigiderul și înlocuiți motorul ventilatorului.

Verificați funcționalitatea bobinelor condensatorului și a ventilatorului. Curățați serpentinele dacă sunt vizibil murdare și înlocuiți ventilatorul dacă nu mai funcționează.

Frigider LG care face un zgomot de zumzet – Soluție rapidă

Un zgomot de bâzâit al frigiderului LG este un sunet normal de la compresor. Compresorul emite un bâzâit mic și confortabil pe măsură ce funcționează fără probleme. Așadar, dacă acesta este zgomotul pe care îl auziți, este normal și nu se poate face nimic în privința lui.

Cu toate acestea, dacă zgomotul de bâzâit este puternic, există o problemă cu compresorul. Un compresor defect sau deteriorat produce un zgomot de bâzâit care poate fi auzit de la distanță. Iar acest zgomot durează, de obicei, mai mult de o oră.

Un tehnician profesionist în domeniul electrocasnicelor ar trebui să verifice compresorul pentru a determina defecțiunea și a recomanda cea mai bună soluție. În caz contrar, compresorul poate să nu mai funcționeze, iar frigiderul va înceta să mai funcționeze în cele din urmă.

Frigiderul LG face zgomot și nu se răcește – Rezolvat

Pentru a rezolva problema unui frigider LG care face zgomot și nu se răcește, verificați următoarele:

1. Ventilatorul condensatorului

Deconectați frigiderul de la curentul electric și mergeți în partea inferioară din spate. Îndepărtați capacul pentru a avea acces la ventilatorul condensatorului de lângă compresor.

Inspectați ventilatorul pentru a vedea dacă este vizibil uzat sau deteriorat. Uitați-vă la palete pentru a vedea dacă există obstrucții sau resturi. Curățați-le doar pentru a fi siguri și rotiți paletele pentru a vă asigura că se rotesc bine.

Dacă lamelele nu se învârt bine, poate fi un semn că rulmenții motorului sunt uzați. În acest caz, înlocuiți motorul. Dar dacă lamele se învârt bine, luați un multimetru și testați motorul pentru a verifica continuitatea. Dacă nu găsiți continuitate, înlocuiți motorul.

Zgomotul și lipsa de răcire a frigiderului sunt probabil cauzate de ventilatorul condensatorului. Dacă motorul este defect, acesta nu va putea răci serpentinele condensatorului, compresorul și nu va putea evapora apa de dezgheț din vasul de scurgere.

Rulmenții uzați creează zgomot, în timp ce serpentinele fierbinți acumulează căldură, ceea ce face ca frigiderul să nu se mai răcească.

2. Ventilatorul evaporatorului

Dacă zgomotul pe care îl auziți provine din secțiunea de congelare a frigiderului, deconectați frigiderul de la curentul electric și scoateți capacul ventilatorului evaporatorului. Îl veți găsi în interiorul compartimentului de congelare.

În continuare, aruncați o privire la ventilator pentru a stabili dacă există sau nu daune. Dacă este ușor vizibilă, rotiți paletele cu mâna pentru a verifica funcționalitatea.

Dacă nu se învârt liber, poate fi un semn că motorul ventilatorului este defect. Dar pentru a fi sigur, verificați continuitatea motorului cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului.

O altă componentă care creează zgomot și reduce răcirea într-un frigider este ventilatorul evaporatorului. Ventilatorul împrăștie aerul rece în unitate după ce îl trece peste serpentinele de răcire. Dacă motorul este defect, este posibil să auziți un zgomot puternic provenind din compartimentul congelatorului.

În mod normal, zgomotul ar înceta odată ce deschideți ușa congelatorului, deoarece ventilatorul nu mai funcționează atunci când ușa este deschisă, cu excepția cazului în care activați comutatorul de la ușă.

3. Grommet pentru motor

Verificați grommetul motorului ventilatorului evaporatorului. Este piesa mică de plastic care separă suportul care montează ventilatorul de motorul acestuia.

Sarcina sa este de a reduce vibrațiile, astfel încât, dacă este uzat, este posibil să auziți un zgomot puternic atunci când motorul și suportul se freacă unul de celălalt. Acest lucru poate afecta, de asemenea, cât de bine se răcește frigiderul, deoarece este posibil ca motorul ventilatorului să nu mai funcționeze în mod optim. Înlocuiți grommetul dacă este deteriorat sau uzat.

4. Compresor

Dacă sunteți sigur că motorul ventilatorului condensatorului nu generează zgomotul, dar zgomotul provine din zona ventilatorului, verificați compresorul. O supraîncărcare de căldură de la serpentinele condensatorului poate cauza prea mult stres și zgomot.

De asemenea, una sau mai multe componente interne ale compresorului se pot uza sau se pot deteriora. Dacă se întâmplă acest lucru, compresorul tinde să facă zgomot și să nu mai funcționeze bine, ceea ce duce la o răcire redusă în frigider.

Lăsați un tehnician autorizat să verifice compresorul, dacă acesta este prea zgomotos pentru că este defect. Dacă este nevoie de o înlocuire, tehnicianul se află în cel mai bun loc pentru a face treaba.

Frigiderul LG face un zgomot de clic – Cum se repară

Pentru a remedia problema unui frigider LG care face un zgomot de clic, verificați următoarele componente:

1. Compresor

Verificați compresorul. Uneori, este normal să se audă un clic al compresorului. Atunci când releul de pornire activează comunicarea dintre componentele interne ale compresorului și placa de control principală, compresorul emite acest zgomot.

Cu toate acestea, dacă pocnetul compresorului devine prea frecvent, la fiecare 5 până la 10 secunde, înseamnă că releul are o problemă. Testați-l pentru a verifica dacă există continuitate între cele două borne. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul.

2. Distribuitor

Dacă auziți un zgomot de clic din partea distribuitorului atunci când îl activați, nu există niciun motiv de alarmă. Zgomotul provine de la întrerupătoarele releului care pornesc comunicarea între componentele interne și compresor.

3. Uși

Un zgomot de clic sau un scârțâit al ușilor frigiderului este de obicei normal. Dilatarea părților din plastic ale ușilor în timpul schimbărilor de temperatură provoacă acest zgomot. Nu ar trebui să fie un zgomot regulat și poate înceta în cele din urmă.

Dar dacă zgomotul devine din ce în ce mai regulat și mai puternic, este posibil ca camele de închidere a ușilor să fie sparte. Este posibil să doriți să verificați camele, care este o piesă din plastic, pentru a vedea dacă trebuie să o înlocuiți.

Dacă aveți de gând să înlocuiți camele de închidere a ușii, iată un videoclip care să vă ghideze…

De asemenea, este posibil să auziți un zgomot de clic din partea frigiderului atunci când funcția de dezghețare automată intră în acțiune și când se oprește. Asta dacă unitatea are un sistem de dezghețare automată.

În plus, controlul termostatului sau al frigiderului face un zgomot de clic atunci când se pornește și se oprește.

Notă: Multe zgomote ale frigiderelor LG, ca și ale altor frigidere, sunt normale. Nu le puteți auzi în timpul zilei, deoarece sunt mascate de alte zgomote. Dar noaptea, aveți tendința de a le auzi mai bine, deoarece este mai liniște în jurul casei.

Frigiderul LG face un zgomot de bâzâit – Ce trebuie făcut

Verificați compresorul pentru a vedea dacă funcționează normal. De obicei, compresorul emite un zumzet sau un bâzâit atunci când funcționează normal. Deci acest lucru este normal, cu excepția cazului în care zgomotul este suficient de puternic pentru a fi auzit de la distanță.

Este important de menționat aici că frigiderele LG folosesc două tipuri de compresoare. Compresorul standard emite un zumzet sau un bâzâit scăzut în timpul funcționării. Acesta nu își schimbă viteza, astfel încât zgomotul este constant.

Cu toate acestea, un compresor liniar funcționează în funcție de nevoile frigiderului. Viteza sa se modifică pentru a se adapta la nevoile de temperatură ale secțiunilor frigiderului și congelatorului. Viteza compresorului se modifică pe măsură ce crește activitatea acestuia. Așadar, este posibil să auziți un zgomot crescut din partea acestuia în această perioadă.

Dacă zgomotul este prea puternic și continuă mai mult de o oră, frigiderul trebuie să fie reparat. Contactați serviciul de asistență LG pentru a raporta problema și a solicita service.

Notă: Un frigider LG cu compresor liniar poate face un zgomot care sună ca o lovitură atunci când viteza compresorului crește mai mult decât în mod normal. Astfel, este posibil să auziți un bâzâit, un zumzet, o bubuitură sau o bătaie.

LG Frigiderul LG face un zgomot de bubuit – Rezolvat

Verificați spațiul din jurul frigiderului pentru a vă asigura că nu este prea aproape de mobilierul sau pereții din jur.

Prin construcție, un frigider vibrează în timpul funcționării normale. Prin urmare, dacă există o suprafață prea apropiată de el, acesta se poate lovi ocazional de ea și poate face un zgomot de izbitură sau ciocănitură.

Prin urmare, pentru a evita acest lucru, mutați frigiderul pentru a crea un spațiu între el și suprafețele din jur. În acest fel, nu numai că eliminați zgomotul, dar și conservați frigiderul.

Deși aceasta este cea mai probabilă cauză a zgomotului de bubuitură, ar putea fi util să verificați și compresorul și ventilatorul condensatorului. Compresorul unui frigider mai vechi poate face acest zgomot dacă există o problemă.

Iar un ventilator al condensatorului sufocat de multă murdărie poate deveni zgomotos, deoarece lucrează din greu pentru a funcționa cu toată murdăria.

Zgomotul frigiderului LG se oprește când se deschide ușa – Soluție rapidă

Verificați ventilatorul evaporatorului din spatele peretelui din spate, în interiorul secțiunii congelatorului. O acumulare de gheață în jurul lamelelor poate provoca zgomot. Și un motor defect creează, de asemenea, zgomot. Zgomotul s-ar relua dacă ați închide ușa frigiderului.

Pentru a determina dacă ventilatorul este sau nu cauza zgomotului, deschideți ușa congelatorului și ascultați zgomotul. Dacă acesta încetează, luați în considerare înlocuirea ventilatorului. Motorul se oprește când se deschide ușa, dar intră din nou în acțiune atunci când se activează comutatorul ușii.

Odată ce puteți vedea ventilatorul, veți ști dacă trebuie sau nu să dezghețați unitatea. În caz contrar, înlocuiți ventilatorul motorului dacă nu există acumulări de gheață în jurul ventilatorului.

Frigiderul LG face un zgomot de chirpici – Rezolvat

Dacă auziți un zgomot de ciripit de la un frigider LG, acesta este un semn că unul sau ambele motoare ale ventilatorului nu funcționează. Cel mai probabil, zgomotul provine de la ventilatorul evaporatorului, așa că începeți cu acesta.

Mergeți la raionul de congelare și ascultați zgomotul. Dacă provine de acolo, deschideți ușa și îndepărtați panoul interior din spate. Apoi, deconectați cablajul care ține ventilatorul de panou pentru a le separa.

Testați continuitatea motorului cu ajutorul unui multimetru. Probabil că a cedat, dar testul este pentru a fi siguri. Înlocuiți motorul dacă nu citiți nicio continuitate.

Dar dacă ventilatorul este în regulă și zgomotul nu provine de acolo, atunci verificați controlul clapetei. Acesta ar trebui să fie chiar în partea de sus a secțiunii de alimente proaspete. Amortizoarele defecte sau rupte nu fac de obicei un zgomot de ciripit, dar ar putea fi de ajutor să vedeți dacă încă funcționează.

LG Frigiderul de gheață LG face zgomot de clic – Soluție rapidă

Dacă aparatul de gheață dintr-un frigider LG face un zgomot de clic, este posibil ca acesta să se datoreze faptului că supapa de apă este înghețată. Ca urmare, apa nu poate intra în forma de gheață, iar efortul de a funcționa creează zgomot din partea supapei.

Remediați rapid această problemă prin dezghețarea supapei de apă. O dezghețare manuală funcționează, așa că deconectați frigiderul de la curentul electric, scoateți alimentele și depozitați-le într-un alt frigider.

Apoi, lăsați ușile frigiderului deschise timp de câteva ore pentru procesul de dezghețare. După ce se face acest lucru, supapa ar trebui să înceapă să funcționeze din nou și zgomotul ar trebui să înceteze.

Cu toate acestea, este important să aflăm de ce a înghețat supapa de apă în primul rând. Dacă acest lucru nu este posibil, contactați serviciul de asistență LG sau angajați un tehnician de aparate pentru asistență.

Zgomotul de pocnitură poate proveni și de la lamelele de ejecție ale aparatului de gheață. Acestea ar trebui să întoarcă gheața din matriță și să le împingă afară. Dacă se învârt cu greu, este posibil ca acestea să fie parțial blocate, iar problema provine de obicei de la rulmenți sau angrenaje.

Ungerea angrenajelor cu WD40 sau cu orice ulei ușor de tip angrenaj reduce frecarea. Dar acest lucru necesită anumite abilități tehnice. Dacă nu sunteți îndemânatic cu astfel de reparații, solicitați unui agent de service calificat să facă treaba.

Frigiderul LG face zgomot – Cum se repară

Verificați următoarele dacă frigiderul dumneavoastră LG face zgomot:

1. Lamele ventilatorului

Verificați paletele celor două ventilatoare. Începeți cu ventilatorul evaporatorului din compartimentul congelator. Rotiți paletele cu mâna pentru a vedea dacă se rotesc bine. În timp ce faceți acest lucru, verificați dacă există vreo obstrucție sau resturi.

Dacă paletele nu se rotesc bine, este posibil ca arborele să aibă nevoie de ungere sau ca motorul ventilatorului să fie schimbat. În plus, dacă lamelele par îndoite, înlocuiți-le. Nu încercați să le îndreptați; s-ar putea să se rupă sau să nu mai funcționeze.

Apoi, mergeți în partea din spate a frigiderului și verificați ventilatorul condensatorului. Asigurați-vă că nimic nu împiedică paletele să se rotească și că acestea sunt curate.

Paletele deteriorate sau obstrucționate ale ventilatorului creează mult zgomot. Acestea ar trebui să fie primul lucru care trebuie verificat dacă frigiderul dumneavoastră LG devine zgomotos.

2. Motoarele ventilatoarelor

Dacă paletele ventilatoarelor funcționează bine, atunci verificați motoarele. Rulmenții acestora ar putea fi uzați și, pe măsură ce cedează, creează zgomotul.

Prin urmare, dacă observați că motoarele ventilatorului fac mult zgomot, înlocuiți-le.

3. Supapă de intrare a apei

Dacă există mult zgomot atunci când apa umple aparatul de gheață, este posibil ca supapa de admisie să fie defectă. Iar acest lucru se poate datora unei acumulări de depuneri minerale și alte sedimente.

Mergeți în partea inferioară din spate a frigiderului și îndepărtați panoul care acoperă supapa. În timp ce supapa funcționează, așteptați zgomotul. Dacă acesta devine mai puternic, înlocuiți supapa. Nu puteți repara componenta.

4. Compresor

Un compresor în stare bună de funcționare emite un zumzet sau un bâzâit slab, în funcție de cine îl ascultă. Dar devine o problemă atunci când zgomotul este puternic. Dacă sunteți sigur că ventilatorul condensatorului nu face zgomotul, verificați compresorul.

Contactați un tehnician autorizat pentru a testa compresorul și pentru a-l înlocui dacă aceasta este cea mai bună soluție. Dacă dețineți un model mai vechi de frigider LG, înlocuirea întregului frigider poate fi mai rentabilă.

Frigiderul LG face zgomot când distribuie apă – Rezolvat

Un filtru de apă defect, o carcasă de filtru de apă deteriorată sau o supapă de admisie a apei defectă pot provoca zgomot atunci când distribuiți apă.

Cum se rezolvă problemele

Scoateți filtrul de apă din carcasa filtrului de apă și puneți în locul acestuia un dop de bypass. Încercați să distribuiți apă în timp ce așteptați zgomotul.

Dacă auziți zgomotul, verificați dacă capul filtrului este murdar. Curățați-l și încercați din nou filtrul. Dacă zgomotul continuă, înlocuiți filtrul. Curățați carcasa pentru a îndepărta orice depuneri înainte de a instala filtrul.

Cu toate acestea, dacă zgomotul rămâne, nu filtrul este la originea zgomotului. Prin urmare, verificați carcasa filtrului de apă.

Mergeți în partea din față a distribuitorului și apăsați maneta ca și cum ați dori să distribuiți apă. Dacă auziți zgomotul provenind din zona carcasei, trebuie să înlocuiți carcasa filtrului. Dar dacă zgomotul nu provine de acolo, verificați supapa de admisie a apei.

Găsiți pe cineva care să apese pe maneta distribuitorului în timp ce ascultați supapa de admisie din partea inferioară din spate a frigiderului. Dacă zgomotul devine mai puternic de la locația supapei, înlocuiți supapa.

Ușa frigiderului LG face zgomot – Soluție rapidă

Cameletul sau rulmentul de închidere a ușii este rupt sau crestăturile sunt uzate dacă auziți zgomot de la ușa unui frigider LG. Iar singura soluție pentru zgomot este înlocuirea camei.

Uneori, zgomotul produs de ușă este normal. Atunci când piesele din plastic din ușă se dilată și se contractă pe măsură ce temperatura din frigider se schimbă, se aude un zgomot.

Frigiderul LG face zgomot de zgomot – Ce trebuie făcut

Zgomotul de gâlgâit de la un frigider LG provine de la fluxul de agent frigorific care circulă prin sistemul de răcire. Acest zgomot este normal și nu apare în mod regulat, așa că nu îl puteți elimina în totalitate. Dar există o modalitate de a înăbuși zgomotul.

Pentru a face acest lucru, reduceți numărul de ori când deschideți ușa frigiderului. Deschiderea prea des a acesteia reduce aerul rece din frigider și acest lucru face ca compresorul să depună un efort suplimentar pentru a răci unitatea.

Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să comprime mai mult agent frigorific, ceea ce crește zgomotul.

Alte surse ale zgomotului de gâlgâit sunt supapa de apă, conducta de alimentare cu apă, conducta de scurgere și umiditatea ridicată.

Deschideți complet supapa pentru a mări debitul de apă. Constricția fluxului de apă de la supapă la aparatul de gheață creează un zgomot de gâlgâit.

O scurgere din conducta de alimentare cu apă lasă aerul să pătrundă în ea și, când se amestecă cu apa, se aude un zgomot de gâlgâit. Înlocuiți conducta dacă prezintă scurgeri.

În timpul ciclului de dezghețare, gheața se topește și apa se scurge prin scurgerea de dezghețare. Scurgerea face un zgomot de gâlgâit, dar acest lucru este normal.

Iar atunci când există o umiditate ridicată, gheața se topește mai repede în interiorul frigiderului și, în timp ce se scurge, se aude acest zgomot. Din nou, nu puteți schimba procesul.

Frigider LG care face un zgomot de măcinare – Soluție rapidă

Acumularea de gheață în jurul ventilatorului evaporatorului din congelator creează zgomotul de măcinare. Pentru a verifica acest lucru, ascultați secțiunea congelator. Dacă zgomotul pare să provină de acolo, deschideți ușa. Dacă zgomotul crește înainte de a se opri, înseamnă că lamelele ventilatorului se freacă grosolan de ceva.

Demontați peretele interior din spate al secțiunii congelatorului și inspectați ventilatorul. Dacă există gheață în jurul acestuia, dezghețați-l cu un uscător sau dezghețați manual unitatea. Dezghețarea manuală este opțiunea mai sigură.

Scoateți obiectele din frigider, deconectați aparatul de la priza electrică și deschideți ușile. Așezați prosoape pe podea în jurul acestuia și lăsați-l să se dezghețe timp de câteva ore. Dezghețarea ar trebui să se ocupe de gheață.

Dar dacă frigiderul are un sistem de dezghețare automată, depanați componentele de dezghețare, deoarece nu ar trebui să existe gheață în spatele panoului congelatorului. Înlocuiți-o pe cea defectă.

LG Frigiderul face un zgomot șuierător – Soluție rapidă

Gheața sau înghețul care se topește în timpul ciclului de dezghețare și apa care se scurge pe încălzitorul de dezghețare creează un zgomot șuierător.

Acest zgomot este normal și nu durează mult timp, ci doar în timpul ciclului de dezghețare. Dar dacă se prelungește, ar putea exista o problemă.

Frigiderul LG face un zgomot de pocnituri – Soluție rapidă

Zgomotul de pocnitură pe care îl auziți de la frigiderul dumneavoastră LG provine de la dilatarea și contracția pereților din interiorul unității. Atâta timp cât temperaturile interne se schimbă, zgomotul de pocnitură va apărea. Acesta nu poate fi reparat; este o parte normală a operațiunilor unui frigider.

O altă sursă a zgomotului de pocnitură este ușa frigiderului. Dacă camele ușii sunt rupte, acestea produc un zgomot puternic de pocnitură atunci când deschideți și închideți ușa. Și părți ale ușii experimentează, de asemenea, procesul de expansiune și contracție, creând zgomot.

În plus, răcirea serpentinelor evaporatorului după ce se dezgheață tinde să creeze un zgomot de pocnitură. Acesta este un proces normal și va înceta după un timp.

LG Frigiderul face un zgomot de zgomot – Soluție rapidă

Verificați conducta de apă care intră în partea din spate a frigiderului. Asigurați-vă că este bine fixată. Dacă este, atunci zgomotul este normal.

În continuare, verificați orice element aflat deasupra sau în jurul frigiderului. Atunci când unitatea vibrează în timpul funcționării normale, este posibil ca obiectele să se scuture și să facă zgomot. Luați în considerare relocarea articolelor dacă zgomotul este deranjant.

Alte aspecte de luat în considerare sunt o podea neuniformă, o tavă de scurgere și compresorul, dacă frigiderul dvs. are un compresor liniar.

Nivelarea picioarelor frigiderului poate ajuta cu podeaua. În caz contrar, mutați unitatea într-o cameră cu o podea mai plană. Pentru compresorul liniar, este normal și nu se poate face nimic, deoarece zgomotul nu durează mult timp.

În ceea ce privește tava de scurgere, suportul care o ține în poziție poate fi slăbit, ceea ce face ca tava să zornăie de fiecare dată când frigiderul este pornit și oprit. Prin urmare, strângeți suportul de fixare cu o șurubelniță și asigurați-vă că tava este fixată.

În cele din urmă, fluxul de refrigerant poate crea un zgomot de pocnitură. Întrucât acesta face parte din funcționarea normală a frigiderului, nu poate fi modificat.

Frigiderul LG face un zgomot de scârțâit – Soluție rapidă

Cea mai probabilă cauză a unui scârțâit este un ventilator de evaporator defect. Dacă zgomotul este cel mai puternic din interiorul congelatorului, verificați ventilatorul.

Apăsați și activați întrerupătorul de ușă al congelatorului. Dacă auziți zgomotul în timp ce motorul începe să funcționeze din nou, este posibil ca problema să fie motorul. Luați în considerare înlocuirea acestuia. Dar mai întâi, aruncați o privire la ventilator.

Resturile blocate pe lamele sau pe arbore pot provoca scârțâieli în timp ce acestea încearcă să se miște. Alternativ, este posibil ca motorul să fie defect, generând zgomot.

Frigider LG face un zgomot de tic-tac – Soluție rapidă

Un zgomot de ticăit de la un frigider LG este probabil de la temporizatorul de dezghețare. Atunci când acesta pornește și avansează frigiderul într-un ciclu, tinde să ticăie. De asemenea, veți auzi zgomotul atunci când temporizatorul avansează frigiderul în afara ciclului. Acest lucru este normal.

Frigiderul LG face un zgomot vibrator – Soluție rapidă

Un zgomot de vibrație de la un frigider LG nu este în întregime anormal. Frigiderul tinde să vibreze puțin atunci când funcționează. Dar dacă este prea aproape de suprafețele sau obiectele din jur, este posibil să auziți un zgomot de vibrație când le lovește.

Pur și simplu mutați orice obiect mobil puțin mai departe de unitate. Iar dacă este prea aproape de pereți, creați spațiu.

Dacă aceste măsuri nu elimină zgomotul, încercați să aliniați ușile și să aliniați corect frigiderul. Frigiderul tinde să vibreze puternic dacă podeaua este neuniformă sau dacă ușile nu sunt aliniate corespunzător.

Frigider LG face un zgomot de fluierat – Soluție rapidă

Este posibil să auziți compresorul făcând un fluierat ascuțit în timp ce funcționează. Acest lucru este normal și nu poate fi schimbat. De asemenea, mișcarea aerului de la un compartiment la altul poate crea zgomot. Acest lucru nu se întâmplă în mod regulat, dar atunci când se întâmplă, este normal.

Atunci când ar trebui să vă faceți griji este atunci când zgomotul este constant și prea puternic. O lamă neechilibrată corespunzător, fie a ventilatorului evaporatorului, fie a ventilatorului condensatorului, poate genera acest zgomot. Și un motor defect poate produce, de asemenea, un zgomot de fluierat.

Verificați ventilatoarele și strângeți paletele dacă acestea sunt slăbite și dezechilibrate. În caz contrar, înlocuiți ventilatoarele sau doar motoarele.

Recapitulare

Un frigider LG care face zgomot nu este un eveniment neobișnuit. Atâta timp cât puteți recunoaște zgomotele normale ale frigiderului, veți putea să vă dați seama când zgomotul este anormal.

Contactați serviciul de asistență LG pentru asistență sau service în cazul în care zgomotul continuă după depanare și repararea pieselor necesare. Aveți, de asemenea, opțiunea de a apela la oricare dintre tehnicienii de aparate de aici. Pur și simplu utilizați căsuța de chat din dreapta dvs. pentru a discuta cu aceștia; nu este nevoie să rezervați o programare.