Frigiderul Indesit îngheață alimentele [Cum se repară]

Problema înghețării alimentelor în compartimentul pentru alimente proaspete nu este atât de rară. Prin urmare, soluția la această problemă nu este nici ea improbabilă. În acest articol, vom discuta despre modalități simple de a opri problema frigiderului Indesit care îngheață alimentele.

Ce trebuie să faceți pentru a îngheța alimentele din frigiderul Indesit?

Dacă frigiderul dvs. Indesit îngheață alimentele, există câteva lucruri pe care le puteți face în câteva minute pentru a rezolva această problemă. Prin urmare, vom discuta despre posibilele motive comune pentru această problemă și despre cum să le rezolvăm.

1. Temperatura este setată prea scăzută

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este temperatura frigiderului. Este posibil să o fi setat mai mică decât temperatura recomandată pentru frigidere și de aceea frigiderul este prea rece.

De obicei, temperatura perfectă pentru frigidere este între 38°F-40°F. Cu toate acestea, puteți verifica manualul pentru a vedea care este cea mai bună temperatură pentru modelul dvs. de frigider.

Dacă frigiderul dvs. nu afișează temperatura, atunci puteți achiziționa un termometru pentru frigider. Verificați temperatura și dacă este sub cea recomandată, atunci trebuie să o măriți.

Căutați instrucțiunile de reglare a temperaturii în manualul dumneavoastră. Și asigurați-vă că nu depășiți temperatura maximă.

2. Gurile de aerisire sunt blocate

Gurile de aerisire sunt utilizate pentru a furniza aer rece din congelator către compartimentul frigiderului pentru a menține temperatura acestuia. Cu toate acestea, dacă gurile de aerisire sunt blocate, va exista o scădere a fluxului de aer în frigider.

Atunci când frigiderul detectează scăderea fluxului de aer, va încerca să compenseze. Iar frigiderul va face acest lucru prin funcționarea continuă. Ca urmare, frigiderul va deveni prea rece și poate îngheța alimentele.

Gurile de aerisire pot fi blocate de:

i. Alimentele plasate prea aproape de orificii

Atunci când alimentele sunt plasate prea aproape de o gură de aerisire, acestea ajung să o blocheze. Acest lucru nu numai că reduce fluxul de aer, dar aerul rece se va depune pe alimente și le va face să înghețe mai repede.

Pentru a opri acest lucru, trebuie să localizați toate gurile de aerisire din frigider și să țineți alimentele departe de ele.

ii. Frosts

Atunci când aerul cald intră în frigider, acesta îngheață și se transformă în gheață. Înghețul se poate aduna apoi pe orificiile de ventilație și le poate bloca.

În acest caz, înghețurile trebuie îndepărtate de la gurile de aerisire.

În cazul în care acumularea de îngheț este ușoară, puteți folosi fie o cârpă umedă, fie o racletă de plastic pentru a o îndepărta. Cu toate acestea, în cazul unei acumulări mai mari, este posibil să trebuiască să dezghețați frigiderul.

Încercați să împiedicați aerul cald să intre în frigider pentru a împiedica reapariția acestei probleme. Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că nu puneți articole calde în frigider, nu țineți frigiderul deschis mai mult de un minut. Și asigurați-vă că ușile sunt întotdeauna închise corespunzător.

3. Garnitura care curge sau este uzată

Garnitura sau etanșarea ușii ajută la asigurarea faptului că ușa este închisă în mod corespunzător în orice moment. Acest lucru împiedică pătrunderea aerului cald în frigider.

Atunci când garnitura prezintă scurgeri sau este uzată, aerul cald va pătrunde în frigider și va cauza formarea de îngheț.

Inspectați garnitura de etanșare pentru a vedea dacă există fisuri sau scurgeri; dacă există, atunci garnitura trebuie să fie înlocuită.

Alternativ, puteți pune o lanternă aprinsă în frigider. Închideți ușa și, dacă puteți vedea raza lanternei, înseamnă că garnitura ușii prezintă scurgeri.

Cum să înlocuiți garnitura ușii frigiderului Indesit

Pentru a înlocui garnitura de etanșare a ușii frigiderului Indesit, procedați după cum urmează:

Primul pas: Opriți frigiderul pentru a preveni șocurile electrice.

Pasul doi: Deschideți frigiderul și, cu ajutorul unei șurubelnițe cu cap plat, îndepărtați sigiliul din colțul superior.

Pasul trei: Prindeți colțul garniturii pe care l-ați îndepărtat și trageți ușor restul garniturii de pe șină.

Pasul patru: Obțineți noul sigiliu; asigurați-vă că aveți unul compatibil cu frigiderul dumneavoastră. Veți găsi un mic punct de plastic pe fiecare colț al sigiliului.

Pasul cinci: Prindeți aceste puncte de plastic în fiecare colț al pistei frigiderului. După ce ați terminat cu asta, faceți ocolul pistei. Asigurați-vă că prindeți bine garnitura de șină și că nu există denivelări.

4. Serpentine murdare

Serpentinele frigiderului dvs. pot deveni prăfuite și murdare. Când se întâmplă acest lucru, compresorul va fi forțat să lucreze continuu.

Astfel, frigiderul se va răci prea tare și va îngheța alimentele. Așadar, bobinele murdare trebuie curățate.

Pentru a curăța serpentinele, procedați după cum urmează:

  • Opriți frigiderul și deconectați-l de la priza electrică.
  • Reglați frigiderul într-o poziție care să faciliteze accesul la bobine.
  • Pentru a curăța bobinele puteți folosi fie o perie mică, fie un aspirator.

5. Probleme tehnice

Dacă frigiderul dvs. nu începe să funcționeze corect după ce ați făcut toate cele de mai sus, atunci este vorba de o problemă tehnică.

Vă recomandăm să apelați la ajutorul unui tehnician de service.