Frigiderul în timpul unei pene de curent

Pe cât de mult este vital să protejați un frigider după o pană de curent, pe atât de vital este să știți ce să faceți cu un frigider în timpul unei pene de curent. Haideți să discutăm despre asta.

Frigiderul în timpul unei întreruperi de curent – Ce trebuie să faceți

Cel mai important pas în timpul unei pene de curent este să păstrați în siguranță alimentele din frigider. Alimentele stricate vă pot afecta sănătatea și este posibil să nu știți când alimentele se strică din simplul motiv că frigiderul încă se simte rece în timpul unei pene de curent.

Dar este de asemenea vital să deconectați frigiderul de la priza de perete și să opriți alte aparate pentru a le păstra în siguranță. Aceasta deoarece poate apărea o supratensiune și poate deteriora aparatele fără putință de reparație.

Pentru a păstra alimentele în siguranță și, de asemenea, pentru a proteja frigiderul, țineți ușa/ușile frigiderului închise cât mai mult posibil. Acest lucru este necesar mai ales dacă întreruperea durează mai mult de două ore. Frigiderul poate rămâne rece chiar și patru ore în timpul unei întreruperi dacă nu îl deschideți des. În ceea ce privește congelatorul, acesta va rămâne rece timp de aproximativ 24 de ore fără a fi deschis dacă este pe jumătate plin. Un congelator complet aprovizionat va rămâne rece timp de două zile dacă reduceți frecvența cu care îl deschideți.

Este posibil să doriți să mutați alimentele perisabile depozitate în frigider în congelator în timpul unei întreruperi. În acest fel, frigul din congelator le păstrează pentru o perioadă mai lungă de timp. Luați atât cât ați avea nevoie pentru o perioadă atunci când îl deschideți, astfel încât să nu trebuiască să vă întoarceți mereu la congelator.

O modalitate de a prelungi perioada de răcire în frigider este folosirea gheții uscate sau a blocurilor de gheață. Păstrați-le la îndemână dacă știți că întreruperea va dura o vreme. Când temperatura internă a unității începe să crească, puteți plasa gheața în puncte strategice din interiorul acesteia pentru a păstra alimentele.

Nu uitați să țineți frigiderul scos din priză pe durata întreruperii. Dacă este posibil, închideți întrerupătorul de circuit.

Temperatura frigiderului în timpul unei întreruperi de curent

Nivelul maxim al temperaturii interne a unui frigider în timpul unei pene de curent este de 40 de grade Fahrenheit sau aproximativ 4 grade Celsius. Congelatorul trebuie să rămână la 0 grade Fahrenheit sau -18 grade Celsius. Aceste temperaturi nu trebuie să fie niciodată depășite; în caz contrar, pot fi mai scăzute pentru siguranța alimentelor. În caz contrar, alimentele depozitate în frigider nu vor mai putea fi consumate.

Alimentele din frigider în timpul unei întreruperi de energie electrică

Alimentele vor rezista câteva ore într-un frigider în timpul unei pene de curent, aproximativ patru ore. Acest timp va fi atins doar dacă nu deschideți excesiv ușa frigiderului. Prin urmare, țineți ușa închisă atâta timp cât nu există curent electric. Acest lucru ar trebui să păstreze alimentele pentru această durată.

În cazul congelatorului, alimentele ar trebui să ajungă pentru aproximativ o zi, dacă acesta este pe jumătate aprovizionat. Dacă este plin, dar nu excesiv, va rămâne rece timp de două zile sau aproximativ 48 de ore. Congelatoarele rețin mai mult aer rece pentru a îngheța alimentele, spre deosebire de frigidere. În cazul frigiderelor cu un singur sistem de răcire, congelatorul răcește frigiderul.

După aceste durate, alimentele nu mai pot fi consumate în condiții de siguranță. Este esențial să găsiți surse alternative de energie sau să folosiți blocuri de gheață pentru a conserva alimentele. De asemenea, asigurați-vă că gătiți corespunzător alimentele din frigider la acest moment pentru a distruge bacteriile dăunătoare care ar putea să se dezvolte.

Cum să alimentați un frigider în timpul unei întreruperi de energie electrică

În afară de utilizarea gheții uscate sau a blocurilor de gheață pentru a vă menține frigiderul rece în timpul unei pene de curent, există și alte surse pe care le puteți încerca. Puteți folosi un generator, o stație electrică sau o baterie pentru a menține frigiderul în funcțiune în timpul unei pene de curent.

Pentru a folosi o baterie, aveți nevoie de un tip de 12 volți cu un invertor și chiar și atunci, aceasta poate alimenta doar un mini-refrigider. Cu toate acestea, este o alternativă superbă la un generator dacă nu aveți unul. Dacă aveți articole, cum ar fi medicamente pe care trebuie să le păstrați, este posibil să aveți la îndemână un astfel de frigider și o baterie. Conectați bateria, de tip acumulator auto, la un invertor. Conectați aparatele de curent alternativ la invertor și țineți o mașină în funcțiune pentru a reîncărca bateria.

Pentru a utiliza o centrală electrică, găsiți una care furnizează aproximativ 1800 de wați și atinge o putere maximă de 3300. De asemenea, puteți opta pentru una cu o putere mai mare, atâta timp cât poate alimenta frigiderul și câteva aparate. Frigiderul ar trebui să se conecteze direct la centrala electrică. Astfel, veți economisi costurile de funcționare a unei mașini și de cumpărare a unui invertor.

Singurul dezavantaj aparent este că centralele electrice tind să fie costisitoare. Cu toate acestea, costul vine o singură dată și îl puteți folosi pentru o perioadă lungă de timp. În comparație cu costul de funcționare a unui generator sau de utilizare a unei baterii de 12 V cu un invertor, merită prețul.

Un generator de 2.000 sau 2.500 de wați poate alimenta frigiderul, chiar dacă acesta este dotat cu congelator. Generatorul de putere mai mare poate funcționa fie pe combustibil, fie pe propan, astfel încât funcționează pentru orice eventualitate. Pe propan poate funcționa mai mult timp decât pe combustibil, dar poate doriți să luați în considerare această opțiune pentru a vă alimenta frigiderul în caz de întrerupere.

Factori de luat în considerare atunci când faceți o alegere de energie alternativă

Nu este atât de ușor să alegeți ce sursă de energie alternativă să utilizați, cu excepția cazului în care aveți deja una sau mai multe dintre opțiunile enumerate. Totuși, dacă sunteți în căutarea unor modalități de a face alegerea corectă, luați în considerare următoarele:

1. Puterea de alimentare

Puterea de putere de care are nevoie frigiderul dvs. va decide opțiunea pe care o alegeți. Puterea de pornire a unui frigider de capacitate maximă este de aproximativ 2200 de wați, dar acesta are nevoie de mai puțină putere pentru a funcționa constant, de aproximativ 700 de wați. Acest lucru nu este stabilit în piatră, ci doar o estimare. Asta înseamnă că aveți nevoie de un generator de aproximativ 2500 de wați pentru a alimenta un astfel de frigider. Cu toate acestea, producătorii pun pe etichetă puterea de pornire și de funcționare a unui frigider.

2. Reședință

Locul în care locuiți joacă, de asemenea, un rol important în a vă ajuta să vă decideți ce să alegeți. Este posibil ca un generator să nu funcționeze atât de bine dacă locuiți într-un apartament, iar utilizarea unei baterii de mașină să nu fie convenabilă. Cea mai bună opțiune ar putea fi utilizarea unei centrale electrice. Aceasta nu este zgomotoasă și nu emite fumuri toxice, așa că o folosiți în apartament. Ideea principală este să găsiți bateria potrivită care poate alimenta frigiderul dvs. specific.

3. Clima

Clima va determina, de asemenea, alegerea sursei alternative de energie. Un climat mai cald înseamnă că locuința dvs. va fi fierbinte în timpul unei pene de curent fără aer condiționat. În consecință, veți avea nevoie de o sursă de energie care să poată face să funcționeze în mod constant frigiderul timp de ore îndelungate. O baterie de 12 V nu va funcționa într-o astfel de situație, dar un generator cu o putere suficientă va funcționa. O stație de alimentare poate funcționa, dar numai dacă puteți găsi una cu o putere mare de putere.

4. Durata de funcționare

Un generator poate funcționa atât timp cât aveți nevoie, dacă puneți suficient gaz sau propan. Nu se poate spune același lucru despre o centrală electrică sau o baterie. Veți avea nevoie de energie electrică pentru a le reîncărca. Așadar, s-ar putea să rămâneți blocat dacă alegeți oricare dintre ele, cu excepția cazului în care energia electrică este restabilită înainte ca acestea să aibă nevoie de încărcare.

5. Dimensiunea și tipul de frigider

Cu cât frigiderul este mai vechi, cu atât consumă mai multă energie. Modelele mai noi de frigidere sunt clasificate Energy Star, deci consumă mai puțină energie. De asemenea, dimensiunea frigiderului va avea un mare impact asupra cantității de energie de care are nevoie pentru a funcționa. Cu cât frigiderul este mai mare, cu atât mai multă putere de ieșire de curent este necesară. Un generator ar putea fi cea mai bună opțiune dacă aveți un frigider de capacitate maximă și modern, chiar dacă acesta este de tip energy-star.

Notă importantă

Nu puneți alimente sau alte articole la temperatura camerei în frigider în timpul unei pene de curent, mai ales dacă îl conectați la o altă sursă de energie. De asemenea, evitați pe cât posibil să deschideți ușa frigiderului. În plus, este posibil să doriți să păstrați câteva articole congelate în frigider pentru a ajuta ca acesta să rămână rece pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă acest lucru nu este posibil, păstrați toate alimentele în congelator pentru a le păstra, dacă folosiți o sursă de energie alternativă.

Recapitulare

Supravegheați cu atenție frigiderul în timpul unei pene de curent. Chiar dacă folosiți un generator sau un pachet de baterii pentru a-l alimenta, cel mai bine este să verificați conținutul din când în când și să vă asigurați că temperatura este la niveluri sigure pentru alimente.

Folosiți alimente care pot putrezi prea repede, cum ar fi brânza moale, ouăle, produsele lactate, carnea și legumele și fructele tăiate. Asigurați-vă că le gătiți bine pe cele pe care le veți mânca și nu le depozitați pe cele neterminate în frigider.

În cele din urmă, contactați autoritățile din domeniul energiei electrice pentru a afla când va fi restabilită energia electrică. În acest fel, veți ști care este alternativa pentru a menține frigiderul în funcțiune și pentru cât timp.

Lasă un comentariu