Frigiderul dupa mutare: Probleme si solutii dovedite

Este posibil sa aveti probleme cu frigiderul dupa mutare. Dar exista solutii dovedite pentru astfel de probleme, iar noi le discutam in acest articol.

Frigiderul dupa mutare

Frigiderul nu functioneaza dupa mutare – Ce trebuie facut

Daca constatati ca frigiderul dumneavoastra nu functioneaza dupa mutare, este posibil ca compresorul sa fie deteriorat. Acest lucru se poate intampla daca ati transportat frigiderul asezandu-l pe jos.

In mod normal, un frigider trebuie sa fie in pozitie verticala in timpul transportului. Asezarea acestuia, fie pe spate, fie pe o parte, va face ca uleiul sa curga din compresor in sistemul de racire. Ca urmare, frigiderul nu se mai raceste sau nu mai functioneaza.

Inlocuirea compresorului poate rezolva problema. Cu toate acestea, trebuie sa stabiliti daca costul inlocuirii compresorului este mai bun decat cumpararea unui frigider nou. Daca frigiderul dvs. este un model mai nou, ar putea fi mai bine sa inlocuiti compresorul. Dar un model mai vechi poate necesita o investitie intr-un frigider nou.

In cazul in care trebuie sa transportati frigiderul intins din motive de comoditate sau de spatiu, trebuie sa-l lasati in picioare, scos din priza, timp de cel putin patru ore. Procedati la fel daca aparatul a stat mult timp pe o parte sau pe spate, lasati-l doar pentru aproximativ o zi. In acest fel, frigiderul va reveni la functionalitate deplina dupa aceea.

Frigiderul face zgomot dupa mutare – Rezolvat

Este posibil ca una sau mai multe componente sa fie slabite in interiorul frigiderului. Urmariti sunetul zgomotului pentru a vedea daca ii puteti localiza sursa. Este posibil sa fi fost nevoit sa va deplasati pe terenuri accidentate in timpul deplasarii, ceea ce a facut ca una sau mai multe componente sa se disloce sau sa se deterioreze. Cel mai bine este sa angajati un tehnician profesionist in domeniul aparatelor electrocasnice pentru a examina frigiderul, a determina sursa zgomotului si a-l repara definitiv.

De ce sa lasati un frigider sa se aseze dupa mutare?

Este esential sa lasati un frigider sa se aseze dupa ce il mutati, din cauza uleiului din compresor. De obicei, un frigider este un aparat destul de stationar, iar mutarea lui poate provoca daune daca nu o faceti in mod corespunzator. Miscarea face ca uleiul din compresor sa iasa, iar daca lasati frigiderul sa stea cateva ore, uleiul va permite ca acesta sa revina la locul sau.

Mecanismul de actionare sau pistonul nu va functiona daca uleiul din compresor nu este suficient pentru a-l lubrifia. Frigiderul se poate deteriora iremediabil daca il conectati la curent electric imediat dupa ce l-ati mutat. Cu alte cuvinte, nu puteti porni frigiderul dupa mutare. Asteptati cel putin o ora dupa mutare inainte de a conecta frigiderul la o priza de perete pentru a-l pune in functiune. Acelasi lucru este valabil si pentru un congelator.

Frigiderul dupa mutare – Ce trebuie sa faceti

Atunci cand mutati un frigider dintr-o locatie in alta, este esential sa fiti precauti atunci cand descarcati aparatul. Este posibil sa aveti nevoie de un partener pentru a descarca, in functie de dimensiuni. Apoi, folositi un carucior pentru a-l muta in noua sa casa si pozitie.

Odata ajunsi acolo, desfaceti cu grija paturile de mutare si curelele de pe aparat, daca ati folosit vreuna. Asigurati-va ca acesta se afla exact unde doriti inainte de a-l descarca de pe carucior. In continuare, miscati-l incet inainte si inapoi pana cand se rostogoleste in spatiul in care il doriti. Verificati daca exista un spatiu adecvat intre peretii din jur si frigider, in special in spatele acestuia. Spatiul face posibila o ventilatie adecvata.

Lasati frigiderul sa stea la locul sau, fara a-l conecta la reteaua electrica, timp de aproximativ o ora. Aranjati rafturile, rafturile si cosurile din interiorul acestuia in timp ce asteptati, dar nu incarcati aparatul cu alimente. Cand timpul de asteptare a expirat, conectati frigiderul la o priza de perete dedicata si lasati-l sa functioneze timp de aproximativ patru ore pentru ca temperatura sa ajunga la un nivel sigur pentru alimente. Apoi, puteti introduce in el alimentele si alte obiecte.

Este posibil sa doriti sa evitati pozitionarea frigiderului in calea luminii solare directe sau a altor surse de caldura. Caldura ii va reduce capacitatea de racire si va face ca compresorul sa lucreze mai mult. In consecinta, frigiderul se poate arde mai repede decat ar trebui.

Ce trebuie sa stiti atunci cand mutati un frigider

Trebuie sa goliti frigiderul si sa il lasati sa stea deconectat pentru a-l dezgheta, mai ales daca are o acumulare de gheata. De asemenea, curatati-l bine cu apa calda cu sapun sau cu bicarbonat de sodiu si apa. Lasati-l sa se usuce inainte de a-l impacheta.

Folosind o banda de masurat, masurati dimensiunile frigiderului si usile prin care va trece acesta. Acest lucru va va ajuta sa decideti daca trebuie sau nu sa indepartati usile frigiderului si ale casei dumneavoastra.

Exista cateva lucruri importante de care trebuie sa tineti cont, in afara de utilizarea unui carucior si de luarea dimensiunilor.

In primul rand, trebuie sa stiti ca un frigider nu are nevoie de multa miscare. Daca il mutati, trebuie sa il lasati sa stea cateva ore inainte de a-l porni pentru utilizare. In acest fel, nu il deteriorati. Iar atunci cand il conectati la priza, lasati-l sa se raceasca considerabil inainte de a-l incarca cu alimente.

In al doilea rand, nu trebuie sa asezati frigiderul la pamant atunci cand il mutati. Asezarea acestuia va face ca uleiul compresorului sa curga in sistemul de racire, iar acest lucru il poate deteriora permanent. Cel mult, sprijiniti-l in pozitie verticala. Totusi, daca trebuie sa-l asezati, lasati partea cu tubul compresorului cu fata in sus. Adica, daca tubul este in stanga, asezati frigiderul pe partea dreapta.

In al treilea rand, asigurati usile astfel incat sa nu se deschida in timpul deplasarii. Acest lucru este valabil mai ales daca o intindeti. Riscati sa deteriorati frigiderul daca lasati usile neasigurate. Daca puteti, sprijiniti alte piese de mobilier in jurul acestuia pentru a-l impiedica sa se miste excesiv in timpul transportului.

Este posibil sa aveti nevoie de cineva care sa va ajute sa o transportati, chiar daca folositi un camion. Daca frigiderul este greu, nu il puteti cobori singur din camion, chiar daca acesta are o rampa. Iar daca exista scari, un partener este util pentru a muta caruciorul in sus.

Recapitulare rapida

Trebuie sa va supravegheati frigiderul dupa mutare pentru a va asigura ca totul este in ordine. De asemenea, nu il conectati la curent electric imediat dupa mutare pentru a evita deteriorarea iremediabila a acestuia. Daca nu sunteti sigur ca va puteti muta singur frigiderul intr-o alta locatie, angajati un profesionist pentru a face treaba. Si chemati un tehnician de aparate pentru a verifica aparatul daca acesta nu se mai raceste dupa mutare.

Lasă un comentariu