Frigiderul Bosch nu se răcește [Cum se repară]

Dacă v-ați întrebat ce trebuie să faceți dacă frigiderul Bosch nu se răcește, aflați modalitățile de rezolvare a problemelor citind articolul nostru de aici…

Frigiderul Bosch nu se răcește după o pană de curent – Soluție rapidă

Dacă frigiderul Bosch nu se mai răcește după o pană de curent, verificați compresorul. Ascultați sunetul pe care îl scoate aparatul când îl porniți. Dacă auziți un clic care vine din locul unde se află compresorul, atunci știți că acesta este defect.

De asemenea, puteți verifica condensatorul, deoarece acesta este componenta care alimentează și amplifică compresorul. De fapt, este mai probabil ca acesta să fie o problemă decât compresorul. Știți că este defect atunci când auziți un zgomot de clic din partea compresorului.

Chemați un reparator calificat de frigidere pentru a se uita la el, deoarece înlocuirea unui compresor sau a unui condensator nu este o sarcină ușoară.

O problemă de răcire a frigiderului dumneavoastră apare după o pană de curent dacă compresorul nu primește o alimentare adecvată cu energie electrică. Acest lucru face dificilă repornirea acestuia.

Frigiderul Bosch nu se răcește – Cauze și soluții

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le verificați dacă frigiderul Bosch nu se răcește și cum să le remediați:

Bobine de condensator

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți dacă frigiderul Bosch nu se răcește este să verificați bobinele condensatorului. Le veți găsi în partea din spate sau în partea de jos a unității. Dacă acestea sunt murdare, curățați-le bine.

Ventilator condensator

Asigurați-vă că ventilatorul condensatorului se învârte bine, fără nicio piedică. Dacă nu este cazul, îndepărtați orice obstacol din calea sa, curățându-l bine.

Compresor

Frigiderul dumneavoastră ar putea funcționa, cu luminile aprinse, dar nu va răci dacă compresorul este defect. Cu toate acestea, un compresor defect este foarte puțin probabil, deoarece compresoarele nu se defectează ușor.

Pentru a fi sigur, apelați la un reparator calificat pentru a se uita la el.

Ventilator evaporator

Verificați ventilatorul evaporatorului din spatele peretelui congelatorului. Dacă este defect, atunci nu poate împinge aerul rece peste serpentina evaporatorului. Acest lucru, la rândul său, va face ca compartimentele congelatorului și frigiderului să nu se răcească.

Înlocuiți motorul ventilatorului dacă acesta este defect. Scoateți panoul evaporatorului din spatele unității și veți vedea ventilatorul. Îndepărtați clema folosită pentru a-l monta, lamelele și cablajul de cabluri. Puneți noul motor al ventilatorului în ham și introduceți motorul în carcasa sa. Puneți la loc lamelele și remontați clema. Atașați panoul evaporatorului la loc și ventilatorul este gata de funcționare.

Amortizor de aer

Aceasta este componenta care controlează cantitatea de aer rece care circulă între frigider și congelator. Se găsește între congelator și compartimentul pentru alimente proaspete. Dacă constatați că nu se poate deschide sau închide, atunci aerul rece nu poate intra în frigider din congelator.

Dar înainte de a verifica toate aceste lucruri complexe, verificați-le mai întâi pe cele mai ușoare…

Frigiderul Bosch nu se răcește – guri de aerisire blocate

Unele alimente sau produse alimentare ar putea bloca gurile de aerisire din congelator sau frigider. În acest caz, aerul rece nu va putea să circule în mod corespunzător. Lăsați orificiile de aerisire libere de orice obstrucție.

Frigiderul Bosch nu se răcește – temperatură redusă

Verificați termostatul pentru a vă asigura că nu ați crescut din greșeală temperatura. În funcție de model, termostatul se poate afla fie sub frigider, fie în partea din spate a aparatului.

Frigiderul Bosch nu se răcește – Frigider scos din priză

Oricât de ridicol ar părea, mulți oameni își deconectează involuntar aparatele și se îngrijorează atunci când frigiderele lor nu se mai răcesc. Așadar, verificați să vă asigurați că este bine conectat și că întrerupătorul de circuit nu este închis.

Frigiderul Bosch nu se răcește – Garnituri defecte

Dacă garniturile de etanșare ale frigiderului sunt defecte, atunci aerul cald se va infiltra continuu în unitate și va reduce răcirea acesteia. Schimbați-le dacă este așa. În plus, asigurați-vă că ușile sunt întotdeauna închise corespunzător în permanență.

Apelați la centrul de asistență Bosch pentru reparații, mai ales dacă aveți încă o garanție activă.

Aceste reparații se aplică la toate modelele de frigidere Bosch.

Frigiderul Bosch nu se răcește corespunzător – Soluție rapidă

Verificați dacă bobinele condensatorului sunt pline de praf sau murdărie. Dacă acestea sunt foarte murdare, curățați-le bine. Făcând acest lucru, veți permite trecerea unui flux bun de aer rece prin unitate.

Frigiderul nu se va răci corespunzător dacă serpentinele sunt murdare. Acest lucru se datorează faptului că motorul ventilatorului condensatorului trage aerul prin serpentine peste compresor. Iar murdăria sau praful vor reduce eficacitatea serpentinelor condensatorului, determinând compresorul să aibă performanțe minime. Acest lucru va afecta cât de bine funcționează frigiderul.