Frigiderul Beko îngheață totul [Cum se repară]

Dacă ți se pare că frigiderul tău Beko îngheață totul, există diferite motive pentru care se întâmplă acest lucru. În acest articol, le discutăm și cum să le rezolvăm.

Frigiderul Beko continuă să înghețe totul – Soluție rapidă

Iată care sunt soluțiile obișnuite la problema unui frigider Beko care continuă să înghețe totul:

1. Evitați deschiderea frecventă a ușii

Nu deschideți frecvent ușa frigiderului, deoarece astfel va pătrunde mai mult aer cald în unitate. Aerul cald transportă umiditatea mai mult decât aerul rece.

Atunci când aerul cald pătrunde în frigider, grăbește formarea înghețului din cauza umidității pe care o transportă.
în aceeași ordine de idei, nu lăsați ușa frigiderului deschisă prea mult timp. Aceasta va avea același efect ca și deschiderea frecventă. Este util să vă decideți ce doriți înainte de a deschide ușa. În acest fel, nu țineți ușa deschisă în timp ce vă decideți.

2. Asigurați-vă că garnitura de etanșare a ușii nu este ruptă

Schimbați garnitura de etanșare a ușii sau garnitura de etanșare a ușii odată ce aceasta este ruptă. Acest lucru va asigura că nu intră aer cald în unitate.

Puteți verifica dacă garnitura este ruptă sau nu făcând acest lucru:

  1. Închideți ușa frigiderului pe o bancnotă de un dolar sau pe o bucată de hârtie.
    ii. Încercați să scoateți bancnota sau hârtia în timp ce ușa este închisă.
    iii. Dacă reușiți să o scoateți, înseamnă că garnitura ușii este ruptă și trebuie schimbată.

Dacă nu sunteți sigur cum să îl reparați, contactați Beko pentru a solicita service sau discutați aici cu oricare dintre agenții noștri calificați pentru frigidere.

3. Confirmați că temperatura este setată la gradul potrivit

Setarea corectă a temperaturii pentru frigiderul Beko este între 3-5 grade Celsius. Dacă setați frigiderul la o temperatură mai mare sau mai mică decât aceasta, compresorul va funcționa mai mult decât ar trebui, ceea ce va cauza formarea de îngheț pe peretele din spate.

Mai mult, o temperatură mai rece în frigider înseamnă că mai multă umiditate va fi neabsorbită. Umiditatea se va depune apoi pe peretele din spate și, în consecință, va îngheța.

Prin urmare, asigurați-vă că temperatura frigiderului dvs. este întotdeauna setată corect pentru a evita acumularea de îngheț.

4. Depozitați alimentele în mod corect

Nu depozitați alimente fierbinți sau umede în frigider. Lăsați alimentele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita în aparat. De asemenea, nu depozitați în frigider alimente bogate în apă, cum ar fi fructele, legumele și carnea, dacă nu ați golit apa.

Alimentele fierbinți și cele umede transportă multă umezeală, care se va depune în cele din urmă pe peretele din spate sau pe fundul frigiderului și apoi va îngheța.

5. Poziționați frigiderul departe de căldură

Nu păstrați frigiderul într-o încăpere fierbinte sau în apropierea unei surse de căldură. Temperatura caldă face ca compresorul să lucreze de două ori mai mult pentru a menține unitatea rece. Cu timpul, se va forma mai multă umiditate în unitate, se va condensa pe peretele din spate și va forma gheață.

6. Curățați bobinele de condensare murdare

Curățați serpentinele condensatorului o dată sau de două ori pe an. Acest lucru va contribui, de asemenea, la conservarea frigiderului dumneavoastră.
Bobinele murdare, ca și alte câteva probleme, fac ca compresorul să lucreze mult mai mult decât este necesar. Rezultatul este că frigiderul devine prea rece, făcând astfel ca lucrurile să înghețe.

7. Verificați termistorul

Un termistor defect poate fi doar schimbat, deoarece nu poate fi întreținut sau reparat. Puteți utiliza un multimetru pentru a verifica dacă termistorul este defect sau nu.

Rețineți că rezistența nu trebuie să rămână aceeași pe măsură ce modificați setarea temperaturii. Dacă rezistența nu se schimbă la diferite temperaturi setate, înseamnă că termistorul este defect.

Funcția termistorului este de a trimite citirile de temperatură către placa de circuit. Această placă controlează compresorul de agent frigorific pentru a menține o anumită temperatură.

Un termistor defect poate cauza probabil înghețarea, deoarece va trimite o citire greșită a temperaturii către placa de circuite. Acest lucru va face ca compresorul să funcționeze continuu, producând mai multă gheață, deoarece placa nu îl pornește/oprește atunci când ar trebui.

8. Testați termostatul

Termostatele, atunci când sunt deteriorate, pot fi doar schimbate, nu și reparate. Și, la fel ca termistorul, utilizați un multimetru pentru a testa dacă termostatul este încă funcțional.

Un termostat defect ar putea face ca unitatea să fie mai rece decât este necesar. Dacă temperatura frigiderului dvs. nu se stabilizează după ce ați setat-o manual, problema ar putea fi termostatul.

Termostatele au același scop ca și termistoarele, dar pentru unitățile cu cadran de temperatură manual. În termeni simpli, un termostat este de natură mai crudă decât un termistor.

Alte lucruri pe care le puteți încerca sunt:

Asigurați-vă că nimic nu blochează orificiile de aerisire. Adică, nu puneți alimente direct în fața orificiilor de aerisire, deoarece acestea vor îngheța.

Poziționarea frigiderului la aproximativ 10 cm de perete pentru a permite o circulație adecvată a aerului.

Asigurați-vă că garnitura de etanșare a ușii funcționează bine. O garnitură de etanșare a ușii ruptă sau slabă va permite aerului cald și umed să pătrundă în frigider. Umiditatea din aer va provoca formarea de îngheț în unitate.

În plus, aerul cald poate face ca temperatura din frigider să crească. Atunci când compresorul și ventilatoarele simt acest lucru, ele lucrează suplimentar pentru a menține o temperatură rece. Ca urmare, frigiderul va îngheța excesiv.

În plus, nu depozitați în frigider alimente fierbinți sau pline de umiditate. Lăsați-o să se scurgă mai întâi de apă sau să se răcească bine înainte de a o depozita.

În caz contrar, umezeala se va scurge și va îngheța, adăugându-se la ceea ce se află deja în frigider, sau căldura alimentelor va provoca condens. Iar condensul va îngheța în cele din urmă, ducând la îngheț.

Notă importantă

Opriți aparatul și deconectați-l de la priza de perete ori de câte ori doriți să efectuați orice fel de reparații.
Iar dacă nu sunteți sigur de aceste soluții, contactați un agent de service autorizat pentru a face treaba. Poți discuta cu oricare dintre noi aici sau poți contacta centrul de service Beko, mai ales dacă ai o garanție activă.