Frigider Whirlpool cu scurgeri [Rezolvat]

Scurgerea frigiderului dumneavoastră Whirlpool nu este o problemă neobișnuită, deoarece există o mulțime de lucruri care pot cauza această problemă. Și în timp ce puteți remedia unele dintre aceste probleme, altele pot necesita serviciile unui tehnician de reparații. Vom discuta aceste probleme și vom da soluții pentru cele pe care le puteți rezolva singur.

Aceste soluții sunt valabile pentru toate tipurile de modele de frigidere Whirlpool. Așadar, indiferent dacă aveți un model side-by-side, cu ușă franceză sau cu congelator de sus/jos, aceste soluții vor funcționa pentru dumneavoastră.

Cum să reparați un frigider Whirlpool care curge

Următoarele sunt modalități de reparare a scurgerilor din frigiderul Whirlpool

1. Nivelarea frigiderului

Picioarele de nivelare pe care este montat frigiderul ajută la nivelarea corectă a acestuia. Atunci când frigiderul nu este nivelat corespunzător, pot apărea unele probleme, cum ar fi scurgerile de apă din frigider.

Prin urmare, primul pas pe care trebuie să îl faceți dacă frigiderul Whirlpool continuă să aibă scurgeri de apă este de a nivela frigiderul.

Cum se nivelează un frigider Whirlpool

Efectuați următorii pași pentru a vă echilibra frigiderul Whirlpool

Pasul 1: Picioarele de nivelare se află sub aparat, iar unele modele au o grilă care le acoperă. Dacă al dvs. are această grilă, primul pas este să scoateți grila.

Pasul 2: După ce ați scos grila, localizați piulițele de nivelare. Modelele side-by-side și top freezer au câte o piuliță de nivelare pe ambele părți. În timp ce majoritatea modelelor cu sertar pentru congelator vin cu două piulițe pe ambele părți.

Pasul 3: La modelul cu sertar pentru congelator, piulița de sus controlează partea din spate a frigiderului. Iar piulița de jos controlează partea din față a frigiderului. În timp ce la modelul side-by-side și la modelul cu congelator superior, piulița funcționează atât pentru partea din spate, cât și pentru partea din față a frigiderului. Pentru a coborî picioarele, deplasați piulița în sens invers acelor de ceasornic, iar pentru a ridica picioarele, rotiți piulițele în sensul acelor de ceasornic.

Pasul 4: Reglați piulițele până când obțineți nivelul dorit atât în partea din spate, cât și în partea din față a frigiderului. Nivelarea corectă va asigura că aparatul nu se balansează înainte și înapoi.

Pasul 5: În continuare, folosiți un nivel pentru a vă asigura că aparatul este corect nivelat. Puneți la loc grila inferioară.

2. Deblocați scurgerea de dezgheț

O scurgere de dezgheț înfundată este unul dintre cele mai frecvente motive pentru scurgerile din frigidere. Drenajul de dezghețare este un tub care transferă apa produsă în timpul ciclului de dezghețare către vasul de scurgere.

Dacă scurgerea de dezghețare se înfundă, apa care trebuie să treacă prin ea se va întoarce în sus pe scurgere și se va scurge din frigider.

Așadar, soluția la această problemă este de a desfunda scurgerea.

Cum să desfundăm scurgerea de dezgheț a unui frigider Whirlpool

În cele ce urmează sunt indicați pașii pentru deblocarea scurgerii de dezgheț a frigiderului Whirlpool

Primul pas: Primul pas este de a localiza scurgerea de dezgheț, deoarece locația acesteia se bazează pe modelul frigiderului dumneavoastră. Cu toate acestea, majoritatea modelelor au scurgerea de dezghețare pe peretele din spatele aparatului.

Pasul doi: Odată ce ați găsit scurgerea de dezgheț, curățați mai întâi intrarea acesteia. Uneori, acest lucru este tot ce aveți nevoie pentru a rezolva problema, deoarece resturile de la intrare pot fi cauza înfundării.

Pasul trei: În continuare, faceți un amestec de apă caldă și bicarbonat de sodiu și aruncați-l în scurgere cu o crăticioară de curcan.

Pasul patru: Continuați să aruncați amestecul în scurgere până când scurgerea este curată. Veți ști că scurgerea este curată atunci când veți auzi apa curgând în vasul de scurgere.

3. Verificați rezervorul de apă

Rezervorul de apă poate fi la originea scurgerii dacă există o fisură sau o ruptură pe acesta. Din cauza materialului plastic din care este confecționat rezervorul, acesta nu poate fi reparat și, prin urmare, trebuie să fie înlocuit.

Cum să înlocuiți rezervorul de apă al unui frigider Whirlpool

Faceți acești pași pentru a înlocui rezervorul de apă al frigiderului Whirlpool

1. Scoateți aparatul din priză și închideți alimentarea cu apă a frigiderului

Aparatul trebuie să fie deconectat pentru a preveni electrocutarea. Și pentru că reparația are de-a face cu sistemul de apă, trebuie oprită și alimentarea cu apă a frigiderului.

2. Scoateți rezervorul de apă

Deschideți frigiderul și scoateți primul raft pentru a face mai mult spațiu de lucru. Pentru a scoate rezervorul de apă, trebuie mai întâi să se îndepărteze panoul de acces din mijlocul frigiderului. Există patru găuri în jurul panoului.

Apoi, introduceți o șurubelniță cu cap plat în toate cele patru găuri și apăsați încuietorile. Îndepărtați panoul de acces pentru a ajunge la rezervorul de apă.

Scoateți rezervorul de apă și apoi scoateți conducta de alimentare cu apă conectată la acesta.

3. Instalarea noului rezervor de apă

Luați noul rezervor de apă și reconectați conducta de alimentare cu apă la acesta. În cele din urmă, puneți panoul de acces la loc și porniți din nou frigiderul.

4. Verificați tigaia de scurgere

Tigaia de scurgere colectează apa care se topește în timpul ciclului de dezghețare și, prin urmare, aceasta poate fi cauza scurgerii. Verificați dacă este așa, dacă da, următoarele sunt cele trei posibile motive pentru care tigaia de scurgere prezintă scurgeri:

i. Vasul de scurgere se revarsă

Compresorul usucă apa din recipientul de scurgere prin suflarea cu apă caldă peste recipient. Deoarece apa se evaporă, nu este nevoie să goliți manual recipientul.

Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil ca compresorul să nu reușească să evapore apa din vasul de scurgere. Acest lucru se întâmplă adesea din cauza faptului că temperatura frigiderului este setată prea scăzută. Când se întâmplă acest lucru, vasul de scurgere se va revărsa și se va scurge din frigider.

Pentru a rezolva acest lucru, scoateți vasul de scurgere și goliți-l.

Pentru a preveni ca vasul de scurgere să se reverse din nou, asigurați-vă că temperatura este întotdeauna setată la gradul ideal. Cu toate acestea, dacă vasul de scurgere continuă să se revarsă, poate fi un indiciu al unei probleme mai grave și vă sfătuim să apelați la un tehnician.

ii. Tăvița de scurgere nu este așezată corespunzător

Dacă ați îndepărtat tigaia pentru întreținere, este posibil să nu o fi așezat la loc corespunzător.

Scoateți tigaia și puneți-o la loc, asigurându-vă că de data aceasta o puneți în poziția corectă.

iii. Tăvița de scurgere are o fisură

Dacă există o fisură pe tigaie, apa se poate scurge prin ea. Inspectați tigaia și, dacă se găsește vreo fisură în ea, scoateți-o și înlocuiți-o cu una nouă.

Această tavă de scurgere înlocuiește frigiderele cu numerele de piesă W10614158 și 1105523.

Frigiderul Whirlpool care curge la filtrul de apă – Ce trebuie făcut

Dacă frigiderul dumneavoastră Whirlpool are scurgeri de la filtrul de apă, atunci filtrul de apă trebuie înlocuit. Acest lucru se datorează faptului că este posibil ca garnitura filtrului de apă să fie ruptă sau să lipsească.

Un alt motiv posibil pentru această problemă este faptul că filtrul de apă nu are dimensiunea potrivită pentru frigiderul dumneavoastră. În acest caz, filtrul de apă trebuie înlocuit pentru a rezolva problema scurgerii.

Frigiderul Whirlpool prezintă scurgeri după schimbarea filtrului – De ce și soluție

Motivul pentru care frigiderul dumneavoastră Whirlpool prezintă scurgeri după schimbarea filtrului este că filtrul de apă nu a fost instalat corespunzător. Pentru a rezolva problema, dezinstalați și reinstalați filtrul.

Carcasa filtrului de apă din frigiderul Whirlpool prezintă scurgeri – Soluție

Carcasa filtrului de apă a frigiderului dumneavoastră Whirlpool prezintă scurgeri deoarece există o fisură pe carcasa filtrului. Inspectați carcasa pentru a vedea dacă există fisuri și, dacă se găsește vreuna, aceasta trebuie înlocuită.

Frigiderul Whirlpool pierde apă din distribuitorul de apă – Rezolvat

Următoarele sunt posibilele motive pentru care frigiderul Whirlpool are scurgeri de la dozatorul de apă și cum să le rezolvați:

i. Aerul este blocat în conducta de apă

Dacă aerul este blocat în conducta de apă, presiunea se va acumula și va face ca apa să iasă prin deschiderea dozatorului. Apăsați conducta de apă, dacă pare friguroasă, atunci există aer blocat în ea. Aerul trebuie să fie eliberat pentru a rezolva scurgerea.

Pentru a elibera aerul, procedați după cum urmează:

  1. Așezați un bol sub dozator pentru a colecta apa care se va scurge în timpul acestei reparații.
  2. În continuare, aruncați aproximativ 2 galoane de apă pe conducta de apă pentru a scoate aerul din ea.
  3. De asemenea, asigurați-vă că spălați sistemul de apă după fiecare schimbare de filtru, deoarece, în caz contrar, aerul poate rămâne blocat în conducta de apă.

ii. Există o ruptură pe tubulatura de vinil

Tubulatura de vinil este predispusă să se rupă și, atunci când se întâmplă acest lucru, tubul va începe să curgă. Dacă tubulatura de vinil prezintă scurgeri, se va părea că apa iese din dozator.

Prin urmare, tubul trebuie înlocuit pentru a rezolva această problemă.

iii. Există o conexiune slabă undeva

Inspectați toate racordurile de apă din frigider și asigurați-vă că acestea se potrivesc bine.

Frigiderul Whirlpool care pierde apă din mașina de gheață – Soluții

Pentru a opri scurgerile de apă din mașina de gheață a frigiderului Whirlpool, procedați după cum urmează:

1. Deblocați scurgerea de dezgheț

O scurgere înfundată a scurgerii de dezgheț poate părea că scurgerea provine de la aparatul de gheață. În acest caz, scurgerea trebuie să fie desfundată și am discutat mai sus despre cum se face acest lucru.

2. Asigurați-vă că linia de apă este fixată în mod corespunzător

În cazul în care conducta de apă este montată slab, aceasta poate începe să se scurgă prin goluri. Strângeți corespunzător conducta de apă pentru a opri scurgerile.

3. Înlocuiți tubul de umplere care prezintă scurgeri

Dacă tubul de umplere prezintă scurgeri, acesta trebuie înlocuit.

Cum să înlocuiți tubul de umplere a mașinii de gheață din frigiderul Whirlpool

Urmați acești pași pentru a înlocui tubul de umplere al aparatului de gheață al frigiderului Whirlpool:

Pasul 1: Scoateți aparatul din priză și închideți alimentarea cu apă a acestuia.

Pasul 2: Deschideți congelatorul și scoateți recipientul de gheață. Cu o șurubelniță de ¼ de inch, scoateți șuruburile care țin dispozitivul de gheață în poziție.

Pasul 3: Scoateți aparatul de gheață pentru a avea acces la tubul de umplere. Îndepărtați extensia de pe tubul de umplere.

Pasul 4: Mergeți în partea din spate a frigiderului și deconectați conducta de apă de la tubul de umplere.

Pasul 5: Îndepărtați șurubul care ține tubul de frigider și scoateți tubul.

Pasul 6: Îndepărtați garnitura din vechiul tub de umplere și atașați-o la cel nou.

Pasul 7: Efectuați toți pașii în ordine inversă pentru a cupla din nou toate părțile frigiderului.

Whirlpool Frigiderul Whirlpool Conducta de apă curge – Ce trebuie să faceți

Dacă conducta de apă a frigiderului Whirlpool prezintă scurgeri, atunci trebuie înlocuită. Scurgerea se datorează fie faptului că linia de apă are o ruptură, fie este îndoită. Iar conducta de apă nu poate fi reparată.

Cum să înlocuiți linia de apă a frigiderului Whirlpool

Acești pași simpli vă vor ghida pentru a înlocui conducta de apă a frigiderului Whirlpool în câteva minute

Pasul 1: Închideți alimentarea cu apă a aparatului.

Pasul 2: Conducta de apă are un racord de compresie la fiecare capăt care o menține în poziție. Așadar, folosiți o cheie pentru a desprinde conducta de apă de la alimentarea cu apă și de la dozator.

Pasul 3: Atașați noua conductă de apă și folosiți cheia pentru a o fixa la locul ei.

Supapa de admisie a apei din frigiderul Whirlpool curge – Ce trebuie să faceți

Dacă supapa de admisie a apei prezintă scurgeri, înseamnă că are o ruptură și, prin urmare, trebuie înlocuită cât mai curând posibil.

Supapa de admisie a apei este responsabilă pentru alimentarea cu apă de la sursa de apă a întregului frigider. Și, fiind principala sursă de apă a frigiderului, poate duce la o problemă gravă de scurgere. Cu toate acestea, vă sfătuim să apelați la un tehnician de service pentru a face reparațiile.

Frigiderul Whirlpool sună ca și cum ar avea scurgeri – De ce și soluție

Faptul că frigiderul dumneavoastră scoate un sunet de picurare este în mare parte normal. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul ciclului de dezghețare, apa se topește și se scurge în vasul de scurgere.

Cu toate acestea, dacă frigiderul Whirlpool sună ca și cum ar avea scurgeri și găsiți apă pe podea sau în frigider, atunci aveți o problemă de scurgere. Citiți soluțiile pentru această problemă în secțiunile de mai sus ale acestui articol.