Frigider Samsung Prea cald [Cum se repară]

Acest articol discută de ce un frigider Samsung este prea cald și cum se poate remedia problema. Citiți pentru a afla ce trebuie să faceți.

Congelator Samsung prea cald – Soluții

Dacă un congelator Samsung este prea cald, verificați următoarele defecțiuni și înlocuiți orice defecțiune:

 1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Începeți prin a deschide ușa congelatorului și prin a activa comutatorul de la ușă. Dacă funcționează în mod normal, motorul ventilatorului evaporatorului se oprește din funcționare atunci când se deschide ușa. Dar întrerupătorul îl face să funcționeze din nou cu ușa încă deschisă atunci când este activat.

Cu toate acestea, înlocuiți motorul ventilatorului dacă acesta nu începe să funcționeze din nou nici după activarea comutatorului de ușă. Acest lucru se datorează faptului că motorul este defect.

În plus, testați înfășurările motorului cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. În cazul în care nu există continuitate, înlocuiți motorul.

Fără ventilatorul evaporatorului, în congelator nu va circula aer rece. Iar ventilatorul nu poate funcționa dacă motorul este defect. Astfel, congelatorul se va încălzi în timp.

 1. Releu de pornire

Verificați releul de pornire, detașându-l de pe partea laterală a compresorului și testându-l între cele două borne ale sale cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți releul. Iar dacă există un miros de arsură sau dacă zdrăngănește când este scuturat, înlocuiți-l deoarece este deteriorat.

Releul permite compresorului să funcționeze atunci când este necesar. Dar dacă este deteriorat, este posibil ca compresorul să nu mai poată funcționa deloc. Iar dacă compresorul nu funcționează, congelatorul nu poate funcționa.

 1. Setarea temperaturii

Verificați setarea temperaturii pentru a vedea dacă se află la punctul corect. Dacă congelatorul dvs. Samsung este de tip piept sau are un control manual al temperaturii, rotiți controlul la cel mai mare număr de pe cadran. Acesta este punctul cel mai rece.

Dar dacă congelatorul face parte dintr-un frigider și are control digital, apăsați butonul de temperatură a congelatorului până când ajunge la 0, care este punctul corect.

Setarea congelatorului la o temperatură mai mare decât cea recomandată face ca temperatura internă să fie ridicată și congelatorul să se încălzească. Prin urmare, lăsați setarea la 0 grade Fahrenheit, dar dacă trebuie să o duceți mai sus, nu depășiți niciodată 5 grade Fahrenheit.

 1. Serpentinele evaporatorului

Verificați serpentinele din spatele panoului interior din spate al congelatorului. Acestea nu trebuie să aibă gheață sau îngheț pe ele pentru a putea funcționa în mod optim. Așadar, dacă găsiți îngheț pe ele, topiți gheața prin dezghețarea manuală a congelatorului.

Scoateți fiecare obiect din congelator și scoateți-l din priză. Lăsați ușa deschisă și puneți prosoape în jurul marginilor congelatorului pentru a absorbi apa de la topirea înghețului.

Lăsați toată gheața din congelator să se topească, astfel încât să se topească și înghețul de pe serpentine. Curățați congelatorul pentru a îndepărta toată umezeala și lăsați-l să se usuce complet la aer înainte de a pune toate obiectele la loc, de a închide ușa și de a-l conecta din nou la priză.

O altă opțiune este să folosiți un uscător de păr pentru a topi gheața de pe bobine. Totuși, această metodă poate fi periculoasă, așa că procedați cu atenție.

Înghețul sau gheața de pe serpentinele evaporatorului înseamnă că sistemul de dezghețare a cedat. Încălzitorul de dezghețare ar trebui să pornească pe un temporizator pentru a încălzi serpentinele atunci când temperatura atinge un anumit punct.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, serpentinele se vor răci până când va începe să se acumuleze îngheț pe ele. Iar atunci când sunt înghețate, acestea nu pot răci aerul pe care ventilatorul evaporatorului îl trece peste ele pentru a circula în congelator. În consecință, congelatorul se va încălzi.

Prin urmare, testați componentele sistemului de dezghețare pentru a afla care dintre ele este defectă. Cel mai probabil este vorba de încălzitorul de dezghețare, dar cel mai bine este să le verificați pe toate, inclusiv placa de control a dezghețării.

 1. Circulația aerului

Asigurați-vă că congelatorul nu este atât de plin încât să întrerupă circulația corectă a aerului. Dacă este, reduceți conținutul și rearanjați ceea ce a rămas pentru a crea spațiu pentru ca aerul să circule liber. Veți constata că există un model de îngheț uniform. Dar unele articole vor îngheța în timp ce altele nu, dacă sunt prea multe articole în congelator.

 1. Serpentinele condensatorului

Curățați serpentinele congelatorului, dacă acestea sunt amplasate în exterior. Dacă acestea se află în interiorul pereților congelatorului, nu este nevoie să le curățați.

Folosind o perie de condensator sau capul de perie al unui aspirator, curățați praful și resturile de pe serpentine. Dacă există grăsime pe ele, curățați grăsimea folosind o cârpă cu săpun până când bobinele sunt curate.

Asigurați-vă că inspectați și curățați serpentinele în mod regulat, mai ales dacă în casă sunt animale de companie păroase, pentru a le menține în stare bună de funcționare. În caz contrar, căldura de la refrigerare va reduce capacitatea de răcire a congelatorului și, în timp, acesta va deveni cald.

 1. Sigiliul ușii

Verificați garnitura din jurul ușii congelatorului pentru a vedea dacă este slăbită. Dacă nu este, verificați dacă este slabă sau deteriorată. Închideți ușa congelatorului pe o bucată de hârtie sau pe o bancnotă de un dolar. Încercați să o scoateți fără să deschideți ușa. Dacă hârtia sau bancnota iese cu ușurință, înlocuiți garnitura, deoarece este slabă.

În plus, curățați garnitura pentru a îndepărta murdăria. Folosiți apă caldă cu săpun pentru a o curăța până când nu mai există murdărie. Asigurați-vă că o curățați în mod regulat, deoarece murdăria împiedică garnitura să etanșeze bine ușa. Ca urmare, aerul rece se infiltrează și aerul cald se infiltrează, compromițând temperatura din interior.

De asemenea, puteți depana compresorul și placa de control principală, deși acestea sunt rareori motivul pentru care congelatorul este prea cald. Cu toate acestea, există o șansă ca acestea să fie deteriorate sau defecte, mai ales dacă alte piese se testează bine.

Solicitați unui tehnician calificat și autorizat să verifice compresorul. Acest lucru se datorează faptului că implică utilizarea de tensiune, astfel încât nu ar trebui să fie testat de oricine.

În plus, verificați sistemul etanș al congelatorului. Dacă există o scurgere, solicitați unui tehnician autorizat să o verifice, să înlocuiască gazul și să etanșeze scurgerea. Scurgerea poate cauza încălzirea congelatorului.

Frigiderul Samsung este prea cald – Ce trebuie făcut

Verificați următoarele dacă frigiderul dvs. Samsung este prea cald:

 1. Garnitura

Înlocuiți garnitura din jurul ușii frigiderului dacă este slăbită, uzată sau slabă. Verificați-o trecând mâna în sus și în jos pe lungimea ușii când aceasta este închisă pentru a vedea dacă simțiți chiar și cel mai mic aer rece ieșind.

Puteți încerca, de asemenea, să scoateți o bancnotă de un dolar după ce ați închis ușa unității pe ea. O ușă bine închisă nu vă va permite să o scoateți fără să deschideți ușa. Deci, dacă o scoateți, înlocuiți garnitura.

 1. Motorul ventilatorului evaporatorului

Rotiți paletele ventilatorului pentru a vedea dacă se învârt bine. Dacă nu o fac, este probabil ca motorul să fie defect, așa că înlocuiți-l. Iar dacă motorul face mai mult zgomot decât de obicei, înlocuiți-l pentru că ceva este stricat.

Cu toate acestea, dacă motorul ventilatorului nu funcționează deloc, testați înfășurările acestuia pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate în înfășurări, înlocuiți motorul.

Ventilatorul este responsabil pentru aerul rece din frigider. Acesta trece aerul peste serpentinele de răcire și răspândește aerul rece în interiorul unității. Așadar, dacă motorul este defect, frigiderul nu se va răci și se va încălzi prea tare în timp.

 1. Serpentinele evaporatorului

Verificați serpentinele din spatele peretelui din secțiunea congelatorului pentru a vedea dacă sunt înghețate dacă vi se pare că frigiderul Samsung este prea cald. Dacă sunt, topiți gheața prin scoaterea din priză a unității și lăsând ușa deschisă timp de câteva ore. Asta după ce ați scos alimentele din ea și le-ați depozitat în altă parte.

Cu toate acestea, este necesar să verificați sistemul de dezghețare pentru a vedea dacă vreuna dintre componente a cedat. Dacă nu sunteți sigur că puteți testa singur componentele, găsiți un tehnician calificat în domeniul frigiderelor care să efectueze testul și să înlocuiască piesele defecte.

Dacă serpentinele sunt înghețate, acestea nu vor putea răci aerul care circulă în interiorul unității. Ca urmare, frigiderul va începe să se încălzească.

 1. Termistor

Testați termistorul cu ajutorul unui multimetru. Pe măsură ce temperatura frigiderului se schimbă, rezistența acestuia ar trebui să se schimbe și ea. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă și nu există continuitate, înlocuiți termistorul.

Placa de comandă principală reglează alimentarea ventilatorului evaporatorului și a compresorului pe baza rezultatelor citirii temperaturii frigiderului transmise de termistor.

În cazul în care termistorul este defect, rezultatele vor fi greșite și placa nu va putea să regleze puterea în mod corespunzător. În consecință, frigiderul poate deveni cald din cauza faptului că ventilatorul și compresorul nu funcționează așa cum ar trebui.

 1. Controlul clapetei de aer

Aruncați o privire la clapeta de aer, de obicei între secțiunea de congelare și cea de alimente proaspete. Acesta ar trebui să fie închis și deschis dacă este în stare de funcționare corespunzătoare. Dar dacă este blocat închis, înlocuiți-l.

Acest lucru va explica de ce frigiderul este cald; clapeta se închide și se deschide pentru a regla cantitatea de aer rece care intră în frigider dinspre congelator. Dacă este închis, frigiderul nu ar avea altă modalitate de răcire.

Dacă frigiderul dvs. Samsung este prea cald și piesele de mai sus funcționează bine, atunci testați placa de control al temperaturii și placa de control principală. Deși este puțin probabil ca vreuna dintre plăci să fie deteriorată, cel mai bine este să verificați fiecare componentă pentru a fi de două ori mai siguri.

Samsung Ice Maker prea cald – Soluție rapidă

Verificați bobinele evaporatorului din spatele peretelui interior din spate al congelatorului pentru a vedea dacă există acumulări de îngheț sau gheață. Dezghețați manual congelatorul pentru a scăpa de toată gheața de pe serpentine. Acest lucru va dura câteva ore, așa că asigurați-vă că puneți orice produs alimentar din congelator într-un alt congelator sau într-o ladă frigorifică bine izolată cu pachete de gheață.

Gheața blochează tunelul de aer care permite aerului rece din congelator să ajungă la mașina de făcut gheață și să o înghețe. Prin urmare, aparatul de gheață nu se răcește, ci se încălzește.

Cu toate acestea, dacă dezghețarea gheții de pe serpentine nu rezolvă problema, este important să contactați Samsung pentru a raporta problema aparatului de gheață și a solicita service.

Alternativ, găsiți un tehnician cu experiență în domeniul frigiderelor pentru a depana aparatul de gheață, a găsi originea problemei și a o remedia.

Recapitulare

Dacă frigiderul dvs. Samsung este prea cald, este important să găsiți o soluție rapidă pentru a preveni pierderea alimentelor și deteriorarea permanentă a unității.

Scoateți întotdeauna frigiderul din priză înainte de a depana, repara sau înlocui orice piesă, cu excepția cazului în care reparația necesită energie electrică pentru a funcționa. În acest caz, lucrați cu atenție pentru a evita electrocutarea.