Frigider Samsung cu scurgeri [Soluție]

Dacă frigiderul tău Samsung are scurgeri, atunci acest articol este pentru tine. Vom discuta și vom da soluții la scurgerile de apă de la distribuitorul de apă, filtrul de apă și mașina de gheață.

De asemenea, indiferent de locul în care găsiți scurgerea, cum ar fi podeaua, în partea de jos a frigiderului sau sub tava de delicatese, aceste soluții se aplică tuturor.

Cum să reparați frigiderul Samsung care pierde apă

Dacă frigiderul tău Samsung are scurgeri de apă, încearcă aceste soluții pentru a rezolva problema.

1. Nivelarea frigiderului

Un motiv simplu, dar frecvent, pentru care un frigider Samsung prezintă scurgeri este nivelarea necorespunzătoare a acestuia. Partea din față a frigiderului este menită să fie puțin mai înaltă decât partea din spate; acest lucru se întâmplă pentru ca lichidul de răcire să curgă cu ușurință.

Atunci când frigiderul nu are această înclinare, va produce mai mult condens care, în cele din urmă, se va scurge din frigider.

Pentru a vă echilibra frigiderul, procedați după cum urmează:

 1. Picioarele de nivelare se află sub frigider și pot fi acoperite de o grilă. Așadar, dacă modelul dvs. are o grilă, îndepărtați-o pentru a avea acces la picioarele de nivelare.
 2. Pentru a regla picioarele, utilizați o șurubelniță. Dacă o rotiți spre dreapta, picioarele se vor ridica, iar dacă o rotiți spre stânga, se vor coborî.
 3. Apoi, utilizați o pârghie pentru a vă asigura că frigiderul este corect nivelat. În cele din urmă, puneți grila la loc.

2. Căutați originea scurgerii

Următorul pas pentru a opri scurgerile din frigider este să aflați din ce parte a frigiderului provine scurgerea. Principalele părți care pot provoca scurgeri de apă în frigider sunt:

 • Scurgere de dezgheț
 • Tigaie de scurgere
 • Supapa de admisie a apei
 • Linia de apă

Aceste piese trebuie verificate individual pentru a determina originea scurgerii. Vom discuta în continuare despre aceste piese și despre cum să le reparăm.

i. Scurgere de dezgheț

Dacă apa se scurge din frigiderul dvs. Samsung pe podea sau sub sertarele de delicatese, atunci este probabil din cauza unei drenaje de dezghețare înfundate. Drenajul de dezghețare are rolul de a transfera apa produsă în timpul ciclului de dezghețare către vasul de scurgere.

Dar, dacă scurgerea de dezgheț se înfundă, apa se va întoarce în tub și, în cele din urmă, se va scurge. În acest caz, scurgerea de dezgheț trebuie să fie deblocată pentru a rezolva problema.

Pași pentru a debloca scurgerea de dezgheț a frigiderului Samsung

Urmați pașii de mai jos pentru a desfunda scurgerea de dezgheț a frigiderului Samsung

Pasul 1: Orificiul de scurgere al frigiderului se află pe peretele din spate al aparatului. Prin urmare, scoateți primele două rafturi pentru a avea acces la gaura de scurgere.

Pasul 2: Faceți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă caldă.

Pasul 3: În continuare, spălați amestecul pe gaura de scurgere cu o ciornă de curcan.

Pasul 4: Opriți aruncarea amestecului în gaura de scurgere atunci când auziți apa picurând în vasul de scurgere.

Pasul 5: Dacă amestecul de apă caldă și bicarbonat de sodiu nu elimină înfundarea, atunci aveți nevoie de ajutorul unui tehnician de service. Acest lucru se datorează faptului că acumularea de înfundare este grea și trebuie împinsă pe celălalt capăt. Este posibil ca procedura să fie prea complexă pentru a o face singur, dacă nu aveți cunoștințe tehnice ample.

ii. Tigaie de scurgere

Vasul de scurgere colectează apa produsă în timpul dezghețării și este adesea amplasat sub frigider. Dacă urmăriți scurgerea până la vasul de scurgere, atunci unul dintre următoarele motive este cauza scurgerii:

Vasul de scurgere se revarsă

Adesea nu este necesară golirea manuală a vasului de scurgere, deoarece condensatorul usucă apa. Cu toate acestea, este posibil ca compresorul să nu reușească să facă acest lucru, mai ales pentru că temperatura frigiderului este setată prea scăzută.

Când se întâmplă acest lucru, vasul de scurgere se poate revărsa și poate provoca scurgeri de apă din frigider.

În acest caz, vasul de scurgere trebuie să fie îndepărtat și golit manual. De asemenea, încercați să preveniți ca acest lucru să se repete, asigurându-vă că frigiderul este întotdeauna setat la temperatura ideală.

Cu toate acestea, dacă această problemă continuă să se întâmple, atunci ar putea fi un semn al unei probleme mai mari. Prin urmare, vă sfătuim să apelați la un profesionist.

Tăvița de scurgere nu este amplasată corespunzător

Dacă ați demontat tigaia pentru întreținere și curățare, există posibilitatea să nu o fi pus la loc cum trebuie. Astfel, apa poate rata tigaia și poate ieși din frigider.

În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să scoateți și să reinstalați tava de scurgere. Asigurați-vă că de data aceasta îl fixați corect.

Tăvița de scurgere este crăpată

Inspectați vasul de scurgere pentru orice fisură, priviți cu atenție deoarece fisura poate fi mică. Dacă se constată vreo fisură sau deteriorare în tavă, cumpărați o tavă compatibilă cu frigiderul dvs. și înlocuiți-o.

iii. Supapă de intrare a apei

Supapa de admisie a apei preia apa de la sursa de apă și o furnizează în tot frigiderul. Dacă supapa de admisie a apei este ruptă sau fisurată, aceasta se va scurge și va ieși din frigider.

Inspectați supapa de admisie a apei și, dacă găsiți o ruptură sau o fisură pe aceasta, înlocuiți-o.

Cum să înlocuiți supapa de admisie a apei din frigiderul Samsung

Pașii de mai jos vă vor ajuta să înlocuiți supapa de admisie a apei Samsung

Pasul 1: Scoateți aparatul din priză și opriți alimentarea cu apă a frigiderului.

Pasul 2: Îndepărtați șuruburile care țin panoul din spate în poziție și scoateți-l.

Pasul 3: Localizați supapa de admisie a apei; aceasta ar trebui să se afle în colțul din dreapta jos al frigiderului dumneavoastră. Trei furtunuri, un fascicul de cabluri și un suport conectează supapa de admisie la frigider. Acestea trebuie deconectate de la supapa de admisie.

Începeți cu furtunul albastru, slăbiți piulița care îl fixează și scoateți-l. În continuare, scoateți șuruburile care țin suportul în poziție; astfel veți avea suficient spațiu pentru a scoate cablajul de cabluri.
Cele două furtunuri rămase ar trebui acum îndepărtate căutați un inel de blocare între furtunuri și supapă. Apăsați clemele și scoateți furtunurile.

Supapa ar trebui să fie complet liberă acum.

Pasul 4: Luați noua supapă și instalați-o urmând toate instrucțiunile de mai sus în ordine inversă. Puneți panoul din spate la loc și înșurubați-l.

Această supapă de admisie a apei este compatibilă cu următoarele numere de model: 40141009010, 40141009110, RSG257AAWP/XAA, RSG257AARS/XAA-00, 40141003010, 40141003011, 40141003110, 40141002010, RSG257AAPN/XAA, 40141002110, RSG257AABP/XAA, 40141009900, 40141002900, 40141003900.

iv. Linia de apă

Conducta de apă furnizează apă de la supapele de admisie a apei la distribuitorul de apă și la aparatul de gheață. Inspectați linia pentru a vedea dacă există rupturi sau scurgeri, dacă se constată vreuna, linia trebuie înlocuită.

Filtrul de apă din frigiderul Samsung prezintă scurgeri – Ce trebuie să faceți

Dacă filtrul de apă al frigiderului Samsung prezintă scurgeri, atunci filtrul trebuie înlocuit. Scurgerea se datorează adesea următoarelor motive:

 1. Capul filtrului de apă este deteriorat. Scoateți filtrul și inspectați capul. O crăpătură pe acesta sau o garnitură ruptă/lipsă înseamnă că filtrul este stricat și trebuie înlocuit.
 2. Filtrul de apă nu este compatibil cu frigiderul dumneavoastră. Este posibil ca un filtru care nu este fabricat pentru frigiderul dvs. să nu se potrivească perfect în carcasa filtrului. În acest caz, apa poate ieși prin spații libere.

Prin urmare, asigurați-vă că achiziționați un filtru compatibil cu marca dvs. și că îl înlocuiți.

Acest filtru de apă este compatibil cu următoarele modele de frigidere Samsung: REFSVC, RF260BEAESR, RF260BEAEWW, RF261BEAESR, RF263BEAESR, RF263TEAESR, RF323TEDBSR, RF4267HABP, RF4267HARS, RF4267HAWP, RF4287HABP, RF4287HARS, RF4287HAWP, RF23J9011SR/AA.

Frigiderul Samsung prezintă scurgeri după schimbarea filtrului – Soluție

Scurgerea filtrului de apă după o schimbare a filtrului este un indiciu că filtrul nu a fost instalat corect.

Pentru a rezolva această problemă, scoateți filtrul.

Carcasa filtrului de apă din frigiderul Samsung care curge – Cum se repară

O carcasă a filtrului de apă care curge este un indiciu că aceasta are o fisură. Cea mai bună măsură de luat în acest caz este înlocuirea carcasei filtrului, deoarece aceasta nu poate fi reparată.

Cum să înlocuiți carcasa filtrului de apă pentru frigiderul Samsung

Urmați acești pași pentru a înlocui carcasa filtrului de apă al frigiderului Samsung

Primul pas: Localizați carcasa filtrului. În continuare, îndepărtați rafturile cele mai apropiate de carcasa filtrului pentru a crea mai mult spațiu de lucru.

Pasul doi: Dezinstalați filtrul de apă, rotindu-l în sens invers acelor de ceasornic și trăgându-l afară.

Pasul trei: Îndepărtați șuruburile care țin carcasa filtrului în poziție cu o șurubelniță Philip.

Pasul patru: Scoateți grila din partea de jos a frigiderului pentru a avea acces la conductele de apă. Deconectați conductele de apă folosind o șurubelniță cu cap plat pentru a îndepărta capacele de siguranță.

Pasul cinci: Conductele de apă sunt conectate la supapa de admisie a apei, iar aceasta se află la panoul de acces din spate al frigiderului. Prin urmare, panoul din spate trebuie să fie îndepărtat.

Pasul șase: Acum, localizați supapa de admisie a apei și deconectați conductele de apă de la aceasta. Linia de apă albastră trebuie îndepărtată mai întâi. Iar pentru a îndepărta celelalte tuburi, trebuie scoasă supapa de admisie a apei.

Pasul șapte: Desfaceți șuruburile care țin supapa de admisie în poziție și scoateți-o. Apoi, deconectați restul conductelor de apă de la supapa de admisie.

Pasul opt: Acum că ați deconectat toate conductele de apă, deschideți frigiderul și scoateți carcasa filtrului.

Pasul nouă: Instalați noua carcasă a filtrului și reasamblați aparatul urmând pașii în ordine inversă.

Pasul zece: Porniți frigiderul și testați carcasa filtrului pentru scurgeri. Dacă nu există niciuna, bună treabă! Dacă scurgerea persistă, atunci înlocuirea nu a mers bine. În acest moment, vă recomandăm să apelați la un tehnician de reparații pentru a verifica.

Dispenserul de apă al frigiderului Samsung curge – reparație rapidă

Scurgerea apei din distribuitorul de apă din frigiderul dvs. Samsung se datorează faptului că aerul este blocat în conducta de apă. Sau filtrul de apă nu este instalat corespunzător.

Dacă în conducta de apă există aer reținut, acesta trebuie eliberat.  Din fericire, acest lucru se poate face cu ușurință și nu necesită nicio abilitate tehnică.

Pentru a elibera aerul reținut în conducta de apă, pur și simplu distribuiți aproximativ 3 galoane de apă.

Pentru a rezolva cea de-a doua problemă, trebuie să reinstalați filtrul de apă și să vă asigurați că o faceți corect de data aceasta.

Rețineți că aerul poate rămâne blocat în conducta de apă după o schimbare de filtru. Prin urmare, se recomandă să distribuiți apă pentru a elimina bulele de aer după fiecare schimbare a filtrului.

Frigider Samsung cu scurgeri de gaze – De ce și ce trebuie făcut

Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faceți dacă frigiderul Samsung are scurgeri de gaz este să apelați la un tehnician de service. Asta pentru că nu este o problemă pe care o poți face singur. Și trebuie să apelezi la tehnicianul de service cât mai curând posibil, deoarece gazul pe care frigiderul tău îl pierde poate cauza probleme de sănătate pe termen lung.

De asemenea, atunci când este expus la flacără deschisă, gazul care se scurge poate provoca o explozie ușoară care poate răni pe oricine se află în apropiere.

Cu toate acestea, în timp ce așteptați tehnicianul de service, puteți efectua câteva teste pentru a vă asigura că frigiderul dumneavoastră are scurgeri de gaz. Puteți fie să vă procurați un kit de detectare a scurgerilor. Sau puteți încerca acest remediu de casă:

Amestecați detergent de vase cu apă și pulverizați-l pe tubulatura frigiderului. Dacă gazul se scurge cu adevărat din tubulatură, atunci se vor forma bule mici pe măsură ce gazul scapă.

Dacă confirmați că frigiderul dumneavoastră are scurgeri de gaz, nu faceți nimic altceva. Pur și simplu așteptați tehnicianul de service.

Furturile de gheață din frigiderul Samsung – De ce și soluție

Iată care sunt motivele pentru care aparatul de gheață al frigiderului tău Samsung are scurgeri și cum să le rezolvi

i. Garnitură care prezintă scurgeri

Există o mică garnitură de etanșare situată între mașina de gheață și ușa frigiderului. Dacă această garnitură prezintă scurgeri, nu va mai etanșa corespunzător și acest lucru va cauza acumularea de gheață care se va topi și va prezenta scurgeri.

În acest caz, trebuie pur și simplu să scoateți garnitura care prezintă scurgeri, să luați una nouă și să o instalați.

ii. Tub de umplere care prezintă scurgeri

Dacă înlocuirea garniturii nu oprește scurgerile de la aparatul de gheață, atunci este posibil ca problema să fie tubul de umplere. Vă recomandăm să apelați la ajutorul unui tehnician de reparații în acest caz.

Frigiderul Samsung pierde apă și nu se răcește – Ce trebuie făcut

Problema frigiderului tău Samsung care pierde apă și nu se răcește poate fi o problemă diferită sau întrepătrunsă. Cu toate acestea, vă sfătuim să analizați aceste probleme individual și să le rezolvați.

Instrucțiunile din acest articol oferă soluții pentru ca frigiderul Samsung să aibă scurgeri de apă.

Cu toate acestea, dacă rezolvarea individuală a problemelor nu rezolvă problema, vă sfătuim să apelați la un tehnician de reparații.

Frigiderul Samsung pierde apă și îngheață – Soluție

Soluția pentru ca frigiderul tău Samsung să aibă scurgeri de apă a fost discutată amănunțit în acest articol. În ceea ce privește frigiderul dvs. care îngheață, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a opri acest lucru

 1. Evitați să blocați gurile de aerisire cu alimente
 2. Asigurați-vă că ușa frigiderului este închisă corespunzător în permanență
 3. Reglați temperatura frigiderului la gradul recomandat de 37-40◦F

Frigiderul Samsung care pierde apă și face zgomot – De ce și soluție

Majoritatea sunetelor care provin de la frigiderul dumneavoastră sunt normale. Sunetele sunt adesea produse în timpul unui anumit proces, cum ar fi producerea de gheață sau dezghețarea. Cu toate acestea, dacă sunetul este foarte puternic, poate fi un indiciu al unei probleme mai mari.