Frigider Samsung cu scurgeri de apă în sertar [Soluție rapidă]

În acest articol, discutăm despre un frigider Samsung care scurge apă în sertar și despre cum să rezolvăm rapid această problemă.

Frigider Samsung cu scurgeri de apă în sertar

Verificați următoarele dacă frigiderul dvs. Samsung are scurgeri de apă în sertar, fie că este vorba de sertarul cu produse congelate sau de sertarul cu delicatese:

1. Scurgere de dezgheț

Dacă din frigiderul Samsung curge apă în sertarul cu produse congelate sau chiar în sertarul cu delicatese, verificați scurgerea de dezgheț. Acesta este probabil înfundat cu gheață sau murdărie.

Pentru a determina acest lucru, scoateți tot ce se află în interiorul unității, inclusiv rafturile și recipientele pentru a expune scurgerea. Veți putea vedea dacă există murdărie sau gheață în gaură.

Dacă este înfundat, obțineți un amestec de apă și înălbitor sau apă și bicarbonat de sodiu. În locul acestui amestec, folosiți apă caldă. Aceasta va avea același scop.

Acum, luați o pipetă de curcan sau o seringă și aruncați apa fierbinte sau soluția pe scurgere. Aveți grijă să fiți precis în stropire. Acest lucru topește gheața sau dislocă orice murdărie care blochează scurgerea. În cazul murdăriei, puteți merge un pas mai departe pentru a curăța gaura prin introducerea unei sârme rigide în gaură pentru a o îndepărta.

Informații suplimentare

La unele modele de frigidere Samsung, scurgerea de dezghețare poate fi accesată numai dacă deschideți panoul interior din spate al congelatorului. Acesta se află sub serpentinele evaporatorului.

Acum, dacă panoul este închis și înghețat, înseamnă că tot ce se află în spate este înghețat, inclusiv bobinele. Trebuie să slăbiți mai întâi panoul pentru a ajunge la scurgere.

Puteți opta pentru opțiunea de dezghețare manuală, prin care scoateți frigiderul din priză și lăsați natura și lipsa alimentării cu energie electrică să își facă treaba. Ar putea dura până la 24 sau chiar 48 de ore pentru o dezghețare completă. Cu toate acestea, va face ca scurgerea să fie deblocată de gheață. Dar aceasta este o soluție temporară.

Acumularea de gheață înseamnă că altceva este în neregulă; probabil că o altă componentă a frigiderului a cedat. Solicitați unui tehnician calificat să stabilească cauza și să o repare.

O altă opțiune este să topiți gheața cu o sursă de căldură. Nu este recomandabil să faceți acest lucru, dar pentru că este o sursă de căldură sigură, folosirea unui uscător de păr funcționează.

Setați-l la foc mic și îndreptați-l spre marginile panoului din spate pentru a desprinde gheața. Atunci când este suficient de dezlipită, puteți introduce gura uscătorului în spatele panoului și direcționa căldura în interior. Făcând acest lucru, gheața se va topi rapid.

Când se întâmplă acest lucru, puteți îndepărta panoul și direcționa căldura către scurgere. Alternativ, puteți stropi apă fierbinte pe gheață pentru a o topi. Faceți acest lucru până când apa curge liber prin gaură și o puteți auzi curgând în tigaie.

O scurgere de dezgheț înfundată va face ca apa să nu curgă în vasul de scurgere pentru a fi evaporată. Cu timpul, apa va deveni prea multă și se va scurge în sertare și chiar în podeaua frigiderului.

2. Filtru de apă

Pentru a verifica filtrul de apă, scoateți-l din carcasă și inspectați-l pentru a vedea dacă este deteriorat. Dacă este deteriorat, înlocuiți-l cu un filtru care este compatibil cu frigiderele Samsung. Acest lucru este pentru a asigura o potrivire bună.

În funcție de modelul de frigider Samsung pe care îl aveți, pașii pentru schimbarea filtrului de apă vor varia.

În plus, inspectați carcasa filtrului de apă dacă acesta funcționează bine. Dacă carcasa este deteriorată, numai Samsung sau un agent de reparații profesionist o poate înlocui.

Dacă filtrul de apă este instalat incorect sau este o marcă care nu se potrivește pentru frigiderele Samsung, acesta se va scurge în unitate. Dovezile vor fi văzute în sertare sau pe podea. În plus, dacă capul filtrului este crăpat sau carcasa este deteriorată, apa se va scurge în unitate.

3. Umiditate

Scăderea temperaturii din casă poate ajuta la rezolvarea problemei dacă umiditatea este cauza scurgerii apei în sertar. Folosiți aparate de aer condiționat sau ventilatoare pentru a menține camera răcoroasă.

Vremea caldă poate reduce capacitatea de răcire a frigiderului, ceea ce duce la condens în interiorul acestuia. În cele din urmă, pot apărea scurgeri din cauza excesului de apă. De asemenea, excesul de umiditate din aer se poate adăuga la apa din unitate și poate cauza scurgeri.

4. Frigider denivelat

Găsiți picioarele de nivelare ale frigiderului Samsung sub acesta, la capătul din față. Cu o șurubelniță, rotiți picioarele la dreapta și la stânga pentru a le regla. Faceți acest lucru până când puteți confirma reglajele corecte, conform unui nivel de tâmplar.

Un frigider care nu este bine nivelat se va răci cu greu. Un frigider trebuie să fie un pic mai înalt în față decât în spate pentru a se răci corespunzător. Dacă nu este așa, unitatea depune un efort suplimentar pentru a construi și menține o temperatură rece.

Acest lucru ar putea duce la apariția condensului în interiorul unității și în jurul serpentinelor din partea inferioară din spate a congelatorului. Cu timpul, apa începe să se scurgă pe podea, în interior și în exterior.

Scurgerea apei în sertarele unui frigider Samsung pare să fie o problemă comună. Acest lucru se datorează faptului că există mulți oameni care caută răspunsuri la aceeași problemă. Din acest motiv, problema este ușor de rezolvat. Cu toate acestea, dacă urmând toți pașii nu se rezolvă problema scurgerilor de apă în sertar, este timpul să contactați profesioniștii.

Puteți contacta Samsung și solicita service pentru această problemă. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți încă o garanție activă pentru frigiderul dvs. Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul electrocasnicelor. Aceștia sunt întotdeauna disponibili pentru a vă ajuta, indiferent de problema pe care o aveți la frigider.

Memento

Dacă vă dați seama că aveți problema unui frigider Samsung care pierde apă în sertar și doriți să îl depanați, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să îl deconectați. Nu atingeți nicio parte a aparatului până când nu ați făcut acest lucru. Este un prim pas important pentru a evita electrocutarea.

În plus, dacă aveți o pereche bună de mănuși de lucru, folosiți-le pentru această activitate. Aceasta adaugă protecție, în special pentru mâini.