Frigider Miele cu scurgeri [Rezolvat]

Dacă vă aflați aici, atunci presupunem că frigiderul dvs. Miele are scurgeri. Un frigider cu scurgeri este o problemă enervantă, dar noi suntem aici pentru dumneavoastră. Acest articol discută despre soluția pentru frigiderul dvs. Miele care pierde apă.

Suntem încrezători că, la sfârșitul acestui articol, veți reuși să opriți scurgerile de apă din frigiderul dumneavoastră.

Frigider Miele cu scurgeri de apă – Cum se repară

Iată care sunt diversele motive frecvente pentru care frigiderul Miele pierde apă și cum le puteți remedia

1. Verificați tigaia de scurgere

Vasul de scurgere este situat în partea de jos a frigiderului și colectează apa topită după fiecare ciclu de dezghețare. Tigaia poate fi cauza scurgerii dacă este prea mare, este crăpată sau nu este instalată corespunzător.

Deschideți panoul de acces din spate al frigiderului și inspectați tava de scurgere. Dacă acesta se revarsă, scoateți-l și goliți-l. Cu toate acestea, faptul că tigaia se revarsă poate fi un indiciu al unei probleme mai grave. Prin urmare, vă sfătuim să consultați un tehnician de service în acest sens.

Dacă tigaia este crăpată, atunci trebuie înlocuită. În cele din urmă, dacă tigaia a fost recent demontată și reinstalată, există șanse ca acest lucru să nu fi fost făcut în mod corespunzător. Scoateți tigaia și reinstalați-o, de data aceasta asigurați-vă că o instalați corect.

2. Deblocați scurgerea de dezgheț

Drenajul de dezghețare transportă apa topită în timpul dezghețării către recipientul de scurgere. Canalul de scurgere poate fi înfundat cu particule de alimente, gheață și alte resturi. Canalul de scurgere trebuie să fie desfundat pentru a rezolva această problemă.

Pentru a desfunda scurgerea, localizați orificiul de scurgere din interiorul frigiderului. Dacă gaura nu este vizibilă, atunci vă recomandăm să apelați la un tehnician de service pentru această reparație.

Introduceți un șarpe de instalații sanitare în gaura de scurgere și scoateți înfundarea. După aceea, aruncați apă caldă în scurgere. Acest lucru va ajuta la curățarea scurgerii de alte particule și, dacă blocajul este cauzat de gheață, topiți-o.

De asemenea, puteți dezgheța frigiderul pentru a vă asigura că gheața din scurgere este complet dezghețată.

3. Spălați sistemul de apă

Dacă scurgerea provine de la dozatorul de apă, este posibil să se datoreze aerului blocat în conducta de apă. Aerul poate rămâne blocat în conducta de apă atunci când schimbați filtrul de apă și poate provoca revărsarea conductei de apă. Pentru a rezolva acest lucru, sistemul de apă trebuie să fie clătit; din fericire, acest lucru se poate face în acești pași simpli:

  1. Așezați o găleată sau un bol sub dozator
  2. Apăsați și țineți apăsat declanșatorul distribuitorului de apă timp de aproximativ 5 secunde și apoi lăsați-l. Faceți acest lucru la un interval de 5 secunde.

iii. Opriți-vă când trebuie să fi distribuit aproximativ 3 galoane de apă.

Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple din nou, asigurați-vă că spălați sistemul de apă după fiecare schimbare de filtru.

4. Verificați conexiunile de apă

Este posibil ca racordurile de apă să nu fie bine fixate. Pentru a rezolva această problemă, utilizați manualul proprietarului pentru a localiza conexiunile de apă. Și apoi strângeți-le dacă este necesar.

5. Verificați filtrul de apă

Dacă urmăriți scurgerea până la filtrul de apă, atunci oricare dintre următoarele cauze poate fi cauza scurgerii:

i. Filtrul de apă este deteriorat

Scoateți filtrul și verificați dacă garnitura este ruptă sau lipsește. Dacă este, atunci filtrul trebuie înlocuit.

ii. Filtrul de apă este vechi

Atunci când filtrul de apă este utilizat pentru o perioadă mai lungă decât cea recomandată, filtrul începe să se înfundă. În acest caz, filtrul trebuie înlocuit, deoarece curățarea filtrului nu va rezolva problema. De asemenea, asigurați-vă că înlocuiți filtrul cât de des este recomandat pentru a evita această problemă.

iii. Filtrul de apă este compatibil cu frigiderul dvs.

Dacă filtrul de apă nu este compatibil cu modelul frigiderului dvs., atunci nu se va potrivi corect în carcasa filtrului. Acest lucru va avea ca rezultat scurgerea apei din spațiile dintre filtru și carcasa filtrului. Înlocuiți filtrul cu unul compatibil cu frigiderul dvs. pentru a rezolva această problemă.

iv. Filtrul de apă nu a fost instalat corespunzător

Dacă v-ați înlocuit recent filtrul de apă, atunci probabil că acesta este cazul. Scoateți filtrul de apă și reinstalați-l pentru a rezolva această problemă. Puteți consulta manualul de utilizare pentru a afla cum să instalați corect filtrul de apă al frigiderului Miele.

6. Înlocuiți carcasa filtrului de apă

Este posibil ca carcasa filtrului de apă să aibă o fisură care face ca apa să iasă din zona filtrului. Carcasa filtrului de apă nu poate fi reparată dacă este crăpată, așa că trebuie înlocuită.

Cum să înlocuiți carcasa filtrului de apă pentru frigider Miele

Pentru a înlocui carcasa filtrului de apă al frigiderului Miele, procedați după cum urmează

Pasul 1: Scoateți frigiderul din priză pentru a asigura siguranța. De asemenea, închideți alimentarea cu apă, deoarece reparația va include scurgerea apei.

Pasul 2: Scoateți filtrul de apă din carcasa filtrului.

Pasul 3: Îndepărtați șurubul care ține în poziție carcasa filtrului de apă. Și apoi, trageți ușor carcasa în față.

Pasul 4: În continuare, deplasați frigiderul de pe perete pentru a avea acces complet la partea din spate a aparatului.

Pasul 5: Îndepărtați șuruburile care țin în poziție panoul de acces din spate și apoi scoateți-l. Localizați supapa de admisie și apoi deconectați conductele de apă de la supapă cu ajutorul unei chei deschise.

Pasul 7: Întoarceți-vă în partea din față a aparatului și scoateți carcasa filtrului. Deconectați conducta de apă de la vechea carcasă și atașați-o la noua carcasă a filtrului.

Pasul 8: Instalați noua carcasă a filtrului și reasamblați frigiderul urmând pașii în ordine inversă.

7. Verificați garnitura de etanșare a ușii

Etanșarea ușii reglează temperatura frigiderului, împiedicând aerul cald să intre în frigider. Dar este posibil ca garnitura să nu-și facă treaba dacă este murdară, prezintă scurgeri sau este uzată. Prin urmare, inspectați garnitura pentru oricare dintre cele menționate mai sus.

Dacă garnitura este murdară, curățați-o pur și simplu folosind un detergent delicat și o cârpă de vase. Garnitura trebuie înlocuită dacă prezintă scurgeri sau este uzată.

Pentru a înlocui garnitura ușii, procedați după cum urmează:

Pasul 1: Deschideți ușa frigiderului. Cu un cuțit de chit sau o șurubelniță cu cap plat, scoateți colțul superior al garniturii ușii.

Pasul 2: Scoateți garnitura de etanșare a ușii de pe șină prinzând și trăgând de colțul superior deja îndepărtat.

Pasul 3: Așezați noua garnitură pe șină, asigurați-vă că garnitura este compatibilă cu frigiderul dvs.

Pasul 4: Întoarceți-vă în jurul șinei și fixați bine garnitura pe șină. Inspectați-vă munca și asigurați-vă că nu există denivelări sau pliuri în jurul garniturii.

8. Goliți tava de picurare a distribuitorului

Dacă scurgerea provine de la dozatorul de apă, atunci este posibil ca tava de picurare să fie plină și să se reverse. În acest caz, este suficient să scoateți tava și să o goliți pentru a opri scurgerea.

9. Înlocuiți supapa de admisie a apei

Supapa de admisie a apei este amplasată la panoul de acces din spate al frigiderului și este responsabilă pentru alimentarea cu apă a frigiderului. Supapa de admisie poate deveni defectă și poate rămâne blocată în poziție deschisă. Dacă urmăriți scurgerea până la supapa de admisie, atunci cel mai probabil acesta este cazul.

Pentru a rezolva această problemă, trebuie să se înlocuiască supapa de admisie. Dar acest proces poate fi complex și de aceea vă recomandăm să contactați un tehnician de service pentru aceasta.

Un alt motiv pentru care supapa de admisie a apei poate prezenta scurgeri este dacă presiunea apei este prea mică. Supapa are nevoie de minimum 20 psi pentru a se închide corect.

Utilizați un regulator de presiune a apei pentru a verifica presiunea apei.

În absența unui regulator de presiune a apei, puteți proceda în felul următor:

  1. Opriți alimentarea cu apă și apoi deconectați conducta de apă de la supapa de admisie.
  2. Țineți conducta de apă deasupra unei găleți și porniți din nou alimentarea cu apă.
  3. Observați apa care iese din conductă. Dacă debitul de apă este puternic, atunci presiunea apei este în regulă. Dacă debitul este slab, atunci debitul este slab și prea mic pentru a închide supapa de admisie a apei.

Dacă presiunea este scăzută, schimbați conducta de apă, deoarece aceasta poate fi cauza problemei.

Dacă problema persistă, găsiți o nouă sursă de apă pentru frigider.

În cele din urmă, dacă niciuna dintre aceste măsuri nu oprește scurgerile din frigiderul Miele, apelați la un tehnician de reparații.