Frigider LG după o pană de curent [Probleme și soluții]

Frigiderele și alte aparate electrice nu suportă bine întreruperile de curent. Prin urmare, este important să verificați frigiderul LG după o pană de curent pentru a vedea dacă funcționează corect.

Frigiderul LG bipăie după întreruperea alimentării cu energie electrică – Ce trebuie să faceți

Dacă frigiderul dumneavoastră LG emite un semnal sonor după o pană de curent, verificați temperatura internă. Acest lucru este necesar mai ales dacă întreruperea a durat câteva ore.

Dacă temperatura nu este atât de rece pe cât ar trebui să fie, este posibil să auziți alarma de temperatură. Opriți alarma și lăsați frigiderul să se răcească.

Dacă alarma continuă să sune chiar și după ce temperatura frigiderului a scăzut, scoateți aparatul din priză timp de aproximativ 10 minute. Este posibil să existe o defecțiune la sistemul de alarmă sau la placa de control principală și o resetare ar putea fi de ajutor.

Puteți opta să opriți alarma, adică să o dezactivați până când veți afla de ce continuă să sune. Pentru a face acest lucru, găsiți butonul de blocare a alarmei pe panoul de control; acesta ar trebui să se afle în extrema dreaptă a panoului.

Când o faceți, apăsați pur și simplu o dată butonul pentru a opri alarma. Rețineți că acest lucru înseamnă că alarma nu vă va avertiza atunci când ușa a fost deschisă prea mult timp sau când temperatura crește.

Alte măsuri de luat

De asemenea, asigurați-vă că ușa frigiderului este bine închisă. Dacă este chiar și ușor întredeschisă, alarma ușii va suna până când o închideți corespunzător.

În plus, asigurați-vă că frigiderul nu este supraîncărcat și că ușa nu este nealiniață. Rearanjați obiectele din unitate, dacă este necesar, astfel încât aerul să poată circula mai bine, iar ușa să se poată închide și etanșa complet.

Cu toate acestea, dacă acest lucru nu oprește semnalul sonor, ceea ce este rar, contactați LG și raportați problema înainte de a solicita service.

Cum îmi resetez frigiderul LG după o pană de curent?

Pentru a reseta frigiderul LG după o pană de curent, deconectați-l de la curentul electric timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, reconectați-l și veți auzi compresorul intrând în acțiune. Făcând acest lucru, sistemul se stabilizează și repornește frigiderul.

Frigiderul LG nu se răcește după întreruperea alimentării cu energie electrică – Cum se repară

Resetați frigiderul prin deconectarea acestuia de la priza de perete dedicată timp de aproximativ 30 de secunde. După aceea, conectați-l din nou la priza de perete. Compresorul ar trebui să intre în acțiune și frigiderul ar trebui să înceapă să se răcească.

Dacă resetarea nu rezolvă problemele de răcire, verificați întrerupătorul de circuit pentru frigider. Este posibil să se fi declanșat în timpul întreruperii sau dacă a existat o supratensiune.

Porniți-l din nou dacă este oprit și vedeți dacă frigiderul începe să se răcească. Dar acest lucru se aplică numai dacă lumina internă a frigiderului nu este aprinsă.

Alte piese de verificat

Asigurați-vă că cablul de alimentare este complet conectat și că compresorul funcționează eficient. De asemenea, asigurați-vă că priza de alimentare trimite suficientă tensiune către unitate.

În continuare, verificați dacă serpentinele evaporatorului au acumulări de îngheț. Întreruperea curentului ar fi trebuit să topească orice urmă de îngheț de pe ele, dar este bine să fiți sigur.

Dacă există îngheț pe ele, aceasta ar explica incapacitatea de răcire a unității. Va trebui să scoateți din nou frigiderul din priză și să permiteți ca tot înghețul să se topească înainte de a-l conecta din nou la priză.

În cele din urmă, verificați placa de comandă principală. Este posibil ca aceasta să funcționeze defectuos din cauza întreruperii curentului electric. Iar atunci când începe să funcționeze defectuos, afectează capacitatea de răcire a frigiderului, deoarece controlează funcțiile componentelor.

Frigiderul LG nu funcționează după o pană de curent – Cum se repară

Dacă constatați că un frigider LG nu funcționează după o pană de curent, localizați întrerupătorul de circuit care controlează frigiderul. Întrerupătoarele se află de obicei în afara casei.

Verificați dacă este declanșat și porniți-l din nou dacă este. Uneori, o pană de curent afectează întrerupătorul și oprește frigiderul.

Dacă întrerupătorul de circuit nu este declanșat, verificați priza de alimentare. Asigurați-vă că aceasta funcționează în continuare și că nu cablul de alimentare este problema. De asemenea, asigurați-vă că aceasta transmite cantitatea de tensiune necesară frigiderului.

Dacă priza este de tip GCFI, verificați comutatorul. Această priză se poate declanșa în cazul unei pene de curent pentru a proteja frigiderul. Activați întrerupătorul și vedeți dacă frigiderul începe să funcționeze din nou.

Alte piese de verificat

Dacă priza funcționează bine, este posibil ca cablul de alimentare să fie deteriorat. Scoateți cablul și inspectați-l pentru a vedea dacă nu este rupt sau deteriorat. Înlocuiți cablul dacă observați deteriorări. De asemenea, este posibil să doriți să încercați o fișă de înlocuire compatibilă. Dacă frigiderul începe să funcționeze, atunci este posibil ca vechea fișă să aibă un cablaj intern defect.

Uneori, o componentă din interiorul frigiderului devine defectă în timpul întreruperii, ceea ce face ca unitatea să nu funcționeze. Dacă toate cele de mai sus nu rezolvă problema, depanați releul de pornire, condensatorul de pornire, termostatul de control al temperaturii, compresorul și placa de control principală.

Frigiderul LG nu face gheață după o pană de curent – Rezolvat

În cazul în care mașina de gheață din frigiderul LG are un braț sau o paletă, asigurați-vă că este în poziția pornit. Brațul trebuie să fie în jos pentru ca mașina de gheață să funcționeze. Dar dacă are un întrerupător, asigurați-vă că acesta funcționează și este pornit.

Dacă aparatul de gheață este pornit, verificați linia de apă pentru a vedea dacă nu există vreo bucată de gheață care ar putea fi blocată în interiorul acesteia. Găsiți punctul în care apa intră în aparatul de gheață; deschiderea ar trebui să fie liberă. Dacă există gheață sau resturi care o blochează, asta ar explica de ce aparatul de gheață nu poate produce gheață.

Îndepărtați gheața sau resturile și încercați un ciclu de preparare a gheții.

Factori de luat în considerare

De asemenea, trebuie luată în considerare și temperatura. După o pană de curent, mai ales una care a durat câteva ore, este posibil ca frigiderul să nu fie atât de rece pe cât este necesar pentru ca mașina de gheață să funcționeze. S-ar putea să trebuiască să acordați un anumit timp unității să se răcească în mod adecvat pentru ca aparatul de gheață să funcționeze.

În caz contrar, încercați să reduceți temperatura reglând setarea cu câte un grad pe rând. Acest lucru ar putea ajuta la răcirea mai rapidă a frigiderului pentru a face gheață.

În plus față de toate cele de mai sus, este posibil ca supapa de admisie a apei să fie deteriorată. Datorită faptului că este controlată de electricitate, este posibil ca întreruperea să fi deteriorat solenoidul, astfel încât acesta să nu mai primească energie. Iar dacă solenoidul nu funcționează, mașina de gheață nu se va umple cu apă pentru a face gheață.

Prin urmare, testați solenoidul cu un multimetru pentru a vedea dacă primește suficientă energie. Înlocuiți supapa în cazul în care solenoidul nu funcționează sau primește energie și totuși supapa nu umple aparatul de gheață cu apă.

Verificați componentele interne

În cele din urmă, este posibil ca întreruperea curentului electric să fi ars una sau mai multe componente ale aparatului de gheață. Dacă aveți abilitățile necesare pentru a verifica fiecare componentă, este posibil să o găsiți pe cea defectă și să o înlocuiți dacă există piese de schimb individuale.

Dar dacă nu sunteți sigur ce componentă este defectă, dar aparatul de gheață nu funcționează, înlocuiți întregul ansamblu sau solicitați unui tehnician de service să verifice aparatul de gheață și să vă recomande o soluție.

Notă importantă

Contactați întotdeauna LG pentru service și reparații în cazul unor probleme cu frigiderul LG după o pană de curent. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o garanție activă pentru frigider.

Alternativ, discutați cu tehnicienii noștri de aparate. Aceștia sunt disponibili imediat pentru a vă ajuta cu problemele aparatelor electrocasnice; nu aveți nevoie de o programare sau de o perioadă de așteptare.