Frigider Beko cu scurgeri [Rezolvat]

Acest articol discută problema scurgerii frigiderului Beko. Motivele comune ale acestei probleme și soluțiile la acestea sunt în centrul articolului. Credem că veți putea rezolva problema scurgerilor din frigiderul dumneavoastră după ce veți citi acest articol.

Scurgeri de apă în frigiderul Beko – Ce trebuie făcut?

Încearcă soluțiile de mai jos pentru a opri scurgerile de apă din frigiderul tău Beko. Dacă vreunul dintre pași pare prea complicat la un moment dat, faceți o pauză și apelați la un tehnician de service.

1. Verificați tigaia de scurgere

Tigaia de scurgere este de obicei situată în partea de jos a frigiderului și colectează apa topită în timpul dezghețării. Tigaia de scurgere se poate fisura și acest lucru poate provoca scurgerea apei din frigider. Acesta este cel mai probabil cazul în care frigiderul dumneavoastră Beko pierde apă pe dedesubt.

Inspectați tigaia pentru a vedea dacă nu sunt fisuri și, dacă se găsesc, trebuie înlocuită.

2. Deblocați scurgerea de dezgheț

Drenajul de dezgheț transportă apa produsă în timpul ciclului de dezgheț către vasul de scurgere. Însă, această scurgere se poate înfundă și se poate revărsa, iar acesta este momentul în care veți observa că frigiderul dumneavoastră Beko prezintă scurgeri de apă pe dedesubt.

Pentru a rezolva această problemă, introduceți un șarpe de instalații sanitare în interiorul orificiului de scurgere. Când șarpele de instalații atinge înfundarea, rotiți șarpele în sensul acelor de ceasornic și scoateți înfundarea. Faceți acest lucru până când ați scos complet înfundarea din scurgere.

Blocajul poate fi datorat gheții, caz în care dezghețarea frigiderului ar trebui să rezolve problema.

3. Nivelarea frigiderului

Frigiderul nefiind corect nivelat poate duce, de asemenea, la scurgeri sub frigider. Deoarece frigiderul poate începe să se balanseze înainte și înapoi. Iar dacă vasul de scurgere este plin, atunci apa va începe să iasă din el.

Pentru a rezolva această problemă, frigiderul trebuie să fie nivelat. Din fericire, puteți face acest lucru în pașii ușor de urmat de mai jos:

Pasul 1: Scoateți șurubul care ține grila din partea de jos a frigiderului și scoateți-o. Dacă modelul dvs. nu are o grilă, săriți peste acest pas.

Pasul 2: Picioarele de nivelare vor fi vizibile dacă grila este îndepărtată. Rotiți piulițele sau picioarele de nivelare în sensul acelor de ceasornic pentru a le ridica și în sens invers acelor de ceasornic pentru a le coborî.

Pasul 3: Dacă ajungerea la piulițe este problematică, atunci puteți ruga pe cineva să vă ajute să înclinați puțin frigiderul pe spate. Și apoi reglați picioarele pentru a obține înclinarea necesară.

Pasul 4: În cele din urmă, folosiți un nivel pentru a confirma dacă frigiderul este corect nivelat. Și apoi puneți grila la loc.

4. Verificați filtrul de apă

Este posibil ca filtrul de apă să fie cauza scurgerii, mai ales dacă frigiderul Beko pierde apă în interior. Prin urmare, verificați dacă originea scurgerii este filtrul de apă. Dacă este, atunci scoateți-l pentru inspecție.

Dacă garnitura lipsește, este ruptă sau dacă capul pare deteriorat, atunci garnitura trebuie înlocuită. De asemenea, dacă ați folosit filtrul pentru o perioadă lungă de timp, atunci sunt șanse ca acesta să se fi înfundat. Soluția în acest caz este, de asemenea, înlocuirea filtrului, deoarece curățarea nu este recomandată.

Încercați să înlocuiți întotdeauna filtrul de apă al frigiderului dvs. cât de des este recomandat. Și asigurați-vă că achiziționați întotdeauna filtrul potrivit pentru frigiderul dumneavoastră.

Dacă ați instalat recent filtrul, cel mai probabil acesta nu a fost instalat corect. Pur și simplu scoateți filtrul și reinstalați-l. Dacă nu sunteți sigur de modul corect de instalare a filtrului, atunci consultați manualul de utilizare pentru îndrumare.

5. Înlocuiți carcasa filtrului de apă

Dacă filtrul de apă nu este deteriorat, vechi sau dezinstalat greșit, atunci este posibil ca problema să fie carcasa filtrului. Scoateți filtrul de apă din carcasă și inspectați-l pentru a vedea dacă are fisuri. Carcasa filtrului de apă trebuie înlocuită pentru a rezolva problema dacă se constată vreuna.

Cum să înlocuiți carcasa filtrului de apă pentru frigiderul Beko

Urmați acești pași pentru a înlocui carcasa filtrului de apă al frigiderului Beko:

Pasul 1: Pentru siguranță, deconectați frigiderul de la sursa de alimentare. De asemenea, închideți alimentarea cu apă, deoarece reparația poate include vărsarea de apă.

Pasul 2: Scoateți filtrul de apă. Și apoi deșurubați șurubul care ține în poziție carcasa filtrului de apă și trageți carcasa în față.

Pasul 3: Reglați frigiderul într-o poziție care să vă ofere acces complet la partea din spate a aparatului.

Pasul 4: În continuare, deșurubați șuruburile care țin în poziție panoul de acces din spate și apoi scoateți panoul.

Pasul 5: Localizați supapa de admisie a apei. Cu ajutorul unei chei deschise, îndepărtați conductele de apă de la supapă.

Pasul 6: Întoarceți-vă la partea din față a aparatului și scoateți ușor carcasa filtrului. Îndepărtați conducta de apă de la vechea carcasă și atașați-o la noua carcasă a filtrului.

Pasul 7: Instalați noua carcasă a filtrului și cuplați frigiderul efectuând pașii în ordine inversă.

6. Verificați supapa de admisie a apei

Supapa de admisie este situată în partea din spate a aparatului. Așadar, scoateți panoul de acces din spate și apoi vedeți dacă supapa este originea scurgerii.

Este posibil ca supapa să nu se închidă în mod corespunzător dacă presiunea apei este sub minimul necesar de 20 psi. Pentru a remedia această problemă, opriți alimentarea cu apă și deconectați conducta de apă de la supapă. Apoi, țineți conducta de apă deasupra unei găleți și porniți din nou alimentarea cu apă.

Dacă debitul de apă este puternic, atunci nu există nicio problemă cu presiunea apei. Cu toate acestea, dacă apa iese slab din conductă, atunci presiunea apei este prea mică.

Alternativ, puteți folosi pur și simplu un regulator de presiune a apei pentru a testa presiunea apei. Indiferent de metoda pe care o aplicați, dacă presiunea apei este scăzută, este posibil ca problema să fie conducta de apă, supapa de admisie sau alimentarea cu apă în sine.

Puteți înlocui mai întâi conducta de apă și apoi supapa de admisie, dacă problema persistă. Ultima încercare de rezolvare a acestei probleme ar fi schimbarea sursei de apă la frigider.

Un alt motiv pentru care supapa poate avea scurgeri este dacă aceasta este fisurată sau blocată în poziție deschisă. Soluția la această problemă este înlocuirea supapei. Cu toate acestea, nu încercați să faceți această înlocuire dacă pare prea complexă pentru a nu vă deteriora unitatea.

Cum să înlocuiți supapa de admisie a apei din frigiderul Beko

Pentru a înlocui supapa de admisie a apei a frigiderului Beko, procedați după cum urmează:

Pasul 1: Scoateți frigiderul din priză pentru a evita electrocutarea și închideți alimentarea cu apă.

Pasul 2: Întoarceți frigiderul de perete pentru a avea acces complet la partea din spate a aparatului.

Pasul 3: Deconectați conducta de apă de la supapă cu ajutorul unei chei deschise. Apoi, folosiți o șurubelniță de ¼ de piuliță pentru a scoate șuruburile care țin panoul din spate în poziție și scoateți-l.

Pasul 4: Cu panoul din spate îndepărtat, localizați supapa de admisie a apei și deconectați cablajul conectat la aceasta. Puteți folosi o șurubelniță mică cu cap plat pentru a scoate cablajul de cabluri.

Pasul 5: Folosiți o șurubelniță de ¼ de piuliță pentru a scoate șuruburile care țin supapa de admisie în poziție. Apoi, scoateți cu grijă supapa.

Pasul 6: Deconectați conducta de apă de la supapă. În acest moment, supapa ar trebui să fie complet liberă.

Pasul 7: Puneți noua supapă de admisie la locul ei și reatașați-i conducta de apă. Conectați din nou cablajul de cabluri la supapa de admisie. Și înșurubați șuruburile care țin supapa la loc.

Pasul 8: Puneți la loc capacul panoului de acces. În cele din urmă, atașați din nou conducta de apă la supapă folosind o cheie cu capătul deschis.

Dispenserul de apă al frigiderului Beko are scurgeri – De ce și soluții

În cele ce urmează sunt prezentate cele mai frecvente motive pentru care dozatorul de apă al frigiderului Beko prezintă scurgeri și cum să le rezolvați:

1. Conexiuni de apă slăbite

Este posibil ca racordurile conductei de apă să fie prea slăbite, astfel încât apa să se scurgă din ea. Consultați manualul de utilizare pentru a localiza racordurile de apă și asigurați-vă că acestea sunt fixate corespunzător.

2. Conducta de apă fisurată

Conducta de apă conectată la distribuitorul de apă poate fi fisurată. În acest caz, conducta trebuie înlocuită.

Urmăriți acest videoclip pentru a vedea cum să înlocuiți conducta de apă a frigiderului dvs.

3. Aerul este blocat în conducta de apă

Bulele de aer pot rămâne blocate în conducta de apă și pot cauza o creștere a presiunii care va duce la revărsarea conductelor. Acest lucru se întâmplă de obicei după ce filtrul de apă este înlocuit.

Pentru a rezolva această problemă, conducta de apă trebuie să fie curățată. Din fericire, puteți face acest lucru prin simpla distribuire a aproximativ 3 galoane de apă. De asemenea, asigurați-vă că spălați liniile de apă după fiecare schimbare de filtru pentru a preveni reapariția acestei probleme.

4. Garnitura de etanșare a duzei slăbită

Este posibil ca garnitura dintre rezervorul de apă și duză să fie slăbită. Dacă celelalte soluții nu rezolvă problema, atunci cel mai probabil acesta este cazul. Cu toate acestea, efectuarea acestei reparații poate fi complexă, așa că vă recomandăm să apelați la ajutorul unui tehnician de service.