Filtrul frigiderului LG [Probleme și soluții]

Căutați soluții pentru problemele cu filtrul de frigider LG? Nu mai căutați; ați ajuns la locul potrivit.

Schimbarea unui filtru de apă pentru frigider LG

Pentru a schimba filtrul de apă la un frigider LG, procedați după cum urmează:

 • Opriți alimentarea cu apă a frigiderului închizând robinetul de apă.
 • Găsiți compartimentul care adăpostește filtrul de apă în interiorul frigiderului.
 • Dezinstalați filtrul vechi din carcasă
 • Instalați noul filtru de apă în locul celui vechi.
 • Porniți din nou alimentarea cu apă a frigiderului
 • Resetați lumina filtrului de apă

Filtrul de aer al frigiderului LG este blocat – Soluție rapidă

Începeți prin a îndepărta raftul din partea de sus pentru a avea acces mai ușor la filtru. Apoi, țineți filtrul de aer cu mâna stângă pentru stabilitate și loviți-l spre stânga cu mâna dreaptă. Acest lucru îl slăbește din poziția blocată. Dar nu cade, deoarece cealaltă mână îl prinde.

Resetarea filtrului de aer al frigiderului LG

Pentru a reseta lumina sau senzorul filtrului de aer după înlocuirea filtrului, apăsați butonul Air Filter (Filtru de aer) de pe panou și mențineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde.

De obicei, lumina filtrului de aer începe să clipească atunci când filtrul trebuie schimbat. Va continua să clipească până când înlocuiți filtrul și îl resetați. Chiar dacă o resetați fără a schimba filtrul, va începe să clipească din nou la scurt timp după aceea.

Cu toate acestea, dacă ați înlocuit filtrul și lumina continuă să clipească, asigurați-vă că ați folosit tipul potrivit pentru frigiderul dumneavoastră LG și că este instalat corect. În caz contrar, luați în considerare testarea plăcii de control și înlocuirea acesteia.

Filtrul de apă al frigiderului LG clipește – Rezolvat

În cazul în care lumina sau indicatorul filtrului de apă clipește, aceasta reprezintă o alertă că filtrul trebuie înlocuit.

Cumpărați un filtru de apă nou care se potrivește modelului dvs. de frigider LG, îndepărtați-l pe cel vechi și înlocuiți-l cu cel nou.

Apăsați butonul de resetare a filtrului de apă și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde pentru a reseta lumina.

Când lumina de schimbare a filtrului nu se stinge…

Dacă apăsarea o singură dată a butonului nu resetează lumina, apăsați-l din nou și țineți-l apăsat. Și dacă acest lucru nu o rezolvă, apăsați butoanele Express Freeze și Water Filter și mențineți-le apăsate în același timp timp timp de aproximativ 3 secunde. Acest lucru ar trebui să reseteze lumina.

Dacă aveți în continuare probleme, deschideți ușa și apăsați butonul de resetare cu ușa încă deschisă.

Cu toate acestea, dacă niciuna dintre vulpile de mai sus nu funcționează, este posibil să trebuiască să scoateți frigiderul din priză timp de 30 de secunde, să îl conectați din nou la priză și să încercați din nou. Este posibil ca placa de control să aibă nevoie de o resetare completă.

Contactați LG și raportați această problemă dacă nimic altceva nu pare să funcționeze.

Filtru de aer pentru frigider LG – Cum se înlocuiește

Pentru a înlocui filtrul de aer din frigiderul LG, procedați după cum urmează:

 • Găsiți compartimentul filtrului de aer și îndepărtați vechiul filtru de aer
 • Fixați noul filtru de aer în locul celui vechi.
 • Resetați indicatorul sau lumina pentru filtrul de aer

Filtrul de apă al frigiderului LG este greu de îndepărtat

Dacă filtrul de apă din frigiderul LG este greu de îndepărtat, încercați să scoateți raftul de sus din compartiment. Este posibil ca acesta să blocheze calea, astfel încât filtrul de apă să nu poată coborî suficient de mult pentru a fi dezinstalat.

Dacă nu funcționează, este posibil să fi fixat greșit și să fie prea strâns. Angajați un agent de service calificat să arunce o privire la filtru și să îl repare.

Filtrul de apă al frigiderului LG nu funcționează – Cum se repară

Dacă observați că filtrul de apă din frigiderul dumneavoastră LG nu funcționează, luați în considerare următoarele:

Înfundarea

Dacă filtrul de apă este mai vechi de 6 luni de utilizare, este necesar să fie schimbat. Filtrele îndepărtează depunerile sau sedimentele din alimentarea cu apă și, în timp, depunerile se depun și blochează fluxul de apă. Este posibil să constatați că filtrul nu funcționează din cauza sedimentelor.

Înlocuiți filtrul și vedeți dacă se produce vreo schimbare. Acesta este cel mai probabil motiv pentru care filtrul nu funcționează.

Tip greșit

Verificați tipul de filtru pe care îl utilizați pentru frigiderul dumneavoastră LG. Trebuie să folosiți filtre de apă LG, altfel, filtrul nu va funcționa. Asigurați-vă că cumpărați folosind numărul de model al frigiderului dvs. Cumpărarea de la LG este ideală, dar dacă trebuie să cumpărați din alte surse, asigurați-vă că folosiți un dealer OEM de încredere.

Instalare necorespunzătoare

Asigurați-vă că înfiletați filtrul complet în carcasa filtrului de apă. Strângeți bine filtrul, în caz contrar, este posibil să existe un debit de apă scăzut sau să nu existe niciun debit de apă.

Este posibil să trebuiască să scoateți filtrul și să îl puneți din nou la loc; de data aceasta, procedați corect. Consultați manualul de utilizare al frigiderului dumneavoastră pentru instrucțiuni.

A mutat sigiliul

Dacă carcasa filtrului de apă are o garnitură de cauciuc, este posibil ca aceasta să se fi deplasat din poziție atunci când ați dezinstalat vechiul filtru de apă.

Verificați dacă există o garnitură de etanșare în locul în care se potrivește filtrul și mutați-l înapoi în poziție. Faceți acest lucru înainte de a instala noul filtru de apă.

Blocaj

Asigurați-vă că nimic nu blochează micile găuri prin care curge apa. Este posibil să fie nevoie să curățați carcasa și găurile înainte de a înlocui filtrul. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, angajați un profesionist pentru a-l repara.

Cât timp durează filtrul de frigider LG?

Filtrul de apă al unui frigider LG durează 6 luni. Acesta trebuie înlocuit după această perioadă.

Dar dacă locuiți într-o zonă cu mult praf sau într-un loc în care se construiește mult, înlocuiți filtrul de apă mai des.

În ceea ce privește filtrul de aer, înlocuiți-l la fiecare 3 luni. Dar, la fel ca filtrul de apă, înlocuiți-l mai des dacă locuiți într-o zonă în care se construiește mult.

Va funcționa frigiderul LG fără filtru de apă?

Dacă frigiderul dvs. LG este un model mai nou, este posibil să îl puteți folosi fără filtru de apă. Pentru a determina acest lucru, dezinstalați filtrul din frigider și încercați să distribuiți apă.

Dacă dozatorul funcționează fără filtru, atunci frigiderul are un bypass încorporat care acoperă filtrul. Dar dacă dozatorul nu funcționează, aveți nevoie de un filtru.

Este posibil să căutați să reduceți costurile legate de utilizarea unui filtru, mai ales dacă apa care vă alimentează casa este deja curată.

Dacă aveți deja un sistem de filtrare în casă sau dacă calitatea apei din zona dumneavoastră este foarte curată, este posibil să nu fie nevoie să înlocuiți filtrul de apă la fiecare șase luni.

Cu toate acestea, dacă vă decideți să renunțați la un filtru de apă, utilizați un dop de bypass. Dopul are rolul de a astupa orificiile prin care apa curge spre filtru, astfel încât să nu existe inundații.

Apa din frigiderul LG are un gust rău după schimbarea filtrului – Rezolvat

Înlocuirea conductelor de apă afectează gustul apei. Astfel, chiar dacă tocmai ați schimbat filtrul de apă, apa poate avea în continuare un gust ciudat.

Distribuiți aproximativ doi litri de apă pentru a curăța conductele. Dacă gustul neplăcut persistă, deconectați unitatea de la curent și opriți alimentarea cu apă. Apoi, deconectați conducta de apă de la unitate.

Acum, deschideți alimentarea cu apă și gustați apa. Dacă are un gust rău, știți că apa de la sursă are un gust rău și că filtrul de apă nu îl schimbă.

Prin urmare, verificați tipul de filtru pe care îl utilizați. Pentru frigiderul LG, utilizați numai filtre de marcă LG și tipul potrivit pentru modelul dvs. de frigider. În caz contrar, este posibil să constatați că apa are un gust neplăcut.

De asemenea, asigurați-vă că filtrul de apă nu este expirat. Filtrele expirate, chiar dacă sunt filtre marca LG, nu funcționează la filtrarea apei. Drept urmare, rămân contaminanți și vă expuneți și dumneavoastră la riscurile asociate cu utilizarea produselor expirate.

În plus, apa impură de la sursă are un gust neplăcut. Filtrul de apă poate funcționa, dar nu poate decât să o curețe, nu să îi îmbunătățească complet gustul.

Prin urmare, utilizați un sistem de purificare pentru a rezolva această problemă.

În cele din urmă, este posibil ca apa stocată în rezervorul de apă al frigiderului să fie învechită. Dacă nu folosiți des apa, gustul acesteia tinde să se schimbe. Iar este posibil ca filtrul de apă să nu poată face prea multe pentru a schimba acest lucru.

Scoateți apa din dozator și aruncați primele două litri. Gustați apa pentru a vedea dacă s-a îmbunătățit.

Pentru a evita acest lucru, folosiți mai des apa din frigider.

Butonul de resetare a frigiderului LG

Butonul de resetare a filtrului de apă al frigiderului LG se află pe panoul de control de pe ușa unității. Acesta este marcat Replace Filter (Înlocuire filtru).

Butonul de resetare a filtrului de aer se află pe aceeași parte cu butonul de înlocuire a filtrului de apă. Este marcat Replace (Înlocuire) și arată ca o fereastră mică cu puncte.

LG Refrigerator care curge de la filtrul de apă – Ce trebuie făcut

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să stabiliți dacă filtrul este vechi. Una dintre dovezile unui filtru vechi este scurgerea de apă. Dacă a fost folosit mai mult de șase luni, înlocuiți filtrul.

Aruncați o privire la inelele O de la capătul filtrului. Este posibil să nu fie etanșate corect sau să fie crăpate sau întinse.

În oricare dintre cazurile de mai sus, înlocuiți filtrul de apă. Asigurați-vă că luați unul care este de tipul potrivit pentru modelul dvs. de frigider și care nu este deteriorat în niciun fel.

În continuare, verificați dacă capul filtrului este deteriorat. Apa se scurge ușor dintr-un filtru de apă cu un cap deteriorat. Singura soluție în acest caz este de a obține un filtru nou.

În plus față de cele de mai sus, verificați carcasa filtrului de apă. Este posibil să existe fisuri în aceasta, ceea ce ar putea cauza scurgeri de apă. Dacă găsiți vreuna, înlocuiți carcasa filtrului.

Este posibil să existe o conexiune ruptă între filtru și frigider sau filtrul nu este de dimensiunea potrivită pentru unitate. Din nou, înlocuiți-l cât mai repede posibil.

Distribuitor de apă LG Refrigerator lent după schimbarea filtrului – Rezolvat

Asigurați-vă că supapa de apă de la alimentarea cu apă a carcasei este deschisă până la capăt. Dacă există doar o deschidere parțială, apa din dozator ar fi lentă.

Asigurați-vă că folosiți tipul de filtru potrivit. Tipul greșit încetinește fluxul de apă sau nu funcționează deloc.

Asigurați-vă că supapa de admisie a apei este, de asemenea, deschisă până la capăt și că nu este înfundată de murdărie. Dacă este, încercați să curățați murdăria din jurul gurii. Iar dacă acest lucru nu funcționează, înlocuiți supapa.

Încercați să scoateți din sistem aproximativ 2 galoane de apă după instalarea noului filtru. Acest lucru curăță sistemul de aer. Filtrul este de obicei plin de aer atunci când este nou și acesta împiedică apa să curgă spre dozator.

De ce are frigiderul meu LG scurgeri de apă?

Următoarele sunt posibilele motive pentru care frigiderul dvs. LG prezintă scurgeri de apă:

 • Drenaj de dezgheț înfundat
 • Rezervor de apă care prezintă scurgeri
 • Tavă de scurgere umplută, fisurată sau introdusă necorespunzător
 • Scurgeri ale conductei de alimentare cu apă
 • Filtru de apă defect

Unde este filtrul de aer al frigiderului LG?

Filtrul de aer al unui frigider LG este situat pe peretele din spate al frigiderului. Acesta se află în centru și aproape de partea superioară.

Ce filtre de apă pentru frigidere LG filtrează?

Filtrul de apă al unui frigider LG filtrează impurități precum:

 • Azbest
 • Pesticide
 • Clor
 • Produse farmaceutice
 • BPA
 • Atrazină
 • Mercur
 • Plumb

Recapitulare

Problemele legate de filtrul frigiderului LG sunt ușor de rezolvat, iar urmând pașii de ghidare din articol este și mai ușor.

Dar dacă vă este greu să remediați oricare dintre problemele legate de filtru, nu ezitați să contactați serviciul de asistență LG și să solicitați asistență. Acest lucru este necesar mai ales dacă frigiderul are încă o garanție activă.