Eroare la frigiderul Bosch [Cum se remediază]

Frigiderele Bosch sunt elegante și eficiente. Dar, uneori, acestea afișează unele coduri de eroare și este posibil să nu știm cum să le reparăm. Așadar, în acest articol, vă arătăm cum să remediați codurile de eroare ale frigiderelor Bosch.

Cum se repară codul de eroare AL al frigiderului Bosch

Dacă vedeți afișat codul de eroare „AL”, atunci știți că secțiunea de congelare este prea caldă. Apăsați butonul de oprire pentru ‘Alarmă’ de pe frigider. Codul de eroare va dispărea de pe afișaj. Afișajul va afișa temperatura exactă a congelatorului în acel punct care îl face să fie cald.

Apoi, setați temperatura secțiunii de congelare la punctul potrivit. Dați timp congelatorului să se adapteze la noua temperatură. Când acesta atinge noua temperatură pe care ați setat-o, aceasta va apărea pe ecranul de afișare.

Pentru a evita acest lucru pe viitor, păstrați frigiderul într-o încăpere care nu este caldă. De asemenea, țineți aparatul departe de orice sursă de căldură directă. În plus, evitați să deschideți prea des ușa frigiderului. Și asigurați-vă că garnitura ușii este bine etanșată.

Cum se repară codul de eroare E20 al frigiderului Bosch

Pentru a remedia codul de eroare E20 la un frigider Bosch, scoateți unitatea din priză și verificați dacă există defecțiuni sau arsuri la modulul de control al afișajului și la modulul plăcii de control principal. De asemenea, verificați dacă există conexiuni slăbite pe cablurile de cabluri ale celor două module. Verificați hamurile de cabluri în sine pentru a vedea dacă sunt încă funcționale.

Înlocuiți oricare dintre modulele sau cablurile de cabluri care sunt defecte. Verificarea și repararea acestor piese ar putea fi prea tehnică, așa că apelați la un tehnician de reparații pentru a verifica și repara ceea ce este defect.

Eroarea înseamnă că există un decalaj de comunicare între modulul de control al afișajului și modulul plăcii de control principal.

Codurile de eroare ale frigiderelor Bosch – Ce înseamnă și cum se repară

Iată care sunt codurile de eroare pe care le puteți vedea la un frigider Bosch și cum să le remediați:

1. E01

Aceasta înseamnă că senzorul de temperatură al secțiunii frigider este defect. Pentru a remedia problema, scoateți unitatea din priză și reconectați conexiunile de pe fasciculul de cabluri de pe senzor care ar fi putut să se slăbească. Veți găsi senzorul în colțul din dreapta sus, în interiorul unității. Dacă conexiunile de pe hamul de cabluri sunt în regulă, verificați dacă hamul de cabluri este defect. Dar dacă nu există nicio defecțiune pe cablajul de cabluri, înlocuiți senzorul de temperatură.

2. E02

Codul înseamnă că senzorul de temperatură al secțiunii de congelare este defect. Pentru a o remedia, scoateți unitatea din priză și reparați orice conexiune slabă de pe fasciculul de cabluri de pe senzor. Verificați hamul de cabluri pentru a vedea dacă este deteriorat în vreun fel. Dacă totul este în regulă cu conexiunile și cu hamul, schimbați senzorul.

3. E03

Acest cod vă avertizează că există un senzor de temperatură defect în sertarul cu temperatură controlată. Veți găsi senzorul în partea dreaptă a căptușelii compartimentului din frigider. Scoateți aparatul din priză și scoateți sertarul. Descoperiți senzorul și reconectați conexiunile slăbite, dacă există pe cablajul de cabluri. Dacă cablajul este slăbit, reconectați-l. Dar dacă conexiunile și cablajul sunt conectate corect, atunci înlocuiți senzorul de temperatură al sertarului.

4. E10

Acest cod înseamnă că modulul plăcii de control principal este defect. Scoateți frigiderul din priză și lăsați-l deconectat timp de aproximativ 3 minute. Faceți acest lucru pentru a reseta modulul. Dacă codul de eroare revine când conectați din nou frigiderul la priză, înlocuiți modulul plăcii de control principale.

5. E11

Când vedeți acest cod de eroare, înseamnă că modulul de control al afișajului este defect. Scoateți unitatea din priză timp de aproximativ 3 minute pentru a reseta modulul, apoi conectați-o din nou. Dacă codul de eroare apare în continuare, înlocuiți modulul de control al afișajului.

6. E15

Senzorul pentru temperatura ambiantă a devenit defect atunci când apare acest cod de eroare. Acesta este una dintre părțile interne ale modulului de control al afișajului. Scoateți unitatea din priză timp de aproximativ 3 minute pentru ca modulul să se reseteze. Dar dacă codul de eroare rămâne după ce ați conectat din nou unitatea, atunci știți că modulul este defect și trebuie înlocuit.

7. E20

Acest cod de eroare indică faptul că există o eroare de comunicare între modulele plăcii de control principal și cele ale afișajului de control. Așadar, scoateți frigiderul din priză și verificați dacă există conexiuni slăbite pe cablajele celor două module. Dacă nu există nicio conexiune slăbită, verificați hamurile. Fixați-le dacă sunt slăbite. Dacă nu, verificați modulele pentru arsuri sau deteriorări. Schimbați modulele dacă găsiți vreo deteriorare.

8. E21

Acest cod înseamnă că modulul de distribuire a apei și gheții și modulul de control al afișajului au o eroare de comunicare. Pentru a remedia acest lucru, scoateți frigiderul din priză și reconectați conexiunile slăbite de pe module. De asemenea, verificați dacă cablajul de cabluri este deteriorat și înlocuiți-l dacă este cazul. În plus, verificați plăcile de circuite ale modulelor pentru arsuri sau deteriorări. Înlocuiți modulele dacă găsiți vreo deteriorare.

Întreținerea regulată a frigiderului Bosch vă va ajuta să îl păstrați în formă maximă. De asemenea, vă va ajuta să evitați apariția codurilor de eroare. Așadar, studiați manualul modelului de frigider Bosch pe care îl dețineți pentru a ști cum să îl întrețineți corect.

În plus față de cele de mai sus, contactați un tehnician calificat pentru a repara orice piesă defectă. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu sunteți sigur că o puteți repara singur.