Eroare la frigiderul Beko [Soluție]

Găsiți o soluție de durată pentru codurile și mesajele de eroare ale frigiderului Beko citind acest articol.

Codurile de eroare ale frigiderelor Beko – Soluție rapidă

Iată care sunt codurile de eroare care se regăsesc într-un frigider Beko și ce trebuie făcut în legătură cu acestea:

1. E0

Senzorul secțiunii de congelare are o eroare dacă vedeți acest cod de eroare afișat.

Pentru a remedia acest lucru, îndepărtați panoul interior din spate al congelatorului pentru a avea acces la senzor. Deconectați prizele senzorului și testați senzorul cu un multimetru. Dacă vedeți OL pe multimetru, senzorul este în circuit deschis.

Cumpărați un senzor nou și testați-l pentru a vă asigura că nu citește ca un circuit deschis. Înlocuiți-l pe cel vechi cu cel nou și remontați panoul din spate al congelatorului.

2. E1

Când vedeți acest cod de eroare, să știți că senzorul de dezghețare al congelatorului are o eroare. Chemați un tehnician calificat sau contactați centrul de service Beko pentru ajutor.

3. E3

Acest cod de eroare indică faptul că senzorul compartimentului frigorific are o eroare. Remediați-o contactând un tehnician de service pentru ajutor.

4. E4

Încălzitorul de dezghețare nu se încălzește suficient de bine pentru a dezgheța gheața sau nu funcționează deloc dacă vedeți acest cod de eroare.

5. E8

Senzorul aparatului de gheață funcționează defectuos atunci când vedeți acest cod de eroare. Schimbați senzorul sau solicitați unui reparator profesionist să o repare.

6. E9

Acest cod de eroare semnifică faptul că aparatul de gheață a cedat. Va trebui să înlocuiți aparatul de gheață sau să solicitați unui tehnician să îl înlocuiască pentru dvs.

7. 2

Există o defecțiune de răcire în frigider dacă vedeți acest cod de eroare. Ar putea fi vorba de faptul că s-a defectat compresorul sau ventilatorul, că ușa a fost deschisă prea mult timp, că senzorul nu funcționează corect sau că există o scurgere a agentului frigorific.

Lăsați un tehnician calificat să verifice defecțiunea și să o remedieze pentru dumneavoastră.

8. 3

Atunci când vedeți acest cod de eroare, știți că încălzitorul nu funcționează deloc sau nu funcționează așa cum ar trebui. Înlocuiți încălzitorul sau senzorul frigiderului pentru a remedia acest lucru.

9. 4

Codul de eroare înseamnă că circuitul senzorului este deschis. Ar putea exista o problemă cu conexiunile firelor sau senzorul s-a deplasat.

10. 5

Circuitul senzorului s-a scurtcircuitat dacă vedeți acest cod de eroare. Este posibil ca firele care conectează senzorii de temperatură la placa de control principală să se fi deconectat sau ca unul dintre senzori să funcționeze defectuos.

11. 6

Codul de eroare înseamnă că unele dintre butoane sunt apăsate fără a ieși în sus. S-ar putea ca butoanele să fie defecte sau murdare.

12. 7

Atunci când vedeți acest cod de eroare, trebuie să știți că compresorul funcționează defectuos. Verificați dacă există scurgeri de agent frigorific, blocaje ale sistemului de circulație sau un compresor defect.

Notă rapidă: Repararea defecțiunilor la frigiderul dumneavoastră vă economisește timp și bani. Dar este important ca un tehnician profesionist de frigidere să arunce o privire la aparat, să constate defecțiunea și să o repare. Dacă greșiți reparațiile, ați putea deteriora unitatea iremediabil. Cumpărarea unei unități noi vă va costa mult mai mult decât vă vor costa serviciile unui reparator.

În plus față de cele de mai sus, întrețineți periodic frigiderul, astfel încât să nu apară defecțiuni minore. Schimbați piesele, cum ar fi filtrele de aer și de apă, atunci când este cazul. Și conectați cablul de alimentare al frigiderului direct la o priză de perete. Evitați să folosiți un prelungitor pentru frigidere.

Nu uitați să deconectați frigiderul de la priza de perete dacă veți face singuri reparațiile. Acesta este un prim pas important în repararea aparatelor electrice.

Ghiduri Similare: