Eroare Frigider LG [Cum se repară]

Dacă vedeți coduri de eroare pe ecranul unui frigider LG și nu știți ce înseamnă, citiți acest articol pentru a afla ce înseamnă fiecare cod de eroare.

Coduri de eroare la frigiderul LG – Soluție

Următoarele sunt codurile de eroare ale frigiderelor LG:

22

Acest cod de eroare înseamnă că problema se referă la releul compresorului. Deși pare ușor, cereți unui tehnician calificat să arunce o privire pentru a verifica problema și a o remedia.

CO

Codul de eroare „CO” indică faptul că există o eroare de comunicare între panoul de afișare și placa de control. Puteți fie să verificați conexiunile de cablare, cablajele, fie să înlocuiți piesele defecte. Solicitați unui reparator să o repare pentru dumneavoastră.

IS sau 1S

Codurile de eroare de mai sus indică faptul că fie senzorul mașinii de gheață este deconectat, fie că motorul ventilatorului mașinii de gheață are o problemă.

CF

Semnalul de reacție la acționarea ventilatorului condensatorului are o durată mai mică de 65 de secunde atunci când vedeți acest cod de eroare pe afișaj.

67

Acest cod vă avertizează că ușa frigiderului nu se închide bine. Un obiect din frigider ține ușa deschisă. De asemenea, ar putea fi și faptul că ușa nu a fost închisă corespunzător atunci când a fost deschisă ultima dată. Închiderea fermă a ușii ar putea avea grijă de acest cod de eroare.

dH

Codul de eroare dH indică faptul că frigiderul încearcă să dezghețe mai mult de 1 oră. Dacă în timpul ciclului de dezghețare temperatura evaporatorului nu atinge un nivel prestabilit în decurs de 1 oră, apare codul de eroare.

rdS

Codul înseamnă că există o defecțiune la senzorul de dezghețare a frigiderului.

F dS

Codul înseamnă că există o eroare la senzorul de dezghețare al secțiunii de congelare.

FF

Există o problemă cu ventilatorul evaporatorului atunci când vedeți acest cod de eroare. Cel mai probabil este cauzată de o acumulare de îngheț.

dS

Senzorul de dezghețare are un circuit scurtcircuitat sau a fost deconectat dacă apare acest cod de eroare.

FS

Senzorul congelatorului a fost deconectat sau există un scurtcircuit dacă vedeți afișat acest cod de eroare.

Acesta

Acest cod de eroare înseamnă că există o problemă cu mașina de gheață.

gF

Aceasta înseamnă că presiunea apei este scăzută sau că senzorul de debit are o eroare. O revărsare de apă în aparatul de gheață vă va atenționa asupra faptului că senzorul ar putea fi defect. Verificați presiunea apei și, dacă nu este suficient de mare, creșteți debitul deschizând mai mult robinetul care alimentează frigiderul cu apă.

rF

Acest cod reprezintă o problemă cu motorul ventilatorului frigiderului.

1F

Acest cod de eroare indică faptul că ventilatorul aparatului de gheață nu funcționează așa cum ar trebui.

HS

Acest lucru înseamnă că există un scurtcircuit în senzorul de umiditate sau o deconectare.

rS

Când vedeți acest cod de eroare, înseamnă că senzorul frigiderului are un scurtcircuit sau a fost deconectat.

L AS, AS sau r AS

Aceste coduri de eroare apar atunci când întrerupătorul Reed este pornit și motorul ușii automate este în funcțiune.

rt

Când este afișat acest cod de eroare, știți că senzorul de temperatură a camerei este deschis sau în scurtcircuit.

dr

Codul de eroare „dr” indică faptul că motorul ușii nu se deplasează până la punctul maxim. De asemenea, înseamnă că acesta nu revine la poziția inițială în decurs de 5 secunde.

SS

Senzorul sertarului de cămară este deschis sau în scurtcircuit atunci când vedeți afișat acest cod de eroare.

dL

Acest cod apare pe afișajul frigiderului atunci când motorul ușii nu se deplasează până la punctul maxim sau nu revine la poziția inițială în decurs de 5 secunde.

Od

O anomalie a modemului sau o eroare de comunicare între modemul fără fir și firmware-ul afișajului LCD determină afișarea acestui cod de eroare.

Ad

Când vedeți acest cod de eroare pe afișaj, știți că motorul ușii nu se deplasează la maxim sau nu revine la poziția inițială în 5 secunde.

C1

Acest cod de eroare indică faptul că există o eroare de comunicare între distribuitor și firmware-ul afișajului LCD.

O FF

Codul de eroare O FF înseamnă că frigiderul se află în modul de afișare.

5b

5b sau Sb nu este chiar un cod de eroare. Înseamnă că frigiderul este în modul sabat.

Cele mai multe dintre diagnosticele și reparațiile implicate în repararea unui frigider LG sunt prea complexe. Va trebui să apelați la un reparator profesionist care să vă ajute să reparați piesele defecte, mai ales dacă nu sunteți îndemânatic cu lucrurile tehnice.

Nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de a verifica orice parte a acestuia. Aceasta este o măsură de siguranță, atât pentru dvs. cât și pentru frigiderul LG.