Depanarea frigiderului Samsung [Ghid rapid]

Dacă frigiderul dvs. Samsung are o problemă și căutați o soluție, acest ghid privind depanarea frigiderului Samsung vă va arăta ce trebuie să faceți.

Cum depanați un frigider Samsung?

Următoarele sunt probleme comune ale frigiderelor Samsung, cum să le depanați și să le remediați. Dacă vedeți aici vreun simptom al frigiderului dumneavoastră, citiți pentru a ști ce trebuie să faceți.

Frigiderul Samsung nu se răcește

Acesta este un ghid de depanare a frigiderelor Samsung pentru atunci când un frigider nu se răcește:

 1. Verificați motorul ventilatorului condensatorului

Pentru a verifica motorul ventilatorului, rotiți paletele ventilatorului cu mâna. Acestea ar trebui să se rotească fără probleme. Dacă există vreo rezistență, motorul ventilatorului ar putea fi defect.

Pentru a fi sigur, testați motorul pentru a verifica continuitatea cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate, înlocuiți motorul ventilatorului condensatorului.

Ventilatorul condensatorului se asigură că compresorul și bobinele condensatorului nu se supraîncălzesc în timp ce funcționează. Dacă motorul este defect, frigiderul nu se va răci ca urmare a căldurii.

 1. Verificați serpentinele condensatorului

Bobinele condensatorului nu ar trebui să fie murdare, cel puțin nu extrem de murdare. Așadar, verificați-le pentru a vedea dacă sunt murdare, mai ales dacă nu le-ați curățat niciodată sau dacă aveți animale de companie. Luați capul de perie al aspiratorului sau o perie pentru condensator și ștergeți murdăria de pe bobine. Iar dacă există vreo pată grasă, curățați-o folosind o cârpă umedă cu săpun.

Dacă serpentinele sunt lăsate murdare, acestea nu vor disipa căldura de la agentul frigorific, astfel încât acesta nu o va transporta în frigider. În consecință, capacitatea de răcire a frigiderului se reduce.

 1. Verificați motorul ventilatorului evaporatorului

La fel ca motorul ventilatorului condensatorului, încercați să rotiți cu mâna paletele ventilatorului evaporatorului pentru a verifica funcționalitatea motorului. Dacă lamelele sunt rigide, este probabil ca motorul să fie defect. Luați în considerare înlocuirea acestuia.

Dacă motorul este zgomotos, înseamnă că s-a stricat ceva sau că motorul este pur și simplu deteriorat. Înlocuiți-l. Iar dacă înfășurările motorului nu au continuitate atunci când le testați cu ajutorul unui multimetru, înlocuiți motorul.

Ventilatorul este cel care face să circule aerul rece în congelator și în frigider. Dacă motorul este defect, ventilatorul nu va funcționa. Astfel, în timp ce congelatorul poate fi rece, nu va fi suficient aer rece pentru a răci secțiunea de refrigerare. Prin urmare, aceasta va înceta să se răcească.

Dacă depistați aceste piese și niciuna dintre ele nu este defectă, verificați termostatul de control al temperaturii, termistorul, releul de pornire și condensatorul de pornire.

Puteți verifica, de asemenea, plăcile de control principal și de control al temperaturii, precum și compresorul, dar acestea sunt rareori motivul pentru care frigiderul nu se răcește. În plus, veți avea nevoie de serviciile unui tehnician certificat de frigidere pentru a verifica starea acestora, deoarece sunt prea tehnice, în special compresorul.

Samsung Refrigerator Ice Maker nu funcționează

Acesta este un ghid de depanare a frigiderelor Samsung pentru atunci când un aparat de gheață pentru frigider nu funcționează:

 1. Verificați supapa de admisie a apei

Presiunea apei furnizate la supapă trebuie să fie de cel puțin 20psi. Dacă este mai mică, supapa nu se va deschide sau închide corect. Astfel, aparatul de gheață nu va putea funcționa corect.

Pentru a determina dacă presiunea este suficientă, distribuiți apă într-un pahar până la ¾ din volumul de apă în 10 secunde sau mai puțin. Dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că presiunea este suficientă. Dar dacă nu, găsiți un instalator care să mărească presiunea din alimentarea locuinței.

Cu toate acestea, dacă presiunea este suficientă, dar aparatul de gheață nu funcționează, testați solenoidul supapei cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica dacă este alimentat. Dacă ajunge suficientă energie la acesta și există continuitate, înlocuiți supapa deoarece este defectă.

 1. Verificați temperatura

Temperatura ridicată a congelatorului reduce capacitatea de funcționare a aparatului de gheață. Apa nu va îngheța până la punctul de a forma cuburi de gheață în tava de gheață dacă temperatura din congelator este mai mare de 10 grade Fahrenheit.

Prin urmare, reglați temperatura la 0 grade Fahrenheit, așa cum se recomandă. Dacă trebuie să o mențineți la o temperatură mai mare, nu lăsați-o să depășească 5 grade Fahrenheit pentru cele mai bune rezultate.

 1. Verificați filtrul de apă

Dacă nu ați înlocuit niciodată apa sau nu ați înlocuit-o în ultimele 6 luni, este timpul să faceți acest lucru. Asigură-te că iei unul care este compatibil cu modelul de frigider Samsung pe care îl deții. De asemenea, inspectați-l pentru a vă asigura că este autentic și că nu există daune la cap sau la corp.

Un filtru de apă înfundat sau vechi restricționează fluxul de apă către dozator și capacitatea aparatului de gheață de a produce gheață bună.

Deși este adevărat că mașina de făcut gheață nu are nevoie de filtru pentru a produce gheață, nu este recomandabil să folosiți mașina de făcut gheață fără filtru. Acest lucru se datorează faptului că filtrul filtrează impuritățile din apă înainte de a se face gheață. Prin urmare, gheața este pură și sănătoasă.

 1. Verificați termostatul de mucegai al aparatului de gheață

Cu ajutorul unui multimetru, testați termostatul matriței de gheață pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate, înlocuiți termostatul.

Aparatul de gheață nu va putea produce gheață dacă termostatul nu funcționează corect. Acest lucru se datorează faptului că mașina de făcut gheață nu va putea simți temperatura matriței de gheață pentru a ejecta gheață, deoarece termostatul este responsabil de verificarea temperaturii.

Este important de reținut aici faptul că contactele termostatului de mucegai de gheață se vor deschide dacă aparatul de gheață nu se răcește suficient pentru a produce gheață. Iar dacă contactele sunt deschise, înseamnă că mașina de făcut gheață nu va face gheață.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, asigurați-vă că temperatura nu este mai mare de 20 de grade Fahrenheit. Temperatura corectă menține contactele termostatului închise, astfel încât mașina de gheață să poată produce gheață.

Deși este improbabil ca aceste piese să poată cauza oprirea funcționării aparatului de gheață dacă sunt defecte, puteți verifica modulul aparatului de gheață, întrerupătorul ușii, placa de control al nivelului de gheață și întrerupătorul aparatului de gheață. Asta în cazul în care niciuna dintre piesele de mai sus nu este defectă.

În cele din urmă, înlocuiți ansamblul producătorului de gheață dacă toate celelalte eșuează. Este probabil ca ansamblul să fie deteriorat și singura reparație să fie înlocuirea completă.

Frigiderul Samsung nu dezgheață

Acesta este un ghid de depanare a frigiderelor Samsung, pentru atunci când un frigider nu se dezgheață:

 1. Verificați temporizatorul de dezghețare

Rotiți încet temporizatorul pentru a trece la ciclul de dezghețare. Când faceți acest lucru, ar trebui să auziți compresorul oprindu-se în timp ce încălzitorul de dezghețare se pornește. Lăsați ciclul de dezghețare să-și urmeze cursul, care de obicei nu depășește 30 de minute.

Cu toate acestea, dacă, după acest interval de timp, temporizatorul nu avansează în afara ciclului sau nu alimentează alte componente ale sistemului de dezghețare, înlocuiți-l. Acest lucru se datorează faptului că este defect, deci nu mai poate avansa automat.

 1. Verificați termostatul de dezghețare

Testați termostatul cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă acesta atinge cel mai scăzut punct de temperatură din intervalul său de funcționare, dar nu are continuitate, înlocuiți termostatul.

Termostatul are rolul de a monitoriza temperatura evaporatorului sau a serpentinelor de răcire. Atunci când temperatura acestora scade sub un interval prestabilit, contactele termostatului se închid pentru ca energia să poată trece la încălzitor. Încălzitorul, la rândul său, se va porni pentru a încălzi serpentinele, astfel încât acestea să nu înghețe.

Cu toate acestea, dacă termostatul este defect, acesta nu își poate face datoria și serpentinele vor îngheța. Acest lucru poate cauza diferite probleme în frigider.

 1. Verificați senzorul de dezghețare cu siguranță

Cu ajutorul unui multimetru, testați siguranța și senzorul pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate nici la siguranță, nici la senzor, sau dacă ambele nu au continuitate, înlocuiți senzorul de dezghețare.

Senzorul supraveghează temperatura evaporatorului. Există o siguranță care acționează ca o rezervă în cazul în care senzorul nu funcționează.

Astfel, dacă senzorul nu poate opri încălzitorul de dezghețare, siguranța va sări, astfel încât încălzitorul se va opri. Iar dacă siguranța se arde, sistemul de dezghețare nu va funcționa pentru a dezgheța frigiderul. Va trebui să înlocuiți senzorul cu siguranța.

 1. Verificați încălzitorul de dezgheț

Verificați continuitatea încălzitorului de dezghețare cu ajutorul unui multimetru. Dacă nu există continuitate la încălzitor, înlocuiți-l cât mai curând posibil.

Temporizatorul de dezghețare pornește încălzitorul de dezghețare de mai multe ori pe zi pentru a încălzi serpentinele evaporatorului. Dar dacă încălzitorul nu funcționează, sistemul nu va funcționa și se va forma îngheț sau gheață pe serpentine. Ca urmare, frigiderul nu va putea fi dezghețat.

 1. Verificați placa de control a dezghețului

Placa controlează ciclul de dezghețare a frigiderului. Dacă este arsă sau deteriorată în vreun fel, ciclul de dezghețare nu va funcționa deloc. Dar înainte de a o verifica sau înlocui, asigurați-vă că toate celelalte componente sunt în stare bună de funcționare. Acest lucru se datorează faptului că placa se defectează cu greu, așa că ar trebui să fie ultimul lucru pe care îl verificați.

Samsung Frigider congelare alimente de congelare

Acesta este un ghid de depanare a frigiderelor Samsung pentru atunci când un frigider îngheață alimentele:

 1. Verificați termistorul

Efectuați un test pe termistor folosind un multimetru. La efectuarea testului, rezistența termistorului ar trebui să se modifice odată cu temperatura frigiderului. Dacă nu vedeți că acest lucru se întâmplă, înseamnă că termistorul este defect. Iar dacă nu există continuitate, înlocuiți piesa.

Termistorul urmărește temperatura aerului din jurul unității și trimite rezultatele sale către placa de control. La rândul său, placa trimite tensiune motoarelor ventilatoarelor și compresorului în funcție de constatări. Dacă termistorul este defect, constatările vor fi greșite și piesele vor funcționa mai mult decât este necesar. Ca urmare, frigiderul va fi prea rece până la punctul de îngheț.

 1. Verificați garnitura de etanșare a ușii

Închideți ușa frigiderului pe o bancnotă de un dolar și încercați să o scoateți fără să deschideți ușa. Dacă reușiți să o scoateți cu succes, garnitura este slabă și trebuie înlocuită. Iar dacă garnitura este murdară, curățați-o cu apă caldă cu săpun și o cârpă.

Etanșările ușilor slabe sau deteriorate lasă aerul rece să iasă și aerul cald să intre. Aerul cald este de obicei încărcat cu umiditate, care îngheață în timp în frigider.

 1. Verificați conținutul

Asigurați-vă că umpleți frigiderul până la ¾ din capacitate. În acest fel, aerul rece din congelator va avea suficiente articole pentru a se răci. Dacă sunt doar câteva articole, acestea vor îngheța ușor din cauza abundenței de aer rece care circulă în unitate.

În plus, nu depozitați alimente bogate în apă în apropierea gurilor de aerisire. Puneți-le întotdeauna în sertarele sau coșurile potrivite. În caz contrar, acestea vor îngheța rapid din cauza conținutului de apă.

 1. Verificați clapeta de aer

Aruncați o privire la clapeta, situată între compartimentele pentru alimente proaspete și congelator, pentru a vedea dacă este blocată. Dacă este, încercați să îl închideți manual. Orice rigiditate vă indică faptul că clapeta este stricată și trebuie înlocuită.

Aerul rece pătrunde în secțiunea de refrigerare dinspre congelator prin intermediul clapetei de control. Acesta se deschide și se închide pentru a regla cantitatea potrivită de aer rece, astfel încât frigiderul să nu devină la fel de rece ca și congelatorul.

Dar dacă clapeta este stricată sau blocată în poziția deschis, nu va exista nicio reglare a cantității de aer rece care intră în frigider. În consecință, acesta va deveni prea rece.

 1. Verificați termostatul de control al temperaturii

Scoateți termostatul și rotiți-l de la mic la mare și așteptați să auziți un clic. Clicul înseamnă că funcționează. Dar dacă nu auziți clicul în mod audibil, testați-l cu un multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate la niciun punct de temperatură setat, înlocuiți termostatul.

Termostatul are rolul de a direcționa tensiunea către motoarele ventilatoarelor și compresor. Dacă este defect, ar putea trimite mai mult decât este necesar și ar putea face ca piesele să funcționeze mai mult decât este necesar. Ca urmare, frigiderul va fi prea rece.

Puteți verifica, de asemenea, placa de control principal și placa de control al temperaturii dacă toate celelalte părți funcționează bine. Dar acestea sunt rareori cauza problemei de îngheț.

Congelatorul Samsung este rece, dar frigiderul este cald

Acesta este un ghid de depanare a frigiderelor Samsung pentru atunci când un frigider are un congelator rece, dar un frigider cald:

 1. Verificați controlul clapetei

Verificați dacă clapeta este blocată în poziție închisă. Dacă este, încercați să-l deschideți pentru a verifica dacă este rigid. Amortizorul ar trebui să se deschidă și să se închidă automat, așa că, dacă este rigid sau blocat în poziție închisă, înlocuiți-l. Este deteriorat.

Clapeta lasă să pătrundă o cantitate adecvată de aer rece în secțiunea de refrigerare din secțiunea de congelare. Dacă este blocat închis, nu va exista aer rece pentru a răci frigiderul, chiar dacă congelatorul este rece.

 1. Verificați motorul ventilatorului evaporatorului

Încercați să rotiți cu mâna paletele ventilatorului. Acestea ar trebui să se rotească liber, dar dacă nu se rotesc, luați în considerare înlocuirea motorului ventilatorului, deoarece este defect.

Pentru a verifica în continuare, ascultați orice zgomot neobișnuit produs de motor. Și pentru a confirma, scoateți ventilatorul și testați înfășurările motorului cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica continuitatea. Dacă nu există continuitate în înfășurări, înlocuiți motorul.

 1. Verificați bobinele evaporatorului

Dacă există o acumulare de îngheț pe evaporator sau pe serpentinele de răcire, dezghețați-l prin dezghețarea manuală a unității. Pur și simplu goliți frigiderul și congelatorul, scoateți-le din priză și lăsați ușile deschise. Așezați prosoape în jurul unității, pe podea, pentru a absorbi apa care se scurge.

Cu toate acestea, efectuați un test pe toate componentele sistemului de dezghețare pentru a afla care dintre ele este defectă și înlocuiți-o. Acest lucru se datorează faptului că defecțiunea sistemului este cea care permite înghețului sau gheții să se acumuleze pe serpentine.

 1. Verificați termistorul

Testați termistorul cu un multimetru, deoarece un termistor defect poate face ca diferite părți ale frigiderului să funcționeze prea frecvent sau insuficient. Acest lucru poate face ca frigiderul să fie prea rece sau să nu fie deloc rece.

În timpul testului, ar trebui să vedeți cum rezistența termistorului se modifică pe măsură ce temperatura frigiderului se schimbă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, înlocuiți termistorul.

Există posibilitatea ca plăcile de control al temperaturii și de control principal să fie deteriorate. Dacă nu sunteți sigur că le verificați cu exactitate, solicitați unui tehnician calificat să le verifice. În cazul în care există deteriorări, înlocuiți-le.

Samsung Frigider Zgomotos

Acesta este un ghid de depanare pentru un frigider Samsung pentru un frigider care este zgomotos sau zgomotos:

 1. Verificați paletele ventilatorului

Inspectați paletele ventilatorului condensatorului și ale ventilatorului evaporatorului. Dacă există resturi sau gheață blocate în ele sau în jurul lor, curățați-le. Pentru resturi, curățați-le cu un aspirator, iar pentru gheață, topiți-le prin dezghețarea manuală a unității.

Atunci când mizeria sau gheața înconjoară paletele ventilatorului, acestea au tendința de a face zgomot atunci când se lovesc de obiectul străin. Dacă nu curățați obiectul, zgomotul va continua.

 1. Verificați compresorul

În cazul în care orice parte a compresorului este deteriorată, intern sau extern, acesta va genera zgomot. Dar, deoarece este posibil să nu puteți verifica acest lucru, contactați un tehnician certificat pentru a verifica compresorul și a stabili dacă este deteriorat.

 1. Verificați supapa de admisie a apei

Deși rar, supapa poate deveni zgomotoasă dacă a fost folosită pentru o perioadă lungă de timp, acumulând murdărie. Puteți determina acest lucru dacă există un zgomot neobișnuit de puternic ori de câte ori apa intră în aparatul de gheață. Înlocuiți supapa dacă acesta este cazul.

 1. Verificați motoarele ventilatoarelor

Dacă există un zgomot care se amplifică atunci când ușa unității este deschisă și se reduce atunci când este închisă, verificați motorul ventilatorului evaporatorului. Înlocuiți-l dacă zgomotul provine de acolo.

Iar dacă zgomotul provine de sub frigider, dar nu de la compresor, este posibil să fie de la motorul ventilatorului condensatorului. Înlocuiți-l dacă acesta este cazul.

Recapitulare

Pentru o călătorie reușită de depanare a frigiderului Samsung, trebuie să cunoașteți unul sau mai multe dintre simptomele problemei. În acest fel, puteți alege problema corectă, o puteți depana și rezolva cu succes. Acest ghid vă va ajuta pe parcurs.