De ce se încălzește frigiderul tău Samsung [Ghid rapid]

Frigiderele au tendința de a se încălzi în timpul funcționării normale, dar este normal acest lucru? Citește acest articol pentru a afla de ce se încălzește un frigider Samsung.

De ce se încălzește un frigider Samsung

Iată care sunt posibilele motive pentru care un frigider Samsung se încălzește:

1. Locație greșită

Dacă frigiderul se află într-un loc în care lumina soarelui îl atinge direct sau este aproape de o altă sursă de căldură, frigiderul se poate încălzi. Verificați zonele din jurul frigiderului pentru a vedea dacă există vreo sursă de căldură, oricât de mică ar fi.

În plus, îndepărtați frigiderul de lumina soarelui; aceasta reduce capacitatea de funcționare a frigiderului. Și asigurați-vă că nu puneți nici o cârpă deasupra frigiderului pe post de capac. Aceasta va reduce puterea frigiderului de a disipa căldura cu ușurință, reținând căldura și determinând încălzirea acestuia.

Cu toate acestea, dacă nu puteți muta frigiderul departe de lumina soarelui, puneți un paravan la fereastră și porniți aerul condiționat pentru a reduce căldura.

2. Deschiderea frecventă a ușilor

În loc să deschideți ușa frigiderului la fiecare jumătate de oră sau cam așa ceva, decideți ce doriți din interiorul acestuia înainte de a deschide ușa. Procedând astfel, evitați ca frigiderul să fie nevoit să facă efort.

În plus, nu lăsați ușa deschisă pentru perioade lungi de timp. Acest lucru va avea același efect asupra frigiderului ca și deschiderea prea frecventă a ușii. Pentru aceasta, este de asemenea important să decideți de ce aveți nevoie de la aparat, astfel încât să nu țineți ușa deschisă prea mult timp.

Deschiderea prea des a ușii frigiderului va duce la reducerea capacității de răcire a acestuia. Din această cauză, frigiderul va depune eforturi suplimentare pentru a menține o oarecare răcoare în interior, iar munca suplimentară îl va face să se încălzească.

3. Spațiere slabă

Creați un spațiu de cel puțin 5 cm între pereții exteriori ai frigiderului și pereții casei. Și creați un spațiu și în partea de sus a frigiderului.

Menținerea frigiderului la același nivel cu pereții pe părțile laterale și din spate afectează modul în care acesta funcționează. Nu va exista suficient spațiu pentru circulația aerului. Prin urmare, aerul pe care frigiderul îl eliberează nu va avea loc să iasă.

4. Prea multă mâncare

Reduceți conținutul alimentelor și băuturilor din frigider, dacă acesta este prea plin, pentru a-i da timp să funcționeze și să se răcească corespunzător. Dacă îl umpleți prea mult, veți reduce viteza cu care se răcește. Frigiderul va lucra mai mult pentru a menține temperatura, ceea ce va determina încălzirea acestuia.

De obicei, cel mai bine este să umpleți frigiderul doar cu ¾. În aceeași ordine de idei, nu este bine să lăsați frigiderul gol. Veți constata că un frigider gol nu menține bine o temperatură rece.

5. Serpentine murdare

Dacă bobinele condensatorului frigiderului sunt murdare, curățați-le. Verificați în spatele frigiderului, în partea de jos, pentru a vedea bobinele condensatorului. Aruncând o privire la ele vă va spune dacă sunt curate sau murdare. Dacă nu le-ați curățat niciodată, sunt șanse ca acestea să fie semnificativ de murdare.

Prin urmare, curățați bobinele cu o perie moale. Dacă puteți, folosiți capul de perie al aspiratorului pentru a aspira murdăria. Iar dacă există o senzație lipicioasă sau grasă, ștergeți-o folosind apă caldă cu săpun și o cârpă moale.

Bobinele de condensare murdare nu pot elibera căldura din frigider. Serpentinele sunt responsabile de eliberarea căldurii din agentul frigorific care trece prin ele, astfel încât căldura să nu ajungă în frigider. Dacă serpentinele nu-și pot face treaba, frigiderul se va încălzi.

6. Setarea incorectă a temperaturii

Verificați setarea temperaturii din frigider pentru a vă asigura că este setată la punctul potrivit. Reglați-o dacă este setată prea jos sau prea sus. Chiar dacă temperatura mediului este prea ridicată, recomandarea este să setați temperatura frigiderului la aproximativ 7 grade Celsius. Suprasolicitarea frigiderului nu va face decât să îl facă să se încălzească.

Notă importantă

Aceste puncte se aplică și în cazul unui frigider Samsung cu pereți laterali care se încălzesc. Indiferent de tipul de frigider Samsung pe care îl aveți, verificarea acestor factori poate rezolva problema frigiderului care se încălzește.

Există momente în care părțile laterale ale frigiderului se încălzesc și este normal, nu este o defecțiune. De exemplu, atunci când circulă gazul, părțile laterale ar putea deveni mai calde decât restul frigiderului. Iar dacă frigiderul primește service, părțile laterale s-ar putea încălzi puțin.

Cu toate acestea, dacă părțile laterale, spatele sau partea superioară a frigiderului sunt prea fierbinți, aproape de neatins, există o problemă care trebuie verificată imediat.

Dacă verificarea tuturor factorilor de mai sus nu rezolvă problema încălzirii, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita service. Alternativ, discutați aici cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul electrocasnicelor. Aceștia sunt gata să ofere asistență și sfaturi de specialitate, indiferent de problema cu frigiderul.

Deși repararea frigiderului de unul singur vă economisește bani, s-ar putea să nu fie rentabilă în cele din urmă dacă nu știți ce faceți și ajungeți să deteriorați o parte a frigiderului. Prin urmare, este important să solicitați ajutor profesionist dacă repararea acestuia devine prea complicată pentru dumneavoastră.

Pentru unele dintre lucrările de diagnosticare, trebuie să deconectați frigiderul de la priza de perete pentru a evita electrocutarea. Dar dacă nu puteți ajunge la priză, declanșați întrerupătorul de circuit pentru acea parte a casei.