De ce frigiderul meu Electrolux continuă să înghețe alimentele [Soluție]

Un frigider care îngheață alimentele este o problemă comună pe care o au majoritatea frigiderelor. Este un eveniment atât de comun încât aproape toată lumea a experimentat-o la un moment dat. „Deci, de ce frigiderul meu Electrolux continuă să înghețe alimentele?”, ați putea întreba. De aceea ne aflăm aici; în acest articol, vom explica de ce frigiderul dumneavoastră Electrolux îngheață alimentele.

Și pentru că nu este suficient să știm doar de ce, vă vom spune și cum să rezolvați problema. Credem că, după ce veți citi acest articol, veți fi înarmat cu suficiente cunoștințe pentru ca frigiderul dumneavoastră să nu vă înghețe alimentele.

De ce frigiderul tău Electrolux continuă să înghețe alimentele

Următoarele sunt posibilele motive pentru care frigiderul tău Electrolux continuă să înghețe alimentele…

1. Temperatura frigiderului dvs. este prea scăzută

Bine, acest lucru este destul de evident, dar poate fi ușor de trecut cu vederea. Mai ales dacă nu ați mai scăzut temperatura de ceva vreme și problema tocmai a apărut

2. Amplasarea alimentelor

Multe frigidere sunt prevăzute cu guri de aerisire prin care intră aer rece în frigider. Este posibil să plasați alimentele direct în dreptul gurii de aerisire. De asemenea, majoritatea frigiderelor nu au o temperatură uniformă. Unele părți pot fi destinate să găzduiască alimente care necesită o temperatură mai scăzută.

Această posibilă cauză se aplică numai dacă îngheață numai o parte a frigiderului.

3. Nu aveți suficientă mâncare în frigider

Nu, nu glumim, aceasta ar putea fi problema. Frigiderul trebuie să fie umplut corespunzător pentru a absorbi aerul rece care este pompat în frigider. Dacă nu este cazul, aerul rece se va duce spre partea de jos și apoi va începe să înghețe alimentele tale.

4. Problema tehnică

S-ar putea ca o componentă a frigiderului dumneavoastră Electrolux să fie defectă și să fi făcut ca sistemul frigiderului să funcționeze mai mult decât ar trebui. Mai jos am enumerat componentele care, atunci când sunt defecte, pot cauza înghețarea frigiderului dvs…

i. Termostat de control al temperaturii

Această componentă are sarcina de a direcționa tensiunea către ventilatorul și compresorul evaporatorului.

ii. Termistor

Termistorul citește temperatura aerului din frigider pentru placa de control. Citirea este apoi utilizată pentru a regla funcționarea compresorului și a ventilatorului evaporatorului.

iii. Amortizor

Frigiderul are nevoie de aer rece pentru a funcționa corect, iar rolul clapetei este de a furniza acest aer rece. Clapeta se deschide și se închide pentru a permite intrarea cantității potrivite de aer rece în frigider. Dacă este stricat sau blocat deschis, aerul rece se va vărsa în frigider în mod nereglementat și va începe să înghețe lucrurile.

Cum să oprești un frigider Electrolux de la înghețarea alimentelor

Pentru ca frigiderul să nu vă mai înghețe alimentele, trebuie să rezolvați cauzele potențiale pe care le-am discutat. Vă sfătuim să faceți mai întâi soluțiile rapide, iar dacă problema persistă, atunci s-ar putea să fie nevoie de soluții mecanice…

1. Ridicați temperatura frigiderului

Verificați temperatura din frigider. Nu vă bazați pe termometrul frigiderului, dacă acesta este vechi sau a avut probleme. Luați un termometru extern pentru a verifica temperatura. Dacă este sub 38-42°F, atunci aceasta poate fi problema.

Pur și simplu ridicați temperatura la temperatura ideală, care este cuprinsă între 38 și 42°F. Aveți grijă să nu depășiți această valoare, deoarece frigiderul ar putea deveni suficient de cald pentru ca bacteriile să se dezvolte pe alimente.

2. Verificați amplasarea alimentelor

După cum am menționat, majoritatea frigiderelor nu au o temperatură uniformă. Așadar, verificați manualul pentru a fi siguri unde să depozitați anumite alimente, cum ar fi carnea, legumele, lactatele etc. De asemenea, asigurați-vă că alimentele nu sunt plasate direct la o gură de aerisire.

3. Stocați mai multe alimente

Tot nu glumim. Aveți încredere în noi și faceți o încercare. Rezervați-vă mai multe alimente și verificați dacă apar schimbări.

4. Problema tehnică

Dacă, după ce ați încercat toate aceste remedieri rapide, problema nu dispare, atunci cel mai probabil este vorba de o problemă mecanică. Dacă problema este cauzată de o componentă defectă, atunci cel mai probabil aceasta trebuie înlocuită. Majoritatea pieselor este mai bine să fie înlocuite atunci când sunt defecte, dar acest lucru poate fi complex.

Prin urmare, vă sfătuim să apelați la ajutorul unui profesionist. Cu toate acestea, vă vom arăta cum să verificați fiecare componentă pentru a ști care este defectă.

i. Termostat de control al temperaturii

Rotiți termostatul; treceți de la setarea cea mai mare la cea mai mică sau invers. În timp ce faceți acest lucru, ascultați dacă se aude un clic. Dacă auziți un clic, înseamnă că termostatul funcționează bine. Iar dacă nu se aude niciun clic, termostatul este defect și trebuie înlocuit.

ii. Termistor

Luați un multimetru și verificați rezistența termistorului, faceți acest lucru în timp ce schimbați temperatura frigiderului. Rezistența termistorului ar trebui să se modifice în funcție de temperatura frigiderului. Dacă nu se schimbă, atunci termistorul este defect.

iii. Amortizor

Clapeta este adesea situată chiar deasupra sertarelor sau pe peretele din spatele sertarelor. Deschideți-l pentru a verifica dacă clapeta este ruptă sau crăpată.

iv. Tabloul de control al temperaturii și tabloul de control principal

Placa de control al temperaturii este adesea diagnosticată greșit, iar placa principală de control este rareori problema. Vă sfătuim să verificați mai întâi celelalte componente pentru a afla care este defectă. Dacă la finalul inspecției nu găsiți problema, atunci poate fi momentul să apelați la un tehnician de reparații.