Să deschizi frigiderul și să găsești mâncarea înghețată poate fi foarte enervant. Iar dacă frigiderul dvs. continuă să facă acest lucru, poate deveni foarte frustrant. Nimănui nu-i place să arunce sau să mănânce mâncare înmuiată. Așa că vă înțelegem nevoia de a identifica și de a rezolva această problemă. În acest articol, vom răspunde la întrebarea De ce frigiderul meu Bosch îngheață alimentele.
Și nu ne vom opri aici, ci vom oferi și soluții la problemele care vor fi identificate.
De ce frigiderul meu Bosch îngheață alimentele
Este posibil ca frigiderul Bosch să vă înghețe alimentele din următoarele motive:
- Temperatura frigiderului dvs. este prea scăzută.
- Nu este suficientă mâncare în frigider.
- Este posibil ca o componentă a frigiderului dumneavoastră să fie defectă.
Mai jos este o listă de componente ale frigiderului Bosch care, atunci când sunt defecte, pot face ca frigiderul să vă înghețe alimentele.
1. Termistor
Funcția termistorului este de a citi temperatura aerului din frigider și de a trimite această citire către placa de control a frigiderului. La rândul său, placa de control reglează ventilatorul evaporatorului și compresorul în funcție de citire.
Un termistor defect poate citi temperatura aerului în mod inexact sau poate să nu funcționeze deloc. Din această cauză, placa de control nu va regla în mod normal ventilatorul evaporatorului și compresorul. Iar acestea pot funcționa mai des decât ar trebui și atunci pot cauza ca temperatura frigiderului să fie prea rece.
2. Termostat de control al temperaturii
Acesta direcționează energia către ventilatorul și compresorul evaporatorului. Dacă termostatul de control al temperaturii frigiderului dvs. devine defect, acest lucru poate duce la funcționarea întregului sistem mai mult decât ar trebui. Acest lucru va face ca frigiderul să fie prea rece și să înceapă să înghețe.
3. Amortizor
Clapeta permite aerului rece să intre în frigider. Acesta se deschide și se închide periodic pentru a regla cantitatea de aer rece care intră în frigider. Dacă clapeta se strică, aceasta poate rămâne deschisă și aerul rece se va vărsa în frigider fără oprire. Acest lucru va face ca frigiderul să fie prea rece și alimentele dvs. pot începe să înghețe.
4. Placa de control al temperaturii
Tensiunea este furnizată motoarelor ventilatoarelor și compresorului de către placa de control al temperaturii. O placă de control defectuoasă va trimite tensiune la motoarele ventilatoarelor și la compresor în mod continuu, ceea ce face ca frigiderul să fie prea rece.
Cum să opriți un frigider Bosch să înghețe alimentele
Dacă frigiderul Bosch îngheață alimentele, trebuie mai întâi să identificați problema. Pentru a face acest lucru, trebuie să încercați soluțiile la primele două probleme pe care le-am menționat.
Primul pas pentru a împiedica frigiderul să vă înghețe alimentele este să verificați și să reglați temperatura. Cea mai bună temperatură pentru un frigider este între 38 și 42°F. Așadar, dacă frigiderul dvs. este sub această temperatură, reglați-l la acest nivel. Aveți grijă să nu creșteți temperatura peste acest nivel, deoarece ar putea face ca alimentele să devină prea calde și să înceapă să se înmulțească bacteriile.
Dacă frigiderul Bosch continuă să congeleze alimentele după ce ați setat temperatura la gradul ideal, atunci trebuie să vă aprovizionați frigiderul.
Poate că vă întrebați cum de cantitatea de alimente din frigider determină dacă alimentele dvs. vor fi sau nu congelate. Este simplu, dacă frigiderul dvs. este aprovizionat corespunzător, aerul rece care este ventilat în frigider va fi absorbit în mod egal. Dar, în cazul unui frigider aproape gol, aerul rece se duce în partea de jos a cavității și, în cele din urmă, îți îngheață alimentele.
Dacă problema nu se rezolvă după ce ați încercat aceste două soluții, este posibil să aveți o componentă defectă.
Cum să verificați dacă componentele menționate mai devreme sunt defecte
Trebuie verificată fiecare componentă care poate fi responsabilă de înghețarea alimentelor din frigider. Trebuie să faceți acest lucru pentru ca problema să poată fi izolată și rezolvată. Prin urmare, vom discuta despre cum să verificăm aceste componente pentru defecțiuni…
1. Termistor
Pentru a verifica dacă termistorul este defect, veți avea nevoie de un multimetru. Deoarece termistorul citește temperatura frigiderului, rezistența sa ar trebui să fie aceeași cu temperatura frigiderului.
În timp ce verificați rezistența termistorului cu ajutorul multimetrului, modificați temperatura frigiderului. Dacă rezistența termistorului nu se modifică odată cu temperatura frigiderului, atunci acesta este defect și trebuie înlocuit.
2. Termostat de control al temperaturii
Rotiți termostatul de la punctul cel mai mic la cel mai mare. Ascultați cu atenție pentru un clic, dacă auziți un clic, termostatul nu este defect. Cu toate acestea, dacă nu auziți un clic, atunci termostatul este defect și trebuie schimbat.
3. Amortizor
Consultați manualul pentru a afla unde se află clapeta frigiderului, deschideți compartimentul. Uitați-vă dacă clapeta este blocată în poziție deschisă.
4. Placa de control al temperaturii/Placă de control principal
Adesea, acestea nu sunt ușor de diagnosticat și rareori reprezintă problema. Prin urmare, vă sfătuim să verificați mai întâi componentele menționate mai sus. Dacă niciuna dintre celelalte piese nu este defectă, atunci puteți lua în considerare înlocuirea plăcii de control sau a plăcii principale.
La finalul inspecției, componenta defectă va trebui înlocuită. Vă sfătuim să apelați la un tehnician de reparații pentru acest lucru.