Cum se utilizează un frigider LG [Ghid rapid]

Acest articol este un ghid de utilizare a unui frigider LG. Dacă tocmai ați cumpărat unul nou, aflați pașii rapizi pentru a-l configura.

Cum să utilizați un frigider LG pentru prima dată

Pentru a utiliza un frigider LG pentru prima dată, procedați după cum urmează:

1. Lăsați frigiderul să stea

Transportul unui frigider nou poate fi dificil. Este cunoscut faptul că nu trebuie să așezați un frigider pe jos în timpul transportului, dar, uneori, nu vă puteți abține.

Cu toate acestea, este esențial să nu o așezați pe jos din cauza agentului frigorific care răcește unitatea. Acesta circulă în fiecare parte, iar dacă îl așezați pe jos, s-ar putea să pătrundă în compresor și în alte zone în care nu are ce căuta.

Prin urmare, în timpul transportului, asigurați-vă că unitatea stă dreaptă și este bine fixată. Dacă acest lucru nu se poate realiza, așezați-o, dar nu în întregime; sprijiniți-o puțin cu un obiect.

Acum, când ajungeți la destinație, lăsați frigiderul să stea în picioare fără să-l conectați la vreo priză. Dacă l-ați ținut în poziție verticală în timpul transportului, acordați-i o oră pentru ca lichidul să se așeze. Dar dacă l-ați așezat pe jos în timpul transportului, puneți-l în poziție verticală și dați-i patru ore sau mai mult pentru a se depune.

2. Curățați frigiderul

În timp ce așteptați ca lichidul să se așeze, puteți curăța frigiderul. Nu trebuie să fie o curățare temeinică, dar este nou și veți pune în el alimente și apă.

Prin urmare, doriți ca acesta să fie suficient de curat pentru a depozita alimente. De asemenea, asta nu înseamnă că nu puteți să-i faceți o curățenie temeinică, dacă aveți această dorință. Alegerea vă aparține.

Încercați să nu o mișcați prea mult în timp ce o curățați. Din moment ce așteptați să se așeze, nu doriți să prelungiți timpul de așteptare prin mutarea unității mai mult.

3. Faceți loc pentru frigider

Până acum, probabil că ați creat deja spațiu în bucătărie pentru frigider. Cu toate acestea, nu strică să verificați de două ori zona pentru câteva lucruri.

În primul rând, asigurați-vă că este suficient de largă pentru a permite frigiderului să încapă. Este posibil să judecați greșit dimensiunea unității, mai ales dacă este un model side-by-side sau cu ușă franceză. Frigiderul nu trebuie să gestioneze spațiul.

De asemenea, este esențial ca spațiul să fie curat, deoarece nu doriți ca murdăria să adere la noua unitate și să cauzeze probleme prea curând.

În al doilea rând, asigurați-vă că există spațiu pentru ca aerul să circule în dulapul frigiderului. Așezați-l într-o zonă în care există o bună circulație a aerului.

Durata de viață a unui frigider se scurtează dacă există o ventilație slabă în jurul acestuia. Compresorul și serpentinele condensatorului au nevoie de spațiu pentru a disipa căldura, iar dacă căldura rămâne captivă, întreaga unitate începe să se supraîncălzească.

În al treilea rând, asigurați-vă că nu există nicio sursă de căldură prea aproape de el. Și asigurați-vă că razele soarelui nu îl lovesc direct. Aceasta afectează negativ compresorul și poate scurta durata de viață a frigiderului.

4. Conectați frigiderul la rețeaua electrică

După ce frigiderul a stat în picioare timp de numărul de ore recomandat pentru ca lichidul să se așeze, conectați-l la o priză de perete dedicată exclusiv acestuia. Nu folosiți o priză prelungitoare pentru acesta și nici nu împărțiți priza cu un alt aparat.

Un frigider are nevoie de o priză de 120 V și de până la 15 amperi. În caz contrar, frigiderul poate fi deteriorat.

Este important de reținut că un frigider nou va avea nevoie de 2 până la 4 ore pentru a ajunge la o temperatură suficient de rece pentru a conserva alimentele. Prin urmare, acordați-i unității câteva ore pentru a ajunge la o temperatură sigură pentru alimente înainte de a o utiliza.

Notă: Acești pași se aplică la toate modelele de frigidere LG.

Cum se utilizează diagnosticul inteligent al frigiderului LG

Pentru a utiliza o diagnoză inteligentă a frigiderului LG, procedați după cum urmează:

Înregistrați-vă frigiderul la LG și descărcați aplicația LG pe telefon.

Găsiți butonul de blocare de pe panoul de control al frigiderului și apăsați-l timp de aproximativ 3 secunde. Țineți muștiucul telefonului lângă difuzorul frigiderului.

Amplasarea difuzorului depinde de modelul de frigider. De obicei, însă, difuzorul se află lângă logo-ul Smart Diagnosis de pe unitate.

În continuare, veți auzi un semnal sonor care vă informează că frigiderul analizează care este problema din difuzor. Când diagnosticul este finalizat, veți auzi un al doilea semnal sonor.

Pe telefon, veți vedea rezultatele analizei și soluțiile la probleme, dacă este cazul. Dar dacă soluția nu este imediată, datele din analiză ajung la Centrul de asistență LG pentru asistență suplimentară.

Rularea diagnosticului inteligent pe telefon

Dacă aveți aplicația SmartThinQ pe telefon, puteți rula diagnosticarea inteligentă a frigiderului de pe acesta. Asigurați-vă că acesta este conectat la frigiderul inteligent.

Deschideți aplicația de pe telefon. Veți vedea temperaturile setate pentru cele două compartimente ale frigiderului, precum și alte caracteristici. În colțul din dreapta sus, veți vedea trei puncte care reprezintă butonul Settings (Setări) al aplicației.

Atingeți butonul, iar acesta vă va duce la o listă de opțiuni, Smart Diagnosis fiind una dintre ele. Atingeți Smart Diagnosis (Diagnostic inteligent) și selectați opțiunea Start Smart Diagnosis (Pornire diagnostic inteligent) pentru a activa funcția.

Veți primi un rezultat al erorilor sau defecțiunilor din frigider după ce funcția efectuează o verificare. De acolo, puteți stabili cum să procedați.

Diagnosticare inteligentă autoaudibilă

Mergeți la afișajul de pe panoul de control și selectați Settings (Setări) în partea dreaptă jos a afișajului. Odată selectat, atingeți Smart Diagnosis (Diagnosticare inteligentă) în stânga ecranului. Alegeți butonul pentru Diagnosticare sonoră și apoi Autodiagnoză cu ajutorul smartphone-ului.

Diagnosticare inteligentă WiFi

Deschideți Settings (Setări) în partea dreaptă jos a ecranului frigiderului și selectați Smart Diagnosis (Diagnosticare inteligentă). De data aceasta, în loc să selectați Audible Diagnosis, selectați WiFi Diagnosis. Apoi, apăsați Start.

După ce diagnosticul este finalizat, sunați la numărul Centrului de asistență LG afișat pe ecran pentru a obține rezultatele diagnosticului, precum și soluțiile.

Să presupunem că doriți să obțineți rezultatele pe telefon, deschideți Smart Diagnosis pe telefon și selectați WiFi Diagnosis. Rezultatul va apărea pe telefon după ce este finalizat.

Cum se utilizează generatorul de gheață pentru frigider LG

În cele ce urmează sunt prezentate modalitățile de utilizare a mașinii de gheață în interior din frigiderul LG:

1. Opriți aparatul de gheață

Deschideți ușa frigiderului și deschideți compartimentul pentru gheață din ușa din stânga. Trageți mânerul compartimentului în jos, dar faceți-o ușor.

Întrerupătorul de alimentare al aparatului de gheață se află în stânga aparatului. Acesta este marcat cu On/Off (Pornit/Oprit). Apăsați-l în sus pentru a opri aparatul de gheață.

Închideți ușa compartimentului pentru gheață și trageți în sus mânerul compartimentului. Asigurați-vă că ușa se închide bine.

2. Îndepărtați găleata de gheață

Deschideți ușa compartimentului de gheață și apucați partea din față a găleții de gheață. Ridicați-o puțin și scoateți-o din compartiment.

Pentru a o fixa la loc, așezați găleata și împingeți-o ușor, dar ferm în poziție. Asigurați-vă că se blochează în poziție și închideți bine ușa compartimentului.

Dacă frigiderul dvs. este nou, producătorul de gheață va avea nevoie de câteva ore pentru a produce primul lot de gheață. Dar aruncați primele câteva loturi de gheață, deoarece acestea pot fi contaminate.

Goliți găleata de gheață în mod regulat pentru a preveni aglomerarea gheții. Dacă doriți ca producția de gheață să rămână regulată, asigurați-vă că găleata de gheață nu este niciodată prea plină.

Iar dacă nu veți folosi des aparatul de gheață, opriți-l, pentru a nu continua să funcționeze și să producă gheață.

Cum se utilizează Ice Plus pe frigiderul LG

Pentru a utiliza funcția Ice Plus într-un frigider LG, trebuie doar să localizați butonul de pe panoul de control și să îl apăsați o dată. Pictograma Ice Plus se aprinde, indicând că funcția este activă.

Pentru a utiliza funcția Ice Plus pe frigiderul LG Instaview, procedați după cum urmează:

Atingeți ecranul de pe panou pentru a-l trezi. Apoi, glisați-l pentru a-l deschide. Apoi, atingeți butonul Settings (Setări) din stânga jos a ecranului.

În secțiunea Settings (Setări), veți vedea Refrigerator Manager. Selectați-l și atingeți Ice Plus o dată pentru a-l activa sau porni. Pentru a dezactiva sau a opri funcția, atingeți Ice Plus încă o dată.

De asemenea, puteți activa sau dezactiva funcția Ice Plus de pe smartphone dacă aveți aplicația SmartThinQ. Pur și simplu apăsați Ice Plus o dată pentru a o activa și încă o dată pentru a o dezactiva. De fiecare dată, asigurați-vă că apăsați Save (Salvare) pentru a termina.

Ice Plus mărește capacitățile de congelare și de producere a gheții ale frigiderului. Acesta face ca compresorul să funcționeze continuu și, astfel, există mai mult aer rece pentru a răci compartimentele mai repede și mai mult timp. Cu această funcție, puteți obține un număr dublu de cuburi de gheață față de cel pe care l-ați obține în condiții normale de funcționare.

Funcția Ice Plus se dezactivează automat după 24 de ore.

Dacă observați că această funcție nu funcționează pe frigiderul dumneavoastră LG, contactați imediat LG. Frigiderul dvs. are nevoie de reparații.

Cum se utilizează LG Refrigerator WiFi

Pentru a utiliza WiFi pe LG Refrigerator, urmați pașii de mai jos:

Pasul 1

Atingeți afișajul de pe panoul de control pentru a-l trezi. Apoi, atingeți-l sau glisați-l pentru a activa ecranul.

Pasul 2

Atingeți Settings (Setări) în partea stângă jos a ecranului, iar când apar opțiunile, glisați spre stânga sau spre dreapta pentru a găsi opțiunea Settings (Setări). Selectați-o atunci când o faceți.

Pasul 3

După ce se deschide, atingeți WiFi și alegeți rețeaua wireless pe care o utilizați. Apoi, conectați-vă. ar trebui să vă conectați la rețea dacă aceasta este activă.

Pasul 4

Atingeți din nou Settings (Setări) în partea stângă jos a ecranului și selectați Internet. Apoi, intrați pe orice site web la alegere pentru a verifica dacă rețeaua funcționează.

Recapitulare

Este important să știți cum să folosiți un frigider LG dacă doriți să profitați la maximum de el. Prin urmare, urmați acest ghid, deoarece acoperă multe utilizări pe care le puteți da unui frigider LG.

Cu toate acestea, contactați serviciul de asistență LG pentru asistență suplimentară în cazul în care una sau mai multe funcții se dovedesc dificil de utilizat. Ca alternativă, discutați cu noi pe chat, astfel încât să vă punem în legătură cu un tehnician de aparate pentru ajutor profesionist.