Cum se schimbă filtrul de apă într-un frigider Whirlpool [Ghid detaliat]

Există o tendință de a trece cu vederea necesitatea de a schimba filtrul de apă din frigiderul dumneavoastră Whirlpool. Și aceasta se datorează, de obicei, faptului că filtrul este doar o sticlă mică care nu vă încurcă niciodată. Alte persoane cred că filtrul de apă va continua să se asigure că din unitate curge apă curată și proaspătă.

Cu toate acestea, nu este adevărat. De fapt, se pare că, dacă nu schimbați filtrul de apă în termen de 6 luni de la instalare, faptul că îl aveți acolo poate fi contraproductiv.

Acest lucru se datorează faptului că filtrul ar fi slăbit din cauza utilizării excesive, ceea ce se vede în gustul apei pe care o produce frigiderul.

Contrar opiniei populare, este ușor să înveți cum să schimbi apa din frigiderul tău Whirlpool. Întregul proces durează doar aproximativ 5 până la 10 minute.

Mai mult, localizarea filtrului de apă într-un frigider Whirlpool este simplă.

În acest articol, vă vom arăta cum să localizați și să schimbați cu ușurință filtrul din frigiderul Whirlpool. De asemenea, vom face un zoom asupra frigiderelor Whirlpool cu ușă franceză și cum să le schimbăm filtrele de apă.

Ce face un filtru de apă Whirlpool?

Filtrele de apă care se găsesc în frigidere sunt amplasate acolo pentru a elimina mirosurile și gustul neplăcut din apa care curge în conducta de apă.

Aceste filtre de apă utilizează filtrarea cu carbon și sedimente pentru a realiza acest lucru. Pe măsură ce apa curge liber prin materialul din polipropilenă care îndepărtează resturile, contaminanții se lipesc de carbon printr-un proces cunoscut sub numele de absorbție.

Filtrele de apă elimină principalii contaminanți din apă, inclusiv plumbul, clorul și compușii organici volatili (COV).

Așadar, dacă vă gândeați să vă lăsați filtrul de apă neschimbat de ani de zile, vă sfătuim să renunțați la acest gând și să faceți o înlocuire cât mai curând posibil.

Acest lucru se datorează faptului că lăsarea filtrului neînlocuit poate provoca dezvoltarea bacteriilor pe filtru, pe măsură ce filtrul de apă se înfundă și carbonul atinge capacitatea maximă de absorbție. Ceea ce înseamnă că apa dvs. încetează să mai fie sigură pentru băut.

Cât de des ar trebui să schimbați filtrul de apă din frigiderul Whirlpool?

Potrivit Whirlpool, ar trebui să înlocuiți filtrul de apă la fiecare șase luni. Dar perioada variază va varia în funcție de tipul de apă din zona dumneavoastră.

De exemplu, în cazul în care în zona dvs. se furnizează apă dură, va trebui să o schimbați mai devreme de 6 luni. Acest lucru se datorează faptului că filtrul are mai mult de lucru cu apa dură decât cu apa moale.

Dacă observați vreodată un gust neplăcut în cuburile de gheață sau în apă și nu au trecut încă șase luni, este de asemenea indicat să înlocuiți imediat filtrul de apă.

Așadar, concluzia este că nu ar trebui să țineți un filtru de apă în frigider mai mult de 6 luni.

Identificarea filtrului de apă

Identificați tipul de filtru de apă pe care doriți să îl înlocuiți, căutând numărul unic de pe acesta și notându-l.

Cu acest număr, puteți plasa o comandă pentru unul nou, care se potrivește exact pentru frigiderul dumneavoastră Whirlpool.

Pentru ușurință și confort, vă sugerăm să vă gândiți să cumpărați un abonament pentru a primi un filtru de apă la locația dvs. la fiecare trei sau șase luni.

Schimbarea unui filtru de apă amplasat în grătarul de bază

Grătarul de bază al unui frigider Whirlpool se află, de obicei, sub compartimentul de congelare. Filtrele de apă situate la grila de bază sunt destul de ușor și rapid de schimbat.

Pentru a îndepărta vechiul filtru de apă:

Prindeți capătul filtrului și faceți o întoarcere de un sfert spre stânga. Ar trebui să simțiți cum filtrul de apă se deplasează în poziție.

După ce observați că s-a deplasat, scoateți filtrul din loc.

Înlocuirea filtrului de apă se face în aceeași ordine inversă. Așezați noul filtru de apă la grila de la bază și efectuați o rotire de un sfert spre dreapta pentru a-l fixa în poziție.

Rețineți că nu este necesar să deconectați frigiderul Whirlpool de la priza de curent alternativ în timp ce înlocuiți un filtru de apă Whirlpool în această locație.

Schimbarea unui filtru de apă situat în colțul din dreapta sus

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să localizați capacul filtrului de apă în colțul din dreapta sus al frigiderului.

Deschideți ușa filtrului și rotiți filtrul în sens invers acelor de ceasornic.

Scoateți filtrul vechi din fanta filtrului și aruncați-l. Noul filtru de apă ar trebui să aibă un înveliș de protecție pe inelele O.

Îndepărtați acest înveliș, dar asigurați-vă că garniturile O-ring sunt încă la locul lor.

Cu săgeata îndreptată în sus, introduceți noul filtru în fantă.

Rotiți filtrul în sensul acelor de ceasornic până când acesta se blochează perfect.

Închideți ușa filtrului.

Indiferent de locul în care se află filtrul de apă, este recomandabil ca, după instalare, să treceți cel puțin patru galoane de apă prin conductă pentru a spăla filtrul înainte de a folosi apa.

Cum să schimbați filtrul de apă într-un frigider Whirlpool

Pentru a scoate filtrul de apă din frigiderul Whirlpool cu ușă franceză,

  • Localizați mai întâi compartimentul filtrului de apă. Pentru unele modele, acesta se găsește în colțul din dreapta sus al frigiderului.
  • Apăsați ușa compartimentului pentru a o deschide și a avea acces la filtru.
  • Apoi, apucați ferm filtrul și răsuciți-l spre stânga. Acesta ar trebui să iasă liber.

Pentru a înlocui filtrul de apă din frigiderul cu ușă franceză Whirlpool,

  • Îndepărtați capacul de pe filtru și poziționați-l astfel încât zona de pe partea inferioară a filtrului să fie orientată în sus.
  • Așezați filtrul în fantă și aliniați filtrul cu crestăturile de pe baza filtrului.
  • Împingeți ușor filtrul înainte până când crestăturile de pe baza filtrului ating peretele crestăturilor de pe filtru.
  • Țineți ferm și rotiți spre dreapta până când se blochează.
  • În cele din urmă, închideți ușa filtrului.

Cum să schimbați filtrul de apă într-un frigider Whirlpool – O recapitulare rapidă!

Filtrul de apă care însoțește frigiderul dumneavoastră Whirlpool oferă o mulțime de funcții excelente.

Cu cât rămâne mai mult timp fără o înlocuire corespunzătoare, cu atât mai mare este riscul de siguranță și de sănătate în cazul consumului de apă de la friteuză.

Schimbarea filtrului de apă pentru a evita înfundarea și dezvoltarea bacteriilor este o procedură foarte simplă.

Odată ce ați localizat filtrul de apă, desfaceți-l din fanta filtrului și aruncați-l. Apoi puneți noul filtru în locul său.

Nu uitați să treceți litri de apă prin conducte pentru a spăla corespunzător filtrul de apă înainte de a folosi apa din conducta de apă.