Cum se schimbă filtrul de aer din frigiderul LG [Ghid detaliat]

Filtrul de aer din frigiderul dumneavoastră LG contribuie la motivul pentru care frigiderul dumneavoastră miroase a proaspăt. Fără acesta, este posibil să aveți de-a face cu mirosuri neplăcute. Dar filtrele de aer nu durează o veșnicie și vor trebui să fie schimbate. Așadar, dacă ești curios cum să schimbi filtrul de aer din frigiderul tău LG, poți fi sigur că vei găsi răspunsurile în acest articol.

Dar, înainte de a intra în procesul de schimbare a filtrului de aer, trebuie să menționăm că filtrele de aer din frigidere ajută, în general, la menținerea aerului curat. De asemenea, acestea țin microorganismele dăunătoare, cum ar fi bacteriile și ciupercile, departe de frigiderul dvs.; ceea ce reduce, de asemenea, șansele de creștere microbiană.

Funcțiile filtrelor de aer LG dispun, de asemenea, de două moduri de circulație pe care utilizatorii le pot selecta.

Dacă selectați modul Auto, filtrul de aer va porni și se va opri, în timp ce selectarea modului Power va face ca filtrul de aer să pornească și să se oprească timp de patru ore înainte de a reveni la modul Auto.

Din fericire, majoritatea frigiderelor LG sunt dotate și cu indicatoare luminoase pentru filtrul de aer, care anunță utilizatorul când acesta trebuie schimbat.

Schimbarea filtrului de aer – Un ghid pas cu pas

  • Îndepărtați vechiul filtru

Filtrul de aer este de obicei protejat de un capac de filtru.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să localizați capacul filtrului și să-l rotiți spre stânga pentru a-l detașa de peretele frigiderului.

În spatele capacului filtrului, veți găsi vechiul filtru de aer.

Scoateți filtrul din capac pentru a-l putea înlocui.

  • Instalarea noului filtru

Așezați noul filtru în interiorul capacului.

Asigurați-vă că partea filtrului orientată spre exterior se află în față.

După ce l-ați fixat la locul său, atașați din nou capacul filtrului de aer la peretele frigiderului.

Apoi, rotiți capacul filtrului spre dreapta pentru a preveni căderea acestuia.

  • Resetați indicatorul de filtrare

Indicatorul de pe panoul de control vă va spune în continuare să schimbați filtrul de aer până când îl resetați. Deci, ce trebuie să faceți?

Apăsați butonul filtrului de aer de lângă indicator și țineți-l apăsat timp de trei secunde.

Acest lucru va reseta senzorul, iar indicatorul luminos se va stinge.

Cât de des ar trebui să schimbați filtrul de aer din frigiderul LG?

Filtrul de aer din frigiderul LG funcționează doar câteva luni, după care va trebui să îl schimbați. Acest lucru are rolul de a preveni mirosul neplăcut, răcirea slabă și răspândirea microorganismelor care deteriorează alimentele din frigider.

Din fericire, indicatorul luminos este acolo pentru a vă anunța când filtrul de aer din frigiderul dumneavoastră LG trebuie schimbat.

Dar, chiar dacă indicatorul luminos nu se aprinde, este recomandabil să schimbați filtrul de aer al frigiderului LG o dată la 6 luni.