Cum se repară un aparat de gheață Samsung [Ghid rapid]

Dacă sunteți în căutarea modului de reparare a unui aparat de gheață Samsung, ați ajuns la locul potrivit. Citiți pentru a afla ce trebuie să faceți.

Cum se repară un aparat de gheață Samsung

Dacă aparatul dvs. de gheață Samsung nu funcționează, iată care sunt posibilele soluții:

1. Înlocuiți supapa de admisie a apei

Asigurați-vă că presiunea apei în casă este de până la 20psi. În caz contrar, supapa de admisie nu va putea permite apei să intre în aparatul de gheață. În cazul în care presiunea nu este de până la 20psi, creșteți presiunea și vedeți dacă astfel mașina de gheață funcționează din nou.

Dar dacă presiunea este corectă, verificați dacă supapa are o alimentare suficientă. Dacă supapa este suficient de alimentată, dar totuși nu este furnizată apă către aparatul de gheață, înlocuiți supapa de admisie.

2. Reglați temperatura

Temperatura din congelator trebuie să fie de 0 grade Fahrenheit. Cel mult 10 grade Fahrenheit. Dacă temperatura este mai mare decât aceasta, mașina de făcut gheață nu va putea funcționa pentru a produce gheață.

Prin urmare, ajustați temperatura dacă nu este la punctul potrivit. Dacă este la punctul potrivit, verificați locația. S-ar putea ca o sursă de căldură să lovească direct unitatea și să compromită capacitatea de răcire a acesteia. Mutați unitatea într-o locație cu o temperatură mai prietenoasă și vedeți dacă aceasta îmbunătățește temperatura din congelator.

3. Înlocuiți filtrul de apă

Verificați filtrul de apă pentru a vedea dacă este cazul să fie schimbat. Indicatorul ar trebui să vă avertizeze dacă filtrul trebuie schimbat, dar dacă nu este cazul, înlocuiți-l și vedeți dacă acesta este cauza problemei.

Dacă filtrul de apă este înfundat cu resturi sau dacă trebuie schimbat, afectează capacitatea de funcționare a aparatului de gheață. Iar dacă nu este instalat corespunzător sau dacă capul filtrului este deteriorat, aparatul de gheață nu va funcționa, deoarece nu va exista un flux liber de apă.

4. Reglați presiunea apei

Dacă presiunea apei este prea mică, mai mică de 20psi, reglați-o pentru a ajunge la 20psi, cel puțin. Acest lucru va permite supapei de admisie a apei să permită apei să intre în aparatul de gheață, astfel încât acesta să poată funcționa.

În cazul în care nu puteți regla singur presiunea, solicitați unui instalator să vină la domiciliu pentru a face această ajustare.

5. Verificați conducta de apă

Aruncați o privire la conducta de apă din spatele unității pentru a vedea dacă este reglată corespunzător. Dacă este, verificați dacă nu cumva există gheață blocată în ea, împiedicând apa să curgă liber. Topește gheața prin dezghețarea manuală a unității.

Cu toate acestea, acest lucru înseamnă, de asemenea, mutarea fiecărui produs alimentar într-o altă locație și poate fi un proces de lungă durată. Prin urmare, o altă modalitate de a face acest lucru este să țineți un uscător de păr aproape de acesta pentru a elibera linia.

De asemenea, puteți folosi o cârpă înmuiată în apă caldă și stoarsă pentru a masa linia. În acest fel, aparatul de gheață poate funcționa corect.

6. Verificați aparatul de gheață

Verificați dacă aparatul de gheață este pornit. Dacă este, există posibilitatea ca întregul ansamblu al aparatului de gheață să fie deteriorat. Pentru a fi sigur că mașina de gheață este deteriorată, apelați la un tehnician de frigidere pentru a o verifica și a determina acest lucru. Dacă este deteriorat, înlocuiți-l.

În caz contrar, verificați componentele individuale ale aparatului de gheață, deoarece oricare dintre ele ar putea fi defectă, ceea ce ar putea face ca aparatul de gheață să nu funcționeze. Dar dacă toate piesele funcționează bine, luați în considerare înlocuirea ansamblului.

Dacă aparatul de gheață are scurgeri, iată un videoclip care arată cum se utilizează un material de etanșare pentru a opri scurgerea și a repara aparatul de gheață…

Notă: Producătorii de gheață au tendința de a avea probleme dacă se află în secțiunea de frigider în loc de cea de congelator. Acest lucru se datorează probabil faptului că durează mai mult timp pentru a îngheța.

Cum să reparați aparatul de gheață Samsung de la înghețare

Următoarele sunt posibile remedii pentru un aparat de gheață Samsung care îngheață:

1. Reglați conducta de apă

Verificați conducta de apă pentru a vedea dacă este împinsă prea mult în supapa de admisie a apei. Dacă este, reglați-o astfel încât să se așeze corect. Dacă nu este setată corect, ar putea cauza ca apa să se împrăștie și să înghețe în jurul aparatului de gheață, provocând înghețarea acestuia.

2. Înlocuiți filtrul de apă

Schimbați filtrul de apă al aparatului dacă acesta a stat până la 6 luni. Murdăria tinde să înfundă un filtru de apă și, dacă rămâne prea mult timp, poate afecta debitul de apă și chiar presiunea apei.

Dacă ați schimbat recent filtrul, verificați dacă capul este deteriorat sau dacă este introdus incorect. Schimbați-l dacă capul este deteriorat și fixați-l corect dacă este fixat incorect.

3. Reglați temperatura congelatorului

Reglați setarea de temperatură a congelatorului dacă este setată mai jos decât ar trebui. Setarea corectă este de 0 grade Fahrenheit, astfel încât, dacă setarea este mai mică decât aceasta, mașina de gheață va îngheța prea repede. Iar dacă există apă în jurul aparatului de gheață, aceasta va cauza probleme de îngheț.

4. Reglați presiunea apei

Verificați presiunea apei pentru a vă asigura că nu este mai mare de 120psi sau mai mică de 20psi. Dacă presiunea este mai mare de 120psi, aparatul de gheață ar putea îngheța. Iar dacă este mai mică de 20psi, este posibil ca apa din aparatul de gheață să nu înghețe deloc.

Reglați presiunea sau apelați la un instalator sau la un tehnician de frigidere pentru a corecta presiunea.

5. Verificați conducta de alimentare cu apă

Dacă linia de apă este înghețată, dezghețați-o cu un uscător de păr. Asigurați-vă că mișcați uscătorul de păr în sus și în jos pe linia de cauciuc, astfel încât căldura uscătorului să nu fie concentrată într-un singur punct și să o topească.

Dacă preferați să nu folosiți metoda uscătorului, dezghețați manual unitatea pentru a vă ocupa de linia înghețată. Este un proces lung, dar este mai sigur.

6. Verificați supapa de admisie a apei

Testați solenoidul supapei de admisie a apei cu ajutorul unui multimetru pentru a vedea dacă funcționează corect. Dacă solenoidul este defect sau dacă există o scurgere, înlocuiți supapa. În caz contrar, supapa poate face ca zona cuburilor de gheață să se umple, să se reverse și să înghețe în timp.

7. Testați aparatul de gheață

Când toate celelalte lucruri sunt în stare de funcționare, luați în considerare mașina de gheață. Acesta ar putea fi defect. Și dacă este defect, ar putea cauza probleme de îngheț. S-ar putea să trebuiască să înlocuiți întregul ansamblu al aparatului de gheață.

Piese pentru a repara un aparat de gheață Samsung

Există diferite piese pentru a repara un aparat de gheață Samsung, în funcție de problemă. Dar mai jos sunt prezentate cele mai frecvente piese care trebuie înlocuite pentru a repara un aparat de gheață Samsung:

 1. Ansamblul găleții de gheață
 2. Ansamblul de acoperire a traseului de gheață
 3. Capacul senzorului aparatului de gheață
 4. Ansamblul aparatului de gheață
 5. Senzorul aparatului de gheață
 6. Brațul de nivel al gheții
 7. Tavă pentru cuburi de gheață
 8. Modulul de fabricare a gheții
 9. Lingură de gheață
 10. Capacul aparatului de gheață
 11. Solenoid de gheață
 12. Motor de acționare
 13. Spălătorul cu găleată de gheață

Recapitulare

Este necesar să știți cum să reparați un aparat de gheață Samsung. Acest lucru este pentru a vă economisi timp și ceva bani. Cu toate acestea, dacă vi se pare că se dovedește dificil de reparat, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita service.

Alternativ, discutați cu tehnicienii noștri calificați pentru a vă ajuta să verificați problema și să o remediați definitiv.

Nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de depanarea sau repararea aparatului de gheață pentru a evita șocurile electrice sau deteriorarea unității.

Cum se repară un aparat de gheață Samsung – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Poate fi reparat un aparat de gheață Samsung?

Puteți repara un aparat de gheață Samsung, dar depinde de problema pe care o are. Dacă o componentă a ansamblului este deteriorată, este posibil să găsiți un înlocuitor. Dacă aparatul de gheață îngheață în mod regulat, există pași pentru a rezolva problema.

Cu toate acestea, dacă ansamblul aparatului de gheață este deteriorat, schimbați-l complet. Pentru majoritatea aparatelor de gheață, nu există piese individuale disponibile. Astfel, dacă o parte a mașinii de făcut gheață se deteriorează, înseamnă schimbarea întregului ansamblu.