Cum se repară mânerul ușii congelatorului Samsung [Ghid rapid]

Mânerul congelatorului dvs. Samsung este slăbit? Citiți acest articol pentru a afla cum să reparați mânerul ușii congelatorului Samsung.

Cum se repară mânerul ușii congelatorului Samsung

Următoarele sunt modalități de reparare a mânerului ușii unui congelator Samsung:

1. Pentru mânerele de ușă orizontale

Verificați dacă acestea au șuruburi de fixare care le țin în poziție. Dacă da, utilizați un șurub cu hexagon pentru a le slăbi și verificați dacă sunt deteriorate. Dacă mecanismul de blocare este deteriorat, mânerul trebuie înlocuit.

De obicei, Samsung include în pachet o cheie Allen pentru unitățile care au șuruburi de fixare a mânerelor ușilor. Nu este nevoie să cumpărați una în acest scop.

Uneori, mânerele vin deja instalate din fabrică, astfel încât nu vor exista șuruburi vizibile. Dacă acest tip de mâner este slăbit, este nevoie de service.

În plus, mânerele sunt atașate la un suport din plastic care este încărcat cu arc pentru a ajuta la deschiderea ușii. Așadar, dacă suportul de plastic este slăbit sau deteriorat, repararea acestuia înseamnă contactarea Samsung pentru service.

2. Pentru mânerele verticale cu șuruburi

Unele mânere de ușă verticale au două șuruburi, în partea de sus și în partea de jos. Altele au doar un singur șurub fixat în partea de sus.

Cu ajutorul cheii Allen, deșurubați șurubul sau șuruburile cu soclu, împingeți mânerul în sus și trageți-l ferm spre dumneavoastră. Acest lucru îl eliberează din corpul ușii congelatorului. Verificați dacă acesta este deteriorat, în special mecanismul de blocare. În cazul în care există deteriorări, mânerul trebuie înlocuit.

Dar dacă mecanismul de blocare nu este deteriorat și mânerul este doar slăbit, fixați-l pe știfturile de montare de pe ușă și împingeți-l în jos pentru a-l bloca ferm în poziție. Apoi, introduceți șurubul sau șuruburile în poziție și strângeți cu ajutorul cheii.

Cu toate acestea, dacă acest lucru nu rezolvă problema mânerului slăbit, contactați Samsung pentru service.

3. Pentru mânere de ușă verticale fără șuruburi

Împingeți ferm mânerul în sus și trageți-l spre dumneavoastră. Verificați dacă mânerul și mecanismul de blocare sunt deteriorate. Dacă este deteriorat, înlocuiți mânerul.

Cu toate acestea, dacă nu există nicio deteriorare, așezați mânerul înapoi pe știfturile de montare și împingeți-l ferm în jos pentru a-l bloca în poziție. Făcând acest lucru strângeți mânerul pe ușă.

Dar dacă constatați că mânerul este încă slăbit, contactați Samsung pentru service.

Acest videoclip este o reprezentare vizuală a modului de reparare a unui mâner de ușă deteriorat sau slăbit al congelatorului Samsung…

Cum se pune o mâner înapoi pe o ușă de congelator Samsung

Pentru a pune mânerul înapoi pe ușa unui congelator Samsung, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați dacă are un șurub sau șuruburi. Dacă are vreun șurub și totuși mânerul a căzut, căutați șurubul. Dacă nu îl găsiți, veți avea nevoie de un înlocuitor.

Cu toate acestea, dacă găsiți șurubul, introduceți-l în locașul său de pe mâner și poziționați mânerul pe știfturile de montare. Cu ajutorul cheii Allen furnizate, strângeți-l în poziție.

Apoi, verificați dacă mânerul este ferm sau slăbit. Dacă nu este ferm, este nevoie de service.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să contactați Samsung pentru service. De asemenea, puteți discuta pe chat cu tehnicienii noștri de frigidere pentru asistență.

În cazul în care mânerul nu are niciun șurub, puneți-l pe știfturile de montare și împingeți-l ferm în jos. Acest lucru blochează mânerul în poziție și, dacă este făcut corect, va rămâne la locul lui.

Dar dacă mânerul este slăbit sau se desprinde de pe ușă, verificați dacă mecanismul de închidere este deteriorat. Contactați Samsung pentru a solicita service sau discutați cu tehnicienii noștri experimentați în domeniul frigiderelor pentru asistență.

Mânerul ușii congelatorului Samsung a ieșit – Ce trebuie făcut

Dacă mânerul de pe ușa congelatorului Samsung s-a desprins, verificați dacă s-a desprins pur și simplu de ușă. Dacă a făcut-o, verificați dacă există găuri pentru șuruburi și reintroduceți șuruburile cu ajutorul cheii Allen furnizate.

Cu toate acestea, dacă nu există șuruburi, încercați să fixați mânerul poziționându-l pe șuruburile de montare și împingându-l ferm în jos, blocându-l. Cu toate acestea, dacă acest lucru nu funcționează, mecanismul de blocare este stricat și este nevoie de service.

Mânerul ușii congelatorului Samsung este rupt – Cum se repară

Dacă mânerul ușii unui congelator Samsung este rupt, înseamnă că s-a rupt mica piesă de plastic care fixează mânerul de ușă. Pentru a remedia acest lucru, trebuie să găsiți piesa de schimb.

De obicei, este greu de găsit această piesă pentru ușă și, de multe ori, remedierea problemei înseamnă înlocuirea întregii uși a congelatorului.

Cum să scoateți mânerul ușii congelatorului Samsung

Pentru a scoate mânerul ușii unui congelator Samsung, determinați dacă șuruburile îl țin în poziție. Dacă da, atunci aveți nevoie de o cheie Allen pentru a slăbi șuruburile. Pentru mânerele de ușă de acest tip, Samsung include o cheie Allen pentru deșurubarea lor.

Dar dacă nu există șuruburi, împingeți ferm mânerul în sus și trageți-l spre dumneavoastră. Procedând astfel, îl slăbește din știfturile de montare și îl eliberează de ușă.

Iată un filmuleț video care arată cum se scoate rapid mânerul ușii…

Recapitulare

Știind cum să reparați mânerul ușii congelatorului Samsung, economisiți timp și bani. Urmând acest ghid, treaba devine și mai ușoară. Astfel, dacă aveți un mâner de ușă slăbit, știți ce aveți de făcut.

Înainte de a detașa mânerul ușii, asigurați-vă că ați scos aparatul din priză. Acesta este un pas prioritar ori de câte ori lucrați la orice aparat electric, în special la frigidere sau congelatoare, pentru a evita electrocutarea.