Cum se instalează o conductă de apă pentru un frigider [Ghid detaliat]

Învățarea modului de instalare a unei conducte de apă pentru un frigider nu este atât de dificilă pe cât cred unii.

Multe frigidere mai noi folosesc o conductă de apă pentru a furniza apă la aparatul de gheață și la distribuitorul de apă.

Până acum, instalarea se făcea, de obicei, cu un tub de cupru curbat de un sfert de inch, care era conectat de la o sursă de apă la frigider cu un accesoriu precum supapa cu șa.

Acum, puteți instala cu ușurință o conductă de apă la frigiderul dvs. folosind tuburi flexibile de alimentare cu apă.

Acestea fiind spuse, este important să rețineți că lungimea tubului de conectare depinde de cât de departe este sursa de apă de frigider.

Cei mai mulți oameni trec conducta de apă prin robinetul din bucătărie, prin dulapuri și apoi la frigider.

Dar dacă nu puteți trece conducta de apă prin dulapurile din bucătărie, atunci este posibil să trebuiască să o treceți prin podea.

Cum se instalează conducta de apă pentru frigider – dacă este disponibilă conducta de alimentare cu apă

Dacă în bucătărie există o conductă de alimentare cu apă (inclusiv o supapă de închidere și un racord), instalarea conductei de apă devine un proces și mai simplu.

Prezența acestui racord de alimentare cu apă și a robinetului de închidere înseamnă că există o conexiune existentă fie prin dulapuri, fie prin podea.

Așadar, tot ce trebuie să faceți este să vă cumpărați un tub flexibil de 1/4 de inch pe 1/4 de inch.

Conectați un capăt la racordul de pe supapa de alimentare cu apă și celălalt la racordul din spatele frigiderului.

După aceea, porniți alimentarea cu apă și verificați dacă apa curge așa cum ar trebui.

De asemenea, verificați dacă există scurgeri și strângeți fitingurile cu un clește adecvat dacă nu sunt suficient de strânse.

Cum se instalează conducta de apă pentru frigider – dacă conducta de alimentare cu apă nu este disponibilă

Instalarea conductei de apă atunci când nu există alimentare cu apă este un pic mai tehnică decât atunci când conducta este deja disponibilă.

Dar iată ce trebuie să faceți:

  • Găsiți un loc bun

În primul rând, trebuie să găsiți un loc în apropierea frigiderului unde veți conecta conducta de apă. De cele mai multe ori, există un punct de racordare a apei existent.

Pentru a economisi timp, folosiți-l.

  • Folosiți fitingul de tee

Adăugați un racord în T între robinetul de închidere a alimentării cu apă și țeavă sau puteți înlocui unul dintre racordurile existente cu un opritor unghiular cu 3 căi.

Utilizarea unui Adapt-a-Tee este foarte ușoară și vă economisește mult timp, deoarece este foarte ușor de instalat. În plus, Adapt-a-Tee vă oferă o linie suplimentară (în cazul în care ați putea avea nevoie de ea mai târziu).

Adaptorul tee trebuie să se potrivească în supapa de închidere a alimentării cu apă. Așadar, asigurați-vă că una dintre ieșiri este de 1/4 de inch în exterior, astfel încât tubul să se potrivească corect.

  • Instalați adaptorul tee

Pentru a instala adaptorul tee, atașați-l la robinetul de închidere și strângeți-l cu mâna.

Apoi, folosiți al doilea set de clești pe care l-ați cumpărat pentru a-l fixa. Asigurați-vă că robinetul de închidere rămâne la locul lui și nu se răsucește pe țeavă.

După ce ați montat racordul în T, măsurați distanța dintre conducta de apă și frigider. Acest lucru va servi drept ghid pentru lungimea tubului pe care trebuie să îl cumpărați.

  • Conectați tubul de alimentare cu apă

Efectuați conexiunea între frigider și robinetul de alimentare cu apă prin reatașarea Adapt-a-Tee la tubul de alimentare al robinetului.

Cu ajutorul cleștilor, strângeți tubul de alimentare pe mamelonul de 3/8 de inch al racordului tee.

Apoi, atașați noul tub flexibil de 1/4 de inch la tee și strângeți-l cu ajutorul cleștilor (folosiți un clește pentru a-l ține în jos și celălalt pentru a-l strânge).

Capătul deschis al tubului de alimentare flexibil va fi conectat la frigider. Extindeți tubul până când ajungeți în partea din spate a frigiderului.

Măsura pe care ați făcut-o mai devreme ar împiedica tubul să se termine. Atașați tubul la racordul de alimentare cu apă din spatele frigiderului.

  • Verificați dacă există scurgeri

Instalarea este completă după ce ați conectat tubul atât la adaptorul tee, cât și la frigider.

Deschideți supapa de închidere a robinetului și lăsați apa să curgă spre frigider.

Verificați dacă există scurgeri în jurul locului unde tubul se conectează la frigider și la tee. Dacă există scurgeri, reglați conexiunea în mod corespunzător cu ajutorul cleștelui.

Concluzie

Instalarea conductei de apă este un proces ușor care poate fi finalizat în câteva minute.

Dacă există o conductă de alimentare cu apă, tot ce trebuie să faceți este să treceți tubul flexibil de la conductă la frigider. Dacă nu există o conductă de alimentare cu apă disponibilă, instalați un adaptor de ceai la un punct de racordare existent. Apoi, conectați tubul flexibil la adaptorul de ceai și la frigider.

Asigurați-vă că treceți apa prin tub de mai multe ori după instalare.

De asemenea, treceți câțiva litri de apă prin dozatorul de apă pentru a scăpa de aerul din el.

Dacă aveți doar o mașină de făcut gheață, aruncați primele câteva loturi de gheață până când vă asigurați că gheața este curată și poate fi folosită.

Acum că știți cum să instalați o conductă de apă pentru un frigider din descrierea detaliată de mai sus, puteți continua procesul și vă puteți bucura de caracteristici precum dozatorul de apă și mașina de gheață de pe frigiderul dumneavoastră.