Cum se deschide un aparat de gheață Samsung [Ghid rapid]

În acest ghid, vă arătăm cum să deschideți un aparat de gheață Samsung. Așadar, dacă aveți probleme cu acesta, acesta este pentru dvs.

Cum se deschide generatorul de gheață la un frigider Samsung?

Pentru a deschide aparatul de gheață la un frigider Samsung, scoateți găleata de gheață. Găleata de gheață este, de obicei, ceea ce acționează ca ușă a aparatului de gheață.

Pentru a scoate găleata, prindeți mânerul și trageți-o drept în afară. Dacă modelul dvs. este de tipul cu o deschidere sub ea, puneți pur și simplu o mână în deschidere, ridicați puțin găleata și trageți-o ușor afară.

Dar, dacă aveți îndoieli cu privire la modul de îndepărtare a acestuia, consultați manualul de utilizare al frigiderului dumneavoastră.

Acum, odată ce găleata de gheață este scoasă, veți putea vedea mașina de gheață în sine. Și veți vedea dacă există gheață în găleată.

Cu toate acestea, dacă găleata de gheață nu iese ușor, nu o împingeți prea tare pentru a nu o deteriora. Dați o mică mișcare pentru a vedea dacă se desface. De obicei, făcând acest lucru o slăbește.

De asemenea, dacă nu ați scos niciodată găleata cu gheață, s-ar putea să vă fie un pic mai greu să faceți acest lucru. Dar nu vă faceți griji; doar mutați găleata într-un unghi și încercați să o scoateți ușor. De obicei, asta face trucul.

Când încercați toate cele de mai sus și totuși găleata de gheață este încă blocată, este posibil ca aceasta să fie înghețată în loc. Efectuarea unei dezghețări forțate a frigiderului va dezgheța gheața suficient de mult pentru a desprinde găleata.

Intrarea în interiorul aparatului de gheață

Dacă doriți să aruncați o privire în interiorul mașinii de gheață, trebuie să o scoateți din compartiment. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

Pasul 1

Scoateți frigiderul din priza de perete sau închideți întrerupătorul de circuit. Depinde de care dintre ele o puteți face cu ușurință și în siguranță.

Pasul 2

Îndepărtați șuruburile care fixează capacul carcasei cablului pe peretele compartimentului. Îndepărtați capacul pentru a expune firele și cablajul. Mutați firele într-o parte și deconectați cablajul.

Pasul 3

Demontați singurul șurub care ține tava de gheață atașată la aparatul de gheață. Apoi, folosind o șurubelniță cu lama plată, deplasați ușor tava spre dreapta împingând-o ușor dinspre stânga. Apoi, împingeți-o în jos pentru a expune partea inferioară a aparatului de gheață.

Dacă aparatul de gheață are o bobină sub el, împingeți-o ușor în jos cu aceeași șurubelniță. Lăsați suficient spațiu pentru ca aparatul de gheață să iasă fără să se agațe.

Cu toate acestea, aveți grijă când mutați bobina. Orice deteriorare a acesteia și întregul frigider este distrus. Nu există reparații; trebuie să cumpărați un frigider nou.

Pasul 4

Eliberați încuietoarea superioară centrală a aparatului de gheață. În timp ce faceți acest lucru, trageți aparatul de gheață spre dvs. pentru a-l elibera din compartiment.

Dacă urmați toți pașii de mai sus, inclusiv dezghețarea forțată a frigiderului, dar totuși aparatul de gheață nu se deschide, contactați Samsung pentru a raporta problema și a solicita service.

Există, de asemenea, tehnicieni independenți de frigidere care pot remedia problema cu pricepere. Discutați cu oricare dintre ei astăzi.

Notă: Această metodă funcționează pentru producătorii de gheață dintr-un frigider sau congelator Samsung.

Deschiderea și închiderea ușii Samsung Ice Maker – Ce trebuie făcut

Dacă ușa sau clapeta ușii toboganului aparatului de gheață Samsung continuă să se deschidă și să se închidă, procedați după cum urmează:

Verificați dacă conducta de apă se extinde în partea superioară a frigiderului și intră în ușa din stânga. Dacă da, scoateți aparatul din priză. În continuare, îndepărtați capacul impermeabil care se află pe părțile laterale ale cablajului care conectează conducta de apă.

Când faceți acest lucru, este foarte probabil să vedeți că apa se adună în ham. Această apă provoacă scurtcircuitarea pinilor conectorului, ceea ce duce la deschiderea și închiderea constantă a ușii toboganului.

Așadar, suflați aer în ham pentru a elimina apa de acolo. Pentru a vă asigura că este complet uscat, reglați un uscător de păr la punctul cel mai rece și îndreptați-l spre ham.

Când cablajul este complet uscat, reconectați-l și fixați toate celelalte elemente la locul lor. Apoi, verificați ușa toboganului pentru a vedea dacă a revenit la funcționarea normală.

Conectorul rapid al conductei de apă s-a slăbit puțin și a creat o gaură. De fiecare dată când cineva folosea dozatorul, o cantitate mică de apă se scurgea prin acea gaură și se aduna pe partea superioară a frigiderului, chiar sub capacul de harnașament.

În timp, s-a format condens sub garnitura de plastic a hamului și a intrat în hamul propriu-zis. Ca urmare, pinii conectorului au început să intre în scurtcircuit, ceea ce a dus la mișcarea incontrolabilă a ușii.

Cu toate acestea, dacă acest lucru nu se aplică modelului dvs. de frigider, apăsați simultan tastele de iluminare și de înghețare a alimentării timp de aproximativ 12 secunde. Dacă afișajul clipea, acesta se va opri și va emite un semnal sonor.

În continuare, pe afișaj vor apărea codurile de eroare. Aceste coduri vă spun ce cauzează problema la frigiderul dumneavoastră. Citiți-le și consultați manualul de utilizare pentru a afla cum să corectați aceste erori specifice.

Recapitulare

Nu este o sarcină herculeană să știi cum să deschizi un aparat de gheață Samsung. Cu toate acestea, dacă aveți alte probleme cu aparatul de gheață sau cu clapeta jgheabului, sunați cât mai repede la centrul de asistență Samsung.

Ori de câte ori efectuați diagnosticări sau reparații la un frigider, scoateți-l mai întâi din priză. Dacă nu puteți ajunge la priza de perete, declanșați întrerupătorul de circuit. Acesta este primul pas în materie de siguranță.

În plus, purtați mănuși de lucru, dacă aveți o pereche bună. Făcând acest lucru, adăugați un strat suplimentar de protecție.