Cum se curăță un frigider Samsung [Ghid rapid]

Curățarea unui frigider este o treabă ușoară dacă știi ce să faci. Haideți să discutăm în acest ghid cum să curățăm un frigider Samsung.

Cum se curăță exteriorul unui frigider Samsung

Pentru a curăța exteriorul unui frigider Samsung, amestecați apă cu puțin săpun blând. Luați o bucată de cârpă moale din microfibră și curățați frigiderul. Dacă aveți orice altă substanță de curățare, pulverizați-o direct pe cârpa moale. Aveți grijă să nu o pulverizați pe corpul frigiderului.

În cazul în care exteriorul este din oțel inoxidabil, folosiți un produs de lustruire sau de curățare fabricat exclusiv pentru corpuri din oțel inoxidabil. De asemenea, utilizați acest tip de lustruire pentru denumirile imprimate sau orice alt finisaj din oțel inoxidabil de pe corpul frigiderului.

Ștergeți orice urmă de apă sau săpun de pe corpul frigiderului. Apoi, folosiți o cârpă moale și uscată pentru a-l curăța, pentru a vă asigura că nu există umiditate pe corp.

Cum să curățați sub un frigider Samsung

Pentru a curăța sub un frigider Samsung, procedați după cum urmează:

  1. Luați un băț puternic și îngust și atașați o cârpă la un capăt al acestuia.
  2. Duceți bățul cu cârpa atașată sub frigider.
  3. Măturați-l pe sub frigider de la un capăt la altul, de mai multe ori, pentru a îndepărta orice murdărie depusă sub el.
  4. Când sunteți mulțumit de curățare, măturați și îndepărtați murdăria dezgropată de sub aparat.

Cu toate acestea, pentru a face o curățare mai temeinică sub un frigider Samsung, urmați următorii pași:

Pasul 1

Băgați un băț sau mânerul unei mături sub frigider pentru a muta orice lucru care ar putea îngreuna mutarea unității.

Pasul 2

Scoateți frigiderul din priza de perete și mutați-l din drum. Multe frigidere au roți, așa că nu va fi prea dificil de mutat. Dar dacă este prea greu pentru ca tu singur să îl rostogolești, găsește un ajutor.

Pasul 3

După ce ați îndepărtat-o, măturați sau aspirați murdăria rămasă. Apoi, amestecați un agent de curățare în apă și curățați spațiul cu un mop. În cazul în care există murdărie sau grăsime lipită de podea, slăbiți-o cu un amestec de oțet alb și apă.

Pasul 4

După ce ați curățat pata, lăsați-o să se usuce complet. Nu puneți frigiderul peste podeaua udă; ar facilita aderența din nou a murdăriei.

Pasul 5

Când este complet uscat, mutați frigiderul înapoi în poziție.

Cum se curăță un frigider Samsung

Iată mai jos pașii de urmat pentru a curăța interiorul unui frigider Samsung:

  1. Deconectați frigiderul de la priza de perete. Puteți declanșa întrerupătorul de circuit dacă nu puteți ajunge la priză.
  2. Goliți frigiderul de toate obiectele, inclusiv coșurile, rafturile și rafturile. Acest lucru facilitează procesul de curățare.
  3. Amestecați un agent de curățare în apă caldă și, folosind o cârpă moale, curățați fiecare parte a interiorului frigiderului. Evitați să folosiți orice agent de curățare abraziv sau o cârpă dură, deoarece oricare dintre acestea ar putea deteriora frigiderul.
  4. După ce l-ați curățat bine, uscați interiorul cu o cârpă sau un prosop uscat. Asigurați-vă că ați curățat fiecare pic de umiditate de pe suprafețe; umiditatea reziduală ar putea îngheța și forma îngheț. Când toată umezeala se usucă, puneți la loc toate pubelele, rafturile și rafturile pe care le-ați îndepărtat mai devreme.

Pentru partea exterioară a frigiderului

Curățați-l cu un agent de curățare blând și o cârpă moale. Urmați linia de curgere a finisajului; dacă este vorba de oțel inoxidabil, de exemplu, curățați în direcția liniei de curgere, astfel încât murdăria să nu se depună în linii și să lase totul murdar în loc de curat.

Pentru partea din spate a frigiderului

Mutați-o și aspirați-o ușor pentru a aspira orice murdărie și resturi. Faceți acest lucru cel puțin o dată pe an. Asigurați-vă că nu îndepărtați nicio piesă sau capac atunci când o curățați și nu folosiți forța pentru a o curăța.

Dar dacă nu puteți muta frigiderul pentru a ajunge cu ușurință la partea din spate, luați o perie cu peri moi și ștergeți partea din spate pentru a îndepărta cât mai multă murdărie pe care o puteți atinge. Apoi, aspirați sau măturați murdăria de pe podea.

Pentru garnituri

Amestecați un agent de curățare blând în apă caldă și curățați-le. Aveți grijă să nu folosiți multă apă, deoarece va dura mult timp până se vor usca. De fapt, poate fi mai bine să folosiți doar o cârpă umedă pentru a curăța garniturile.

În plus, nu folosiți niciun agent de curățare dur sau care conține benzen. Aceste tipuri de agenți se mistuie rapid pe materialul de cauciuc al garniturilor.

Este important să curățați garniturile de etanșare, deoarece murdăria îngreunează etanșeitatea acestora. Iar dacă acestea nu se etanșează bine, aerul rece din frigider va scăpa și va intra aer cald.

Acest lucru înseamnă doar că frigiderul va munci din greu pentru a-și menține temperatura rece, ceea ce nu va face decât să îl uzeze.

Cum să curățați un aparat de gheață Samsung

Pentru a curăța mașina de gheață în cazul unui frigider Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Scoateți frigiderul din priză, dar nu trebuie să mutați totul din el. Curățarea mașinii de gheață nu va dura mult timp, așa că alimentele din frigider nu se vor dezgheța în acest timp scurt.

Pasul 2

Scoateți sau ridicați recipientul pentru gheață și aruncați gheața din el. Dacă există orice altă piesă care poate fi îndepărtată cu ușurință, acesta este momentul să o faceți.

Pasul 3

Dezghețați gheața care ar putea fi în aparatul de gheață însuși prin înmuierea unei cârpe în apă caldă și frecarea acesteia. Când toată gheața s-a topit, curățați aparatul de gheață folosind oțet alb distilat și apă în măsuri egale.

Dacă nu puteți obține oțet, este suficientă apa caldă cu săpun. Iar dacă există părți ale mașinii de făcut gheață care sunt greu accesibile, folosiți o periuță de dinți pentru a ajunge la ele. Dar asigurați-vă că aruncați periuța de dinți după utilizare.

Cu o cârpă sau un prosop uscat, uscați umezeala din aparatul de gheață până când acesta este complet uscat. Apoi îl puteți reasambla.

Pasul 4

Înlocuiți filtrul de apă al aparatului de gheață, dacă este prevăzut cu unul. Acesta este unul dintre lucrurile care afectează gustul cuburilor de gheață proaspete din frigider. Dacă nu l-ați înlocuit de mai bine de 6 luni, faceți-o cât mai curând posibil.

Consultați manualul de utilizare pentru a vedea cum se schimbă filtrul pentru modelul dvs. specific de frigider Samsung. Și asigurați-vă că obțineți tipul de filtru de apă potrivit pentru modelul dvs. de frigider.

Cum să curățați sticla de sub frigiderul Samsung

Pentru a curăța sub geamul unui frigider Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Îndepărtați sertarele de răcire, înclinându-le puțin spre centrul frigiderului. Apoi, glisați-le în afară.

Pasul 2

Găsiți filele de eliberare a raftului pe cele două laturi ale separatorului de sertare sau ale carcasei pentru filtrul de apă. Apăsați filele astfel încât raftul să se separe de separator. Când se eliberează, ridicați puțin raftul în timp ce îl scoateți.

Pasul 3

Găsiți clemele de fixare pentru raft. Acestea se află de obicei în colțurile din dreapta și din stânga, unde sticla se unește cu rama albă. Întoarceți raftul și așezați-l pe o suprafață plană. Acum, găsiți filele care țin clemele în poziție.

Pasul 4

Ridicând câte un colț pe rând, împingeți fila care ține clema în poziție. Faceți acest lucru ușor. Asigurați-vă că împingeți partea filei care este cea mai apropiată de centrul raftului. Când îndepărtați ambele cleme de reținere, ridicați cu grijă sticla pentru a o separa de rama albă.

Pasul 5

Acum, curățați-l cu un amestec de săpun ușor și apă sau cu un agent de curățare a sticlei. Folosind o cârpă moale, fără scame, ștergeți sticla până când aceasta este complet uscată.

Puneți sticla la loc urmând pașii de mai sus în ordine inversă.

Notă: Manipulați întotdeauna sticla cu grijă pentru a nu se sparge sau a nu provoca răni. De asemenea, aveți grijă la clemele raftului. Dacă se rupe vreuna dintre ele, nu poate fi înlocuită individual. Va trebui să cumpărați întregul raft de sticlă.

În plus, nu curățați sticla rece cu apă fierbinte. Temperaturile contractate vor face ca sticla să se spargă.

Recapitulare

Curățarea unui frigider Samsung este la fel ca și curățarea oricărui alt frigider. În plus, este important să vă curățați zilnic frigiderul. Acest lucru nu numai că va păstra unitatea pentru mai mult timp, dar o va lăsa și proaspătă. Alimentele sau apa nu vor ieși cu un gust neplăcut.

Notă importantă

Scoateți frigiderul din priză înainte de a-l curăța. Acesta este un pas foarte important. Nu îl lăsați conectat la o sursă de alimentare în timpul curățării. Acest lucru este pentru a evita electrocutarea.

Nu deplasați unitatea singură dacă este prea grea. Dacă faceți acest lucru ați putea să vă răniți sau să deteriorați unitatea. Găsiți pe cineva care să vă ajute și, dacă nu puteți, curățați în jurul acesteia.