Cum se curăță serpentinele de evaporator Samsung [Ghid rapid]

Cauți cum să cureți serpentinele de evaporator Samsung într-un mod rapid și ușor? Acest articol discută cum să faci acest lucru.

Cum se curăță bobinele de sub un frigider Samsung

Pentru a curăța serpentinele de sub un frigider Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Luați o unealtă pentru crăpături și un aspirator. Dacă puteți obține o perie de curățare specifică pentru serpentinele condensatorului, acest lucru v-ar ușura munca de curățare. Acest lucru se datorează faptului că aceasta dislocă mai întâi murdăria și praful, astfel încât aspiratorul să le poată aspira cu ușurință.

Pasul 2

Deplasați peria pe fiecare dintre bobine. Scopul este de a lua fiecare fir de praf și fiecare bucată de murdărie. Dacă observați că praful și murdăria și-au făcut loc între bobine, introduceți peria între ele pentru a îndepărta toată murdăria.

Pasul 3

Când bobinele sunt curate, aspirați bine murdăria de pe podea, fără a lăsa nimic în urmă. Trebuie să faceți acest lucru cu atenție, deoarece praful și murdăria pot găsi cu ușurință drumul înapoi spre bobine și le pot strica din nou.

Pasul 4

După ce ați aspirat, treceți-vă degetele de-a lungul bobinelor pentru a verifica dacă nu există grăsime sau lipici. Dacă sunt, luați o cârpă și înmuiați-o în apă amestecată cu săpun ușor. Curățați ușor serpentinele pentru a îndepărta grăsimea; nu le frecați.

Serpentinele condensatorului sunt cele care trebuie curățate, nu cele ale evaporatorului. Serpentinele evaporatorului sunt serpentinele de răcire situate în interiorul peretelui, în compartimentul congelatorului. Prin urmare, acestea nu adună praf și nu necesită curățare. Dar pot îngheța și necesită dezghețare.

Unele modele de frigidere au serpentinele condensatorului în interiorul pereților frigiderului. în cazul acestor modele, nu trebuie să curățați serpentinele.

Este important să curățați serpentinele condensatorului o dată la 6 luni. Dacă aveți animale de companie cu păr, curățați-le o dată la 3 luni, din cauza căderii părului.

Curățarea regulată a serpentinelor este importantă, deoarece acestea disipă căldura din frigider, astfel încât acesta să nu se încălzească. Iar dacă sunt murdare, nu pot face acest lucru în mod eficient. Acest lucru, la rândul său, slăbește capacitatea de răcire a frigiderului și, în general, afectează performanța acestuia.

Notă rapidă

Este important să rețineți din nou că, de cele mai multe ori, serpentinele de evaporator nu trebuie curățate. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, acestea nu sunt expuse la mediul înconjurător, unde pot aduna cu ușurință praf și resturi. Ele sunt ascunse în pereții congelatorului și răcesc compartimentul.

Serpentinele care tind să se murdărească și, prin urmare, trebuie curățate, sunt serpentinele condensatorului. Acest lucru se datorează amplasării lor în spatele sau sub unitate. Asta în cazul în care nu se află în interiorul pereților unității.

Pașii pentru curățarea bobinelor condensatorului din acest articol funcționează pentru fiecare tip și model de frigidere și congelatoare Samsung, dacă sunteți în căutarea modului de curățare a bobinelor de evaporator Samsung.

Cu toate acestea, nu uitați să deconectați frigiderul de la priza de perete înainte de a curăța bobinele condensatorului sau chiar de a verifica bobinele evaporatorului din spatele peretelui congelatorului. Acesta este un prim pas important pentru siguranță, deoarece previne o posibilă electrocutare.

Cum se curăță serpentinele de evaporator Samsung – Întrebări frecvente referitoare la acestea

Unde se află serpentina de evaporator pe un frigider Samsung?

Bobina de evaporare a unui frigider Samsung se găsește în secțiunea congelatorului. Aceasta se află în spatele peretelui din spate, în interiorul secțiunii congelatorului. Odată ce îndepărtați panoul, bobina se află chiar în spatele acestuia, împreună cu ventilatorul, încălzitorul de dezghețare și alte componente.

Unde este amplasată bobina de evaporare a congelatorului Samsung?

Dacă este un congelator cu piept, serpentina de evaporare este situată sub podeaua congelatorului sau este înfășurată în jurul părții din față, din spate și pe părțile laterale ale unității. Dacă este un frigider-congelator, serpentina de evaporare se află în spatele părții interioare din spate a compartimentului congelatorului.

Unele congelatoare verticale au serpentina de evaporare înfășurată în jurul părții superioare, laterale și din spate a unității, la fel ca serpentina condensatorului.