Cum să verificați compresorul unui frigider [Ghid rapid]

Dacă vă întrebați cum să verificați un compresor de frigider, ați ajuns la locul potrivit. Lăsați-ne să vă ghidăm pentru a vă verifica corect compresorul.

Cum să verificați un compresor de frigider

Este esențial să deconectați frigiderul de la curentul electric înainte de a efectua orice reparație. Pentru a începe, trageți frigiderul de pe peretele înconjurător și deconectați-l. Dacă este imposibil să ajungeți la cablul de alimentare, opriți întrerupătorul de circuit.

În continuare, creați suficient spațiu în partea din spate a frigiderului pentru a vă permite să vă potriviți și să lucrați. Luați un multimetru digital și setați-l pe Ohmi. Localizați releul de pornire pe suportul său din compresor. Releul este de obicei mic, dar nu aveți cum să îl ratați.

Odată ce ați demontat releul de pornire, veți vedea pinii de pornire, de funcționare și comuni. Unele compresoare le vor marca cu alfabetul S, R și C, în timp ce altele nu. Așadar, dacă compresorul frigiderului dvs. nu are marcaje, setați contorul la scara R x 1. Apoi, localizați cei doi pini electrici din cei trei cu cea mai mare citire a rezistenței.

Acum, utilizați sondele contorului pentru a testa între doi pini. Cei doi pini cu cea mai mare rezistență sunt pinii de pornire și de funcționare. Cel de-al treilea devine automat borna comună. Acum, dacă găsiți o citire O.L. între oricare dintre cele două puncte electrice, compresorul are un circuit deschis și ar trebui să îl înlocuiți.

Alte lucruri de verificat

Un alt mod de a verifica un compresor de frigider este de a verifica înfășurările motorului. Obțineți o citire între pinii electrici comuni și de pornire și cei comuni și de funcționare folosind un multimetru. Lecturile ar trebui să rămână între 0,5 ohmi, unul față de celălalt.

Cu toate acestea, înfășurarea motorului care indică valoarea cea mai mică este scurtcircuitată dacă valorile nu se încadrează în intervalele recomandate, ci se abat semnificativ. Aceasta indică faptul că compresorul este defect și trebuie înlocuit.

De asemenea, puteți verifica citirea între carcasa compresorului și fiecare pin electric. Asta în cazul în care testul de înfășurare a motorului nu este concludent. Multimetrul trebuie să indice O.L. în timp ce efectuați citirile. Așadar, dacă obțineți alte citiri, înlocuiți compresorul deoarece înfășurările motorului sunt în scurtcircuit.

Control termostatic

Dacă înfășurările motorului compresorului se verifică bine, verificați controlul termostatic. Controlul este un comutator, așa că setați-l între patru și cinci. Testați continuitatea între firele releului și fișă. Ar trebui să obțineți o citire de 0,000 atunci când testați un fir al releului de pornire și o parte a fișei. Dacă aparatul de măsură indică O.L, controlul nu funcționează corect și trebuie înlocuit.

Dar, dacă controlul indică o citire corectă, este posibil ca defecțiunea compresorului să provină chiar de la releul de pornire. De asemenea, ar putea fi și faptul că compresorul este blocat sau are supape sau rulmenți uzați. Înlocuirea releului de pornire este rapidă, ușoară și ieftină. Înlocuirea compresorului, pe de altă parte, este treaba unui tehnician de frigidere autorizat, conform legii din SUA.

Cum să verificați un releu de compresor de frigider

Pentru a verifica releul de pornire al unui compresor de frigider, procedați după cum urmează:

Deconectați frigiderul de la priza de perete. Ca și în cazul compresorului, nu testați sau reparați nicio parte a aparatului cât timp acesta este încă conectat la curent. În continuare, găsiți releul de pe partea laterală a compresorului și demontați-l.

Scuturați-l pentru a determina dacă zornăie sau nu. Dacă releul zornăie, este un semn sigur că este defect și trebuie înlocuit. Același lucru este valabil și dacă miroase a ars. Dar dacă releul nu zăngănește, verificați continuitatea acestuia.

Există de obicei trei terminale pe un releu. Fiecare dintre ele este marcată cu litere, astfel încât este posibil să găsiți S, L și M pe terminale. Luați un multimetru și plasați-i sondele pe oricare două dintre terminale. Întoarceți releul cu fundul în sus în timp ce sondele sunt încă atașate la terminale. Ar trebui să auziți un clic audibil, iar contorul ar trebui să indice infinit.

Procedați la fel pe toate terminalele. Testați bornele S și M, S și L, și M și L. Dacă citirea de pe contor se modifică, înlocuiți releul de pornire.

Cum să verificați gazul compresorului de frigider

Pentru a verifica gazul sau refrigerantul din frigider, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Așezați o mână în apropierea bobinelor condensatorului. Ar trebui să simțiți o oarecare căldură provenind de la acestea. Dar dacă bobinele nu au căldură sau se simt reci, poate însemna că prin frigider circulă puțin sau deloc gaz.

Pasul 2

Deconectați frigiderul de la curent și puneți o ureche pe partea laterală a frigiderului. Ar trebui să auziți gazul gâlgâind și șuierând. Dacă nu auziți aceste zgomote, este posibil ca nivelul gazului să fie scăzut. Dar ar putea fi, de asemenea, o defecțiune la serpentinele condensatorului, la ventilatorul condensatorului, la sistemul de dezghețare, la compresor sau la tubul capacului.

Pasul 3

Îndepărtați panoul interior din spate al congelatorului pentru a vedea serpentinele evaporatorului. Acum, reconectați frigiderul la curentul electric și lăsați-l să funcționeze timp de câteva minute cu panoul încă descoperit, dar cu ușa frigiderului închisă. Dacă serpentinele nu au îngheț pe ele după ce frigiderul a funcționat timp de câteva minute, înseamnă că gazul este scăzut sau absent.

Recapitulare

Angajați un tehnician de frigidere pentru a verifica compresorul dacă bănuiți că acesta nu mai funcționează așa cum ar trebui. Dar dacă sunteți un bricolajist și doriți să știți cum să verificați singur un compresor de frigider, acest articol vă va ghida.

Lasă un comentariu