Cum să transportați un frigider [Ghid detaliat]

Este timpul să vă mutați și aveți nevoie de sfaturi despre cum să vă transportați frigiderul. Sau poate că pur și simplu ai nevoie de el pentru a ajunge la atelierul de reparații și ai nevoie de aceste informații pentru a o face.

Indiferent de motivul pentru care trebuie să vă mutați frigiderul, scopul acestui articol este de a vă ghida cu privire la pașii și elementele esențiale pentru a reuși să o faceți cu succes și fără probleme.

Dar mai întâi, să vorbim despre pregătire.

Cum să vă pregătiți frigiderul pentru o mutare

Înainte de a vă gândi cum să transportați un frigider, ar trebui să vă gândiți cum să faceți frigiderul mobil.

De exemplu, dacă aveți un frigider plin de alimente și alte obiecte, atunci trebuie să le mutați. Acest lucru se face de obicei pentru a preveni ca frigiderul să își verse conținutul și să facă mizerie în timp ce îl mutați.

Iată pașii de urmat pentru a vă pregăti frigiderul pentru mutare:

 • Îndepărtați tot conținutul

Pentru a vă ușura frigiderul și a-l face mai ușor de mutat, goliți-l de tot conținutul său.

Apoi, îndepărtați tăvile de cuburi de gheață, rafturile, condimentele, alimentele și orice alt lucru care poate zdruncina frigiderul.

Dacă aveți alimente perisabile, faceți o masă și mâncați-le pe toate (dacă puteți!) sau dați-le dacă vă mutați într-un loc complet diferit.

Dacă nu le puteți da, luați o ladă frigorifică mare și umpleți-o cu gheață. Apoi, puneți obiectele în lada frigorifică până când ajungeți la destinație.

Articolele perisabile vor rezista acolo o vreme.

Între timp, acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a îndepărta elementele de pe corpul frigiderului, cum ar fi magneții și alte decorațiuni, astfel încât să nu alunece și să nu se deterioreze în timpul transportului.

 • Scoateți rafturile

Esența scoaterii rafturilor din frigider este de a preveni alunecarea acestora și ruperea sau îndoirea lor.

Pentru mai multă siguranță, atunci când scoateți rafturile din frigider, le puteți înveli în pături de mutat (mai ales dacă sunt rafturi de sticlă) și le puteți eticheta.

De asemenea, le puteți pune într-o cutie, dacă aveți una.

Alternativ, puteți lipi cu bandă adezivă rafturile dacă nu doriți să treceți prin stresul de a le scoate și împacheta.

Prin lipirea lor cu bandă adezivă, le fixați la locul lor și le împiedicați să se zdruncine.

 • Deconectați frigiderul

Acum că frigiderul este liber, deconectați-l de la priza de curent alternativ din bucătărie. Îndoiți corespunzător cablul de alimentare și legați-l cu o bandă adezivă.

În acest fel, acesta rămâne la locul lui până când ajungeți la destinație.

De asemenea, previne accidentele. De exemplu, au existat cazuri în care oamenii s-au împiedicat de aceste cabluri și au căzut atunci când au mutat frigiderul.

Apropo, dacă frigiderul dvs. are o mașină de făcut gheață și este conectat la o conductă de apă, atunci trebuie, de asemenea, să îl deconectați de la sursa de apă în acest moment.

 • Verificați dacă este înghețată

Înainte de a închide ușile, uitați-vă în frigider și în congelator pentru a vă asigura că nu există îngheț. Va trebui să dezghețați frigiderul dacă observați o acumulare de îngheț.

Gheața lăsată în frigider se va topi în cele din urmă și se va scurge din frigider în timpul transportului. Acesta este unul dintre motivele pentru care este necesară dezghețarea înainte de mutare.

Dezghețarea frigiderelor durează între 6 și 8 ore. Așadar, este recomandabil să faceți acest lucru cu o noapte înainte de a vă muta. De asemenea, puteți profita de această ocazie pentru a face o curățare temeinică a frigiderului înainte de a-l duce în noua locuință.

 • Legați frigiderul

Mutarea unui frigider nu este ușoară, ușoară și cu lămâie. Și nu vreți să adăugați la asta faptul că ușile frigiderului se deschid în timpul mișcării și chiar se mișcă de pe balamale.

Pentru a preveni acest lucru, după ce dezghețați și curățați frigiderul, închideți ușa (ușile) și folosiți o frânghie puternică pentru a menține ușa închisă.

De asemenea, puteți folosi o coardă elastică plată dacă nu aveți o frânghie suficient de groasă.

Asigurați-vă că nu legați frigiderul prea strâns, altfel ușile s-ar putea să nu fie aliniate și să nu se închidă bine după mutare.

De asemenea, este recomandabil să evitați utilizarea benzilor pentru a lega frigiderul, deoarece acestea pot strica finisajul acestuia.

 • Înrolați ajutor

Nu este imposibil să mutați un frigider singur, dar nici nu este recomandabil. Acest lucru se datorează faptului că ușurința de a muta un frigider este relativă la greutatea și dimensiunea acestuia.

Mai mult decât atât, doriți să evitați să vă încordați mușchii corpului sau să dezvoltați o problemă la spate din cauza mutării unui aparat greu, cum ar fi un frigider.

Pentru ca procesul să fie mai ușor, mai sigur și mai rapid, este foarte important să existe mai multe mâini în preajmă.

Nu uitați că frigiderul nu trebuie să fie așezat pe o parte. Acesta este unul dintre motivele pentru care aveți nevoie de ajutorul unor persoane.

În plus, probabil că va trebui să o treceți prin uși și pasaje și este posibil să nu o puteți face cu ușurință de unul singur.

Cum să transportați un frigider – Procedura pas cu pas

 • Folosiți un cărucior

Unul dintre principalele instrumente de care aveți nevoie pentru a vă transporta frigiderul este un cărucior.

Dacă nu aveți un cărucior pentru frigider, este recomandat să cumpărați sau să închiriați unul înainte de a vă apuca să mutați frigiderul.

Căruciorul suportă greutatea frigiderului și vă ajută să îl mutați din colț fără probleme.

Este recomandabil să achiziționați un cărucior cu curele pentru a vă ține frigiderul pe loc.

De asemenea, asigurați-vă că că căruciorul pe care îl achiziționați este suficient de mare pentru ca frigiderul să poată fi așezat pe el, iar curelele sunt suficient de mari pentru a înconjura și fixa frigiderul.

Aceasta pentru a preveni căderea frigiderului pe o parte, deoarece acest lucru poate duce la scurgeri de lichid de răcire sau la infiltrarea uleiului din compresor în tuburile de răcire.

 • Mutați frigiderul din colț

Cele mai multe frigidere pot fi înclinate puțin, astfel încât căruciorul să alunece ușor pe sub ele.

Cu toate acestea, orice ați face, asigurați-vă că frigiderul își păstrează poziția verticală și nu este înclinat prea mult.

După ce ați făcut acest lucru, puteți folosi chingile sau curelele de mișcare pentru a lega frigiderul de cărucior.

Acum că frigiderul a fost așezat pe cărucior, îndepărtați-l de perete și deplasați-l în mijlocul acestuia.

Acum ar trebui să alunece cu ușurință.

 • Folosiți ajutorul pe care l-ați înrolat

În timp ce mutați frigiderul, trebuie să îl înclinați ușor pentru a-l deplasa înainte pe cărucior. Pentru a fi în siguranță și a vă asigura că frigiderul rămâne în siguranță, deplasați căruciorul în direcția opusă înclinării.

Veți avea nevoie de ajutoarele pe care le-ați chemat atunci când ați mutat frigiderul pe scări, dacă trebuie să coborâți un etaj.

Este mai bine să aveți două persoane în fața căruciorului pentru a ușura coborârea frigiderului pe fiecare treaptă, iar o persoană în spatele căruciorului pentru a menține frigiderul înclinat și a-l împinge înainte.

 • Încărcați-l în vehicul

Trebuie să aveți grijă când încărcați frigiderul în camionul de mutare sau de preluare. Ar fi mult mai ușor dacă camionul pe care îl folosiți are o rampă pe care o puteți folosi cu ușurință pentru a rostogoli frigiderul în camion.

Dacă autocamionul nu are rampă, atunci trebuie să intrați în platforma camionului în timp ce două persoane stau în partea de jos.

Pe măsură ce ridicați căruciorul drept în sus cu ajutorul mânerelor, cele două persoane care vă însoțesc vor trebui să ridice simultan de jos.

Odată ce ați urcat frigiderul în camion, trebuie să-l fixați în poziție astfel încât să nu cadă în timpul deplasării vehiculului. Dacă îl puteți lăsa pe cărucior, faceți-o.

Căruciorul ar oferi un plus de stabilitate și siguranță.

Dar dacă ați închiriat căruciorul și trebuie să îl returnați, atunci trebuie să fixați frigiderul cu frânghii strânse de alte piese de mobilier din camion. Iar în absența altor piese de mobilier, îl puteți lega de ambele părți ale camionului.

 • Mutați-l în noua locație

Când ajungeți în noua locuință, mutați frigiderul în același mod în care ați plecat.

Înainte de a-l conecta la priză, lăsați-l să stea în poziție verticală între 3 și 24 de ore. Acest lucru ar preveni orice deteriorare a frigiderului dvs. și ar permite lichidului compresorului să revină în compresor.

O scurtă recapitulare despre cum să transportați un frigider

Atunci când căutați cum să transportați un frigider, luați în considerare mai mulți factori, inclusiv locația frigiderului, dimensiunea ușilor și dacă îl veți trece de scări.

Acest lucru vă va ajuta să determinați cât de ușor va fi transportul frigiderului și ce măsuri suplimentare ar trebui să luați.

Între timp, nu uitați că aveți nevoie de un cărucior, de mai multe perechi de mâini și de un plan pentru a vă transporta frigiderul.