Cum să scoți rafturile frigiderului Samsung [Ghid rapid]

Acest articol este un ghid despre cum să scoateți rafturile frigiderului Samsung în cazul în care doriți să le spălați sau să le curățați. Citiți pentru a afla cum.

Cum să scoateți rafturile frigiderului Samsung

Pentru a scoate rafturile de la un frigider Samsung, deschideți ușa larg, țineți raftul în față și trageți-l puțin spre dumneavoastră. Apoi, ridicați-l și glisați-l ușor afară din frigider. Procedați la fel pentru fiecare raft.

Pentru raftul de sticlă de deasupra sertarelor de răcire, deschideți complet ușa frigiderului și scoateți sertarele. Apoi, ridicați raftul pe o parte folosind o mână și glisați-l ușor cu cealaltă mână pentru a-l scoate.

Cu toate acestea, dacă configurația sertarelor este complexă și trebuie să deșurubați raftul, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Scoateți coșurile de gunoi din partea de jos a ușii. Acum, scoateți sertarele de depozitare. Înclinați sertarele puțin spre centrul frigiderului și glisați-le în timp ce faceți acest lucru.

Pasul 2

Pe separatorul de sertare sau pe carcasa filtrului de apă există două filete. Găsiți-le, câte o filă pe fiecare parte a carcasei, chiar în spatele roții. Împingeți cele două filete și țineți-le în interior pentru a ridica raftul din carcasă.

Pasul 3

Pentru a disloca raftul de pe peretele din spate al frigiderului, ridicați-l puțin și trageți-l puțin spre dumneavoastră. Pentru a-l scoate complet din frigider, înclinați o parte a raftului în jos și trageți-l afară.

Acum, puteți curăța raftul înainte de a-l pune înapoi în frigider.

Dar dacă preferați să scoateți complet sticla din ramă, așezați raftul de sticlă cu spatele în sus. Găsiți cele două cleme de fixare în colțurile din dreapta și din stânga, acolo unde rama albă se întâlnește cu sticla, în partea din spate. Clipsurile arată ca niște pătrate.

Pasul 4

Întoarceți din nou raftul de sticlă, cu partea din față în sus, și îndepărtați clemele de fixare din partea din față. Fiecare clemă de reținere este ținută în poziție de două filete.

Îndepărtați fiecare clemă împingând fila cea mai apropiată de centrul raftului, ridicând în același timp puțin colțul din spate al acestuia.

Dacă exercitați o presiune suficientă asupra filei, clema va cădea, astfel încât să puteți slăbi raftul de pe partea respectivă. Procedați la fel pentru cealaltă clemă.

Pasul 5

Când îndepărtați cele două cleme, ridicați ușor raftul, separând rama de sticlă.

Pentru un raft pliabil

Pentru a scoate un raft pliabil de la un frigider Samsung:

Pasul 1

Glisați partea din față a raftului în sus pentru a-l plia.

Pasul 2

Ridicați raftul în sus și scoateți-l ușor din frigider, în timp ce este încă în starea pliată.

Pentru a pune raftul la loc, puneți-l deasupra cadrului înclinat din interiorul frigiderului. Apoi, apăsați-l în jos pentru a-l desfășura.

Raftul congelatorului Samsung – Cum se îndepărtează

Îndepărtarea raftului de la un congelator cu montare pe partea inferioară

Pentru a scoate raftul pliabil dintr-un congelator Samsung cu montare inferioară:

Pasul 1

Ridicați puțin partea din față a raftului și glisați-l ușor spre exterior.

Pasul 2

Apoi, răsucindu-l în diagonală, scoateți complet raftul din frigider.

Pentru modelele care au tăvițe de gheață, trebuie să scoateți tăvița de gheață. Apoi, ridicați puțin raftul din congelator și glisați-l în afară.

Îndepărtarea raftului de la un congelator cu montaj superior

Pentru a scoate raftul din congelator al unui frigider Samsung cu montaj superior, deschideți complet ușa. Apoi, trageți raftul spre dvs., ridicați-l și glisați-l afară din congelator.

Notă importantă

Dacă aveți de gând să demontați raftul de sticlă de pe rama de plastic, aveți grijă să nu spargeți sticla. Acesta se sparge ușor și poate provoca răniri.

Și dacă aveți de gând să curățați un raft de sticlă, nu folosiți apă fierbinte pentru a face acest lucru, cel puțin nu imediat. Deoarece abia a ieșit din frigider, este rece, așa că apa caldă ar putea să o facă să se crape sau, mai rău, să se spargă.

Prin urmare, lăsați-l puțin timp să se încălzească dacă trebuie să-l spălați cu apă fierbinte sau folosiți apă rece pentru a-l spăla.

În plus, deteriorarea oricăreia dintre clemele de fixare în timpul îndepărtării înseamnă că geamul riscă să alunece în orice moment și să se spargă. Așadar, folosiți-o cu prudență.

În plus, evitați să scoateți rafturile atunci când nu este necesar. Dacă faceți acest lucru, creșteți șansele de a deteriora clipsurile sau de a sparge sticla. Dar dacă trebuie neapărat să o faceți, faceți-o cu atenție.

Cel mai important, scoateți frigiderul din priză înainte de a scoate raftul. Astfel, evitați să vă electrocutați, chiar și accidental. Puteți conecta frigiderul din nou la priză în timp ce îl spălați, dar spălarea nu va dura mult timp, așa că s-ar putea să nu fie necesar.