Cum să scoateți un sertar de congelator Samsung [Ghid rapid]

Vă întrebați cum să scoateți un sertar de congelator Samsung? Citiți acest articol pentru a afla cum să faceți acest lucru.

Cum să scoateți un sertar de congelator Samsung

Pentru a scoate un sertar de congelator Samsung, efectuați următorii pași:

Pasul 1

Deschideți sertarul congelatorului și scoateți ansamblul tăvii superioare. Faceți acest lucru împingând tava înapoi înăuntru, ridicând roțile sale din fantele pentru roți și ridicând-o ușor în față pentru a o scoate din sertar.

Pasul 2

Îndepărtați tava cutiei. Înclinați partea din spate a tăvii, împingeți-o ușor înapoi, înclinați-o înainte și scoateți-o din locașul său.

Pasul 3

În continuare, demontați șuruburile de 10 milimetri care țin sertarul în poziție. Sunt 4, câte 2 pe fiecare parte a sertarului. Îndepărtați-le cu o priză de 10 milimetri. După aceasta, prindeți ușa de ambele părți, ridicați-o și scoateți-i suporturile de pe șinele de glisare.

Pasul 4

Pentru a îndepărta șinele de alunecare, scoateți știftul de fixare care ține arborele de transmisie în poziție. Glisați arborele de transmisie spre dreapta, ridicați-l spre stânga și glisați-l în afară. Apoi, extindeți complet șinele de glisare, găsiți fila de blocare, apăsați-o și glisați șinele în afară.

Notă: Acești pași se aplică tuturor tipurilor de sertare de congelator Samsung, inclusiv sertarele FlexZone de pe frigiderele cu ușă franceză cu 4 uși și frigiderele cu ușă franceză cu 3 uși.

Cu toate acestea, în cazul sertarelor FlexZone, trebuie să ridicați coșul FlexZone din drum înainte de a scoate sertarul. Pentru a face acest lucru, începeți prin a deschide complet coșul FlexZone. Acum, ridicați-l și scoateți-l folosind cele două mâini.

Cum se pune sertarul înapoi într-un congelator Samsung

Pentru a pune sertarul la loc într-un congelator Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Glisați mai întâi capătul de angrenaj al șinelor de alunecare. Împingeți-o până când se blochează în poziție. Apoi, extindeți complet șinele, introduceți arborele de angrenaj cu orificiul în șine și asigurați-vă că se aliniază. Reintroduceți știftul de reținere pentru a menține arborele în poziție.

Pasul 2

În continuare, așezați ușa sertarului în poziție, asigurându-vă că filele se aliniază cu suporturile ușii și că fantele se află pe glisiere. Acum, remontați șuruburile de 10 milimetri, câte 2 pe fiecare parte a sertarului.

Pasul 3

Introduceți acum tava pentru cutii. Puneți mai întâi partea din spate în sertar înainte de a coborî partea din față și de a o așeza la locul ei. Apoi, puneți tava superioară în sertar. Introduceți mai întâi partea din spate a tăvii în sertar înainte de a așeza roțile în locașurile sale. Mișcați-o înainte și înapoi pentru a vă asigura că este blocată în poziție.

Notă: Acești pași se aplică, de asemenea, la toate tipurile de frigidere Samsung cu sertare de congelare, inclusiv la sertarele FlexZone.

Sertarul congelatorului Samsung nu se va deschide – Ce trebuie să faceți

Dacă sertarul congelatorului Samsung nu se deschide, procedați după cum urmează:

  1. Scoateți aparatul din priză și lăsați congelatorul să se dezghețe complet. De obicei, acest lucru durează până la 24 de ore sau chiar 48 de ore, în funcție de acumularea de gheață.
  2. Când este complet dezghețat, încercați să deschideți sertarul. Dacă se deschide, atunci știți că a fost închis de îngheț. 3. Ștergeți orice umezeală din congelator, în special cea de pe șine și de pe ramele sertarelor. Acest lucru este pentru a preveni o recongelare.
  3. Lăsați congelatorul să se usuce complet la aer, cel puțin 24 de ore, înainte de a conecta din nou unitatea la priză.

Cu toate acestea, dacă dezghețarea completă a congelatorului nu ajută la deschiderea sertarului, atunci ceva ar putea fi în neregulă cu glisierele sertarului. Un tehnician de frigidere vă poate ajuta să determinați acest lucru și să remediați problema. De asemenea, puteți suna la centrul de asistență Samsung pentru asistență.

Pentru a preveni ca acest tip de îngheț să se mai întâmple, utilizați parafină pură pe glisierele sertarelor. O alternativă este vaselina care nu are medicamente. Aceștia sunt lubrifianți buni pentru astfel de glisiere, garniturile ușii frigiderului, axele rolelor și balamalele ușilor.

Notă importantă

Dacă îndepărtarea sau repararea unui sertar de congelator Samsung se dovedește dificilă, opriți-vă și căutați ajutor profesionist. Contactați centrul de asistență Samsung și solicitați service. De asemenea, puteți discuta pe chat cu oricare dintre tehnicienii noștri calificați în domeniul electrocasnicelor. Aceștia sunt întotdeauna gata să ofere ajutor și sfaturi profesionale.

Nu uitați să scoateți din priză congelatorul sau frigiderul ori de câte ori doriți să îl depanați sau să îl reparați. Nu-l atingeți dacă este alimentat cu energie electrică. Acest lucru este pentru a preveni șocurile electrice.

În plus, dacă aveți o pereche bună de mănuși de lucru, purtați-le, deoarece acestea reprezintă o protecție suplimentară împotriva rănilor.