Cum să scoateți un aparat de gheață Samsung [Ghid rapid]

Să știi cum să scoți un aparat de gheață dintr-un frigider este necesar pentru o întreținere ușoară. Prin urmare, acest articol detaliază cum să scoateți un aparat de gheață Samsung.

Cum să scoateți găleata de gheață de la un frigider Samsung

Pentru a scoate găleata de gheață de la un frigider Samsung, găsiți deschiderea de sub găleata de gheață. Apoi, cu ambele mâini, mișcați-o ușor pentru a o scutura puțin pentru a o desprinde. Nu o forțați pentru a nu o deteriora.

Unele modele de frigidere Samsung au o manetă sau un buton care eliberează găleata de gheață. Așadar, verificați manualul de utilizare pentru a determina cum să o scoateți pe a dvs. în cazul în care, dacă mișcându-l ușor, nu o eliberează.

Dacă se formează gheață în găleata de gheață din congelator, îndepărtați-o cât mai repede posibil. În continuare, verificați dacă există vreun fir alb care atârnă de aparatul de gheață. Dacă nu vedeți acest fir, este posibil ca gheața să se fi format din apa vărsată în găleată.

Cu toate acestea, dacă vedeți acest fir atârnând, contactați centrul de asistență Samsung pentru a solicita service. În caz contrar, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri de frigidere, care sunt disponibili pentru a vă ajuta cu orice problemă pe care o aveți cu frigiderul.

Notă: Dacă aveți un frigider Samsung Smart care se poate conecta la SmartThings și aparatul de gheață este înghețat, Samsung are o actualizare de firmware care previne și, eventual, rezolvă această problemă de înghețare. Menținerea unității conectate în permanență ajută la prevenirea înghețării.

Cum să scoateți un aparat de gheață Samsung

Pentru a scoate aparatul de gheață de la un frigider Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Determinați dacă aparatul de gheață este înghețat. Va trebui să îl dezghețați. Pentru a face acest lucru, puneți frigiderul în modul de dezghețare forțată. Combinația de butoane pe care trebuie să o folosiți pentru acest lucru depinde de modelul de frigider Samsung pe care îl aveți.

Dar, pentru majoritatea, apăsarea simultană a butoanelor Economizor de energie și Frigider timp de aproximativ 8 secunde și apăsarea butonului Frigider de încă 3 ori până când se afișează Fd face ca unitatea să intre în modul de dezghețare forțată.

Lăsați-l în acest mod timp de aproximativ 10 minute înainte de a-l scoate din acest mod. Pentru a face acest lucru, apăsați aceleași butoane și apăsați butonul Fridge (Frigider) până când afișajul devine alb și semnalul sonor se oprește.

Pasul 2

Deconectați frigiderul de la sursa de alimentare sau declanșați întrerupătorul de circuit dacă nu puteți ajunge la sursa de alimentare.

Pasul 3

Scoateți găleata de gheață apucând-o de partea de jos, acolo unde se află deschiderea, ridicând-o ușor și trăgând-o ușor.

Dacă există gheață în plus în compartimentul mașinii de făcut gheață după ce ați scos găleata, dezghețați-o lăsând ușa deschisă și acordându-i timp. Nu este recomandabil să folosiți un pistol termic sau un uscător de păr în acest scop, deoarece ar putea deteriora plasticul și acest lucru nu poate fi reparat.

Pasul 4

Îndepărtați carcasa care acoperă firele prin deșurubarea șurubului Philips care o ține în poziție. Apoi, ridicați capacul în sus și spre dvs. pentru a-l scoate. Scoateți cablajul aparatului de gheață din partea laterală a compartimentului. Apăsați clema care o blochează în poziție și scoateți fișa cablajului.

Pasul 5

Demontați șurubul Philips care ține în poziție tava pentru conducta de gheață. Cu o șurubelniță cu lamă plată, trageți tava spre dreapta și trageți-o ușor în jos.

Dacă aparatul de gheață din modelul dvs. de frigider Samsung are o serpentină de răcire încorporată în partea de jos a acestuia, mutați-o pentru a scoate aparatul de gheață.

Cu o șurubelniță cu lama plată, trageți bobina în jos din partea de sus, suficient pentru a vă permite să glisați aparatul de gheață. Bobina va rămâne în poziție.

Aveți grijă la bobină pentru a nu o perfora. Dacă o faceți, unitatea este deteriorată și nu poate fi reparată. Iar înainte de a o scoate, asigurați-vă că nu există gheață pe ea; toată gheața trebuie să se topească.

Pasul 6

Pentru a glisa aparatul de gheață din partea de sus a serpentinei, apăsați clema de sus care îl blochează în poziție, trageți-l puțin înainte și împingeți-l în jos. Acest lucru slăbește aparatul de gheață din carcasă.

Cum să scoateți gheața dintr-un aparat de gheață Samsung

Pentru a elimina gheața dintr-un aparat de gheață Samsung, dezghețați manual frigiderul. Deconectați unitatea de la alimentare și lăsați ușa deschisă pentru ca toată gheața să se topească rapid. Acest lucru îndepărtează gheața din mașina de gheață.

Puteți, de asemenea, să puneți frigiderul în modul de dezghețare forțată. Pentru unele modele, faceți acest lucru apăsând în același timp butoanele Lighting (Iluminare) și Freezer (Congelator) și menținându-le apăsate timp de aproximativ 12 secunde.

Afișajul va deveni alb. Apăsați butonul de iluminare de 4 ori pentru ca unitatea să treacă în modul de dezghețare forțată. Unitatea va emite un semnal sonor pe durata dezghețului, care este cuprinsă între 15 și 20 de minute. Acest lucru scoate gheața din mașina de gheață.

În cazul altor modele de frigidere Samsung, va trebui să apăsați simultan butoanele Energy Saver și Fridge timp de aproximativ 12 secunde pentru a obține același rezultat.

Cu toate acestea, consultați manualul modelului de frigider Samsung pe care îl aveți pentru a ști cum să puneți aparatul în modul de dezghețare forțată.

O modalitate mai rapidă de a dezgheța gheața este folosirea unui uscător de păr. Însă această metodă nu este recomandată, deoarece căldura ar putea deteriora plasticul din unitate iremediabil.

Cum să scoateți un aparat de gheață blocat de la un frigider Samsung

Pentru a scoate un aparat de gheață blocat dintr-un frigider Samsung, verificați dacă este înghețat în poziție. Dacă este, dezghețați gheața prin dezghețarea manuală a frigiderului sau prin punerea acestuia în modul de dezghețare forțată.

Deși aplicarea unei surse de căldură direct pe mașina de făcut gheață pentru a topi gheața este rapidă și eficientă, de obicei nu este recomandabil să folosiți această metodă. Acest lucru se datorează faptului că poate provoca șocuri electrice și poate distruge iremediabil plasticul din frigider.

Cu toate acestea, dacă aparatul de gheață nu este înghețat pe loc și totuși este blocat, contactați centrul de asistență Samsung pentru a raporta problema și a solicita asistență imediată.

Recapitulare

Înainte de a învăța cum să scoateți un aparat de gheață Samsung, asigurați-vă că există un motiv întemeiat pentru aceasta. Este important să nu scoateți des aparatul de gheață pentru a nu-l deteriora iremediabil.

Iar dacă este nevoie de reparații și nu sunteți sigur cum să le faceți, contactați experții pentru a le repara pentru dumneavoastră. Avem tehnicieni cu experiență gata să vă ofere servicii de specialitate.

Memento

Deconectați întotdeauna frigiderul Samsung de la priza de perete înainte de a efectua diagnosticarea sau de a repara orice parte a acestuia. Aceasta pentru a evita șocurile electrice sau deteriorarea unității.

În plus, purtați mănuși de lucru, dacă aveți o pereche bună. Este un strat suplimentar de protecție pentru mâinile dumneavoastră împotriva părților ascuțite ale frigiderului.

Cum să scoateți un aparat de gheață Samsung – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Cum să scoateți capacul de la un aparat de gheață Samsung

Pentru a scoate capacul de la un aparat de gheață Samsung, deschideți ușa congelatorului și găsiți aparatul de gheață. Apoi, puneți mâinile pe fiecare parte a aparatului de gheață, împingeți ușor părțile laterale înăuntru și ridicați capacul cu puțină presiune. Nu împingeți prea tare și nu-l ridicați cu forță, altfel îl deteriorați.

Iată un video despre cum se scoate și se înlocuiește capacul unui aparat de gheață Samsung…

Cum să scoateți o tavă de gheață de la un frigider Samsung

Pentru a îndepărta tava pentru prepararea gheții sau tava pentru cuburi de gheață dintr-un frigider Samsung, pur și simplu dezghețați unitatea pentru a dezgheța gheața care ține tava în poziție. Puteți să o dezghețați manual sau să o puneți în modul de dezghețare forțată.