Cum să schimbi un aparat de gheață pe un frigider Samsung [Ghid rapid]

Dacă sunteți în căutarea modului de a schimba un producător de gheață pe un frigider Samsung, nu căutați mai departe. Ați ajuns la locul potrivit.

Cum să schimbați un filtru de gheață pe un frigider Samsung

Pentru a schimba un aparat de gheață la un frigider Samsung, efectuați următorii pași:

Pasul 1

Verificați dacă aparatul de gheață trebuie dezghețat, adică dacă are gheață în jurul său. Dacă da, puneți frigiderul în modul de dezghețare forțată.

Pentru a-l pune în modul de dezghețare forțată, apăsați simultan butoanele Energy Saver și Fridge timp de aproximativ 8 secunde.

După 8 secunde, afișajul se va stinge. Apăsați butonul Fridge (Frigider) de încă 4 ori pentru a ajunge la opțiunea Fd, care reprezintă modul de dezghețare forțată. Apoi, lăsați frigiderul să se dezghețe timp de aproximativ 5 minute.

Pentru a scoate aparatul din modul de dezghețare forțată, apăsați din nou aceleași butoane, în același timp, timp de aproximativ 8 secunde. Apoi, apăsați o dată butonul Fridge (Frigider) pentru a readuce afișajul la normal.

Rețineți că combinația de butoane pe care trebuie să le apăsați depinde de modelul de frigider Samsung pe care îl aveți. Prin urmare, consultați manualul de utilizare pentru instrucțiuni.

Pasul 2

Scoateți frigiderul din priza de perete sau declanșați întrerupătorul de circuit dacă nu puteți ajunge la priză. Asigurați-vă că procedați astfel pentru fiecare reparație pe care doriți să o faceți la orice frigider.

Pasul 3

Scoateți găleata de gheață prinzând-o de jos, ridicând-o puțin și trăgând-o ușor. Unele modele mai vechi de frigidere Samsung au pârghii sau butoane pe care trebuie să le apăsați pentru a scoate găleata.

Când scoateți găleata de gheață, veți putea vedea dacă există un exces de gheață în jurul aparatului de gheață. Dacă există, dezghețați-l lăsând ușa frigiderului deschisă pentru o perioadă de timp. Nu folosiți nicio sursă de căldură pentru a dezgheța gheața, pentru a nu topi piesele de plastic din interiorul frigiderului.

Pasul 4

Îndepărtați capacul carcasei cablului prin deșurubarea șurubului Philips care îl ține în poziție. Apoi, împingeți puțin capacul spre dvs. și scoateți-l.

Acum, scoateți cablajul aparatului de gheață din partea laterală a compartimentului, apăsați clema de blocare și scoateți cablajul.

Pasul 5

Cu ajutorul șurubelniței Philips, îndepărtați șurubul Philips de pe tava pentru conducta de gheață. După ce ați îndepărtat șurubul, deplasați tava într-o parte cu ajutorul șurubelniței și trageți-o în jos pentru a descoperi partea inferioară a aparatului de gheață.

Odată descoperită partea inferioară a aparatului de gheață, verificați dacă există o bobină. Unele modele au această serpentină specială de răcire, așa că, dacă este acolo, asigurați-vă că nu există gheață pe ea. Dacă există, lăsați-o să se dezghețe înainte de a o atinge.

Aveți grijă când o dați la o parte, pentru a nu o găuri. Aceasta deoarece, dacă este găurit, frigiderul este deteriorat și nu poate fi reparat.

Folosind o șurubelniță cu lama plată, împingeți bobina în jos doar atât cât să puteți glisa aparatul de gheață din partea de sus a acestuia.

Pasul 6

Scoateți aparatul de gheață prin apăsarea clemei de blocare de sus, trăgând aparatul de gheață puțin în față și în jos. Acest lucru îl deblochează din carcasă.

Înainte de a instala noul aparat de gheață, asigurați-vă că cele două fante de pe partea superioară a aparatului de gheață se aliniază cu cele două filete de pe acoperișul compartimentului pentru aparatul de gheață.

Pasul 7

Asigurați-vă că ați coborât tava de conducte de pe fundul aparatului de gheață. Acum, introduceți serpentina de răcire prin partea din spate a aparatului de gheață. După aceasta, împingeți aparatul de gheață înăuntru până când fila de blocare din partea superioară se fixează și se blochează în poziție.

Când se blochează, împingeți în sus tava pentru conducte astfel încât să se blocheze. Acum, montați șurubul pe care l-ați îndepărtat mai devreme.

Pasul 8

Reconectați cablajul de cabluri și împingeți firele înapoi în partea laterală a compartimentului pentru aparatul de gheață. Repoziționați capacul carcasei pentru cabluri împingându-l înăuntru și glisându-l ușor.

În continuare, montați înapoi șurubul Philips pe care l-ați îndepărtat mai devreme. Înlocuiți găleata de gheață. Împingeți-o înăuntru până când se blochează în poziție.

Pasul 9

Conectați din nou frigiderul la priza de perete sau porniți întrerupătorul de circuit dacă l-ați declanșat mai devreme. Apoi, dați-i timp aparatului de gheață să se răcească corespunzător și să producă gheață. Acest lucru ar putea dura până la 12 ore. Apoi, testați-l pentru a vedea dacă funcționează așa cum ar trebui.

Înlocuirea găleții de gheață Samsung Ice Maker [Cum se face]

Pentru a înlocui găleata de gheață a unui aparat de gheață Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1

Scoateți găleata cu gheață. În cazul modelelor mai vechi de frigidere Samsung, există un buton în partea de sus pe care trebuie să îl apăsați pentru a elibera găleata înainte de a o scoate. Pentru modelele mai noi, nu există niciun buton; pur și simplu apucați găleata în partea de jos, ridicați-o puțin și scoateți-o ușor.

Pasul 2

Dacă a mai rămas gheață în găleată, aruncați-o pentru a putea inspecta găleata în mod corespunzător pentru a vedea dacă nu este deteriorată. De obicei, atunci când există multă gheață în găleată și nu o folosiți în mod regulat, aceasta poate cauza crăparea găleții.

Există, de asemenea, posibilitatea ca motorul de la mijlocul găleții să fie stricat. Inspectați-l și pe acesta pentru a vedea dacă este rupt.

Oricare dintre piese este deteriorată, va trebui să înlocuiți întregul ansamblu al găleții de gheață. Acest lucru se datorează faptului că Samsung nu vinde piese individuale ale ansamblului.

Pasul 3

Verificați dacă noua găleată de gheață are o placă de închidere. Dacă are, îndepărtați cele două șuruburi din partea de sus, care țin în loc vechiul zăvor, cu o șurubelniță Philips. Luați noul zăvor și introduceți-l în fantă. Apoi, montați cele două șuruburi pe care le-ați îndepărtat mai devreme.

Acum, împingeți noua găleată de gheață în spațiul său până când aceasta se fixează și se blochează în poziție.

Înlocuirea supapei de apă a aparatului de gheață Samsung Ice Maker

Pentru a înlocui supapa de admisie a apei a unui frigider Samsung, procedați după cum urmează:

1. Deconectați frigiderul de la alimentare

Asigurați-vă că ați deconectat frigiderul de la priza de perete pentru a întrerupe alimentarea cu energie electrică a acestuia. Acesta este un pas important ori de câte ori trebuie să lucrați la orice aparat electric.

După ce l-ați deconectat de la sursa de alimentare, opriți alimentarea cu apă a frigiderului. Procedând astfel, evitați ca apa să inunde podeaua casei atunci când deconectați furtunurile de la robinet.

2. Inspectați supapa

Îndepărtați frigiderul de perete pentru a inspecta supapa din partea din spate a frigiderului. Îndepărtați panoul de acces din partea din spate a unității prin demontarea șuruburilor care îl țin în poziție. Păstrați-le într-un loc în care să nu se piardă.

3. Dezinstalarea vechii supape

În partea de jos a frigiderului, în dreapta, veți vedea supapa. Îndepărtați șurubul care ține linia albastră de apă la locul ei și împingeți tubul la o parte.

Acum, deșurubați suportul supapei de admisie a apei din partea dreaptă a unității. Înclinați-o cât mai mult posibil, astfel încât să puteți introduce mâna în unitate. Când ajungeți la unitate, apăsați pe părțile laterale ale capacului cutiei care conține cablajul și trageți-l în jos pentru a-l scoate din drum.

Apăsați clemele de pe părțile laterale ale cablajului. Pe partea stângă a supapei, scoateți cele două furtunuri albe din cleme și detașați suportul care ține furtunurile inferioare în poziție.

După îndepărtarea suportului, scoateți furtunurile de pe supapă. Acest lucru eliberează complet supapa. Îndepărtați-o și păstrați-o.

4. Instalați noua supapă

Pentru a instala noua supapă, refaceți pașii de mai sus. Se recomandă să faceți o fotografie a modului în care sunt conexiunile înainte de a deconecta ceva. Astfel, este mai ușor să faceți conexiunile.

5. Testați supapa

Reconectați alimentarea cu apă, conectați din nou unitatea la priza de perete și mutați frigiderul la loc. Verificați dacă există vreo scurgere. Dacă nu există, știți că ați făcut o treabă bună.

Notă importantă

Dacă sunteți în căutarea modului de a schimba un aparat de gheață pe un frigider Samsung, asigurați-vă că aveți la îndemână piesa potrivită. Cumpărați piesa de schimb folosind modelul frigiderului dumneavoastră.

Contactați Samsung pentru a solicita servicii de service în cazul în care schimbarea mașinii de gheață se dovedește a fi prea dificilă. De asemenea, puteți discuta pe chat cu noi pentru a obține cele mai bune servicii cu oricare dintre tehnicienii noștri de frigidere.

Nu uitați să scoateți frigiderul din priză înainte de a efectua orice operațiune de diagnosticare sau de reparare. Făcând acest lucru se previn șocurile electrice și se ferește unitatea de deteriorări.