Cum să resetați frigiderul Samsung [Ghid detaliat]

Dacă vă întrebați cum să vă resetați frigiderul Samsung sau vă faceți griji că veți provoca daune suplimentare prin apăsarea butoanelor greșite sau prin implementarea unor setări greșite, stați liniștit, suntem aici pentru dumneavoastră.

Unde este butonul de resetare pe un frigider Samsung?

Butonul de resetare al unui frigider Samsung se găsește pe partea interioară a frigiderului, fie pe panoul de control, fie în spatele găleții de gheață.

Nu toate frigiderele Samsung au un buton de resetare. Butoanele de resetare a frigiderelor Samsung se găsesc în mod obișnuit la frigiderele cu filtru de apă sau aparat de gheață. Butonul de resetare vă ajută să readuceți frigiderul Samsung la modul său normal de funcționare.

În cazul frigiderelor Samsung cu indicatoare pentru filtrul de apă, butonul de resetare este util după ce ați schimbat filtrul de apă al frigiderului.

Semnele care arată că trebuie să resetezi frigiderul tău Samsung

Iată câteva dintre semnele care arată că trebuie să resetați frigiderul Samsung:

1. Afișarea eronată a temperaturii

Afișajul temperaturii este neregulat și clipește în mod ciudat sau nici măcar nu funcționează deloc.

Acest lucru se poate datora mai multor motive, cum ar fi închiderea necorespunzătoare a ușii frigiderului sau lăsarea ușii deschise prea mult timp.

S-ar putea, de asemenea, să fie vorba de alimente fierbinți în frigider (este întotdeauna recomandabil să lăsați alimentele să se răcească puțin înainte de a le pune în frigider).

2. Frigiderul este încă în modul Magazin

De asemenea, s-ar putea ca frigiderul dumneavoastră să fie în modul magazin, care este modul în care se află de obicei frigiderul în sala de prezentare.

În acest mod, luminile vor fi aprinse, dar compresorul nu va funcționa. Astfel, acțiunea de răcire va fi oprită. Același lucru este valabil și pentru aparatul de gheață și distribuitorul de apă.

În acest fel, potențialii clienți pot vedea caracteristicile frumoase ale frigiderului, fără ca acesta să efectueze vreo operațiune de răcire.

La primirea unității, va trebui cu siguranță să fie resetată pentru a funcționa în mod normal (de obicei, acest lucru se face pentru dumneavoastră, în caz că ați uitat).

De asemenea, undeva, în timpul utilizării în casă, este posibil să fi apăsat din greșeală un buton care l-a readus la setările modului magazin.

Oricum ar fi, este nevoie de o resetare.

De asemenea, este important de reținut că frigiderele Samsung au capacitatea de a se autodiagnostica. Astfel, atunci când apare o defecțiune sau o eroare, aceasta este detectată rapid.

Aceste erori sunt reflectate sub forma unor coduri de eroare care apar pe panoul de afișare. Înțelegerea semnificației fiecărui cod ar fi de ajutor pentru a ști ce a mers prost și ce trebuie făcut în continuare. De aceea, este important să verificați directorul de coduri de eroare Samsung.

Acum, de obicei, dacă este vorba de o eroare minoră, frigiderul ar trebui să se reseteze singur după un timp, dar dacă nu se întâmplă așa, puteți urma pașii de mai jos pentru a reseta frigiderul Samsung

Cum să resetați frigiderul Samsung: Resetare generală hard reset

Pentru a face o resetare completă a frigiderului Samsung, procedați după cum urmează:

1. Opriți-l și scoateți-l din priză

Această mișcare simplă funcționează cu smartphone-urile, laptopurile și, poate acum, cu frigiderul dumneavoastră.

Această oprire pare să permită dispozitivului să întrerupă bucla de comenzi conflictuale, să repornească și să reîmprospăteze.

În cazul frigiderului Samsung, folosiți butonul „power off” pentru a-l opri și apoi deconectați-l de la priză.

2. Așteptați o vreme

Pentru a lăsa suficient timp pentru ca acesta să se așeze și să se reîmprospăteze, lăsați frigiderul oprit timp de 10 sau 15 minute. Unii experți ar recomanda chiar și 24 de ore.

3. Introduceți din nou frigiderul în priză și porniți-l

Până acum, cel mai probabil, frigiderul s-ar fi reechilibrat și recalibrat singur. Conectați-l la priza de curent și porniți-l.

Cum să resetați un frigider Samsung din modul magazin

Pentru a reseta frigiderul Samsung și a-l scoate din modul magazin, apăsați simultan butoanele power freezer și power cool, menținându-le apăsate pentru o perioadă de timp – între 2 și 5 secunde. Ulterior, eliberați butoanele. Frigiderul ar fi fost resetat și funcția de răcire va fi reluată.

Cum să resetați frigiderul Samsung din modul demo

Pentru a reseta frigiderul Samsung și a-l scoate din modul demo, apăsați simultan butoanele Economizor de energie și Congelator și mențineți-le apăsate timp de aproximativ 10 secunde. Rețineți că această metodă funcționează doar pentru frigiderele Samsung din 2014 și mai vechi.

În cazul frigiderelor Samsung mai noi, va trebui să apăsați simultan Freezer, Energy Save și Lighting. În unele cazuri, va trebui să apăsați Freezer, Energy Save (Economisire energie) și Fridge (Frigider) și să le țineți apăsate simultan timp de aproximativ 10 secunde.

Odată ce modul demonstrativ este resetat (sau dezactivat) cu succes, afișajul va arăta temperatura curentă a frigiderului.

Cum să resetați frigiderul Samsung: Panoul de control

Pentru a reseta panoul de control al frigiderului Samsung, pur și simplu apăsați butoanele Power Cool și Power Freeze în același timp și mențineți-le apăsate timp de aproximativ 10 secunde până când vedeți că numerele de pe afișaj se resetează.

Dar ce se întâmplă dacă panoul de control nu se afișează sau dacă butoanele nu funcționează deloc? Ei bine, s-ar putea ca frigiderul dvs. să fie în modul de blocare pentru copii sau să existe o defecțiune în sistem.

Efectuați o resetare generală urmând pașii de mai sus. Dacă acest lucru nu funcționează, dezactivați modul de blocare pentru copii (dacă este activat).

Pentru a dezactiva funcția de blocare pentru copii a frigiderului Samsung, pur și simplu apăsați și mențineți apăsat butonul de blocare pentru copii timp de câteva secunde.

În absența uneia (în funcție de model), urmați pașii indicați în manualul produsului pentru modelul dumneavoastră.

Iată o altă modalitate este de a efectua o resetare a afișajului panoului de control…

Pentru a reseta afișajul panoului de comandă, localizați comutatorul de resetare în partea superioară a ușii din dreapta (partea interioară) și opriți-l și apoi porniți-l din nou. Unitatea se va reporni și pe panou va apărea sigla Samsung.

Dacă nu funcționează, opriți din nou și lăsați-l puțin timp înainte de a-l porni din nou.

Cum să resetați frigiderul Samsung: Harnașament de sârmă

Uneori, afișajul poate clipi un cod de eroare care indică faptul că există o problemă de comunicare între ușa frigiderului și unitatea de control principală.

Aceasta ar putea fi o problemă cu cablajul care le conectează.

Și în acest caz, cunoașterea tipului de problemă prin intermediul codului de eroare specific vă va ghida.

Pentru a reseta, opriți aparatul și scoateți-l din priză. Apoi verificați cablajul dacă este deconectat.

Dacă da, trebuie doar să vă reconectați. Dacă este la locul lui, deconectați-l în continuare și apoi reconectați-l la loc. Apoi, conectați-l și porniți frigiderul. Aceasta ar fi eliminat codul de eroare.

Cum să resetați ecranul tactil al frigiderului Samsung

Pentru a reseta ecranul tactil al unui frigider Samsung, găsiți un comutator roșu în partea de sus a frigiderului (Acest comutator roșu se află în spatele unui mic panou de pe ușa din dreapta. Panoul are scris Push pe el). Întoarceți comutatorul roșu și apoi întoarceți-l din nou în poziția inițială. Ecranul dvs. tactil ar trebui să înceapă să funcționeze acum.

Cum să resetați temperatura frigiderului Samsung

Pentru a reseta temperatura frigiderului dvs. Samsung, procedați după cum urmează:

  1. Mergeți la panoul de control sau la afișajul ecranului tactil (unele modele de frigidere Samsung au afișajul lor în interiorul frigiderului, în timp ce altele îl au în exterior).
  2. Apăsați butonul frigider pentru a afișa temperatura curentă (Temperatura variază între 34 și 44 grade Fahrenheit).
  3. Continuați să apăsați butonul frigider până când ajungeți la temperatura dorită. Presupunând că doriți să creșteți temperatura la 37 de grade și că aceasta este în prezent la 35 de grade, dacă apăsați o dată pe buton, temperatura va ajunge la 34 de grade, care se întâmplă să fie cea mai scăzută temperatură pentru frigider.

Atingeți din nou butonul în timp ce se află la 34 de grade și va urca la 44 de grade, care este punctul cel mai înalt. Apoi puteți apăsa din nou butonul pentru a-l duce la 43 și așa mai departe până când ajunge la 37.

Notă importantă: setarea temperaturii NU are butoane de sus sau de jos, ci merge în cerc de la 44 de grade la 34 de grade și înapoi la 44 de grade.

Cum se resetează/schimbă temperatura unui congelator Samsung

Pentru a reseta sau a modifica temperatura unui congelator Samsung, procedați după cum urmează:

Pasul 1: Localizați panoul de control În funcție de modelul de frigider Samsung pe care îl dețineți, acesta se poate afla fie în interiorul frigiderului, fie în exterior. Dacă este un model care are panoul de control în interior, asigură-te că dezactivezi blocajul pentru copii.

Pasul 2: Apăsați butonul de congelare până când ajungeți la temperatura dorită. Rețineți că, la unele congelatoare, va trebui să îl țineți apăsat timp de aproximativ 5 secunde pentru ca acesta să rămână la temperatura pe care ați setat-o. De asemenea, rețineți că temperatura congelatorului se învârte în cercuri de la -8 grade la -7, -6, -5 și așa mai departe până când ajungeți la 5 grade și înapoi.

Pentru o demonstrație video despre cum se resetează temperatura congelatorului unui frigider Samsung, urmăriți videoclipul de mai jos…

Cum îmi resetez frigiderul Samsung după o pană de curent?

Pentru a reseta frigiderul Samsung după o pană de curent, apăsați butoanele de economisire a energiei și de iluminare timp de 10 secunde sau apăsați butoanele frigider și congelator în același timp timp timp de 10 secunde.

Atunci când aveți o pană de curent, frigiderul Samsung afișează codurile de eroare 1E și/sau SE. Ținând apăsate în același timp butoanele frigider și congelator, frigiderul se va reseta și va elimina aceste coduri de eroare. Cu toate acestea, ar trebui să încercați mai întâi opțiunea butoanelor de economisire a energiei și de iluminare înainte de a reseta frigiderul.

Cum să resetați Samsung Ice Maker după întreruperea alimentării cu energie electrică

Pentru a reseta aparatul de gheață al frigiderului Samsung după o pană de curent, procedați după cum urmează…

  1. Scoateți tava de gheață. Dacă aceasta nu iese, trebuie să dezghețați mai întâi aparatul de gheață.
  2. Localizați butonul de resetare. Priviți în lateral. Ar trebui să vedeți acolo butonul albastru de resetare.
  3. Țineți apăsat butonul de resetare până când auziți un semnal sonor. Acest lucru va reseta aparatul de gheață.

Cum resetez codul de eroare al frigiderului Samsung 22E?

Puteți reseta codul de eroare 22E al frigiderului Samsung apăsând butoanele de alimentare și de iluminare de pe ecran și menținându-le apăsate timp de 8 până la 10 secunde.

Codul de eroare 22E apare doar atunci când aparatul nu funcționează bine sau este stricat. Acest cod de eroare poate fi cauzat de blocarea lamei, stagnarea apei în drenaj, gaura de aerisire înfundată, deteriorarea plăcii de circuite, defectarea sistemului de topire, probleme ale motorului sau discontinuitatea cablurilor.

Dacă încercați să apăsați butoanele recomandate de pe afișaj și codul de eroare nu se dezactivează, atunci puteți verifica fiecare dintre problemele posibile în parte.

Cum resetez codul de eroare al frigiderului Samsung 33E?

Pentru a reseta codul de eroare 33E al frigiderului Samsung, reporniți placa electronică de control prin conectarea frigiderului la priză și apăsați butoanele de economisire a energiei și de iluminare timp de 8 până la 10 secunde.

Dacă apăsarea butoanelor de iluminat și de economisire a energiei nu rezolvă codul, atunci va trebui să luați măsuri mai serioase.

Alte lucruri pe care le puteți face pentru a reseta codul de eroare 33E al frigiderului Samsung includ repararea sau înlocuirea firului subțire din jurul furtunului de admisie, înlocuirea cipului de microcircuit, înlocuirea unei uși stângi posibil deteriorate sau repararea cablajului deteriorat.

Cum resetez aparatul de gheață al frigiderului Samsung

Pentru a reseta un aparat de gheață pentru frigider Samsung, începeți prin a scoate tava de gheață. Dacă aceasta nu iese cu ușurință, va trebui să o dezghețați. După aceea, apăsați și mențineți apăsat butonul albastru de resetare (acesta este situat de obicei în partea laterală a aparatului de gheață) timp de aproximativ 5 secunde sau până când auziți un clopoțel.

Cum să resetați frigiderul Samsung: Indicatorul de filtrare

Acest lucru este valabil pentru cei care folosesc oricare dintre frigiderele Samsung cu ușă franceză, care sunt prevăzute cu indicatoare de filtru pentru a le reaminti utilizatorilor să schimbe la timp filtrul de apă din frigider.

Dacă acest indicator de filtru vă dă bătăi de cap, puteți rezolva problema apăsând câteva butoane.

Cu toate acestea, butoanele specifice depind de modelul de frigider. Pentru al dumneavoastră, s-ar putea să fie nevoie să apăsați butonul de alarmă, butonul gheață/apă, butonul tip de gheață/apă, tipul de gheață și butoanele de blocare pentru copii, sau butonul de gheață zdrobită.

Indiferent de modelul pe care îl utilizați (consultați manualul de utilizare), butoanele trebuie apăsate și ținute apăsate timp de câteva secunde înainte de a le elibera.

Cele mai bune practici

În general, dacă nu se întâmplă nimic după ce încercați să resetați frigiderul Samsung, este posibil ca unitatea dvs. să aibă nevoie de service. Așadar, apelați la un profesionist pentru a o verifica.

De asemenea, nu uitați că pot exista mici diferențe între pașii necesari din cauza diferențelor dintre modele. Așadar, verificați și respectați întotdeauna instrucțiunile pentru al dumneavoastră.

O scurtă recapitulare!

Frigiderele Samsung pot autodiagnostica și comunica erorile.

De obicei, o resetare generală prin oprirea unității este suficientă pentru a reporni sistemul.

Cu toate acestea, pentru probleme specifice care nu pot fi rezolvate astfel, apăsarea butoanelor potrivite în funcție de modelul de frigider va rezolva problema.

Cum se resetează frigiderul Samsung – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Frigiderele Samsung au butoane de resetare?

Din păcate, nu toate frigiderele Samsung au un buton de resetare. Cu toate acestea, puteți reseta frigiderul Samsung apăsând simultan butoanele Power Cool și Power Freeze și menținându-le apăsate timp de aproximativ 10 secunde.

Cum se resetează frigiderul cu ușă franceză Samsung după întreruperea alimentării cu energie electrică

Pentru a reseta frigiderul Samsung cu ușă franceză după o pană de curent, localizați butoanele de înghețare și răcire.
Țineți apăsate simultan aceste butoane până când auziți un semnal sonor. Acest lucru va reseta frigiderul dvs.