Cum să porniți și să opriți un aparat de gheață Samsung [Ghid rapid]

În acest articol, vom discuta despre cum să pornim și să oprim un aparat de gheață Samsung. Deci, dacă vă întrebați cum să faceți acest lucru, nu vă mai întrebați.

Cum să opriți un aparat de gheață Samsung

Pentru a opri un aparat de gheață Samsung, apăsați butonul aparatului de gheață și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde. LED-ul „Off” se va aprinde și aparatul de gheață nu va mai produce gheață.

Pentru unele modele, apăsați butonul etichetat „Ice Type” (Tip de gheață). Veți obține o listă de setări: Gheață zdrobită, Gheață cubică și Fără gheață. No Ice (Fără gheață) oprește aparatul de gheață, dar acesta va distribui în continuare orice gheață deja formată și lăsată în găleata de gheață.

Pentru un aparat de gheață cu congelator inferior…

Aruncați o privire la partea inferioară a panoului de control, în dreapta. Acolo veți vedea butonul „Ice Make” (Producere de gheață).

Apăsați butonul „Ice Make” și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde. Făcând acest lucru se oprește producția de gheață în mașina de gheață, deoarece se aprinde lumina LED „Off” (Oprit). Acest lucru indică faptul că mașina de gheață din congelatorul inferior este oprită.

Cum să porniți și să opriți un aparat de gheață Samsung

Pentru a porni un aparat de gheață Samsung, apăsați butonul aparatului de gheață și țineți-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde. LED-ul „Off” (oprit) nu se aprinde pe măsură ce aparatul de gheață pornește pentru a produce gheață.

Pentru a-l opri, apăsați din nou același buton timp de aproximativ 3 secunde, iar LED-ul „Off” se aprinde pentru a arăta că aparatul de gheață este oprit.

În cazul unui aparat de gheață de jos, porniți-l apăsând butonul „Ice Make” și menținându-l apăsat timp de aproximativ 3 secunde. Luminița LED „Off” se va stinge pe măsură ce aparatul de gheață începe să producă gheață.

Opriți-l prin apăsarea aceluiași buton, iar LED-ul „Off” se va aprinde pe măsură ce aparatul de gheață nu mai produce gheață.

Samsung Ice Maker nu se oprește – Soluție rapidă

Dacă aparatul de gheață nu se oprește, verificați brațul de închidere. Pentru a determina dacă acesta este defect, scoateți aparatul din priză, ridicați brațul cu mâinile până când se blochează. Dacă se blochează, conectați din nou unitatea și verificați dacă aparatul de gheață produce gheață.

Dacă aparatul de gheață continuă să producă gheață chiar și atunci când brațul de închidere este blocat, atunci brațul nu este defect. Verificați modulul de control al aparatului de gheață și înlocuiți-l dacă nu funcționează.

Există, de asemenea, întrerupătorul de închidere. Va trebui să demontați aparatul de gheață pentru a ajunge la întrerupător. Testați-l folosind un multimetru pentru a vedea dacă există vreo rezistență. Dacă nu există nicio rezistență și nicio conexiune, înlocuiți întrerupătorul.

Notă rapidă

Nu lucrați niciodată la un aparat de gheață sau la orice altă parte a frigiderului, în timp ce acesta este încă conectat la o sursă de alimentare. Acest lucru se datorează implicării apei; electricitatea nu se împacă bine cu ea. Există riscul de electrocutare.

Dacă încercați toți pașii enumerați mai sus, dar nu se oprește sau nu se pornește, apelați centrul de asistență Samsung pentru a depune o reclamație și a solicita service.

Alternativ, contactați oricare dintre tehnicienii noștri calificați de frigidere chiar aici. Aceștia sunt disponibili pentru a vă ajuta să rezolvați orice problemă cu aparatul de gheață sau cu orice altă parte a frigiderului.

Cum să porniți și să opriți un aparat de gheață Samsung – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Puteți opri un aparat de gheață Samsung?

Puteți opri un aparat de gheață Samsung. Asigurați-vă că îl opriți dacă nu este alimentat cu apă. Făcând acest lucru economisești energie și previi deteriorarea aparatului de gheață și a frigiderului, deoarece componentele nu vor funcționa inutil.

Unde este comutatorul On/Off al aparatului de gheață Samsung?

Nu există un buton dedicat pentru a porni sau opri aparatul de gheață pe acest tip de frigider. Va trebui să apăsați și să țineți apăsate diferite butoane pe diferite modele pentru a porni mașina de gheață.