Cum să opriți un frigider Samsung [Ghid rapid]

Dacă sunteți interesat să învățați cum să opriți un frigider Samsung, atunci acest articol este pentru dumneavoastră. Citiți pentru a afla cum să faceți acest lucru rapid și ușor.

Cum să opriți congelatorul într-un frigider Samsung

La un frigider Samsung, nu puteți opri doar congelatorul. Acest lucru se datorează faptului că atât frigiderul, cât și congelatorul au în comun aceeași tehnologie de răcire și același condensator. Iar răceala pe care o simțiți în secțiunea frigider vine din secțiunea congelator prin intermediul controlului clapetei.

Prin urmare, nu puteți opri una dintre ele fără să o opriți și pe cealaltă. Dar chiar dacă puteți opri doar congelatorul, frigiderul nu va avea alte mijloace de răcire. Așadar, se va încălzi.

Cum să opriți un frigider Samsung

Pentru a opri un frigider Samsung, fie îl deconectați de la sursa de alimentare, fie închideți întrerupătorul de circuit prin care frigiderul are acces la energie.

Este important de menționat aici că unele frigidere Samsung au butoanele de alimentare în partea superioară a ușii frigiderului. Aceste butoane ar putea fi folosite fie pentru a porni, fie pentru a opri frigiderul fără a deconecta de la sursa de alimentare sau a opri întrerupătorul de circuit.

De ce s-a oprit frigiderul meu Samsung?

Următoarele sunt posibilele motive pentru care frigiderul dvs. Samsung s-a oprit:

  1. Cablu de alimentare deteriorat

Verificați dacă cablul de alimentare este conectat complet la sursa de alimentare. Dacă nu este, scoateți-l complet din priză și conectați-l din nou, asigurându-vă că de data aceasta este complet introdus.

Apoi, verificați dacă frigiderul a pornit. În caz contrar, verificați dacă nu cumva cablul este deteriorat sau ars. Dacă da, înlocuiți-l sau sunați la cel mai apropiat centru de service Samsung pentru a raporta problema.

  1. Întrerupător de circuit de închidere

Verificați dacă întrerupătorul de circuit care controlează alimentarea cu energie electrică a prizei de perete a frigiderului este dezactivat. Dacă este, scoateți frigiderul din priză înainte de a porni din nou întrerupătorul. Apoi, conectați frigiderul din nou la priza de perete.

  1. Supratensiune bruscă

Uneori, la restabilirea alimentării cu energie electrică, se pot produce supratensiuni care ar putea duce la deteriorarea aparatului sau a unei alte părți a frigiderului.

Contactați cel mai apropiat centru de service Samsung pentru a raporta și a solicita repararea problemei dacă se întâmplă așa ceva. Acest lucru este valabil mai ales dacă unitatea se află încă în garanție activă.

Notă: Unele modele mai noi de frigidere Samsung sunt dotate cu stabilizatoare încorporate care reglează puterea, permițând astfel evitarea pagubelor cauzate de supratensiuni.

Recapitulare

Dacă sunteți în căutarea modului de a opri un frigider Samsung, aveți grijă să nu atingeți condensatorul, compresorul sau orice altă parte electrică din spatele frigiderului cu mâinile umede, deoarece acest lucru ar putea duce la electrocutare instantanee.

De asemenea, aveți grijă să nu stați pe suprafețe umede, deoarece intrați în contact cu un frigider. Acest lucru poate duce, de asemenea, la electrocutare

Nu uitați să contactați orice centru de service Samsung cel mai apropiat de dumneavoastră pentru reparații în caz de deteriorare(e) a unității sau a unei părți a frigiderului. Alternativ, discutați cu oricare dintre agenții de reparații frigidere de aici. Aceștia sunt disponibili pentru a vă ajuta cu orice întrebare legată de aparatură pe care o aveți.

Cum să opriți frigiderul Samsung fără să îl scoateți din priză

Pentru a opri un frigider Samsung fără a-l scoate din priză, fie opriți sursa de alimentare, fie închideți întrerupătorul de circuit prin care se alimentează sursa de energie electrică.