Cum să mutați un frigider în diferite situații [Ghid detaliat]

Căutați cum să mutați un frigider? Veți fi surprins să aflați că există modalități ușoare de a face acest lucru în diferite situații.

Cum să mutați un frigider mare

Există două motive pentru a muta un frigider, greu sau nu. Unul este de a face curățenie în jurul și sub el, iar al doilea este de a-l transporta într-o altă locație. Pentru curățare, goliți frigiderul și depozitați alimentele într-o ladă frigorifică bine izolată. Va trebui să păstrați alimentele la rece pe durata procesului de curățare.

În continuare, opriți termostatul și deconectați frigiderul de la curentul electric. Apoi, închideți supapa de alimentare cu apă care furnizează apă către mașina de gheață, dacă se aplică la unitatea dvs. Protejați podeaua de zgârieturi, mai ales dacă este o podea din lemn, lipind cu bandă adezivă carton sau hârtie rigidă de-a lungul traseului de deplasare a aparatului.

Acum, ridicați picioarele frigiderului cât mai sus posibil. Glisați încet unitatea pe carton și îndepărtați-o de perete. În timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că fiecare cablu și linie conectată este în afara traseului de deplasare. În caz contrar, acestea se pot deteriora. Apoi, deplasați frigiderul din acel loc până când este complet liber de acesta și puteți începe curățarea.

Mutarea în altă locație

Dacă doriți să mutați un frigider mare sau greu într-o altă locație, veți avea nevoie de un cărucior mai mare și mai puternic decât un cărucior obișnuit. Este posibil să aveți nevoie de ajutorul cuiva care să vă ajute din cauza dimensiunilor și greutății acestuia. De asemenea, este important să goliți frigiderul pentru a-l face mai ușor, și asta pentru că vă va fi greu să mutați un frigider cu tot conținutul său.

Rulați frigiderul pe roți sau pe picioare, înclinați-l puțin în spate și mergeți încet. Picioarele sau roțile din față ar trebui să se ridice de pe podea în timp ce faceți acest lucru, astfel încât să îl puteți muta rapid. Împreună cu ajutorul dvs., așezați roțile sau picioarele pe dispozitivele de deplasare a mobilei. Puteți ține partea din față în timp ce ajutorul dumneavoastră înclină spatele pentru a pune un mișcător sub cele două picioare din spate. Apoi, inversați poziția pentru a face același lucru pentru picioarele din față.

Odată ce podeaua este plană, puteți muta frigiderul până când ajungeți la căruciorul pentru aparate. Asta înseamnă că trebuie să păstrați căruciorul într-un loc unde puteți ajunge ușor la el. Dacă preferați, puteți elimina utilizarea mijloacelor de mutare a mobilei dacă reușiți să aduceți căruciorul aproape de locul unde se află frigiderul.

Mutați frigiderul și împingeți căruciorul în spatele acestuia. Apoi, glisați-l sub aparat până când acesta se echilibrează pe cărucior. Majoritatea cărucioarelor pentru aparate au curele pentru a fixa aparatele pe care le transportă. Așadar, fixați frigiderul cu chingile disponibile. Acestea ajută la împiedicarea deschiderii ușilor și a mișcării frigiderului pe cărucior.

Înclinați căruciorul înapoi spre dvs. în timp ce îl țineți în spatele frigiderului. Aparatul se va înclina spre spate și își va sprijini greutatea pe roțile căruciorului. Este ușor să rulați căruciorul cu frigiderul în acest fel, atâta timp cât vă deplasați înainte. Ajutorul dumneavoastră poate elibera calea în fața dumneavoastră și poate ghida căruciorul în timp ce vă deplasați.

Pregătirea pentru mutarea frigiderului

Dacă mutați singur frigiderul, trebuie să vă pregătiți pentru a face anumite lucruri. Deși mutarea unui frigider mare și greu de unul singur nu este recomandabilă, uneori nu aveți ce face. Așadar, în afară de căruciorul pentru aparate și de cei care se ocupă de mutarea mobilei, procurați-vă o bandă de măsură, articole de curățenie și o ladă frigorifică izolată pentru a depozita alimentele.

Folosind banda de măsură, măsurați ușile și alte deschideri prin care veți muta frigiderul. Apoi, reveniți la aparat și măsurați-l. Asigurați-vă că obțineți lățimea, lățimea și înălțimea. În acest fel, veți ști dacă frigiderul poate trece prin ele. Dacă aparatul este mai mare, este momentul să vă gândiți la modalități de a reduce dimensiunea. Luați în considerare dezinstalarea ușilor frigiderului și titrați aparatul în diferite unghiuri pentru a-l ajuta să treacă.

Când goliți frigiderul, puteți depozita alimentele perisabile într-o ladă frigorifică. Puneți pachete de gheață în ea pentru a conserva alimentele. Durata deplasării și mărimea alimentelor vor determina cât de multă gheață veți avea nevoie. După aceea, lăsați frigiderul să stea o perioadă de timp dacă există îngheț în el. În acest moment, trebuie să-l fi deconectat de la curentul electric. Este posibil să doriți să deschideți ușile pentru a accelera procesul de dezghețare.

Puteți opta pentru a curăța frigiderul, boht părțile interioare și exterioare. Amestecați apă și bicarbonat de sodiu și, cu ajutorul unui burete, frecați frigiderul. După aceea, uscați frigiderul cu prosoape de hârtie sau cu un prosop curat și uscat.

Notă: Acești pași se aplică tuturor frigiderelor grele, inclusiv frigiderelor industriale și comerciale.

Cum să mutați un frigider mare de unul singur

Trebuie să goliți frigiderul înainte de a-l muta, urmând pașii detaliați mai sus. Aceasta reduce greutatea aparatului, ceea ce vă ușurează procesul. De asemenea, luați în considerare curățarea aparatului înainte de mutare pentru a evita să fiți nevoit să o faceți când ajungeți la destinație.

După aceea, luați un cărucior pentru aparate și echilibrați-l pe o podea plană. Apoi, înclinați ușor frigiderul într-o parte și glisați căruciorul pentru aparate sub el. Asigurați-vă că este echilibrat pe cărucior înainte de a trece la pasul următor. Înfășurați curelele de încărcare ale căruciorului în jurul frigiderului atunci când acesta este bine fixat. Acestea fixează ușile de corpul frigiderului și frigiderul de cărucior.

Este esențial să păstrați aparatul în poziție verticală. Nu mutați sau transportați un frigider pe o parte. În caz contrar, uleiul din compresor se poate scurge în sistemul de răcire și poate provoca daune ireparabile. Acum, înclinați căruciorul la un unghi de 45 de grade pentru a muta frigiderul. Rotiți-l până la destinația dorită sau până la camionul de mutare. Fixați-l cu curele dacă folosiți un camion sau o mașină pentru a-l transporta.

Notă: Este posibil să nu puteți muta singur un frigider mare pe scări, așa că veți avea nevoie de ajutorul cuiva în această situație.

Cum să mutați un frigider printr-o ușă îngustă

Așezați frigiderul pe un cărucior pentru aparate, rulați-l spre ușă și întoarceți-l astfel încât partea cu balama să fie orientată spre ușă. Când vă aflați la o distanță de aproximativ un metru și jumătate de ușă, deschideți ușa frigiderului astfel încât să se alinieze lateral cu aparatul.

Treceți căruciorul prin ușa îngustă, răsucindu-l și întorcându-l pe măsură ce treceți. Închideți ușa frigiderului după ce ați trecut prin ușă. Dacă frigiderul este un model side-by-side, deschideți mai întâi o ușă, rostogoliți căruciorul până la o parte din ușă și deschideți cealaltă ușă.

Cel mai bun mod de a muta un frigider în josul scărilor

Veți avea nevoie de cineva care să vă ajute să mutați frigiderul la parter. Puneți frigiderul pe un cărucior și puneți-l pe ajutorul dvs. să îl țină în față, în timp ce dvs. îl țineți în spate sau invers. Mutați căruciorul pentru a se îndoi la un unghi de 45 de grade spre spate. Apoi, persoana care îl ține în spate trebuie să-l echilibreze pe roțile căruciorului.

Apoi, începeți să coborâți încet scările, pas cu pas. Trebuie să vă deplasați cu atenție dacă vă aflați în spatele căruciorului, astfel încât să nu împingeți greutatea căruciorului asupra persoanei din fața sa. Trageți sau împingeți căruciorul pe măsură ce coborâți, fără a-l ridica. Păstrați ritmul până când ajungeți la piciorul scărilor.

Pot muta un frigider culcat?

Nu este ideal să mutați un frigider așezându-l pe jos, fie pe o parte sau pe spate. Cea mai bună poziție pentru a păstra un frigider atunci când îl mutați este în poziție verticală, cel mult, sprijinit într-un unghi. Așezarea acestuia pe jos poate face ca refrigerantul să curgă în zone în care nu ar trebui să ajungă și poate provoca daune.

Cu toate acestea, menținerea unui frigider în poziție verticală în timpul deplasării nu este întotdeauna posibilă. Uneori, nu veți avea altă soluție decât să îl așezați. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, asigurați-vă că ați capitonat în mod adecvat suprafața pe care va fi așezat înainte de a-l pune jos. Apoi, folosiți curele pentru a-l fixa astfel încât să nu se miște în timpul transportului.

Este esențial ca, atunci când îl transportați, să așezați partea cu balama orientată în sus. În acest fel, ușa nu se va deschide brusc în timpul transportului și nu va deteriora frigiderul. O altă opțiune este să înfășurați curele în jurul ușilor pentru a le menține închise. De asemenea, îl puteți așeza pe spate dacă este plat și nu are nicio componentă semnificativă atașată de el. Dar această poziție poate provoca daune ireparabile, deoarece greutatea frigiderului poate distruge componentele interne fără ca acestea să fie expuse.

O modalitate de a reduce scurgerile de ulei de la compresor în sistemul de răcire este să așezați frigiderul pe o parte care face ca tubul compresorului să fie orientat în sus și nu în jos. De exemplu, ar trebui să așezați frigiderul pe partea dreaptă dacă tubul compresorului iese pe partea stângă. Aceasta va însemna, de asemenea, să fixați ușile cu chingi dacă poziția va însemna că partea cu balamale va fi orientată în jos.

Pot să mut un frigider pe ploaie?

Puteți muta un frigider în ploaie dacă nu plouă abundent. O ploaie ușoară nu va deteriora frigiderul, dar asigurați-vă că uscați bine aparatul când ajungeți la destinație. Făcând acest lucru veți elimina șansele de rugină și de șoc electric.

Cu toate acestea, mutarea unui frigider atunci când plouă abundent poate să nu fie ideală. Luați în considerare posibilitatea de a împacheta frigiderul în cutia în care a venit inițial, asigurându-vă că folosiți umplutură suplimentară. De asemenea, puteți folosi ambalaje de plastic și pături de mutare pentru a oferi frigiderului un strat suplimentar de protecție.

Cum să mutați un frigider într-o casă

Odată ajuns la destinație după ce ați mutat un frigider, găsiți pe cineva care să vă ajute să îl descărcați. Apoi, folosiți căruciorul pentru a muta frigiderul în clădire și, cu ajutorul ajutorului, mutați-l la etaj. Dacă nu trebuie să urcați nicio scară, cu atât mai bine.

Așezați frigiderul lângă colțul casei în care îl doriți înainte de a-l descărca de pe cărucior. Apoi, desfaceți curelele din jurul acestuia și faceți același lucru cu păturile de mutare, dacă ați folosit vreuna. Apoi, legănați încet aparatul în spate pentru a-l pune bine în poziția dorită.

Nu uitați să aranjați rafturile și rafturile care ar fi putut ieși din poziție în timpul transportului. Lăsați frigiderul în picioare, scos din priză, timp de o oră, pentru ca acesta să se așeze. După aceea, conectați-l la o priză de perete dedicată sau la un prelungitor.

Cum să mutați un frigider dintr-un spațiu strâmt

Frigiderele au roți sau role care vă permit să le deplasați în mod convenabil fără a le ridica. Așadar, folosiți un levier pentru a ridica partea din față a frigiderului și glisați sub el dispozitivele de mutat mobila. Apoi, îl puteți glisa cu ușurință din loc cu ajutorul mobilelor.

Dacă nu aveți mobilă, puteți folosi și un ac de rulare sau bile de alunecare. În caz contrar, scoateți placa de jos și încercați să o eliberați din spațiu trăgând-o spre dvs. cu ceva robust agățat sub ea. Odată ce este liber de izolare, se poate rostogoli independent. De asemenea, puteți încerca să aruncați o frânghie rezistentă în jurul său, să faceți un nod liber și să trageți frigiderul afară.

Nu este ideal să aveți un frigider montat într-un spațiu îngust din cauza ventilației. Un frigider trebuie să aibă câțiva centimetri de spațiu pentru a încuraja o ventilație adecvată în jurul bobinelor și al compresorului. În caz contrar, acestea se vor supraîncălzi și vor cauza probleme de răcire.

Cum să mutați frigiderul pe podea de vinil

Pentru a muta un frigider pe o podea de vinil fără a distruge podeaua, puneți pe el foi de placaj de un sfert de inch sau un material similar. Asigurați-vă că le amplasați prin calea pe care frigiderul o va lua spre ieșire. Foile trebuie să fie suficient de late și de rezistente pentru a nu se crăpa și să suporte roțile pe toate părțile.

Apoi, goliți frigiderul de toate alimentele. Dacă are un compartiment de congelare, ceea ce probabil că are, procedați la fel. Depozitați alimentele congelate într-o ladă frigorifică cu pachete de gheață. Deconectați aparatul de la curentul electric și curățați-l pe dinăuntru și pe dinafară, dacă doriți. Apoi, închideți ușile și încuiați-le sau fixați-le cu curele pentru a nu se deschide în timpul mișcării.

Acum, îndepărtați frigiderul de pereții înconjurători și împingeți-l ușor în lateral. De acolo, glisați un cărucior pentru aparate pe sub el și fixați-l pe cărucior cu ajutorul unor curele de deplasare. Rulați căruciorul pe traseul făcut cu placaj până când ieșiți din cameră. În cele din urmă, îndepărtați placajul pentru a descoperi parchetul de vinil nevătămat.

Notă: Puteți muta un frigider peste podeaua laminată folosind aceeași metodă.

Cum să mutați un frigider la etaj cu un cărucior

În timp ce frigiderul se află pe cărucior, cereți ajutorul cuiva. Când găsiți pe cineva, unul dintre voi trebuie să țină partea de sus a căruciorului, în timp ce celălalt ține partea de jos. Apoi, înclinați-l la un unghi de 45 de grade pentru a îndoi căruciorul. Apoi, urcați încet pe scări, făcându-l pas cu pas. Asigurați-vă că niciunul dintre voi nu împinge greutatea asupra celuilalt, iar persoana din fața căruciorului trebuie să ghideze mișcarea.

Cum să mutați un frigider fără un cărucior

Nu este ușor să mutați un frigider fără un cărucior, mai ales dacă este greu, dar nu este imposibil. Va trebui să găsiți un partener care să vă ajute și va trebui să montați o rampă, să vă procurați glisoare pentru mobilă și să protejați podeaua. Aceiași pași se aplică dacă vrei să muți un frigider fără cărucior, cu excepția faptului că nu va trebui să folosești scările.

Cât timp ar trebui să fie oprit un frigider înainte de a se muta?

Un frigider ar trebui să fie oprit timp de aproximativ 24 de ore înainte de a-l muta. Acest timp nu este prestabilit, dar ajută frigiderul să se dezghețe dacă există gheață. Cel mai important aspect este să lăsați frigiderul să stea scos din priză timp de aproximativ patru ore după ce ați ajuns la destinație.

Recapitulare

Dacă vă mutați într-o locație nouă, este esențial să știți cum să mutați un frigider. Deși aparatul poate fi destul de robust, acesta are nevoie de îngrijire și atenție corespunzătoare dacă doriți să-i prelungiți durata de viață. Prin urmare, urmați ghidul nostru pentru a transporta un frigider în siguranță dintr-un loc în altul sau chiar pentru a-l muta în scopul curățării.

Lasă un comentariu