Cum să înlocuiți un compresor de frigider [Ghid detaliat]

Există mai multe motive pentru care frigiderul dvs. ar putea să nu mai răcească, iar un compresor defect poate fi unul dintre ele. Cu toate acestea, în acest moment, presupunem că motivul pentru care trebuie să învățați cum să înlocuiți un compresor de frigider este că doriți să înlocuiți unul care sunteți foarte sigur că s-a stricat.

Cu toate acestea, unul dintre efectele unui compresor defect este acela că va afecta funcția de răcire a frigiderului și va duce la deteriorarea alimentelor. Și cu cât compresorul frigiderului rămâne neînlocuit mai mult timp, cu atât mai ușor este să pierdeți produse alimentare, deoarece acestea nu sunt conservate corespunzător.

Cum să știi când compresorul frigiderului tău este defect și trebuie înlocuit

Zgomotul compresorului este cel mai frecvent indicator al unui compresor defect.

De obicei, frigiderele emit un zumzet scăzut și aproape silențios. Acesta este sunetul care arată că compresorul funcționează. Dacă nu ați mai auzit acest sunet de câteva zile, înseamnă că este posibil ca compresorul să fie defect.

Este posibil să doriți să îndepărtați frigiderul de perete și să vă apropiați urechea de acesta. Dacă auziți un bâzâit silențios, dar frigiderul este cald, atunci este posibil ca ceva să fie defect.

De asemenea, dacă nu auziți niciun sunet, atunci este foarte probabil ca compresorul frigiderului să nu funcționeze bine.

Apropo, dacă frigiderul dvs. face zgomot în mod neobișnuit, atunci există o serie de lucruri care pot fi în neregulă, în afară de un compresor defect.

Nu vă faceți griji, acest articol vă oferă motive probabile pentru care frigiderul dumneavoastră face zgomot, precum și sfaturi de depanare pentru a rezolva problema.

Acestea fiind spuse, chiar înainte de a ne scufunda în modul de înlocuire a unui compresor, trebuie să menționăm în acest moment că schimbarea unui compresor nu este la fel de ușoară ca și schimbarea unui bec. Mai mult? Vine cu unele riscuri de siguranță.

Așadar, vă recomandăm haine de protecție atunci când înlocuiți un compresor de frigider.

De fapt, cu excepția cazului în care sunteți un tehnician experimentat, vă sfătuim să apelați la un expert care să facă schimbarea în locul dumneavoastră.

Între timp, uneori, este posibil ca compresorul dvs. să nu fie defect și să aibă nevoie doar de o pornire puternică; în acest caz, un kit de pornire precum cel de mai jos va fi util.

Cum să înlocuiți un compresor de frigider

Etapele implicate în înlocuirea compresorului frigiderului sunt împărțite în două etape principale – pregătirea și instalarea.

Etapa de pregătire

  • Deconectați frigiderul de la perete

Înainte de a începe să atingeți ceva la frigider, trebuie să vă asigurați că acesta nu este conectat la o sursă de alimentare.

Așadar, vă recomandăm să îl deconectați complet de la priză.

După ce ați scăpat de asta, goliți frigiderul de conținutul său. Le puteți transfera pe cele perisabile într-o ladă frigorifică umplută cu gheață, într-o ladă frigorifică sau într-un alt frigider.

  • Localizați compresorul dvs.

Compresorul poate fi accesat din unitatea din spate a frigiderului.

Deci, după ce ați îndepărtat frigiderul de perete, deșurubați panoul din spate.

Compresorul se află undeva în partea de jos și are o formă cilindrică.

În mod obișnuit, accesul la compresor poate să nu fie atât de ușor la prima vedere, deoarece acesta este de obicei protejat cu o protecție metalică.

Îndepărtarea protecției metalice vă va permite accesul la compresor.

  • Îndepărtați compresorul vechi

Verificați în jurul zonei compresorului pentru a afla dacă acesta are un condensator. Condensatorul unui compresor este o cutie mare care asigură puterea de pornire a compresorului. Amintiți-vă că atunci când compresorul nu pornește, kiturile de pornire, cum ar fi kitul SUPCO pe care l-am recomandat mai devreme, pot fi folosite pentru a furniza putere de pornire compresorului.

Tot în legătură cu pregătirea compresorului pentru a fi înlocuit, după ce l-ați localizat, scoateți cablajul care leagă compresorul de condensator.

Până acum ar trebui să aveți noul compresor cu care să-l înlocuiți pe cel vechi.

Ar trebui să vă anunțăm în prealabil, mai ales dacă nu v-ați cumpărat încă un compresor nou, că compresoarele tind să fie destul de scumpe. De fapt, de cele mai multe ori, costul unui compresor nou poate fi suficient pentru a obține cu totul un frigider nou.

Mai mult, este puțin probabil ca un frigider nou să vă facă probleme în curând, așa cum va face un frigider vechi cu un compresor nou.

Etapa de instalare

  • Reconectați condensatorul

Urmând codul de cablare furnizat de producătorul frigiderului, atașați firele de pe condensator la noul compresor.

  • Obțineți agentul frigorific

Fără un agent frigorific, compresorul nu va funcționa bine. Tipul de agent frigorific de care veți avea nevoie variază în funcție de vechimea unității.

Dacă frigiderul dvs. este o unitate mai nouă, probabil că veți avea nevoie de refrigerant R-404c (cu excepția cazului în care producătorul spune altfel). Dar dacă este o unitate veche, veți avea nevoie de refrigerant R-22.

Pentru a adăuga un agent frigorific, urmați toate instrucțiunile furnizate de producătorul frigiderului.

De asemenea, asigurați-vă că compresorul nu prezintă scurgeri de agent frigorific atunci când îl transferați.

Protejați-vă purtând încălțăminte de protecție, mănuși de siguranță și alte echipamente de protecție. Acest lucru se datorează faptului că agentul frigorific este un produs chimic care epuizează stratul de ozon și care vă va afecta pielea dacă intră în contact cu el.

  • Conectați supapele frigiderului

După ce ați instalat cu succes compresorul și l-ați umplut cu agentul frigorific corespunzător, conectați supapele de pe frigider la compresor.

Nu folosiți nicio schemă electrică pe care o vedeți online pentru a conecta supapele.

Acest lucru se datorează faptului că fiecare frigider vine cu o schemă electrică unică. Așadar, vă recomandăm să o urmați pe cea furnizată de producătorul frigiderului.

  • Verificați dacă funcționează!

Întoarceți protecția compresorului și înșurubați-o. Dacă frigiderul are un panou posterior suplimentar, înșurubați-l și pe acesta la loc. Apoi, conectați frigiderul la priza de curent alternativ și verificați dacă instalarea compresorului a fost un succes.