Cum să înlocuiți filtrul de apă din frigider [Ghid detaliat]

Multe frigidere noi au acum prevederi pentru conectarea unei conducte de apă. Acest lucru se datorează unor caracteristici precum distribuitoarele de apă și producătorii de gheață care necesită apă. Cu aceste caracteristici, înseamnă că nu mai trebuie să puneți apă manual în frigider. Cu toate acestea, filtrele de apă trebuie schimbate în mod regulat pentru a vă asigura că nu găzduiți ceea ce v-ați propus să preveniți – germeni – și de aceea este important să știți cum să înlocuiți filtrul de apă din frigider.

În acest articol, nu numai că vă vom da sfaturi despre cum să schimbați filtrul de apă din frigider, dar vă vom spune și când să schimbați filtrul de apă, tipurile de filtre de apă pe care le puteți găsi în diferite frigidere și cum să le reparați, precum și cum să spălați un filtru de apă nou.

Să știi când să înlocuiești filtrul de apă

Majoritatea filtrelor de apă devin inutile în aproximativ 6 luni. Dar pentru unele, poate fi nevoie de o perioadă mai scurtă pentru ca acestea să se murdărească foarte tare. Acest lucru depinde în principal de calitatea apei care trece prin el.

Cu alte cuvinte, dacă aveți apă dură în zona dumneavoastră, filtrul de apă va fi înlocuit mai devreme. De asemenea, dacă apa conține exces de calcar, va trebui să schimbați filtrul mai des.

Este mult mai ușor să știți când trebuie să înlocuiți filtrul de apă al unui frigider dacă acesta are un indicator luminos al filtrului.

Pe de altă parte, este posibil să trebuiască să vă bazați pe schimbările de gust sau pe particulele din apă sau chiar pe înfundarea conductelor pentru a ști când trebuie să schimbați filtrul dacă modelul pe care îl aveți nu are funcția de indicator.

Identificarea tipului de filtru

Filtrele pentru frigidere sunt clasificate în funcție de amplasarea lor în frigider și includ filtrele Push-In, Twist-On și Inline.

Filtrele Push-In sunt de obicei amplasate în spatele grilajului de jos, în fața frigiderului. De asemenea, acestea pot fi găsite într-unul dintre sertarele din interiorul frigiderului sau în jurul compartimentului superior spre partea din spate a frigiderului.

Filtrele Twist-On se găsesc în colțul din dreapta sus al frigiderului. Unele pot fi, de asemenea, localizate lângă colțul de jos din interiorul frigiderului.

În cele din urmă, filtrele în linie se găsesc în partea din spate a frigiderului. Acestea sunt de obicei atașate la linia de plutire.

Cum să înlocuiți filtrul de apă din frigider – Filtrele Twist-On.

 1. Filtrul se află pe capacul carcasei filtrului. Așadar, efectuați o rotație de 1/4 de rotație în sens invers acelor de ceasornic pe vechiul filtru pentru a-l scoate și a-l arunca.
 2. Așezați capacul pe noul filtru.
 3. Noul filtru este atașat prin împingerea lui direct în fanta dedicată acestuia de pe frigider. Efectuați o rotire de 1/4 de rotație în sensul acelor de ceasornic pentru a-l menține în poziție.
 4. Atașați capacul filtrului de apă înapoi la frigider.

Cum să înlocuiți filtrul de apă din frigider – Filtre Push-In

 1. În primul rând, îndepărtați filtrul vechi prin apăsarea butonului de ejectare sau prin răsucirea capacului până când acesta se îndepărtează. Apoi, îndepărtați capacul de deasupra filtrului vechi. Nu aruncați capacul, deoarece acesta va fi util pentru noul filtru.
 2. Localizați săgețile de pe capacul filtrului și de pe noul filtru și aliniați-le. Apoi atașați-le unul de celălalt și rotiți-le în sensul acelor de ceasornic pentru a le fixa la locul lor.
 3. Începeți să împingeți filtrul înăuntru până când iese butonul de ejectare. Asigurați-vă că capacul este montat corect.
 4. Dacă frigiderul dvs. are un indicator luminos al filtrului de apă, puteți reseta indicatorul.

Cum să înlocuiți filtrul de apă din frigider – Filtre în linie

 • Închideți alimentarea cu apă.
 • Apoi, faceți o tăietură pe tubulatura dintre robinetul de închidere și frigider. Asigurați-vă că această tăietură este pătrată și nu înclinată pentru a preveni scurgerile.
 • Scoateți capacul de pe noul filtru și introduceți tubul.
 • Țineți în jos gura filtrului cu mâna liberă pentru a-l menține în poziție.
 • Apoi, porniți alimentarea cu apă pentru a spăla noul filtru.
 • Asigurați-vă că filtrul se află deasupra unei găleți. Apoi, treceți apa prin el până când devine limpede. Faceți același lucru pentru celălalt capăt.

Cum să spălați un filtru de apă nou

După ce ați înlocuit filtrul de apă al frigiderului, este recomandabil să îl spălați înainte de a folosi apa care trece prin el.

Acest lucru se datorează faptului că filtrele de apă sunt umplute cu granule de carbon. Așadar, spălarea scoate o parte din acești granule și previne ca acestea să ajungă în gheață sau în paharul de apă pe care l-ați colectat de la dozator pentru a bea.

Carbonul din filtrul de apă nu este dăunător pentru băut. Dar suntem siguri că nimeni nu va alege să bea o cană de apă gri.

Apropo, în general, este recomandabil să folosiți cel puțin 1 sau 2 litri de apă pentru a spăla un filtru de apă înainte de a-l folosi.