Cum să faci un compresor de frigider silențios [Ghid rapid]

Un compresor de frigider zgomotos este destul de deranjant. Dacă sunteți în căutarea modului de a face un compresor de frigider silențios, nu căutați mai departe de acest articol.

Cum să faci un compresor de frigider silențios

Încercați oricare dintre următoarele pentru a reduce zgomotul compresorului frigiderului:

1. Folosiți un covoraș

Așezați frigiderul pe un covor gros. Covorașul va absorbi zgomotul generat de compresor. Există covorașe pentru amortizarea sunetelor în mod specific. Așadar, atunci când constatați că compresorul frigiderului dumneavoastră generează zgomot dacă stă pe podeaua goală, folosiți unul dintre aceste covorașe. Dar dacă nu puteți face rost de unul, folosiți orice covoraș gros, de preferință din cauciuc.

Măsurați-vă frigiderul înainte de a cumpăra un covor adecvat. Acesta trebuie să se potrivească frigiderului cu un spațiu rămas liber, dar nimic excesiv. În acest fel, nicio parte a fundului frigiderului nu atinge podeaua.

2. Nivelarea frigiderului

Poate părea că nivelarea frigiderului nu va rezolva problema unui compresor zgomotos, dar repararea picioarelor de nivelare rezolvă multe probleme minore și majore. Prin urmare, verificați nivelarea frigiderului și reparați-o dacă observați că nu este la nivel. Consultați manualul de utilizare care a fost livrat împreună cu frigiderul pentru instrucțiuni despre cum să nivelați corect frigiderul.

3. Așezați-l într-un alcov

Poziționarea frigiderului într-o nișă limitează zgomotul produs de compresor la un singur loc. Este posibil ca zgomotul să devină mai puternic atunci când vă aflați în apropierea frigiderului. Dar nu îl veți mai auzi atât de tare atunci când nu sunteți atât de aproape de el.

Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați din când în când bobinele condensatorului și ventilatorul. Confinarea frigiderului într-o nișă poate fi bună, dar poate însemna și că acesta nu beneficiază de o bună circulație a aerului. În timp, bobinele se vor supraîncălzi și vor afecta compresorul și ventilatorul.

Prin urmare, nu mutați frigiderul prea aproape de pereții alcovului. Lăsați un spațiu de aproximativ cinci centimetri pe fiecare parte și în spate. Acesta ajută aerul să circule liber în jurul frigiderului.

4. Izolarea fonică a pereților înconjurători

Deoarece nu puteți adăuga un strat suplimentar de acoperire la partea din spate a frigiderului, izolați fonic peretele din spate și pe cele laterale. Combinați materialele acustice și cele care blochează sunetul pentru a crea ceea ce aveți nevoie pentru a izola fonic compresorul. Vreți să rețineți cât mai mult sunet posibil în interiorul compartimentului compresorului.

În mod similar, vinilul încărcat în masă face o treabă excelentă de izolare fonică. Dacă nu puteți pune mâna pe materiale acustice, găsiți acest tip de vinil. Este de obicei masă moale, deci nu aruncă undele sonore în jurul unei încăperi.

Asigurați-vă că ați creat suficient spațiu între pereții izolați fonic și frigider. Ca și în cazul serpentinelor condensatorului, menținerea pereților frigiderului prea aproape de suprafețele înconjurătoare generează căldură. Frigiderul va înceta să se răcească dacă căldura crește și nu se reduce.

5. Curățați serpentinele și ventilatorul

Această sarcină poate părea că nu contribuie prea mult la mascarea zgomotului compresorului, dar ventilatorul condensatorului și serpentinele murdare afectează sunetul compresorului. Atunci când ventilatorul este murdar, acesta creează mult zgomot. De cele mai multe ori, puteți presupune că compresorul generează zgomot. Bobinele produc, de asemenea, ceva zgomot atunci când nu reușesc să disipeze căldura din cauza unei cantități semnificative de murdărie pe ele.

Prin urmare, este utilă curățarea componentelor și asigurarea faptului că acestea rămân curate. Puteți verifica serpentinele din când în când și le puteți curăța la fiecare șase luni. Puteți curăța ventilatorul mai des, deoarece acesta tinde să atragă mai multă murdărie.

Unii profesioniști pot face treaba de curățenie. Așadar, dacă nu sunteți sigur că puteți curăța corect serpentinele și ventilatorul, angajați un profesionist pentru a face acest lucru. Dar rețineți că este o treabă destul de simplă.

6. Adăugați rafturi

Dacă există un vid în jurul frigiderului, zgomotul produs de compresor va fi mai puternic. Verificați poziția frigiderului în bucătărie; dacă există mult spațiu în jurul acestuia, puteți construi rafturi în această zonă.

Rafturile nu au alt scop decât acela de a absorbi o parte din zgomot. Dacă aveți abilitățile necesare, le puteți construi singuri pentru a economisi bani. Dar trebuie să știți cum să o faceți pentru ca rafturile să își îndeplinească scopul. În caz contrar, apelați la o mână experimentată pentru a construi rafturile în așa fel încât să absoarbă cu succes o parte din zgomot.

Este de la sine înțeles că rafturile nu trebuie să blocheze fluxul de aer în jurul frigiderului, în special compresorul și serpentinele. Dacă o fac, scopul ar fi înfrânt; căldura va face ca compresorul și serpentinele să creeze zgomot.

7. Folosiți un frigider mai puțin zgomotos

Dacă frigiderul dvs. este vechi, ar putea fi timpul să îl aruncați și să alegeți un model mai nou. Frigiderele mai noi sunt aproape silențioase. Așadar, dacă zgomotul produs de compresor vă deranjează atât de mult, luați în considerare posibilitatea de a investi într-un frigider nou. La urma urmei, zgomotul poate fi un semn al unui compresor defect.

Recapitulare

Un frigider ar trebui să funcționeze silențios; acesta este unul dintre motivele pentru care iubim cu toții acest aparat. Dar atunci când aveți unul zgomotos, mai ales cu zgomotul provenit de la compresor, este esențial să învățați cum să faceți un compresor de frigider silențios. Din fericire, există modalități rapide și ieftine de a realiza acest lucru.

Lasă un comentariu