Cum să faci gheață rapidă într-un frigider Samsung [Ghid rapid]

Dacă sunteți în căutarea modului de a face gheață rapidă într-un frigider Samsung, acest articol vă ghidează cu privire la modalitățile de a face acest lucru.

Cum să faci gheață mai repede într-un frigider Samsung

Pentru a face gheață mai repede într-un frigider Samsung, pur și simplu reduceți setarea temperaturii din compartimentul congelator al unității.

Dacă modelul de frigider Samsung pe care îl dețineți dispune de funcția Power Freeze, apăsați butonul pentru a o activa. Aceasta accelerează procesul de fabricare a gheții, deoarece ventilatorul evaporatorului și compresorul funcționează timp de aproximativ 10 ore fără oprire. Timpul necesar pentru a face gheață se reduce de la 90 de minute la 55 de minute.

Cu toate acestea, dacă este nevoie de mai puțin de 10 ore de funcționare pentru ca găleata de gheață să se umple cu gheață, atunci funcția Power Freeze se oprește automat.

Notă: Acest lucru nu se aplică la frigiderele Samsung nou-instalate. În cazul celor noi, trebuie să le dați timp să se răcească și să facă gheață, între 6 și 12 ore. Chiar și atunci când face primul lot de gheață, aruncați-l și aruncați-le și pe următoarele două loturi. Asta pentru a vă asigura că mașina de făcut gheață se curăță bine și că gheața pe care o folosiți este făcută din apă curată.

Frigiderul Samsung nu face gheață rapid – Cum se repară

Iată câteva motive pentru care aparatul de gheață din frigiderul tău Samsung nu produce gheață rapid și cum să le remediezi:

1. Filtru de apă înfundat

Înlocuiți filtrul de apă din frigider dacă acesta a stat mai mult de 6 luni. Iar dacă filtrul nu este compatibil cu frigiderul Samsung, este important să îl schimbați cu cel potrivit.

Un filtru înfundat conține contaminanți și particule care împiedică intrarea unei cantități suficiente de apă în aparatul de gheață. Când se întâmplă acest lucru, aparatul de gheață nu mai poate produce gheață așa cum ar trebui. Cu timpul, viteza de producere a gheții continuă să scadă.

2. Temperatura incorectă a congelatorului

Dacă temperatura din congelator este mai mare de 5 grade Fahrenheit, reglați-o la punctul potrivit. Setarea recomandată pentru temperatură este de 0 grade Fahrenheit. Dar dacă trebuie să o setați mai sus de atât, aceasta nu trebuie să depășească 5 grade Fahrenheit.

O temperatură ridicată în congelator va face ca aparatul de gheață să nu înghețe rapid. În consecință, acesta nu poate produce gheață suficient de repede. Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care un aparat de gheață nu produce gheață rapid.

3. Supapă de admisie a apei defectă

În primul rând, verificați presiunea apei pe care conducta de plombe o furnizează la supapă. Dacă presiunea sa psi este sub 20, atunci supapa de admisie nu poate funcționa corect. Creșteți presiunea dacă puteți. Dacă nu, solicitați unui instalator profesionist să o mărească.

Dar dacă presiunea este corectă, verificați solenoidul cu ajutorul unui multimetru. Dacă solenoidul funcționează corect și presiunea apei este suficientă și totuși apa nu umple aparatul de gheață, înseamnă că supapa este defectă. Înlocuiți-o rapid.

4. Ansamblu de fabricare a gheții defect

Problema ar putea proveni de la un aparat de gheață defect. Dacă una sau mai multe piese ale aparatului de gheață sunt defecte, acesta nu va putea funcționa așa cum ar trebui.

Dar mai întâi, verificați ventilatorul, supapa de admisie a apei, motorul și conducta de apă pentru a stabili dacă vreuna dintre ele este defectă înainte de a atinge mașina de gheață. Dacă niciuna dintre aceste piese nu este defectă și totuși aparatul de gheață nu face gheață rapid, înlocuiți-l.

Uneori, puteți găsi piese individuale pentru aparatul de gheață, dacă descoperiți că doar o parte a acestuia este defectă. Dar, de cele mai multe ori, piesele individuale nu se vând. Trebuie să cumpărați întregul ansamblu.

Notă importantă

Dacă trebuie să verificați componentele frigiderului sau ale aparatului de gheață pentru a determina cum să faceți gheață rapid într-un frigider Samsung, nu uitați să scoateți unitatea din priză. Făcând acest lucru preveniți șocurile electrice.

În plus, dacă repararea sau înlocuirea oricărei părți a mașinii de gheață sau a frigiderului se dovedește dificilă, contactați Samsung și solicitați asistență. Alternativ, discutați cu oricare dintre tehnicienii noștri calificați în domeniul frigiderelor. Aceștia vă pot ajuta să îl reparați și vă pot oferi sfaturi de specialitate.

Cum să faci gheață rapidă într-un frigider Samsung – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Cât de repede face gheață un frigider Samsung?

Un frigider Samsung are nevoie de aproximativ 90 de minute pentru a face o tavă de gheață. Acest lucru înseamnă că frigiderul are nevoie de 1 oră și 30 de minute pentru a produce o tavă de gheață.