Cum să faci gheață într-un frigider LG [Ghid rapid]

În acest articol, vom discuta despre cum să facem gheață într-un frigider LG. Dacă ați avut probleme cu acesta, nu mai căutați o soluție.

Cât timp durează un nou frigider LG pentru a face gheață?

Un frigider LG nou are nevoie de aproximativ 24 de ore pentru a face gheață. Este timpul de care are nevoie pentru a se răci în mod adecvat pentru a putea îngheța apa din aparatul de gheață și a produce gheață.

Cu toate acestea, nu uitați să aruncați primele câteva loturi de gheață, deoarece acestea pot avea un gust ciudat sau pot să nu fie curate. După aceea, puteți folosi gheața.

Cât timp îi ia unui frigider LG să facă gheață?

Unui frigider LG îi ia între două și trei ore pentru a face gheață. Având în vedere că nu este un frigider nou, acesta trebuie să fi funcționat mai mult de 24 de ore. Deci este suficient de rece pentru ca mașina de gheață să lucreze la producerea gheții.

Ce frigider LG face cuburi de gheață rotunde?

Un frigider LG cu un aparat de gheață Craft Ice produce cuburi de gheață rotunde sau bile de gheață. Aparatul de gheață Craft Ice din frigiderul LG select face gheață rotundă care se topește încet.

Deoarece gheața nu este gheața obișnuită de la aparatul de gheață din interior, este nevoie de 18 până la 30 de ore pentru ca aparatul de gheață să producă doar 3 bucăți de gheață artizanală cu un diametru de 5 cm.

La fel ca în cazul tuturor frigiderelor LG cu aparat de gheață, un frigider nou cu aparat de gheață Craft Ice are nevoie de timp pentru a produce primul lot de gheață.

În unele cazuri, este nevoie de mai mult de 24 de ore pentru ca acest lucru să se întâmple, ajungând chiar la 48 de ore. Acesta este intervalul de timp în care frigiderul se răcește suficient pentru a îngheța apa din mașina de făcut gheață.

Este posibil ca primul lot de gheață Craft să fie mai mic decât în mod normal și să nu fie complet rotunjit. Linia de mijloc de pe gheața produsă, precum și adânciturile de jos și de sus pot varia de la un aparat de gheață Craft Ice la altul. Dar acestea sunt normale.

După aproximativ 2 loturi de gheață, mașina de făcut gheață va produce gheață rotundă, complet formată. În plus, găleata de gheață dintr-o mașină de gheață tipică Craft Ice poate conține aproximativ 25 de bucăți de gheață înainte ca mașina de gheață să se oprească din produs gheață, deoarece senzorul său detectează că găleata este plină.

Acest lucru se datorează faptului că gheața artizanală este mai mare decât cuburile de gheață pe care le obțineți de la aparatul de gheață din interior. Prin urmare, dacă aveți nevoie de mai multă gheață, reduceți-le pe cele din găleata de gheață pentru ca mașina de gheață să poată relua producția.

În plus, dimensiunile bilelor de gheață înseamnă că le veți auzi căzând în găleata de gheață. Acest lucru este absolut normal și nu trebuie să vă faceți griji.

Cum să obțineți frigiderul LG pentru a face gheață

Dacă doriți ca frigiderul LG să facă gheață, asigurați-vă că unitatea are un aparat de gheață. Dacă nu vine cu un aparat de gheață instalat, înseamnă că modelul nu poate face gheață.

Cu toate acestea, dacă frigiderul are un aparat de gheață, porniți-l. De obicei, există un întrerupător pe partea stângă a aparatului pentru a porni sau opri. Porniți-l și verificați temperatura din congelator. Puteți verifica, de asemenea, brațul palpator de lângă aparatul de gheață pentru a vă asigura că este jos. Doar atunci aparatul de gheață ar face gheață.

Temperatura din congelator trebuie să fie mai mică de 19 grade. În mod obișnuit, un congelator ar trebui să fie setat între 0 și 5 grade Fahrenheit pentru o depozitare adecvată a alimentelor. Dar pentru ca mașina de făcut gheață să producă gheață în mod optim, setați-o la -4 grade Fahrenheit.

După aceasta, verificați alimentarea cu apă a frigiderului și a mașinii de făcut gheață. Deschideți supapa de apă care alimentează unitatea de la sursa de alimentare a locuinței. Apoi, porniți supapa de admisie a apei. Rotiți ambele supape complet deschise.

Aruncați o privire la conducta de apă pentru a verifica dacă există răsuciri sau îndoituri. Slăbiți și îndreptați conducta dacă este răsucită sau îndoită. În plus, asigurați-vă că frigiderul sau orice alt obiect nu se sprijină pe ea. În caz contrar, se poate deteriora și singura soluție este înlocuirea ei.

În plus, asigurați-vă că găleata de gheață este introdusă complet sub mașina de gheață. Evitați să deschideți ușa frigiderului timp de câteva ore pentru ca mașina de gheață să poată produce gheață.

Dacă ați setat toate acestea în ordine și totuși frigiderul nu produce gheață, resetați aparatul. Veți găsi un buton sub partea stângă a aparatului pentru testarea aparatului de gheață. Apăsați-l și țineți-l apăsat până când tava începe să se rotească. Acesta ar trebui să înceapă să producă gheață după acest test.

Dacă modelul dvs. de aparat de gheață nu are butonul de testare, acesta trebuie să aibă o mică gaură în stânga. Introduceți o bucată mică de metal, de preferință o agrafă de hârtie, în gaura mică. Aplicați presiune pe gaură până când tava începe să se rotească.

Cu toate acestea, dacă testul sau resetarea nu reușește să facă să funcționeze aparatul de gheață, este posibil ca acesta să necesite reparații.

Cât de multă gheață face un frigider LG?

Un frigider LG produce aproximativ 10 cuburi de gheață la fiecare nouăzeci de minute. Astfel, în douăzeci și patru de ore, mașina de gheață din frigider produce aproximativ 120-130 de cuburi de gheață.

Cu toate acestea, această cifră se poate schimba în funcție de modelul și de capacitatea de răcire a frigiderului.

Frigiderul LG face gheață încet – Cum să măriți producția de gheață

În cazul în care frigiderul dumneavoastră LG face gheață încet, procedați după cum urmează:

1. Setați corect temperatura

Pentru o producție mai rapidă și mai bună de gheață, setați temperatura congelatorului la -4 grade Fahrenheit. LG recomandă ca congelatoarele să fie setate sub 19 grade Fahrenheit, dar pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să fie la 0 grade.

Setarea congelatorului între -4 și 5 grade face ca acesta să înghețe mai repede. În consecință, aparatul de gheață îngheață apa mai repede.

2. Deschideți supapele de apă

Verificați supapa principală de apă care alimentează frigiderul cu apă din casă. Este posibil ca aceasta să fie închisă din greșeală. Chiar dacă este deschisă, este posibil să fie deschisă doar pe jumătate.

Prin urmare, deschideți complet supapa. Apoi, verificați supapa de admisie a apei din partea din spate dreapta jos a frigiderului. De asemenea, este posibil ca aceasta să fie doar parțial deschisă sau închisă complet.

3. Verificați conducta de apă

Dacă frigiderul sau orice alt obiect greu se află pe linia de alimentare, apa poate curge în picături spre aparatul de gheață. Ca urmare, veți constata că aparatul de gheață produce gheață prea lent.

În aceeași ordine de idei, dacă există îndoituri în conductă sau dacă aceasta este răsucită, apa nu va curge așa cum ar trebui. Prin urmare, verificați linia și îndreptați-o dacă este necesar. Același lucru este valabil și în cazul în care pe ea se sprijină vreun obiect greu.

4. Schimbați filtrul de apă

Un indicator intermitent al filtrului de apă vă avertizează că este timpul să înlocuiți filtrul. Asigurați-vă că verificați indicatorul de pe panoul de control.

Dar dacă indicatorul nu clipește, este totuși necesar să verificați filtrul. Dacă acesta este mai vechi de șase luni de utilizare, înlocuiți-l.

Este posibil să fie necesar să îl înlocuiți mai des dacă folosiți gheața și apa din frigider în mod regulat, dacă sursa principală de alimentare cu apă nu este foarte curată sau dacă locuiți într-o zonă cu mult praf. Același lucru este valabil și dacă în zona dvs. se construiește mult.

Iar atunci când cumpărați un filtru nou, luați unul compatibil cu un frigider LG – folosiți întotdeauna filtre de marcă.

Înainte de a-l instala, verificați dacă capul nu prezintă deteriorări sau murdărie. În plus, asigurați-vă că îl instalați corect.

5. Activați Ice Plus sau Express Freeze

Pentru a activa funcția Ice Plus, atingeți afișajul de pe panou. Apoi, glisați afișajul sau atingeți-l din nou. Veți vedea mai multe opțiuni, printre care se numără și Setări.

Atingeți Settings (Setări) și atingeți Refrigerator Manager (Managerul de frigidere) dedesubt. Va apărea opțiunea Ice Plus. Atingeți-o o dată pentru a o activa. Funcția va funcționa timp de 24 de ore înainte de a se opri automat.

Pentru a activa funcția Express Freeze, apăsați pur și simplu butonul cu mențiunea Express Freeze și funcția va începe. La fel ca și funcția Ice Plus, funcția Express Freeze va funcționa timp de 24 de ore înainte de a se opri automat.

Funcția Ice Plus din frigiderul dumneavoastră LG accelerează timpul în care frigiderul se răcește și îngheață. În general, îmbunătățește capacitatea de producere a gheții și de congelare a unității.

Dacă aveți de răcit o cantitate mare de alimente sau de băuturi sau dacă doriți multe cuburi de gheață într-o perioadă scurtă de timp, această funcție face ca compresorul să funcționeze timp de trei ore fără oprire.

În consecință, aerul rece crește și răcește totul, inclusiv aparatul de gheață. Gheața este produsă mai rapid în acest fel. Același lucru este valabil și dacă activați funcția Express Freeze.

Notă: Funcția Ice Plus apare numai în cazul frigiderelor LG InstaView, în timp ce funcția Express Freeze apare în majoritatea frigiderelor LG de model mai nou.

6. Înlocuiți modulul de fabricare a gheții

Este posibil ca modulul aparatului de gheață să fie defect. Iar dacă este defect, supapa de admisie a apei nu va funcționa corect la umplerea aparatului de gheață cu apă. Așa că este posibil să găsiți forma de gheață goală sau doar parțial umplută.

Este posibil să fie dificil să găsiți modulul ca o singură piesă. Dacă nu o găsiți, înlocuiți aparatul de gheață.

Dacă frigiderul este nou, este posibil să aibă nevoie doar de timp pentru a prinde viteză. Un frigider nou nu face primul lot de gheață decât după 24 de ore. Acesta este timpul de care are nevoie pentru a se răci suficient pentru a îngheța apa și alte obiecte.

Cum îmi resetez frigiderul LG după o pană de curent?

Pentru a reseta frigiderul LG după o pană de curent, consultați manualul de utilizare al frigiderului pentru a stabili dacă unitatea are sau nu un buton de resetare dedicat. Dacă are, localizați-l și apăsați-l pentru a reseta unitatea.

În caz contrar, scoateți unitatea din priză și așteptați aproximativ 30 de secunde până la un minut înainte de a o conecta din nou la priză. Procedând astfel, resetați placa de control a frigiderului.

Recapitulare

Procesul de producere a gheții într-un frigider LG este destul de simplu. Dar dacă sunteți nedumerit și căutați cum să faceți gheață într-un frigider LG, acest ghid detaliat vă arată pașii de urmat.

Rețineți, totuși, că un frigider LG produce automat gheață în cea mai mare parte. Așadar, dacă urmând acest ghid nu se rezolvă problema cu care vă confruntați, contactați serviciul de asistență LG și raportați problema.