Cum să dezghețați un frigider Bosch [Ghid detaliat]

Căutați cum să dezghețați rapid și ușor un frigider Bosch? Acest ghid detaliat vă arată cum să faceți acest lucru.

Cum să dezghețați un frigider-congelator Bosch

Pentru a dezgheța un frigider-congelator Bosch, procedați după cum urmează:

  1. Deconectați aparatul de la priza de perete și depozitați alimentele congelate într-un alt congelator sau într-o ladă frigorifică. Asigurați-vă că puneți pachete de gheață în lada frigorifică pentru a menține alimentele reci.
  2. Puneți o cratiță lângă ieșirea din care scapă apa topită. Așezați prosoape în jurul cratiței pentru a absorbi excesul de apă.
  3. Deschideți ușa sau ușile unității. Puteți pune boluri cu apă fierbinte în congelator pentru a face procesul mai rapid. Asta în cazul în care există multă gheață. În caz contrar, puteți pur și simplu să îi dați timp să se dezghețe. Lăsați ușile deschise.
  4. Când procesul de dezghețare este finalizat, goliți vasul și curățați apa vărsată. Apoi, uscați bine interiorul unității până când nu mai există umiditate.
  5. Închideți ușile aparatului și conectați-l din nou la priza de perete. Lăsați timp pentru ca acesta să se răcească în mod corespunzător; acest lucru durează de obicei între 24 și 48 de ore.

Cât durează dezghețarea unui frigider-congelator Bosch?

Dacă dezghețați manual un frigider-congelator Bosch, ar putea dura până la 24 de ore pentru dezghețarea completă. Dar puteți reduce acest timp la doar câteva ore folosind apă fierbinte și răzuind gheața cu o spatulă de lemn.

Cu toate acestea, dacă unitatea Bosch este fără îngheț, dezghețarea automată durează doar câteva minute. De obicei, ciclul de dezghețare durează între 20 și 25 de minute.

Notă importantă

Este important să găsiți un tehnician de reparații frigidere care să vă ajute să remediați orice problemă de dezghețare a frigiderului congelator Bosch, dacă nu credeți că o puteți repara singur. Avem tehnicieni cu experiență disponibili pentru a vă ajuta. Discutați cu noi pe chat.

Nu uitați să opriți aparatul prin deconectarea acestuia de la priza de perete sau prin declanșarea întrerupătorului din dreapta din panoul întrerupătorului de circuit. Aceasta pentru a evita electrocutarea și deteriorarea unității dumneavoastră.

Cum să dezghețați un frigider Bosch – Întrebări frecvente legate de acest subiect

Unde se află scurgerea de dezgheț la un frigider-congelator Bosch?

Conducta de scurgere a dezghețului într-un frigider-congelator Bosch se găsește pe peretele din spate al congelatorului, în centrul unde podeaua congelatorului se curbează pentru a întâlni peretele. De obicei, un panou din plastic fixat cu un șurub acoperă scurgerea. Odată ce ați îndepărtat șurubul și panoul, veți vedea scurgerea.

Unde este amplasat senzorul de dezghețare într-un frigider Bosch?

Senzorul de la un frigider Bosch este situat în partea superioară a evaporatorului. Acesta este ținut în poziție pe conducta de agent frigorific din partea superioară a evaporatorului de o clemă metalică.

Unde se află locația încălzitorului de dezghețare într-un frigider Bosch?

Încălzitorul de dezghețare al unui frigider Bosch se află sub evaporator, în spatele peretelui din spate, în interiorul congelatorului. Firul încălzitorului se înfiletează chiar în partea dreaptă a evaporatorului.

Unde se află temporizatorul de dezghețare într-un frigider Bosch?

Temporizatorul de dezghețare al unui frigider Bosch se găsește de obicei în consola de control din partea superioară a interiorului frigiderului. Dar, în funcție de model, îl puteți găsi în partea din spate a frigiderului sau în spatele plăcii inferioare.