Cum să cureți sertarul unui frigider Samsung [Ghid rapid]

Acest articol detaliază modul de curățare a sertarului unui frigider Samsung. Așadar, vă aflați în locul potrivit dacă sunteți în căutarea modului de a efectua această sarcină.

Cum se curăță sertarele într-un frigider Samsung

Urmați următorii pași dacă doriți să curățați sertarele din frigiderul Samsung:

Pasul 1

Scoateți toate sertarele și goliți-le de toate obiectele. Depozitați-le pe cele care trebuie să rămână reci în altă parte a frigiderului sau folosiți o ladă frigorifică. Pentru aceasta, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea alimentelor, deoarece curățarea sertarelor nu va dura prea mult timp.

Pentru obiectele care nu mai arată sau nu mai miros bine, aruncați-le. Dacă le puneți la loc în sertare după ce le-ați curățat, nu veți face decât să stricați din nou frigiderul.

Pasul 2

Răzuiți ușor, dar ferm, părțile laterale și fundul sertarelor. Aceasta pentru a îndepărta orice coajă de legume sau deversări care sunt lipite de sertare. Făcând acest lucru, procesul de curățare este mai ușor.

Pasul 3

Apoi, înmuiați sertarele în apă fierbinte pentru a desprinde tot ce este lipit de ele. După ce au fost înmuiate și clătite în apă caldă, spălați-le cu un detergent de vase blând și un burete moale.

Dacă este prea complicat să faceți acest lucru în chiuveta din bucătărie, deoarece chiuveta este prea mică, puteți folosi cada de baie. Dar curățați bine cada înainte de a pune sertarele în ea; nu uitați că depozitați alimente în aceste sertare.

După ce ați spălat sertarele, clătiți-le cu apă curată și lăsați apa să se scurgă de pe ele, apoi, expuneți-le pentru a se usca complet la aer.

Pasul 4

Când sunt uscate, se pun deoparte. Apoi, amestecați două părți de apă și o parte de oțet într-o sticlă cu pulverizator. Când se amestecă bine, pulverizați amestecul în interiorul frigiderului, acolo unde se acoperă de obicei sertarele. Dacă vă uitați cu atenție, veți vedea că acestea sunt murdare și au nevoie de curățare.

Luați un burete moale și frecați bine aceste zone. Când sunt curate, uscați-le cu un prosop curat și uscat până când sunt complet uscate.

Dacă observați că glisierele sertarelor sunt murdare, curățați-le folosind o periuță de dinți veche. Acesta este obiectul la îndemână care poate ajunge în crăpăturile glisierelor și poate îndepărta murdăria. Apoi, aruncați periuța de dinți și lăsați frigiderul să se usuce.

Pasul 5

Reinstalați sertarele la locul lor atunci când frigiderul se usucă. Apoi, umpleți-le din nou cu alimentele pe care le-ați scos mai devreme.

Este important să repetați acest proces în mod regulat, nu o dată la 6 luni sau la un an. Efectuarea acestui proces în mod regulat asigură faptul că alimentele proaspete rămân într-un mediu curat. De asemenea, înseamnă că nu trebuie să depuneți eforturi suplimentare pentru a le curăța atunci când vă apucați de treabă pentru că sunt extrem de murdare.

Pentru modelele cu ușă franceză

Dacă sunteți în căutarea modului de curățare a sertarului unui frigider Samsung și este un model cu ușă franceză, există de obicei un raft de sticlă deasupra sertarelor. Pentru a îndepărta raftul, scoateți sertarele din frigider.

Apoi, găsiți filele de pe cele două părți ale separatorului de sertare. Separatorul servește, de asemenea, drept carcasă pentru filtrul de apă. Apăsați aceste filete pentru a separa raftul de separator.

Atunci când este separat de separator, ridicați-l ușor în timp ce îl scoateți. Acest lucru separă raftul de sticlă de sertare, astfel încât să le puteți curăța bine.

Sertarele conțin alimente proaspete, cum ar fi legume și fructe. Așadar, dacă sunteți în căutarea modului de curățare a sertarelor pentru legume din frigiderul Samsung, acești pași se aplică și pentru ele.

Notă: Aceste sertare sunt fabricate din sticlă, așa că, atunci când le curățați sau le spălați, este important să le manipulați cu grijă.

Notă rapidă

Scoateți întotdeauna frigiderul din priză înainte de a scoate sertarele pentru a le curăța. Îl puteți conecta din nou la priza de perete în timp ce curățați sertarele pentru ca unitatea să nu se dezghețe.

Când sunteți gata să puneți sertarele la loc, scoateți unitatea din priză. Acest pas este important pentru a evita electrocutarea.

Consultați manualul de utilizare pentru a afla cum să curățați frigiderul dacă există vreun pas care vă derutează. De asemenea, puteți contacta centrul de asistență Samsung sau puteți discuta pe chat cu oricare dintre tehnicienii noștri experimentați în domeniul electrocasnicelor pentru asistență.