Cum pot dezgheța aparatul de gheață Samsung? [Ghid rapid]

Dacă te întrebi „Cum dezgheț mașina de gheață Samsung?” și nu știi răspunsul, acest articol te ghidează în legătură cu ce trebuie să faci.

Puteți dezgheța un aparat de gheață Samsung?

Puteți dezgheța un aparat de gheață pentru frigider Samsung. Cu toate acestea, nu există un mod de dezghețare sau un cod pentru dezghețarea mașinii de gheață. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să dezghețați manual aparatul de gheață, oprindu-l și lăsându-l să se odihnească fără să funcționeze.

Dezghețarea mașinii de gheață ar putea însemna și dezghețarea ventilatorului înghețat din camera de gheață din spatele acesteia, dacă modelul dvs. are unul.

Cum dezghețați un aparat de gheață Samsung?

Pentru a dezgheța aparatul de gheață dintr-un frigider Samsung, procedați după cum urmează:

1. Resetați aparatul de gheață

Reinițializarea mașinii de gheață tinde să determine aceasta să înceapă să se dezghețe singură. Așadar, acesta este primul pas în dezghețarea aparatului de gheață.

Pentru a reseta aparatul de gheață, scoateți găleata de gheață și găsiți butonul de testare. Acesta este de obicei dreptunghiular și, în funcție de model, poate fi în partea de jos, în partea din față sau în partea laterală a aparatului de gheață. Este posibil să existe o săgeată pe el sau cuvântul TEST scris pe el.

Când găsiți acest buton, apăsați-l și țineți-l apăsat până când se aude un semnal sonor. Astfel, începe ciclul de testare, care va dura câteva minute. Puneți găleata de gheață astfel încât orice gheață rămasă în mașina de gheață să cadă în ea și nu pe podea.

La sfârșitul ciclului trebuie să se audă un semnal sonor, indicând că ciclul de testare s-a încheiat. În acest fel, știți că aparatul de gheață s-a resetat. Acesta este momentul în care aparatul de gheață ar trebui să înceapă să se dezghețe singur.

2. Dezghețarea manuală

Dar dacă resetarea mașinii de gheață nu o face să se dezghețe automat, următorul lucru pe care trebuie să-l faceți este să o dezghețați manual.

Scoateți fiecare conținut din congelator și depozitați-le în altă parte. Așezați câteva prosoape groase în apropiere și, cu ajutorul unui uscător de păr, începeți să dezghețați gheața din jurul aparatului de gheață până când se topește toată. Curățați apa din gheața topită cu prosoapele.

Acești pași ajută, de obicei, la dezghețarea unui aparat de gheață Samsung. Cu toate acestea, este important să găsiți în primul rând motivul acumulării de gheață.

Cum se dezgheață forțat un aparat de gheață Samsung?

Pentru a dezgheța forțat un aparat de gheață Samsung, trebuie să dezghețați forțat frigiderul. Pentru a dezgheța forțat un frigider Samsung, apăsați în același timp butonul Energy Saver (Economizor de energie) și butonul Power Cool (Răcire) și mențineți-le apăsate timp de aproximativ 12 secunde sau până când afișajul devine alb.

Apoi, apăsați din nou butonul Power Cool sau orice alt buton și frigiderul trece în congelare forțată 1. Apăsați același buton de încă 2 ori și frigiderul intră în congelare forțată 3. Următoarea apăsare a butonului duce aparatul în modul de dezghețare forțată.

Pe măsură ce unitatea se dezgheață, se dezgheață și aparatul de gheață.

Este important să rețineți aici că, deși acești pași pentru a ajunge la modul de dezghețare forțată funcționează pentru majoritatea frigiderelor Samsung, obținerea modului de dezghețare forțată este încă unică pentru unele frigidere.

Cât durează dezghețarea unui aparat de gheață Samsung?

Dezghețarea unui aparat de gheață Samsung durează atât timp cât este necesar pentru dezghețarea nivelului de acumulare de gheață. Durata depinde, de asemenea, de metoda de dezghețare pe care o alegeți.

Folosind un uscător de păr, ar putea dura câteva ore dacă acumularea de gheață este mare. Dar dacă nu este așa, ar putea dura mai puțin de câteva ore.

Utilizând metoda de dezghețare manuală, mașina de gheață ar putea dura până la 6 ore pentru a se dezgheța complet.