Cum funcționează mașinile de gheață Samsung? [Ghid rapid]

În acest articol, răspundem la întrebarea: cum funcționează mașinile de gheață Samsung? Acest lucru vă va arăta mecanica unui aparat de gheață.

Cum funcționează mașinile de gheață Samsung?

Dacă vă întrebați: cum funcționează mașinile de gheață Samsung? Iată care este răspunsul:

Un aparat de gheață Samsung, ca și multe alte aparate de gheață din frigidere, funcționează prin conectarea la un circuit electric care alimentează frigiderul. Circuitul este cel care alimentează motorul, supapa de admisie a apei și elementul de încălzire, toate acestea fiind cele care pun în funcțiune aparatul de gheață.

Supapa de admisie a apei se conectează la conducta principală de instalații sanitare a casei dumneavoastră. În acest fel, conducta de instalații sanitare alimentează aparatul de gheață cu apă proaspătă și curată prin intermediul supapei.

Circuitul electric are un întrerupător care trimite energie pentru scurt timp la solenoidul supapei de admisie a apei. Solenoidul, la rândul său, face ca supapa să se deschidă și să rămână așa timp de aproximativ 7 secunde. Acest timp este suficient pentru ca forma de gheață din mașina de gheață să se umple cu apă.

Când forma de gheață se umple cu apă, începe procesul de răcire. Congelatorul sau frigiderul are sarcina de a îngheța apa; nu este sarcina mașinii de făcut gheață. Temperatura din aparat determină cât de bine și cât de repede îngheață apa din matriță.

Există un termostat încorporat în aparatul de gheață care supraveghează nivelul temperaturii apei din interiorul formei. Astfel, atunci când temperatura scade suficient de mult, termostatul determină închiderea unui întrerupător de circuit electric.

Ceea ce face comutatorul închis este să permită curentului să treacă printr-o bobină aflată sub aparatul de gheață. Această bobină este o bobină de încălzire și, atunci când se încălzește suficient, face ca forma de gheață să se încălzească. Acest lucru slăbește cuburile de gheață care s-au format deja în forma de gheață.

În acest moment, motorul aparatului de gheață este activat de circuitul electric. Motorul rotește un angrenaj care face ca un alt angrenaj să se rotească. Cel de-al doilea angrenaj este atașat la un arbore lung, realizat din plastic, care are lamele ejectoare.

Pe măsură ce angrenajul se rotește, aceste lame se rotesc și ele, scoțând cuburile de gheață din forma de gheață. Datorită designului matriței, cuburile se conectează între ele, astfel încât ies ca o singură unitate.

Partea frontală a aparatului de gheață are crestături din plastic care se potrivesc cu lamelele ejectoare. Astfel, lamele împing cu ușurință cuburile de gheață prin crestături și le aruncă în găleata de gheață.

Cum începe un alt ciclu

La baza arborelui de plastic pe care sunt fixate lamelele se află o came crestată din plastic. Acum, în momentul în care lamele ejectoare sunt pe cale să arunce cuburile, această came din plastic prinde brațul de închidere al mașinii de gheață și îl ridică. Astfel, după ce lamele ejectoare aruncă cuburile de gheață, camele eliberează brațul.

Odată ce este eliberat și a atins punctul cel mai de jos, brațul activează un comutator din circuitul electric care, la rândul său, determină activarea supapei și începe un alt ciclu de producere a gheții.

Dacă brațul de închidere nu ajunge la punctul cel mai de jos, probabil pentru că găleata de gheață este plină, nu poate începe un alt ciclu. Golirea găleții eliberează brațul, astfel încât un alt ciclu poate începe.

Răspunzând la întrebarea – cum funcționează aparatele de gheață Samsung – vă ajută să tratați aparatul de gheață cu cea mai mare grijă.

Cum să faci să funcționeze un aparat de gheață Samsung

Dacă aparatul de gheață Samsung a încetat să mai funcționeze și doriți să îl faceți să funcționeze din nou, procedați după cum urmează:

1. Asigurați-vă că aparatul de gheață este pornit

Pentru a vă asigura că aparatul de gheață este pornit, verificați pictograma Ice Off (Gheață oprită). Dacă aceasta este aprinsă, înseamnă că mașina de gheață este oprită. Dar dacă nu este aprinsă, înseamnă că mașina de gheață este pornită. Dacă aveți îndoieli cu privire la modul în care se face acest lucru, consultați manualul de utilizare care a fost livrat împreună cu frigiderul.

2. Verificați presiunea apei

Pentru a verifica acest lucru, încercați să distribuiți apă din dozator pentru a obține până la ¾ de cană în 10 secunde. Dacă distribuitorul poate face acest lucru, înseamnă că presiunea apei este suficientă. În caz contrar, reglați presiunea.

Cu toate acestea, dacă frigiderul nu este dotat cu un dozator, folosiți vasul de apă pentru a verifica presiunea. După ce ați oprit alimentarea cu apă, deconectați conducta și porniți din nou apa. Apoi, distribuiți apă direct din conductă pentru a verifica presiunea.

Dacă linia de apă distribuie mai puțin de ¾ de ceașcă, reglați presiunea, deoarece aceasta este scăzută. De asemenea, puteți verifica filtrul de apă. Îndepărtați-l și încercați să distribuiți din nou apă din conductă. Dacă se repară presiunea, schimbați filtrul.

3. Nivelarea frigiderului

Verificați unitatea pentru a vă asigura că este la nivel. Există multe probleme care pot apărea cu un frigider Samsung dacă nu este la nivel, inclusiv faptul că mașina de gheață nu funcționează. Dacă nu sunteți sigur despre cum să nivelați frigiderul, contactați Samsung pentru asistență.

4. Verificați ușile

Ușile închise necorespunzător pot face ca aparatul de gheață să nu funcționeze așa cum ar trebui. Asigurați-vă că închideți ușile frigiderului pentru ca aparatul de gheață să se poată răci și să producă gheață.

5. Verificați temperatura congelatorului

Există posibilitatea ca temperatura din congelator să fie ridicată. Setați-o între 0 grade și 5 grade și lăsați congelatorului timp să se adapteze la noua setare. Apoi, verificați aparatul de gheață pentru a vedea dacă există vreo schimbare.

6. Verificați supapa de admisie a apei

Testați solenoidul supapei cu ajutorul unui multimetru pentru a verifica dacă acesta funcționează în continuare. Dacă nu există continuitate în solenoid și nu există energie, înlocuiți supapa.

De asemenea, puteți verifica presiunea apei. Dacă este mai mică de 20psi, mașina de făcut gheață nu va funcționa, așa că ajustați presiunea. Dacă nu o puteți ajusta, solicitați unui instalator să o ajusteze.

Cu toate acestea, dacă presiunea este suficientă și dacă supapa este alimentată cu energie electrică, atunci supapa este defectă. Înlocuiți-o cât mai curând posibil.

7. Testați aparatul de gheață

Dacă nimic altceva nu reușește, verificați ansamblul aparatului de gheață. La modelele mai noi pot fi înlocuite piesele individuale, dar pentru modelele mai vechi va trebui să înlocuiți întregul ansamblu. Așadar, după ce ați verificat supapa, motorul, ventilatorul și conducta de apă și niciunul nu este defect, înlocuiți aparatul de gheață.

Samsung Ice Maker funcționează încet – Ce trebuie făcut

Dacă observați că mașina de gheață Samsung funcționează lent, procedați după cum urmează:

1. Verificați supapa de admisie a apei

Presiunea apei trebuie să fie de până la 20psi pentru ca supapa să funcționeze eficient. Așadar, verificați presiunea și, dacă presiunea este de până la 20 psi și există o alimentare suficientă a supapei, dar aparatul de gheață nu primește apă suficient de repede pentru a face gheață, înlocuiți supapa, deoarece este defectă.

2. Verificați filtrul de apă

Un filtru de apă înfundat poate reduce cantitatea de apă care intră în mașina de gheață, reducând astfel producția de gheață. Înlocuiți filtrul de apă și verificați dacă mașina de făcut gheață a prins viteză.

3. Verificați temperatura

Temperatura ridicată din unitate face ca aparatul de gheață să funcționeze lent la fabricarea gheții. Acest lucru se datorează faptului că apa din forma de gheață nu poate îngheța suficient de repede. Acest lucru încetinește producția de gheață. Verificați temperatura pentru a vă asigura că este setată la 0 grade Fahrenheit și nu mai mult de 5 grade Fahrenheit.

4. Verificați aparatul de gheață

Mașina de gheață în sine ar putea fi defectă, ceea ce ar putea duce la o funcționare lentă. În cazul în care există o parte a mașinii de gheață care este defectă, ar putea însemna înlocuirea întregului ansamblu al mașinii de gheață. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, magazinele nu vând separat piesele individuale ale unui aparat de gheață. Cu toate acestea, este posibil să găsiți piese pentru modele mai recente.

Care sunt cauzele pentru care un aparat de gheață Samsung nu mai funcționează?

Următoarele sunt cauze frecvente pentru care un aparat de gheață Samsung nu mai funcționează:

1. Brațul de control este oprit

Când se întâmplă acest lucru, aparatul de gheață nu va putea produce gheață. Pentru a remedia problema, pur și simplu împingeți brațul în jos pentru a-l porni.

2. Filtrul de apă este înfundat

Dacă au trecut până la 6 luni de când ați schimbat ultima dată filtrul de apă al frigiderului Samsung, înlocuiți-l cât mai curând posibil. Și asigurați-vă că folosiți numai un filtru de apă compatibil cu un frigider Samsung.

Iar dacă filtrul este fixat necorespunzător, acesta poate afecta capacitatea de funcționare a aparatului de gheață. Prin urmare, verificați filtrul de apă pentru a vedea dacă este fixat corect și pentru a vă asigura că capul nu este deteriorat.

3. Conducta de apă este înghețată

Deconectați frigiderul de la priza de perete și închideți alimentarea cu apă. Cu ajutorul unei ciorbe de curcan, turnați apă caldă peste conducta de apă pentru a dezgheța gheața din aceasta. Alte modalități de a face acest lucru prin utilizarea unui uscător de păr sau prin dezghețarea manuală a unității timp de aproximativ 2 ore. Acest lucru ar trebui să deblocheze înfundarea din conducta de apă.

4. Motorul sau cutia de viteze este defectă

Un motor sau o cutie de viteze defectă poate face ca aparatul de gheață să nu funcționeze.

Mutați frigiderul, închideți alimentarea cu apă și deconectați-l de la priza de perete. Apoi, scoateți fișa cu eliberare rapidă și conectați-o din nou pentru a vă asigura că este conectată corect.

Îndepărtați gheața rămasă în matrița de gheață și conectați frigiderul la loc. ridicați brațul de comandă în sus pentru a-l opri și deplasați-l înapoi în jos pentru a-l porni din nou. Apoi, lăsați un spațiu de aproximativ 10 secunde pentru ca supapa de apă să poată umple matrița de gheață cu apă.

Dați-i timp unității să înghețe apa și încercați să o ejectați. Dacă nu se ejectează, înlocuiți cutia de viteze sau motorul.

Va funcționa un aparat de gheață Samsung fără un filtru?

Un aparat de gheață Samsung va funcționa fără un filtru de apă. Cu toate acestea, nu vă recomandăm să folosiți un aparat de gheață fără filtru de apă. Și asigurați-vă că folosiți unul care este compatibil cu un frigider Samsung.

Fără un filtru, aparatul de gheață riscă să producă gheață impură, deoarece nu poate filtra murdăria din apă. Aceasta reprezintă un risc pentru sănătate și ar putea, de asemenea, să deterioreze mașina de gheață și frigiderul.

La început, aparatul de gheață va produce gheață curată și limpede. Dar, în timp, gheața va începe să-și schimbe culoarea și va avea un miros slab. Iar acestea vor crește treptat odată cu utilizarea continuă.

Acest lucru se datorează impurităților din apă care se acumulează și se depun în mașina de gheață. Fără filtru, nimic nu împiedică impuritățile să se depună în apă.

Prin urmare, este important să folosiți un filtru de apă în frigider, astfel încât mașina de gheață să poată produce gheață pură și fără miros.

Recapitulare

Cum funcționează mașinile de gheață Samsung? Acest articol vă arată cum funcționează acestea. De asemenea, vă arată ce trebuie să faceți dacă un aparat de gheață Samsung funcționează încet și cum să reparați un aparat de gheață Samsung care nu funcționează.

Pentru unii dintre pașii din acest articol, trebuie să lăsați frigiderul sau congelatorul conectat la o sursă de curent. Pentru altele, trebuie să deconectați unitatea pentru a evita electrocutarea.

Este important să rețineți aici că întreținerea aparatului de gheață din unitatea dumneavoastră îl menține în formă maximă. Prin urmare, efectuați în mod regulat o verificare de întreținere a aparatului de gheață.

Dacă nu puteți face acest lucru, există tehnicieni cu expertiza potrivită pentru a face acest lucru. Avem tehnicieni care sunt disponibili cu promptitudine pentru a remedia orice problemă pe care o poate avea mașina dvs. de gheață Samsung și pentru a vă oferi sfaturi de specialitate pentru orice altă problemă a aparatului.